: :
مانده تا پایان تخفیف
فقط تا آخر امروز
فقط امروز
محمد نصیری
بنیانگذار انجمن تخصصی فناوری اطلاعات ایران ، هکر کلاه خاکستری ، کارشناس امنیت اطلاعات و ارتباطات

راهنمای جامع خرید هارد اکسترنال به همراه 7 نکته مهم

این کاملا طبیعی است که به عنوان یک کارشناس کامپیوتر شما در منزل یا محل کار مقدار زیادی اطلاعات داشته باشید یا حداقل تعداد زیادی فیلم و عکس و ... دارید که برای نگهداری آنها نیاز به فضای ذخیره سازی دارید.

دوره های شبکه، برنامه نویسی، مجازی سازی، امنیت، نفوذ و ... با برترین های ایران

راهنمای خرید هارد اکسترنال | نکات خرید هارد External

طبیعتا این فضا همیشه روی یک کامپیوتر برای شما موجود نیست و شما ناچار به استفاده از تجهیرات جانبی ذخیره سازی اطلاعات مثل هارد دیسک های اکسترنال می شوید. اما هر هارد اکسترنالی برای نیاز شما مناسب نیست ، قبل از خریدن یک هارد دیسک باید سئوالاتی از خودمان بپرسیم و نیاز کاریمان را درک کنیم ، دوستان زیادی در انجمن توسینسو در خصوص اینکه چه هارد دیسکی بخرند سئوال پرسیده اند و ما امروز قرار است نکاتی که قبل از خرید هارد دیسک اکسترنال باید مد نظر داشته باشید را با شما در میان بگذاریم.

راهنمای خرید هارد اکسترنال | نکات خرید هارد External

نکته 1 : آیا من به هارد دیسک اکسترنال نیاز دارم ؟

همه ما به هارد دیسک اکسترنال حداقل برای Backup گیری اطلاعات شخصی نیاز داریم ، اما باید به چند موضوع توجه کنید که امروزه داشتن یک هارد دیسک اکسترنال یک الزام برای خانواده است ، تمامی اطلاعاتی که بر روی کامپیوتر شما ذخیره می شوند در کسری از ثانیه ممکن است در اثر یک اتفاق از روی سیستم حذف شوند و دیگر راهی برای بازگردانی آنها وجود نداشته باشد. قرار دادن اطلاعات بر روی یک هارد دیسک اکسترنال باعث می شود از صدماتی که نرم افزارها و ویروس ها به کامپیوتر می زنند تاحدود زیادی در امان باشید.

وجود تعداد زیاد فایل بر روی هارد دیسک سیستم شما باعث کند شدن سیستم شما نیز می شود که همین مورد می تواند باعث کاهش کارایی شما در استفاده از کامپیوتر نیز بشود. در ضمن فراموش نکنید که شما هم قطعا دچار مشکل حذف شدن ناگهانی اطلاعات خواهید شد بنابراین وجود یک هارد دیسک اکسترنال برای اطلاعات امروزه یک الزام است.

راهنمای خرید هارد اکسترنال | نکات خرید هارد External

نکته 2 : چه نوع هارد دیسکی بخرم ؟

بصورت کلی ما دو نوع هارد دیسک داریم ، هارد دیسک های Solid State Drive یا SSD و هارد دیسک های Hard Disk Drive یا HDD که به وضوح تفاوت اصلی این دو نوع هارد دیسک در سرعت آنها است. هارد دیسک های SSD ساختاری شبیه به همین Flash Memory هایی دارند که ما استفاده می کنیم و با توجه به اینکه هیچگونه حرکت مکانیکی در این نوع هارد دیسک ها وجود ندارد به شدت سرعت بالایی دارند اما به همان تناسب به شدت قیمت بالایی نیز دارند.

شما حداقل سه تا چهار برابر یک هارد دیسک HDD برای خرید یک هارد دیسک SSD با همان ظرفیت بایستی هزینه کنید. هارد دیسک های HDD دارای حرکت مکانیکی هستند و از همین لحاظ سرعت پایینتری نسبت به هارد دیسک های SSD دارند ، طبیعی است که وجود حرکت مکانیکی باعث می شود احتمال آسیب خوردن به هارد دیسک افزایش پیدا کند. اگر به دنبال سرعت فوق العاده هستید به سراغ هارد دیسک های SSD بروید و اگر دنبال ظرفیت و قیمت بهتر هستید به سراغ هارد دیسک های HDD بروید.

