: :
مانده تا پایان تخفیف
فقط تا آخر امروز
فقط امروز
حسین احمدی
بنیانگذار توسینسو و برنامه نویس و توسعه دهنده ارشد وب

8 عادت برای بالابردن سرعت یادگیری

مجموعه دوره آموزش دروس دانشگاهی و آکادمیک
||http://tosinso.com/files/get/71c558b8-df4a-466e-a0e6-1836cac1960e||

دنیای اطراف ما انسان ها به سرعت در حال تغییر است و این تغییر چه در زندگی شخصی و چه در زندگی کاری می تواند تاثیر گذار باشد. این تغییرات می توانند تغییرات محیطی و شهری باشند یا تغییرات در علومی که به نحوی با حرفه و شغل ما در ارتباط هستند و ما باید بتوانیم خود را با این تغییرات وفق دهیم. کافیست به اندازه یک یا دو ماه تعلل کنیم تا ببینیم دنیا چه تغییراتی کرده و ما چقدر عقب هستیم، شاید چیزهایی که در سال گذشته بلد بودیم امسال دیگر به کار ما نیاید. برای مثال، کمی به زمینه کاری خود دقت کنیم، آیا علومی که 2 یا 3 سال پیش بلد بودیم الان مورد نیاز و استفاده هستند یا با علوم جدید جایگزین شدند؟ صد در صد جواب مثبت است. اگر ما بتوانیم با این تغییرات همراه شویم فرصت های زیادی در مقابل خود خواهیم دید و اگر تعلل کنیم از قافله عقب می مانیم و به راحتی این فرصت ها تبدیل به تهدید بر علیه ما می شوند. یادگیری و آموختن پروسه ایست که به ما در این راه کمک می کند، اما میزان سرعت یادگیری ما چقدر است؟ آیا می توانیم همگام با سرعت پیشرفت بشریت چه در زمینه تکنولوژی و چه در سایر زمینه ها حرکت کنیم؟ در این مطلب می خواهم در مورد تکنیک هایی صحبت کنم که به ما کمک می کنند که بتوانیم سرعت خود را در یادگیری افزایش دهیم. نکاتی که در این مطلب گفته می شود می توانند به مرور زمان برای ما تبدیل به عادت شوند. پس تا انتهای این مطلب همراه من باشید.

--
!! 1. سرعت مطالعه
--
||http://tosinso.com/files/get/b4e005ed-2984-4bc9-8888-4da10c16d21e||
لازم به گفتن نیست که مطالعه نقش مهمی در پیشرفت شخصی ما دارد. اگر از کارآفرینان برتر در مورد میزان مطالعه شان سوال بپرسید مطمئناً خواهند گفت که مطالعه جزو عادات هر روزه آنان است. اما سرعت مطالعه ما تاثیر زیادی در به روز ماندن ما دارد، اینکه ما مطالعه کنیم به تنهایی کافی نیست و می بایست عادت مطالعه با سرعت زیاد را در خود تقویت کنیم. بر اساس تحقیقات انجام شده افراد عادی به طور معمول می توانند 200 الی 400 لغت در دقیقه مطالعه کنند که این عدد برای افرادی که عادت به تند خوانی دارند بین 1000 تا 1700 لغت در دقیقه است. تفاوت کاملاً مشخص است و افراد دسته دوم می توانند حجم بیشتری از مطالب را نسبت به افراد عادی مطالعه کنند. اما چگونه این موضوع امکان پذیر است؟ کافیست چند نکته را هنگام مطالعه مد نظر بگیرید و با تمرین، آن ها را تبدیل به یک عادت برای خود کنید. در زیر به برخی از تکنیک هایی که در مطالعه سریع مطالب تاثیر گذار است اشاره می کنم:

# خواندن کلمات به صورت گروهی، نه تک به تک: در این روش به جای اینکه شخص مطالب را به صورت لغت به لغت مطالعه کند، لغات را به صورت گروهی مطالعه می کند.
# عدم تلفظ لغات در ذهن: خیلی از افراد زمان مطالعه عادت دارند لغات را به صورت تک به تک در ذهن خود بخوانند، عادت کنیم که بدون توجه به تلفظ لغات در ذهن جملات را بخوانیم.
# مطالعه سطحی: زمانی که شما در حال مطالعه یک پاراگراف هستید خیلی از جملات و کلمه ها اضافی هستند، سعی کنید پاراگراف ها را به صورت کلی مرور کنید و بیشتر بر روی نکات مهم متمرکز شوید.
# استفاده از نشانگر زمان مطالعه: از یک ابزار کمکی مانند یک خودکار یا یک نشان گر برای تمرکز چشمان خود بر روی جملات استفاده کنید.

البته موارد دیگری نیز هستند که در بالا بردن سرعت مطالعه تاثیر دارند، اما فعلاً 4 مورد بالا را تمرین کنید تا تاثیر آن را بر میزان سرعت مطالعه خود ببینید.

