سلام سلام سلام خدمت دوستان آکادمیک و دوستانی که آکادمیکی ها رو دوست دارن ، تو ذهنم بود که مطلب تو حوزه ی آی تی و شبکه بذارم ولی یاد مطلبی افتادم که قبلا خونده بودمش در یک مجله ی معتبر که ترجیح دادم به این موضوع روز و مهم بپردازم . موضوع در مورد آزمون تورینگ هستش و میخوایم یکم بیشتر و ساده تر بدونیم که آزمون تورینگ چی هست و چه هدفی رو دنبال می کنه . موضوعی که مطرح شدنش از سوی آلن ام تورینگ باعث ایجاد فلسفه ی هوش مصنوعی شد .
" من از شما درخواست میکنم به این سوال توجه کنید ... ماشین های می تونن فکر کنن ؟ " چون تعریف لغت فکر کردن سخت بود ، تورینگ سوالش رو به نحو ساده تر گفت :
" سوال را با سوال دیگری جایگزین کنید که ارتباط نزدیکی با آن دارد و با کلمات نسبتا نامبهمی بیان شده و اون این هستش که ، آیا کامپیوتر دیجیتال قابل تصوری وجود دارد که بتواند وارد بازی تقلید با شما بشود ؟ " (بخشی از سخنرانی آلن ام تورینگ در دانشگاه منچستر _ 1950 )
ریاضی دان معروف انگلیسی بنام آلن ام تورینگ آزمونی را بنام آزمون تورینگ در سال 1950 توسعه داد ، می خواست نشان بده که مکانیزم توانایی برای رفتار های هوشمند از سوی یک دستگاه غیرقابل تشخیص از رفتارهای مشابه مورد انسانی غیرقابل تشخیص دادن باشه . تورینگ پیشنهاد داد که یک شخص به منظور ارزیابی برای قضاوت بین مکالمات طبیعی یک انسان و یه ماشین که طراحی شده است تا واکنش های آن انسان طور باشد ، در این آزمون حضور یابد . فرد ارزیاب کننده باید آگاه باشد که یک از دو طرف مکالمه ماشین است و شرکت کننده ها باید از یکدیگر جدا باشند .
مکالمه تنها محدود به متن و آن هم از طریق صفحه کلید و صفحه نمایش می باشد ، پس نتیجه ی بدست آمده به توانایی ماشین در بیان کلمات بعنوان سخنرانی وابسته نخواهد بود . اگر فرد ارزیاب کننده نتواند ماشین را از انسان تمیز دهد (در اصل تورینگ نشون داد که بعد از 5 دقیقه ، در 70% اوقات ماشین می تواند انسان را متقاعد کند) ، به ماشین گفته شده است که آزمون را قبول شده . آزمون صلاحیت اینکه به جواب درستِ سوالات رسیدن رو بررسی نمیکنه ،فقط این موضوع مهم هستش که جواب داده شده تا چه حد شبیه به انسان است .
شاید بیان بالا یکم پیچیده و آکادمیک باشه که ممکنه شما رو یکم سردرگم کنه ، بریم سراغ راحت کردن موضوع آزمون تورینگ به این صورت هستش که " یک انسان با یک رایانه ارتباط برقرار میکنه و اگر انسان ندونه که داره با رایانه ارتباط برقرار میکنه در نتیجه آزمون قبول شده هستش و قبول شدن در این آزمون به ما میگه که رایانه ، هوش مصنوعی داره . " به همین سادگی ...
تاکید بر هوش هیجانی و زیبایی :
هدف نهایی تورینگ از برگزاری چنین آزمونی رسیدن به رده ی قابل اطمینان از مقایسه ی میان انسان و ماشین بود تا جایی که واقعا نتوان این دو را از هم تمیز داد ، پس در ادامه ی طرح اولیه ی خود این موضوع را هم مشخص کرد که ، هدف رسیدن به تمام سطوح هوشمندی مانند درک ساختار زیبایی و به چالش کشیدن هوش هیجانی هم بود که این نقص اولیه را در آزمون خود به این صورت مطرح کرد :
ارزیاب کننده : X ، من میخوام میزان موی تو (زن _ مرد) رو بدونم (این نکته حائز اهمیت هستش که آزمون اولیه تورینگ بر روی یک جنس مونث و مذکر صورت گرفت و در اینجا ارزیاب کننده اطلاعی از جنسیت ندارد و از طریق پرسش و پاسخ و نوشتن در پی رسیدن به جواب است .).
