امروز با مبحث توابع اکسل در خدمت شما هستیم . ما در این آموزش قصد داریم که توابع جمع Sum و جمع شرطی SUMIF و SUMIFS را بررسی و آموزش دهیم . پس در ابتدای کار در یک Sheet ، عملیاتی رو که قرار هست در طول این آموزش با استفاده از این توابع بدست بیاریم رو مشخص می کنیم .
اولین تابعی رو که بررسی خواهیم کرد تابع Sum خواهد بود. که روش های متفاوتی برای رسیدن به این تابع هست .نوشتن این تابع در سلول مورد نظر و انتخاب محدوده جهت عمل جمع انتخاب محدوده مورد نظر و انتخاب این تابع از منوی Home و بخش Editing و نمایش جمع در سلول آخر محدوده مورد نظر
شما میتوانید برای یادگیری توابع بیشتر به دوره آموزش اکسل در بخش دوره های آموزشی سایت مراجعه نمایید.
در مثال که در تصویر زیر داریم می خواهیم شهریه تمام دوره های مورد نظر را با استفاده از تابع Sum بدست آوریم .
و نتیجه بدست آمده حاصل از جمع زدن ستون مورد نظر به شکل زیر خواهد بود .
تابع دوم تابع SUMIF هست که تفاوت آن با تابع SUM در این هست که در جمع زدن یک محدوده شرطی خاصی هم مورد نظر باشد که بر اساس آن شرط خروجی جمع را به ما بدهد نه جمع کل محدوده مورد نظر را ، برای اینکار هم می توانیم در سلول مورد نظر تابع مورد نظر را وارد نماییم و یا اینکه از بخش توابع این تابع را انتخاب و در پنجره مخصوص این تابع فیلد های مورد نظر را تکمیل نماییم. در خصوص یادگیری کامل توابع در اکسل می توانید به دوره آموزش اکسل در قسمت دوره های آموزشی سایت مراجعه کنید.
مثال های این بخش شهریه دوره میکروتیک و شهریه دوره سیسکو می باشد .پنجره تابع SUMIF شامل سه فیلد می باشد.در بخش Range باید محدوده ای که قرار هست شرط در آن محدوده بررسی شود را انتخاب نماییم . ما در این مثال ستون نام دوره ها را انتخاب می نماییم.در بخش Criteria شرط مورد نظر را وارد می نماییم . ما در این مثال می خواهیم فقط شهریه دوره های میکروتیک را به ما بدهد پس میکروتیک را وارد می نماییم .در بخش SUM_Range هم محدوده ای که در صورت برقراری شرط باید اعداد آن محدوده با هم جمع شود را انتخاب می نماییم. در اینجا ستون شهریه را انتخاب می کنیم .
تابع سوم تابع SUMIFS هست . که تفاوت آن با تابع SUMIF در این هست که در تابع SUMIF شما فقط خروجی SUM را بر اساس یک شرط می توانید بررسی و انجام دهید اما با استفاده از تابع SUMIFS شما می توانید براساس دو شرط و بررسی دو محدوده به خروجی SUM مورد نظرتان برسید.برای اینکار هم می توانیم در سلول مورد نظر تابع مورد نظر را وارد نماییم و یا اینکه از بخش توابع این تابع را انتخاب و در پنجره مخصوص این تابع فیلد های مورد نظر را تکمیل نماییم.
در این مثال ما جمع شهریه دوره های سیسکو در سال 1394 را می خواهیم بدست بیاوریم.این تابع در حالت پیش فرض دارای دو بخش می باشد ، و با انتخاب محدوده دارای 5 بخش می شود.در بخش SUM_Range محدوده ای که در صورت برقراری شرط باید اعداد آن محدوده با هم جمع شود را انتخاب می نماییم. در مثال اول ستون شهریه را انتخاب می کنیم .در بخش Criteria Range 1 محدوده ای که شرط باید در آن بررسی گردد را انتخاب می کنیم . در مثال اول ستون نام دوره ها را انتخاب می کنیم .
در این مثال ما شهریه تمام دوره هایی که شهریه آنها بالای 800000 تومان در سال 1395 بوده را می خواهیم .این تابع در حالت پیش فرض دارای دو بخش می باشد ، و با انتخاب محدوده دارای 5 بخش می شود.در بخش SUM_Range محدوده ای که در صورت برقراری شرط باید اعداد آن محدوده با هم جمع شود را انتخاب می نماییم. در مثال اول ستون شهریه را انتخاب می کنیم .در بخش Criteria Range 1 محدوده ای که شرط باید در آن بررسی گردد را انتخاب می کنیم . در مثال اول ستون شهریه را انتخاب می کنیم .
و در نهایت خروجی نهایی مثال های این آموزش به شکل زیر خواهد شد .
نویسنده : احمد نظری
منبع : انجمن تخصصی فناوری اطلاعات ایران
هرگونه نشر و کپی برداری بدون ذکر منبع و نام نویسنده دارای اشکال اخلاقی می باشد.
مدیر مرکز آموزش مجازی پارس خراسان - سبزوار و متخصص ICDL
من احمد نظری مدیر عامل هولدینگ پارس پندار نهاد نمایندگی خراسان (سبزوار) به عنوان یکی از دوستداران توسینسو هستم مدیر مرکز آموزش مجازی پارس نمایندگی خراسان /سبزوار مدیر کنسرسیوم اعتبار سنجی و ارزشیابی شرکت ها(شرکت کاوش) نمایندگی خراسان/ کارشناس نرم افزار کامپیوتر و تکنسین شبکه / مدیر ، کارشناس و مدرس اسبق دپارتمان ICT مجتمع فنی تهران نمایندگی سبزوار/ مشاور بازار کار (بصورت تخصصی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات ) و مشاوره کار آفرینی در سایر حوزه های تخصصی
زمان پاسخ گویی روز های شنبه الی چهارشنبه ساعت 9 الی 18
فقط به موضوعات مربوط به محصولات آموزشی و فروش پاسخ داده می شود