--
!! 2. کنترل زمان و مکان مطالعه
--
همه ما با این موضوع برخورد داشته ایم که در بازه های زمانی از روز میزان یادگیری ما افزایش پیدا کرده و سایر زمان ها این میزان کاهش پیدا می کند یا اینکه بعد از چند دقیقه مطالعه متوجه می شویم که تنها به کتاب و کلمات نگاه کرده ایم و عملاً هیچ چیز در ذهنمان از موارد مطالعه شده باقی نمانده. خیلی عادت در انسان ها متفاوت هستند و این عادات می توانند تاثیر مستقیم در روند یادگیری افراد داشته باشند، برای مثال، زمان استراحت و خواب، زمان غذا خوردن و ... همگی می توانند در میزان یادگیری شما تاثیر گذار باشند. شاید مکانی را برای مطالعه انتخاب کردید که باعث از دست دادن تمرکز شما برای مطالعه می شود یا اینکه بودن در یک مکان در شما ایجاد استرس می کند. سعی کنید زمان های مختلف و همینطور مکان های مختلف را برای مطالعه انتخاب کنید تا به مرور زمین بهترین زمان و بهترین مکان را شناسایی کنید. برای مثال، میزان دمای مکانی که برای مطالعه انتخاب می کنید می تواند تاثیر مستقیم بر میزان یادگیری شما داشته باشد، بعضی ها در فضاهای خنک میزان یادگیریشان بیشتر از مکان های گرم است که این موضوع کاملاً بستگی به شرایط بدنی شما دارد.

--
!! 3. نت برداری زمان مطالعه
--
وقتی شما هنگام مطالعه یک مطالب اقدام به نت برداری می کنید، آن مطلب مدت زمان بیشتری در ذهن شما ماندگار می شود. دلیل این موضوع تحلیلی است که مغز شما بر روی مطلب در زمان نت برداری انجام می دهد. برای مثال، زمانی که شما در حال یادگیری یک موضوع هستید و در حین مطالعه اقدام به نوشتن و یادداشت برداری از مطالب می کنید، شرایطی برای مغز شما محیا می شود تا اطلاعات خوانده شده را آنالیز و پردازش کند که این موضوع باعث انتقال مطلب از حافظه کوتاه مدت به بند مدت می شود. قانون مغز این است که موارد دیده شده یا شنیده شده را در حافظه ای به نام حافظه کوتاه مدت ذخیره می کند و مطمئن باشید که بعد از گذشت 3 الی 4 روز به صورت کامل آن مبحث از ذهن شما پاک می شود. دقت کردید بعضی وقت ها وقتی راجع موضوعی که قبلاً در مورد آن شنیده ایم می خواهیم صحبت کنیم، ممکن است بلافاصله آن موضوع در ذهن ما تداعی شود و در بعضی وقت ها این موضوع نیازمند چند ثانیه برای یادآوری است، زمانی که شما موضوعی را بلافاصله به خاطر می آورید، در حقیقت در حال استفاده از قسمتی از مغز هستید که اصطلاحاً در آن دانش فعال نگهداری می شود، اما مواردی که نیاز به مکس دارند بخشی از حافظه هستند که دانش غیر فعال در آن نگهداری می شود و این مدت زمان مکث برای فعال کردن آن اطلاعات است. نت برداری و نوشتن مطالب در طول مطالعه به شما کمک می کند که دانش مطالعه شده تبدیل به دانش فعال بلند مدت شود و با گذر زمان با سرعت بیشتری بتوانید موارد را به خاطر آورید. یکی از کارهایی که ما در سایت ITPRO انجام می دهیم به اشتراک گذاشتن دانش است، خود من به شخصه زمانی که در حال یادگیری یک موضوع جدید هستم، اولین کاری که می کنم آن را در سایت ITPRO به اشتراک می گذارم که این موضوع باعث می شود آن مطلب در ذهن ماندگاری بیشتری داشته باشد. ابزارهای زیادی برای نت برداری مطالب هستند که می توانید از آن ها استفاده کنید که یکی از آن ها وب سایت ITPRO است.

--
!! 4. ترکیب تکنیک های یادگیری مختلف
--
هر شخص بر اساس علایق و ویژگی های شخصی از متد های مختلفی برای یادگیری استفاده می کند. برای مثال، ممکن است شخصی فیلم های آموزشی را ترجیه دهد یا شخصی مطالعه کتاب را انتخاب کند. معمولاً اشخاص بر اساس یکی از روش های زیر اقدام به یادگیری یک مبحث می کنند:

# استفاده از تصاویر و المان های بصری مانند اسلاید های Powerpoint، کتاب های تصویری یا فیلم های آموزشی (Visual)
# المان های صوتی مانند کتاب های صوتی یا PodCast ها (Auditory)
# مطالعه مطالب متنی مانند مقالات و کتاب ها (Reading/Writing)
# آموزش های حرکتی (Kinethetic)

به چهار مورد بالا اصطلاحاً VARK گفته می شود، اما کاری که شما باید انجام دهید ابتدا یک خودشناسی اولیه انجام دهید، اینکه کدام یک از تکنیک های یادگیری برای شما جذاب تر است و در ابتدا تمرکز خود را بر روی آن بگذارید، برای مثال اگر شما علاقه به مطالعه کتاب یا مقالات دارید، می توانید در کنار خواندن مطالب از کتاب های صوتی موجود نیز به صورت تکمیلی استفاده کنید یا در حین مطالعه اقدام به کشیدن تصاویر و اجزای بصری مرتبط با موضوعات مطالعه شده بکنید. می توانید از نرم افزار هایی مثل ConceptDraw یا X-Mind برای به تصویر کشیدن مواردی که مطالعه کردید استفاده کنید تا میزان یادگیری خود را چند برابر کنید.