طبقه بندی دومی که از هارد دیسک های اکسترنال یا خارجی می توان انجام داد بحث قابل حمل بودن یا ثابت بون هارد دیسک های اکسترنال است. هارد دیسک های اکسترنال به دو صورت آداپتوری با کیس ها و جعبه های نسبتا بزرگ ( هارد دیسک های دسکتاپی ) و پاسپورتی با خروجی یک کابل USB یا SATA وجود دارند. اگر شما دائما در سفر نیستید و دائما در حال حرکت نیستید می توانید از انواع ثابت یا همان آداپتوری ها استفاده کنید ، هم قیمت بهتری دارند و هم ظرفیت های بهتری را ارائه می دهند

راهنمای خرید هارد اکسترنال | نکات خرید هارد External

اما به همان میزان جابجا کردن آنها سخت است. اگر دائما در حرکت هستید و نیاز به جابجا کردن اطلاعات زیادی دارید از نوع پاسپورتی استفاده کنید ، این نوع هارد دیسک ها کوچک و فانتزی هستند و بهترین گزینه برای مصارف شخصی هستند ، سبک ، قابل حمل و مکانیزم کاری بدون نیاز به آداپتور و برق مجزا دارند و برق خود را از طریق سیستمی که به آن متصل می شوند تامین می کنند. برای کسانی که نیاز به Backup گیری از سرورهای شبکه دارند به ویژه شرکت های خصوصی کوچک ، هارد دیسک های اکسترنال جعبه ای با ظرفیت بالا توصیه می شود اما برای افرادی که استفاده شخصی دارند نوع پاسپورتی با قابلیت حمل ساده پیشنهاد می شود.

راهنمای خرید هارد اکسترنال | نکات خرید هارد External

نکته 3 : چه ظرفیت هارد دیسکی بخرم ؟

یکی از سئوالاتی که باید خودمان بپرسیم این است که به چه مقدار فضا نیاز داریم ؟ پاسخ این مسئله همیشه همین است ، هر چقدر بیشتر بهتر ... :D اما این مسئله کاملا به نیازهای شما بستگی دارد ، اگر از هارد دیسک اکسترنال می خواهید به عنوان Backup گیری از مستندات و فایل های اداری استفاده کنید بعضا یک هارد دیسک اکسترنال 250 گیگابایتی یا حتی 320 گیگابایتی برای شما کافی است اما اگر قرار است در این هارد دیسک آرشیو عکس و موسیقی و فیلم درست کنید حتما به ظرفیت های بیشتر 1 ترابایت یا دو ترابایتی فکر کنید.

البته به این موضوع در خصوص قیمت توجه کنید که معمولا هارد دیسک های ظرفیت بالا با توجه به درخواست خرید کمتر برای خرید به صرفه تر هستند ، بعضا من هارد دیسک 1 ترابایتی را با قیمت 300 هزار تومان تهیه کردم حال آنکه هارد دیسک 2 ترابایتی از همان برند 400 هزار تومان بوده است ، در چنین مواقعی ظرفیت بالا به نسبت هزینه ای که انجام می دهید به صرفه است.

راهنمای خرید هارد اکسترنال | نکات خرید هارد External

نکته 4 : آیا امنیت هارد دیسک برای شما مهم است ؟

برخی از دوستان فقط به ظرفیت و سرعت هارد دیسک در موقع خرید توجه می کنند و وقتی هارد دیسک به مشکل می خورد و اطلاعات تخریب می شوند تازه به فکر هارد دیسکی با امنیت بالا می گردند. برخی از هارد دیسک ها هستند که علاوه بر اینکه به شما ظرفیت ارائه می دهند یک سری قابلیت های امنیتی یا ایمنی در اختیار شما قرار می دهند تا اطلاعات شما به سادگی از بین نرود. برای مثال برخی از هارد دیسک ها قابلیت رمزنگاری و رمزگذاری بر روی اطلاعات را به شما می دهند تا افراد غیرمجاز نتوانند محتویات هارد دیسک را مشاهده کنند.

برخی از آنها دور قاب هارد دیسک لایه های پلاستیکی و انعطاف پذیری قرار می دهند تا از صدماتی مثل ضربه خوردن و بعضا خیس شدن از آنها محافظت کند ، برخی دیگر از هارد دیسک ها امکان Backup گیری خودکار را در اختیار شما قرار می دهند و ... ممکن است این قابلیت ها بر روی هارد دیسک شما کمی هزینه بر باشد اما باعث می شود در هنگام بروز مشکل خیالتان از بابت اطلاعات راحت باشد. برای من بارها پیش آمده که هارد دیسک ضربه خورده اما با توجه به لایه پلاستیکی مقاومی که داشته است هیچ صدمه ای به اطلاعات من وارد نشده است.

راهنمای خرید هارد اکسترنال | نکات خرید هارد External

نکته 5 : هارد دیسک با چه سرعتی بخریم ؟

وقتی صحبت از سرعت به میان می آید ملاک ما مدت زمانی است که هارد دیسک می تواند یک یا چند فایل را بخواند و بنویسد ، این بستگی به خیلی از موارد دارد از جمله معیاری به نام RPM که مخفف Round Per Minute یا دور در دقیقه است. هر چقدر RPM یک دستگاه بالاتر باشد یعنی سرعت آن بالاتر است ، البته دقت کنید که در هارد دیسک های SSD چیزی به نام RPM وجود ندارد. در زمان خرید به عدد RPM توجه کنید ، هر چقدر بیشتر باشد سرعت آن بیشتر است.