رقابت کننده : من موهام رو زدم و حداکثر اندازه ی اون ها 9 اینچ هست .
زمانی که تورینگ داشت یک مکالمه ی خیالی ترتیب می داد ، داخل یکی از این مکالمات خیالی اش موضوع آمیخته با ریاضی و مسائل منطقی نبود و به صورت احساسی بود :
ارزیاب کننده : می تونی به من بگی در مقایسه ی بین یک روز تابستانی و یک روز بهاری کدوم یکی بهتر هستن از نظرت ؟
رقابت کننده : بررسی نکرده بودم ...!!
ارزیاب کننده : خب پس در مورد یک روز زمستانی بهم بگو .
رقابت کننده : کسی در مورد روز زمستانی و مقایسه ی اون نپرسید .
هدف تورینگ از بررسی بالا وارد کردن هوش هیجانی و درک زیبایی شناختی و نشان دادن موضوعی جدید بنام "هوش مصنوعی دوستانه" بجای هوش مصنوعی رقابتی بود ، که در این صورت زمینه ای باز می شود تا یک ماشین یا بعبارت دیگر رایانه ی دیجیتال به روابط درک زیبایی ها و هوش هیجانی از سوی انسان هم میتواند پی ببرد .
در مورد ضعف این آزمون همه به راحتی می تونن بگن که چی هستش . اون چیزی نیست جز رفتارهای غیرهوشمندانه ی انسان و رفتارهای فرا انسانی . طبیعت هوش مصنوعی این هستش که مسائل پیچیده رو مثل انسان حل بکند و اگر بیش از حد به حل مسائل هوشمندانه بپردازد آنوقت هستش که ارزیاب کننده پی می برد که رقابت کننده ی مورد نظر انسان نیست چون این توان از عهده ی انسان خارج است . مثالی که می شود از رفتارهای غیرهوشمندانه ی انسان زد ، اشتباه های مکرر هنگام نوشتن و تصحیح آن هاست و اگر رقابت کننده ی مورد نظر بدون اشتباه شروع به نوشتن جواب ها بکند ارزیاب کننده تشخیص می دهد که رقابت کننده انسان نیست و آزمون شکست می خورد .
قدرت و جذبه آزمون تورینگ حاصل از سادگی اون بود . فلسفه ی ذهن ، روانشناسی و علم عصب شناسی پیشرفته قادر نخواهند بود که مفاهیم هوشمندی و فکر کردن را بطور کامل ، دقیق و عمومی در یک ماشین پیاده سازی کنند و در آخر هم نمی تونن به سوال هایی از فلسفه ی هوش مصنوعی جواب کامل بدن .
برنامه نویس و متخصص Distributed Ledgers
فارغ التحصیل رشته سخت افزار دانشگاه شاهد هستم ، بیشتر فعالیتی که در حوزه شبکه داشته ام در حوزه زیرساخت های ارتباطی سیسکو و مایکروسافت بوده است ، دوره های CISCO(CCNA_CCNP) و MCSE را در مجتمع فنی تهران شعبه ابن سینا سپری کرده ام ، در حوزه رباتیک دارای عناوین مختلف کشوری در مسابقات داخلی هستم و علاقه مند به کارهای عملی در حوزه شبکه می باشد ، در این راستا در چندین شرکت بصورت پروژه ای و کارآموزی پروژه هایی در حوزه زیرساختی ، مایکروسافتی و VOIP را نیز انجام داده ام ، بصورت کلی دستی در برنامه نویسی و
زمان پاسخ گویی روز های شنبه الی چهارشنبه ساعت 9 الی 18
فقط به موضوعات مربوط به محصولات آموزشی و فروش پاسخ داده می شود