--
!! 5. ایجاد ارتباطات ذهنی
--
یکی از تکنیک هایی که به شدت به روند یادگیری شما کمک می کند ایجاد ارتباط ذهنی میان مباحث اطلاعات جدید و چیزهایی است که به آن ها علاقه دارید یا در ذهن شما ماندگارند. اگر سری تصویری آموزش زبان AJ Hoge را استفاده کرده باشید، برای لغات مختلف حرکات مختلف بدن را استفاده می کند، برای مثال، برای کلمه subconscious که به معنی زمیر ناخودآگاه است لبه دست را به پشت سر خود میزند و با این کار باعث می شود که میان این حرکت و لغت subconscious ارتباط بر قرار شود، با این کار باعث می شود که این لغت به راحتی در ذهن شما حک شود و بتوانید آن را به راحتی به خاطر بیاورید، برای سایر موضوعات هم این کار را انجام دهید، برای مثال اگر بر روی مباحث مرتبط با برنامه نویسی مطالعه می کنید، می توانید بین مفاهیم و عناصر خیالی یا حتی فیزیکی ارتباط برقرار کنید، این عناصر می توانند رنگ های مورد دلخواه یا نام های مورد علاقه شما باشند. هر چیزی که شما راحت تر به خاطر می آورید را استفاده کنید.

--
!! 6. ذهن خود را تمرین دهید
--
ذهن شما همانند ماهیچه های بدن شما است، هر چقدر بیشتر آن را تمرین دهید، ذهن قدرتمندتری خواهید داشت. سعی کنید برای مباحثی که یاد میگیرید یک چالش ذهنی ایجاد کنید، برای مثال، اگر در حال یادگیری برنامه نویسی هستید، می توانید با تعریف تمرین ها و سناریوهای مختلف ذهن خود را پرورش داده و آن را قوی تر کنید. این کار باعث می شود که ظرفیت ذهن شما برای سرعت یادگیری موضوعات جدید دو چندان شود.

--
!! 7. استفاده از موسیقی های مناسب در زمان یادگیری
--
ارتعاشات صوتی که به ذهن ما می رسند به چهار دسته زیر تقسیم می شوند:

# Alpha
# Beta
# Theta
# Delta

قصد نداریم وارد تحلیل هر یک از حالت های بالا شویم، اما به صورت کلی باید بگوییم که حالت Alpha که ارتعاشات آن بین 8 تا 13 هرتز است باعث ایجاد آرامش ذهنی و ایجاد بهترین شرایط برای مطالعه می شود. شما می توانید با گوش دادن به موسیقی هایی که فرکانسی بین 8 تا 13 هرتز برای ذهن تولید می کنند وضعیت ذهن خود را در بهترین حالت ممکن برای یادگیری قرار دهید. به شدت از موسیقی هایی که خواننده ای بر روی آن می خواند در زمان مطالعه دوری کنید، زیرا باعث از دست دادن تمرکز در زمان مطالعه می شوند. به شخصه در زمان مطالعه آهنگ In The Morning Light یانی را به شدت توصیه می کنم، قبل از شروع مطالعه و حتی در شروع مطالعه یکبار گوش دادن این آهنگ را امتحان کنید تا تاثیر آن را ببینید.

--
!! 8. به دیگران یاد بدهید
--
یکی از بهترین راهکار های بالا بردن سرعت یادگیری، یاد دادن موارد مطالعه شده به دیگران است. ای موضوع باعث می شود که 90 درصد مباحث مطالعه شده برای شما ماندگار شود. در ابتدا شروع به خواندن مطالب کنید و سپس برای دوستان، خانواده یا همکاران خود موضوع را آموزش دهید. با اشتراک دانش خود با دیگران، نه تنها به دیگران کمک می کنید تا سطح دانش خود را افزایش دهند، بلکه به شما این امکان را می دهد تا میزان دانش خود را پیرامون آن موضوع خاص محک بزنید و هم از نظرات دیگران برای بهتر کردن دانسته های خود استفاده کنید.

در این مطلب سعی کردم 8 نکته برای افزایش میزان یادگیری را خدمت شما دوستان مطرح کنم. اگر موضوعی به ذهن شما نیز می رسد می توانید از طریق بخش نظرات آن را با سایر دوستان به اشتراک بگذرید.

نویسنده: حسین احمدی
منبع: ITPRO

<center>
!! زکات علم نشر آن است
<center>

دنیای اطراف ما انسان ها به سرعت در حال تغییر است و این تغییر چه در زندگی شخصی و چه در زندگی کاری می تواند تاثیر گذار باشد. این تغییرات می توانند تغییرات محیطی و شهری باشند یا تغییرات در علومی که به نحوی با حرفه و شغل ما در ارتباط هستند و ما باید بتوانیم خود را با این تغییرات وفق دهیم. کافیست به اندازه یک یا دو ماه تعلل کنیم تا ببینیم دنیا چه تغییراتی کرده و ما چقدر عقب هستیم، شاید چیزهایی که در سال گذشته بلد بودیم امسال دیگر به کار ما نیاید. برای مثال، کمی به زمینه کاری خود دقت کنیم، آیا علومی که 2 یا 3 سال پیش بلد بودیم الان مورد نیاز و استفاده هستند یا با علوم جدید جایگزین شدند؟ صد در صد جواب مثبت است. اگر ما بتوانیم با این تغییرات همراه شویم فرصت های زیادی در مقابل خود خواهیم دید و اگر تعلل کنیم از قافله عقب می مانیم و به راحتی این فرصت ها تبدیل به تهدید بر علیه ما می شوند. یادگیری و آموختن پروسه ایست که به ما در این راه کمک می کند، اما میزان سرعت یادگیری ما چقدر است؟ آیا می توانیم همگام با سرعت پیشرفت بشریت چه در زمینه تکنولوژی و چه در سایر زمینه ها حرکت کنیم؟ در این مطلب می خواهم در مورد تکنیک هایی صحبت کنم که به ما کمک می کنند که بتوانیم سرعت خود را در یادگیری افزایش دهیم. نکاتی که در این مطلب گفته می شود می توانند به مرور زمان برای ما تبدیل به عادت شوند. پس تا انتهای این مطلب همراه من باشید.