از طرفی معیار دیگری که در سرعت وجود دارد پورت مورد استفاده دستگاه است ، برای مثال پورت های USB 2.0 و eSATA از پورت های معمولی بودند که با سرعت به نسبت مناسبی کار می کردند اما امروزه پورت های USB 3.0 بیشترین سرعت را در اختیار شما قرار می دهند. اگر از کاربران سیستم عامل MAC و تجهیزات Apple هستید ( اصلا منظورم RickyMemphis نیست :D ) یک پورت به نام FireWire وجود دارد که می توان با استفاده از Connector های eSATA به سیستم متصل کرد و سرعت این پورتها بیشتر از پورت های USB 2.0 است اما نیاز به منبع تغذیه خارجی دارند. همیشه دقت کنید که اگر دستگاه کامپیوتر شما پورت USB 3.0 نداشته باشد شما نمی توانید از امکانات سرعت بالای USB 3.0 استفاده کنید .

راهنمای خرید هارد اکسترنال | نکات خرید هارد External

نکته 6 : قابلیت استفاده در شبکه

اگر از کاربران خانگی هارد دیسک های اکسترنال هستید بعضا همین هارد دیسک های معمولی اکسترنال نیاز شما را برطرف می کنند اما اگر قرار است از هارد دیسک خودتان به عنوان دستگاه Backup گیری از سرورهای شبکه یا فایل های یک شرکت در شبکه استفاده کنید یا اینکه چند سیستم در شبکه خانگی شما وجود دارند که می خواهید از اطلاعات آنها در شبکه Backup بگیرید. بایستی به فکر استفاده کردن از دستگاهی به نام NAS یا Network Attached Storage باشید.

در واقع تعریف NAS بسیار ساده است ، NAS را می توان هارد دیسک هایی با ظرفیت بالا تصور کرد که دارای یک Box یا جعبه هستند و دارای کارت شبکه بر روی این جعبه هستند ، شما به آنها آدرس دهی شبکه می کنید و همه می توانند فایل های خود را از طریق شبکه بر روی این دستگاه Backup بگیرند. طبیعتا هزینه ای که شما باید بابت یک دستگاه NAS در شبکه پرداخت کنید بسیار بیشتر از هزینه هارد دیسک های معمولی است که استفاده می شود ، این کاملا به استراتژی Backup گیری سازمان شما دارد شاید NAS شما چند ده میلیون هم هزینه بردار باشد. NAS ها خودشان سیستم عامل اختصاصی دارند و خودشان فایل ها را مدیریت و سطوح دسترسی را تعریف می کنند.

راهنمای خرید هارد اکسترنال | نکات خرید هارد External

نکته 7 : کلام آخر

همیشه به یاد داشته باشید که پیشگیری بهتر از درمان است ، زمانیکه شما برای خرید یک هارد دیسک اکسترنال با قابلیت های ایمنی بالا هزینه می کنید به یاد داشته باشید که هزینه ای که برای خرید این هارد دیسک می پردازید بسیار بسیار کمتر از هزینه ای خواهد بود که خدای نکرده یک روز برای بازیابی اطلاعات از دست رفته خودتان باید پرداخت کنید ، بعضا ممکن است به ازای بازیابی هر گیگابایت از اطلاعات شما مبلغی برابر با اندازه یک هارد دیسک اکسترنال پرداخت شود.

همیشه ظرفیتی که در آینده احتمال می دهید از آن استفاده کنید را در نظر بگیرید ممکن است در آینده فایل های متفاوت و سنگین تری برای ذخیره سازی داشته باشید. همیشه با هارد دیسک با ملایمت برخورد کنید. در نهایت به این جمله بسنده می کنیم که هر چقدر پول بدهید همانقدر آش می خورید. من هم از هارد دیسک های Desktop و هم از انواع و اقسام هارد دیسک های پاسپورتی با برند های Western Digital ، Silicon Power و Toshiba و Buffalo استفاده کردم که هر کدام نقاط ضعف و قوت خودشان را دارند ، برای هر کاری بایستی از هارد دیسک متناسب با نیاز آن کار استفاده کرد. امیدوارم مورد توجه شما قرار گرفته باشد


محمد نصیری
محمد نصیری

بنیانگذار انجمن تخصصی فناوری اطلاعات ایران ، هکر کلاه خاکستری ، کارشناس امنیت اطلاعات و ارتباطات

محمد نصیری هستم ، بنیانگذار انجمن تخصصی فناوری اطلاعات ایران و مجموعه توسینسو ، هکر قانونمند و کارشناس امنیت سایبری ، سابقه همکاری با بیش از 80 سازمان دولتی ، خصوصی ، نظامی و انتظامی در قالب مشاور ، مدرس و مدیر و ناظر پروژه ، مدرس دوره های تخصص شبکه ، امنیت ، هک و نفوذ ، در حال حاضر در ایران دیگه رسما فعالیتی غیر از مشاوره انجام نمیدم ، عاشق آموزش و تدریس هستم و به همین دلیل دوره های آموزشی که ضبط می کنم در دنیا بی نظیر هستند.

نظرات