1. سرعت مطالعه


||http://tosinso.com/files/get/71c558b8-df4a-466e-a0e6-1836cac1960e||

دنیای اطراف ما انسان ها به سرعت در حال تغییر است و این تغییر چه در زندگی شخصی و چه در زندگی کاری می تواند تاثیر گذار باشد. این تغییرات می توانند تغییرات محیطی و شهری باشند یا تغییرات در علومی که به نحوی با حرفه و شغل ما در ارتباط هستند و ما باید بتوانیم خود را با این تغییرات وفق دهیم. کافیست به اندازه یک یا دو ماه تعلل کنیم تا ببینیم دنیا چه تغییراتی کرده و ما چقدر عقب هستیم، شاید چیزهایی که در سال گذشته بلد بودیم امسال دیگر به کار ما نیاید. برای مثال، کمی به زمینه کاری خود دقت کنیم، آیا علومی که 2 یا 3 سال پیش بلد بودیم الان مورد نیاز و استفاده هستند یا با علوم جدید جایگزین شدند؟ صد در صد جواب مثبت است. اگر ما بتوانیم با این تغییرات همراه شویم فرصت های زیادی در مقابل خود خواهیم دید و اگر تعلل کنیم از قافله عقب می مانیم و به راحتی این فرصت ها تبدیل به تهدید بر علیه ما می شوند. یادگیری و آموختن پروسه ایست که به ما در این راه کمک می کند، اما میزان سرعت یادگیری ما چقدر است؟ آیا می توانیم همگام با سرعت پیشرفت بشریت چه در زمینه تکنولوژی و چه در سایر زمینه ها حرکت کنیم؟ در این مطلب می خواهم در مورد تکنیک هایی صحبت کنم که به ما کمک می کنند که بتوانیم سرعت خود را در یادگیری افزایش دهیم. نکاتی که در این مطلب گفته می شود می توانند به مرور زمان برای ما تبدیل به عادت شوند. پس تا انتهای این مطلب همراه من باشید.

--
!! 1. سرعت مطالعه
--
||http://tosinso.com/files/get/b4e005ed-2984-4bc9-8888-4da10c16d21e||
لازم به گفتن نیست که مطالعه نقش مهمی در پیشرفت شخصی ما دارد. اگر از کارآفرینان برتر در مورد میزان مطالعه شان سوال بپرسید مطمئناً خواهند گفت که مطالعه جزو عادات هر روزه آنان است. اما سرعت مطالعه ما تاثیر زیادی در به روز ماندن ما دارد، اینکه ما مطالعه کنیم به تنهایی کافی نیست و می بایست عادت مطالعه با سرعت زیاد را در خود تقویت کنیم. بر اساس تحقیقات انجام شده افراد عادی به طور معمول می توانند 200 الی 400 لغت در دقیقه مطالعه کنند که این عدد برای افرادی که عادت به تند خوانی دارند بین 1000 تا 1700 لغت در دقیقه است. تفاوت کاملاً مشخص است و افراد دسته دوم می توانند حجم بیشتری از مطالب را نسبت به افراد عادی مطالعه کنند. اما چگونه این موضوع امکان پذیر است؟ کافیست چند نکته را هنگام مطالعه مد نظر بگیرید و با تمرین، آن ها را تبدیل به یک عادت برای خود کنید. در زیر به برخی از تکنیک هایی که در مطالعه سریع مطالب تاثیر گذار است اشاره می کنم:

# خواندن کلمات به صورت گروهی، نه تک به تک: در این روش به جای اینکه شخص مطالب را به صورت لغت به لغت مطالعه کند، لغات را به صورت گروهی مطالعه می کند.
# عدم تلفظ لغات در ذهن: خیلی از افراد زمان مطالعه عادت دارند لغات را به صورت تک به تک در ذهن خود بخوانند، عادت کنیم که بدون توجه به تلفظ لغات در ذهن جملات را بخوانیم.
# مطالعه سطحی: زمانی که شما در حال مطالعه یک پاراگراف هستید خیلی از جملات و کلمه ها اضافی هستند، سعی کنید پاراگراف ها را به صورت کلی مرور کنید و بیشتر بر روی نکات مهم متمرکز شوید.
# استفاده از نشانگر زمان مطالعه: از یک ابزار کمکی مانند یک خودکار یا یک نشان گر برای تمرکز چشمان خود بر روی جملات استفاده کنید.

البته موارد دیگری نیز هستند که در بالا بردن سرعت مطالعه تاثیر دارند، اما فعلاً 4 مورد بالا را تمرین کنید تا تاثیر آن را بر میزان سرعت مطالعه خود ببینید.

--
!! 2. کنترل زمان و مکان مطالعه
--
همه ما با این موضوع برخورد داشته ایم که در بازه های زمانی از روز میزان یادگیری ما افزایش پیدا کرده و سایر زمان ها این میزان کاهش پیدا می کند یا اینکه بعد از چند دقیقه مطالعه متوجه می شویم که تنها به کتاب و کلمات نگاه کرده ایم و عملاً هیچ چیز در ذهنمان از موارد مطالعه شده باقی نمانده. خیلی عادت در انسان ها متفاوت هستند و این عادات می توانند تاثیر مستقیم در روند یادگیری افراد داشته باشند، برای مثال، زمان استراحت و خواب، زمان غذا خوردن و ... همگی می توانند در میزان یادگیری شما تاثیر گذار باشند. شاید مکانی را برای مطالعه انتخاب کردید که باعث از دست دادن تمرکز شما برای مطالعه می شود یا اینکه بودن در یک مکان در شما ایجاد استرس می کند. سعی کنید زمان های مختلف و همینطور مکان های مختلف را برای مطالعه انتخاب کنید تا به مرور زمین بهترین زمان و بهترین مکان را شناسایی کنید. برای مثال، میزان دمای مکانی که برای مطالعه انتخاب می کنید می تواند تاثیر مستقیم بر میزان یادگیری شما داشته باشد، بعضی ها در فضاهای خنک میزان یادگیریشان بیشتر از مکان های گرم است که این موضوع کاملاً بستگی به شرایط بدنی شما دارد.

--
!! 3. نت برداری زمان مطالعه
--
وقتی شما هنگام مطالعه یک مطالب اقدام به نت برداری می کنید، آن مطلب مدت زمان بیشتری در ذهن شما ماندگار می شود. دلیل این موضوع تحلیلی است که مغز شما بر روی مطلب در زمان نت برداری انجام می دهد. برای مثال، زمانی که شما در حال یادگیری یک موضوع هستید و در حین مطالعه اقدام به نوشتن و یادداشت برداری از مطالب می کنید، شرایطی برای مغز شما محیا می شود تا اطلاعات خوانده شده را آنالیز و پردازش کند که این موضوع باعث انتقال مطلب از حافظه کوتاه مدت به بند مدت می شود. قانون مغز این است که موارد دیده شده یا شنیده شده را در حافظه ای به نام حافظه کوتاه مدت ذخیره می کند و مطمئن باشید که بعد از گذشت 3 الی 4 روز به صورت کامل آن مبحث از ذهن شما پاک می شود. دقت کردید بعضی وقت ها وقتی راجع موضوعی که قبلاً در مورد آن شنیده ایم می خواهیم صحبت کنیم، ممکن است بلافاصله آن موضوع در ذهن ما تداعی شود و در بعضی وقت ها این موضوع نیازمند چند ثانیه برای یادآوری است، زمانی که شما موضوعی را بلافاصله به خاطر می آورید، در حقیقت در حال استفاده از قسمتی از مغز هستید که اصطلاحاً در آن دانش فعال نگهداری می شود، اما مواردی که نیاز به مکس دارند بخشی از حافظه هستند که دانش غیر فعال در آن نگهداری می شود و این مدت زمان مکث برای فعال کردن آن اطلاعات است. نت برداری و نوشتن مطالب در طول مطالعه به شما کمک می کند که دانش مطالعه شده تبدیل به دانش فعال بلند مدت شود و با گذر زمان با سرعت بیشتری بتوانید موارد را به خاطر آورید. یکی از کارهایی که ما در سایت ITPRO انجام می دهیم به اشتراک گذاشتن دانش است، خود من به شخصه زمانی که در حال یادگیری یک موضوع جدید هستم، اولین کاری که می کنم آن را در سایت ITPRO به اشتراک می گذارم که این موضوع باعث می شود آن مطلب در ذهن ماندگاری بیشتری داشته باشد. ابزارهای زیادی برای نت برداری مطالب هستند که می توانید از آن ها استفاده کنید که یکی از آن ها وب سایت ITPRO است.

--
!! 4. ترکیب تکنیک های یادگیری مختلف
--
هر شخص بر اساس علایق و ویژگی های شخصی از متد های مختلفی برای یادگیری استفاده می کند. برای مثال، ممکن است شخصی فیلم های آموزشی را ترجیه دهد یا شخصی مطالعه کتاب را انتخاب کند. معمولاً اشخاص بر اساس یکی از روش های زیر اقدام به یادگیری یک مبحث می کنند:

# استفاده از تصاویر و المان های بصری مانند اسلاید های Powerpoint، کتاب های تصویری یا فیلم های آموزشی (Visual)
# المان های صوتی مانند کتاب های صوتی یا PodCast ها (Auditory)
# مطالعه مطالب متنی مانند مقالات و کتاب ها (Reading/Writing)
# آموزش های حرکتی (Kinethetic)

به چهار مورد بالا اصطلاحاً VARK گفته می شود، اما کاری که شما باید انجام دهید ابتدا یک خودشناسی اولیه انجام دهید، اینکه کدام یک از تکنیک های یادگیری برای شما جذاب تر است و در ابتدا تمرکز خود را بر روی آن بگذارید، برای مثال اگر شما علاقه به مطالعه کتاب یا مقالات دارید، می توانید در کنار خواندن مطالب از کتاب های صوتی موجود نیز به صورت تکمیلی استفاده کنید یا در حین مطالعه اقدام به کشیدن تصاویر و اجزای بصری مرتبط با موضوعات مطالعه شده بکنید. می توانید از نرم افزار هایی مثل ConceptDraw یا X-Mind برای به تصویر کشیدن مواردی که مطالعه کردید استفاده کنید تا میزان یادگیری خود را چند برابر کنید.

--
!! 5. ایجاد ارتباطات ذهنی
--
یکی از تکنیک هایی که به شدت به روند یادگیری شما کمک می کند ایجاد ارتباط ذهنی میان مباحث اطلاعات جدید و چیزهایی است که به آن ها علاقه دارید یا در ذهن شما ماندگارند. اگر سری تصویری آموزش زبان AJ Hoge را استفاده کرده باشید، برای لغات مختلف حرکات مختلف بدن را استفاده می کند، برای مثال، برای کلمه subconscious که به معنی زمیر ناخودآگاه است لبه دست را به پشت سر خود میزند و با این کار باعث می شود که میان این حرکت و لغت subconscious ارتباط بر قرار شود، با این کار باعث می شود که این لغت به راحتی در ذهن شما حک شود و بتوانید آن را به راحتی به خاطر بیاورید، برای سایر موضوعات هم این کار را انجام دهید، برای مثال اگر بر روی مباحث مرتبط با برنامه نویسی مطالعه می کنید، می توانید بین مفاهیم و عناصر خیالی یا حتی فیزیکی ارتباط برقرار کنید، این عناصر می توانند رنگ های مورد دلخواه یا نام های مورد علاقه شما باشند. هر چیزی که شما راحت تر به خاطر می آورید را استفاده کنید.

--
!! 6. ذهن خود را تمرین دهید
--
ذهن شما همانند ماهیچه های بدن شما است، هر چقدر بیشتر آن را تمرین دهید، ذهن قدرتمندتری خواهید داشت. سعی کنید برای مباحثی که یاد میگیرید یک چالش ذهنی ایجاد کنید، برای مثال، اگر در حال یادگیری برنامه نویسی هستید، می توانید با تعریف تمرین ها و سناریوهای مختلف ذهن خود را پرورش داده و آن را قوی تر کنید. این کار باعث می شود که ظرفیت ذهن شما برای سرعت یادگیری موضوعات جدید دو چندان شود.

--
!! 7. استفاده از موسیقی های مناسب در زمان یادگیری
--
ارتعاشات صوتی که به ذهن ما می رسند به چهار دسته زیر تقسیم می شوند:

# Alpha
# Beta
# Theta
# Delta

قصد نداریم وارد تحلیل هر یک از حالت های بالا شویم، اما به صورت کلی باید بگوییم که حالت Alpha که ارتعاشات آن بین 8 تا 13 هرتز است باعث ایجاد آرامش ذهنی و ایجاد بهترین شرایط برای مطالعه می شود. شما می توانید با گوش دادن به موسیقی هایی که فرکانسی بین 8 تا 13 هرتز برای ذهن تولید می کنند وضعیت ذهن خود را در بهترین حالت ممکن برای یادگیری قرار دهید. به شدت از موسیقی هایی که خواننده ای بر روی آن می خواند در زمان مطالعه دوری کنید، زیرا باعث از دست دادن تمرکز در زمان مطالعه می شوند. به شخصه در زمان مطالعه آهنگ In The Morning Light یانی را به شدت توصیه می کنم، قبل از شروع مطالعه و حتی در شروع مطالعه یکبار گوش دادن این آهنگ را امتحان کنید تا تاثیر آن را ببینید.

--
!! 8. به دیگران یاد بدهید
--
یکی از بهترین راهکار های بالا بردن سرعت یادگیری، یاد دادن موارد مطالعه شده به دیگران است. ای موضوع باعث می شود که 90 درصد مباحث مطالعه شده برای شما ماندگار شود. در ابتدا شروع به خواندن مطالب کنید و سپس برای دوستان، خانواده یا همکاران خود موضوع را آموزش دهید. با اشتراک دانش خود با دیگران، نه تنها به دیگران کمک می کنید تا سطح دانش خود را افزایش دهند، بلکه به شما این امکان را می دهد تا میزان دانش خود را پیرامون آن موضوع خاص محک بزنید و هم از نظرات دیگران برای بهتر کردن دانسته های خود استفاده کنید.

در این مطلب سعی کردم 8 نکته برای افزایش میزان یادگیری را خدمت شما دوستان مطرح کنم. اگر موضوعی به ذهن شما نیز می رسد می توانید از طریق بخش نظرات آن را با سایر دوستان به اشتراک بگذرید.

نویسنده: حسین احمدی
منبع: ITPRO

<center>
!! زکات علم نشر آن است
<center>

لازم به گفتن نیست که مطالعه نقش مهمی در پیشرفت شخصی ما دارد. اگر از کارآفرینان برتر در مورد میزان مطالعه شان سوال بپرسید مطمئناً خواهند گفت که مطالعه جزو عادات هر روزه آنان است. اما سرعت مطالعه ما تاثیر زیادی در به روز ماندن ما دارد، اینکه ما مطالعه کنیم به تنهایی کافی نیست و می بایست عادت مطالعه با سرعت زیاد را در خود تقویت کنیم. بر اساس تحقیقات انجام شده افراد عادی به طور معمول می توانند 200 الی 400 لغت در دقیقه مطالعه کنند که این عدد برای افرادی که عادت به تند خوانی دارند بین 1000 تا 1700 لغت در دقیقه است. تفاوت کاملاً مشخص است و افراد دسته دوم می توانند حجم بیشتری از مطالب را نسبت به افراد عادی مطالعه کنند. اما چگونه این موضوع امکان پذیر است؟ کافیست چند نکته را هنگام مطالعه مد نظر بگیرید و با تمرین، آن ها را تبدیل به یک عادت برای خود کنید. در زیر به برخی از تکنیک هایی که در مطالعه سریع مطالب تاثیر گذار است اشاره می کنم:

  1. خواندن کلمات به صورت گروهی، نه تک به تک: در این روش به جای اینکه شخص مطالب را به صورت لغت به لغت مطالعه کند، لغات را به صورت گروهی مطالعه می کند.
  2. عدم تلفظ لغات در ذهن: خیلی از افراد زمان مطالعه عادت دارند لغات را به صورت تک به تک در ذهن خود بخوانند، عادت کنیم که بدون توجه به تلفظ لغات در ذهن جملات را بخوانیم.
  3. مطالعه سطحی: زمانی که شما در حال مطالعه یک پاراگراف هستید خیلی از جملات و کلمه ها اضافی هستند، سعی کنید پاراگراف ها را به صورت کلی مرور کنید و بیشتر بر روی نکات مهم متمرکز شوید.
  4. استفاده از نشانگر زمان مطالعه: از یک ابزار کمکی مانند یک خودکار یا یک نشان گر برای تمرکز چشمان خود بر روی جملات استفاده کنید.

البته موارد دیگری نیز هستند که در بالا بردن سرعت مطالعه تاثیر دارند، اما فعلاً 4 مورد بالا را تمرین کنید تا تاثیر آن را بر میزان سرعت مطالعه خود ببینید.


2. کنترل زمان و مکان مطالعه


همه ما با این موضوع برخورد داشته ایم که در بازه های زمانی از روز میزان یادگیری ما افزایش پیدا کرده و سایر زمان ها این میزان کاهش پیدا می کند یا اینکه بعد از چند دقیقه مطالعه متوجه می شویم که تنها به کتاب و کلمات نگاه کرده ایم و عملاً هیچ چیز در ذهنمان از موارد مطالعه شده باقی نمانده. خیلی عادت در انسان ها متفاوت هستند و این عادات می توانند تاثیر مستقیم در روند یادگیری افراد داشته باشند، برای مثال، زمان استراحت و خواب، زمان غذا خوردن و ... همگی می توانند در میزان یادگیری شما تاثیر گذار باشند. شاید مکانی را برای مطالعه انتخاب کردید که باعث از دست دادن تمرکز شما برای مطالعه می شود یا اینکه بودن در یک مکان در شما ایجاد استرس می کند. سعی کنید زمان های مختلف و همینطور مکان های مختلف را برای مطالعه انتخاب کنید تا به مرور زمین بهترین زمان و بهترین مکان را شناسایی کنید. برای مثال، میزان دمای مکانی که برای مطالعه انتخاب می کنید می تواند تاثیر مستقیم بر میزان یادگیری شما داشته باشد، بعضی ها در فضاهای خنک میزان یادگیریشان بیشتر از مکان های گرم است که این موضوع کاملاً بستگی به شرایط بدنی شما دارد.


3. نت برداری زمان مطالعه


وقتی شما هنگام مطالعه یک مطالب اقدام به نت برداری می کنید، آن مطلب مدت زمان بیشتری در ذهن شما ماندگار می شود. دلیل این موضوع تحلیلی است که مغز شما بر روی مطلب در زمان نت برداری انجام می دهد. برای مثال، زمانی که شما در حال یادگیری یک موضوع هستید و در حین مطالعه اقدام به نوشتن و یادداشت برداری از مطالب می کنید، شرایطی برای مغز شما محیا می شود تا اطلاعات خوانده شده را آنالیز و پردازش کند که این موضوع باعث انتقال مطلب از حافظه کوتاه مدت به بند مدت می شود. قانون مغز این است که موارد دیده شده یا شنیده شده را در حافظه ای به نام حافظه کوتاه مدت ذخیره می کند و مطمئن باشید که بعد از گذشت 3 الی 4 روز به صورت کامل آن مبحث از ذهن شما پاک می شود. دقت کردید بعضی وقت ها وقتی راجع موضوعی که قبلاً در مورد آن شنیده ایم می خواهیم صحبت کنیم، ممکن است بلافاصله آن موضوع در ذهن ما تداعی شود و در بعضی وقت ها این موضوع نیازمند چند ثانیه برای یادآوری است، زمانی که شما موضوعی را بلافاصله به خاطر می آورید، در حقیقت در حال استفاده از قسمتی از مغز هستید که اصطلاحاً در آن دانش فعال نگهداری می شود، اما مواردی که نیاز به مکس دارند بخشی از حافظه هستند که دانش غیر فعال در آن نگهداری می شود و این مدت زمان مکث برای فعال کردن آن اطلاعات است. نت برداری و نوشتن مطالب در طول مطالعه به شما کمک می کند که دانش مطالعه شده تبدیل به دانش فعال بلند مدت شود و با گذر زمان با سرعت بیشتری بتوانید موارد را به خاطر آورید. یکی از کارهایی که ما در سایت ITPRO انجام می دهیم به اشتراک گذاشتن دانش است، خود من به شخصه زمانی که در حال یادگیری یک موضوع جدید هستم، اولین کاری که می کنم آن را در سایت ITPRO به اشتراک می گذارم که این موضوع باعث می شود آن مطلب در ذهن ماندگاری بیشتری داشته باشد. ابزارهای زیادی برای نت برداری مطالب هستند که می توانید از آن ها استفاده کنید که یکی از آن ها وب سایت ITPRO است.


4. ترکیب تکنیک های یادگیری مختلف


هر شخص بر اساس علایق و ویژگی های شخصی از متد های مختلفی برای یادگیری استفاده می کند. برای مثال، ممکن است شخصی فیلم های آموزشی را ترجیه دهد یا شخصی مطالعه کتاب را انتخاب کند. معمولاً اشخاص بر اساس یکی از روش های زیر اقدام به یادگیری یک مبحث می کنند:

  1. استفاده از تصاویر و المان های بصری مانند اسلاید های Powerpoint، کتاب های تصویری یا فیلم های آموزشی (Visual)
  2. المان های صوتی مانند کتاب های صوتی یا PodCast ها (Auditory)
  3. مطالعه مطالب متنی مانند مقالات و کتاب ها (Reading/Writing)
  4. آموزش های حرکتی (Kinethetic)

به چهار مورد بالا اصطلاحاً VARK گفته می شود، اما کاری که شما باید انجام دهید ابتدا یک خودشناسی اولیه انجام دهید، اینکه کدام یک از تکنیک های یادگیری برای شما جذاب تر است و در ابتدا تمرکز خود را بر روی آن بگذارید، برای مثال اگر شما علاقه به مطالعه کتاب یا مقالات دارید، می توانید در کنار خواندن مطالب از کتاب های صوتی موجود نیز به صورت تکمیلی استفاده کنید یا در حین مطالعه اقدام به کشیدن تصاویر و اجزای بصری مرتبط با موضوعات مطالعه شده بکنید. می توانید از نرم افزار هایی مثل ConceptDraw یا X-Mind برای به تصویر کشیدن مواردی که مطالعه کردید استفاده کنید تا میزان یادگیری خود را چند برابر کنید.


5. ایجاد ارتباطات ذهنی


یکی از تکنیک هایی که به شدت به روند یادگیری شما کمک می کند ایجاد ارتباط ذهنی میان مباحث اطلاعات جدید و چیزهایی است که به آن ها علاقه دارید یا در ذهن شما ماندگارند. اگر سری تصویری آموزش زبان AJ Hoge را استفاده کرده باشید، برای لغات مختلف حرکات مختلف بدن را استفاده می کند، برای مثال، برای کلمه subconscious که به معنی زمیر ناخودآگاه است لبه دست را به پشت سر خود میزند و با این کار باعث می شود که میان این حرکت و لغت subconscious ارتباط بر قرار شود، با این کار باعث می شود که این لغت به راحتی در ذهن شما حک شود و بتوانید آن را به راحتی به خاطر بیاورید، برای سایر موضوعات هم این کار را انجام دهید، برای مثال اگر بر روی مباحث مرتبط با برنامه نویسی مطالعه می کنید، می توانید بین مفاهیم و عناصر خیالی یا حتی فیزیکی ارتباط برقرار کنید، این عناصر می توانند رنگ های مورد دلخواه یا نام های مورد علاقه شما باشند. هر چیزی که شما راحت تر به خاطر می آورید را استفاده کنید.


6. ذهن خود را تمرین دهید


ذهن شما همانند ماهیچه های بدن شما است، هر چقدر بیشتر آن را تمرین دهید، ذهن قدرتمندتری خواهید داشت. سعی کنید برای مباحثی که یاد میگیرید یک چالش ذهنی ایجاد کنید، برای مثال، اگر در حال یادگیری برنامه نویسی هستید، می توانید با تعریف تمرین ها و سناریوهای مختلف ذهن خود را پرورش داده و آن را قوی تر کنید. این کار باعث می شود که ظرفیت ذهن شما برای سرعت یادگیری موضوعات جدید دو چندان شود.


7. استفاده از موسیقی های مناسب در زمان یادگیری


ارتعاشات صوتی که به ذهن ما می رسند به چهار دسته زیر تقسیم می شوند:

  1. Alpha
  2. Beta
  3. Theta
  4. Delta

قصد نداریم وارد تحلیل هر یک از حالت های بالا شویم، اما به صورت کلی باید بگوییم که حالت Alpha که ارتعاشات آن بین 8 تا 13 هرتز است باعث ایجاد آرامش ذهنی و ایجاد بهترین شرایط برای مطالعه می شود. شما می توانید با گوش دادن به موسیقی هایی که فرکانسی بین 8 تا 13 هرتز برای ذهن تولید می کنند وضعیت ذهن خود را در بهترین حالت ممکن برای یادگیری قرار دهید. به شدت از موسیقی هایی که خواننده ای بر روی آن می خواند در زمان مطالعه دوری کنید، زیرا باعث از دست دادن تمرکز در زمان مطالعه می شوند. به شخصه در زمان مطالعه آهنگ In The Morning Light یانی را به شدت توصیه می کنم، قبل از شروع مطالعه و حتی در شروع مطالعه یکبار گوش دادن این آهنگ را امتحان کنید تا تاثیر آن را ببینید.


8. به دیگران یاد بدهید


یکی از بهترین راهکار های بالا بردن سرعت یادگیری، یاد دادن موارد مطالعه شده به دیگران است. ای موضوع باعث می شود که 90 درصد مباحث مطالعه شده برای شما ماندگار شود. در ابتدا شروع به خواندن مطالب کنید و سپس برای دوستان، خانواده یا همکاران خود موضوع را آموزش دهید. با اشتراک دانش خود با دیگران، نه تنها به دیگران کمک می کنید تا سطح دانش خود را افزایش دهند، بلکه به شما این امکان را می دهد تا میزان دانش خود را پیرامون آن موضوع خاص محک بزنید و هم از نظرات دیگران برای بهتر کردن دانسته های خود استفاده کنید.

در این مطلب سعی کردم 8 نکته برای افزایش میزان یادگیری را خدمت شما دوستان مطرح کنم. اگر موضوعی به ذهن شما نیز می رسد می توانید از طریق بخش نظرات آن را با سایر دوستان به اشتراک بگذرید.

نویسنده: حسین احمدی

منبع: ITPRO

زکات علم نشر آن است


حسین احمدی
حسین احمدی

بنیانگذار توسینسو و برنامه نویس و توسعه دهنده ارشد وب

حسین احمدی ، بنیانگذار TOSINSO ، توسعه دهنده وب و برنامه نویس ، بیش از 12 سال سابقه فعالیت حرفه ای در سطح کلان ، مشاور ، مدیر پروژه و مدرس نهادهای مالی و اعتباری ، تخصص در پلتفرم دات نت و زبان سی شارپ ، طراحی و توسعه وب ، امنیت نرم افزار ، تحلیل سیستم های اطلاعاتی و داده کاوی ...

نظرات