: :
مانده تا پایان تخفیف
فقط تا آخر امروز
فقط امروز
علیرضا عابدینی
کارشناس ارشد فناوری اطلاعات و مدرس کامپیوتر

تفاوت باتری جامد و باتری لیتیومی در چیست؟ + مزایا و معایت

باتری جامد چیست؟ چه تفاوتی با باتری لیتیومی دارد؟ مزایا و معایب استفاده از باتری جامد چیست؟ باتری حالت جامد یک تکنولوژی نوظهور و نسل جدیدی از باتری‌هاست که به احتمال زیاد، آینده دنیای لپ تاپ ها، موبایل ها ، تب لت ها و سایر دیوایس‌های قابل حمل را رقم خواهد زد، که از الکترولیت های مختلف می توانند ایجاد می شود که هنوز نوع مناسبی که بتوان از آن برای دستگاه ها استفاده کرد توسط کارشناسان انتخاب نشده.

دوره های شبکه، برنامه نویسی، مجازی سازی، امنیت، نفوذ و ... با برترین های ایران

 

وب سایت توسینسو

مزایای باتری های جامد

  • امن‌تر
  • مقاوم و دوام بیشتر نسبت به نمونه های لیتیومی
  • مناسب‌ برای تجهیزات و دستگاهای قابل حمل
  • ذخیره بیشتر
  • زمان شارژه بیشتر
  • اندازه کوچکتر

معایب

  • با توجه به جدید بودن این نوع باتری ها، بسیار گران هستند که البته این مشکل هم با توسعه بیشتر این باتری ها رفع خواهد شد.
وب سایت توسینسو

تفاوت باتری های جامد و لیتیومی

این تفاوت بر می گردد به نوع الکترولیت های آنها، باتری جامد از الکترولیت جامد استفاده می کند وباتری لیتیومی از الکترولیت مایع برای کنترل جریان الکتریکی استفاده می‌کند.( در توضیح الکترولیت باید گفت،الکترولیت یک رساناست که امکان انتقال جریان الکتریکیو بین دو قطب آند و کاتد برقرار می کنه).

وب سایت توسینسو

توضیحات فنی 

در باتری های جامد انرژی در فضای کوچکتری متراکم می شود.بعبارتی در باتری های لیتیومی، جداکننده‌های مایع دارای ضخامتی حدود 20 تا 30 میکرون ، هستند، در حالیکه در باتری‌های حالت جامد، به 3 تا 4 میکرون، کاهش می‌یابد و این یعنی فضایی برابر با 7 برابر بیشتر نسبت به باتری های لیتیومی.

الکترولیت‌های حالت جامد، کمتر مورد تاثیر عوامل بیرونی قرار می گیرند و فرسایش در آنها نسبت به حالت لیتیومی کمتر اتفاق می افتد، درنتیجه دارای عمر بیشتر هستند و همچنین کمتر دچار آسیب پذیری های چون انفجار مانند نوت های موجود در بازار دچار می شوند، لذا امنیت بیشتر و طول عمر بالاتر از مزایای این نوع باتری محسوب می شود و مدت زمان لازم برای تعویض آنها بیشتر خواهد شد.

وب سایت توسینسو

انواع الکترولیت های مورد استفاده در باتری ها

  • هالید لیتیوم (Li-Halide)
  • پروسکایت
  • هیدرید لیتیوم (Li-Hydride)
  • گارنت
  • NASICON
  • آرگیرودایت
  • LiOPN
  • LISICON
وب سایت توسینسو

باتری های جامد از نوع الکترولیت LiPON که دارای وزن، ضخامت و ویژگی‌های انعطاف پذیری بسیار مطلوبی هستند که از آنها برای گجت‌های الکترونیک پوشیدنی که نیاز به باتری کوچک دارند، مناسب هستند و همچنین دارای عمر و دوام بیشتری می باشند، بطوریکه پس از 40 هزار مرتبه شارژ، گنجایش شارژ آنها ، تنها 5 درصد کاهش می‌یابد. در صورتیکه در باتری‌های لیتیومی پس از 300 تا 1000 مرتبه شارژ، کاهش ظرفیت شارژ را تا حد بالایی خواهیم داشت و این یعنی دوام و عمر بیشتر باتری‌های از نوع LiPON نسبت به باتری های لیتیومی، که به حدود 40 تا 130 بار می رسد.

در نوع الکترولیت گارنت، رسانایی بالایی بیشتری را خواهیم داشت، این نوع رسانا، از نظر قدرت و ظرفیت با نوع لیتیومی تقریبا برابر هستند ولی در گزینه هایی مانند اندازه و دوام متفاوت بوده و دارای اندازه کمتر و طول عمر بیشت هستند.در نوع گارنت، پایداری بیشتری در آب و هوای متفاوت دارد و از این جهت گزینه مناسبی برای باتری های لیتیومی مایع بوده و تنها مشکل هزینه و گران بودن آن است که البته این مورد هم در طی زمان برطرف خواهد شد.

وب سایت توسینسو

خلاصه 

مزایای این نوع باتری علیرغم اینکه هنوز توجیه اقتصادی ندارد و باید در مورد بهای آن فکری شود گزینه بسیار مناسبی برای گوشی های موبایل، تب لت ها، گجت ها و کلیه دستگاه های الکترونیکی قابل حمل هستند، این مزایا عبارتند از شارژ سریع‌تر تا 6 برابر، ظرفیت انرژی بیشتر تا دو برابر، دوام و عمر بیشتر تا 10 سال نسبت به دو سال باتری های موجود و غیرقابل اشتعال بودن و مزایای دیگر.


علیرضا عابدینی
علیرضا عابدینی

کارشناس ارشد فناوری اطلاعات و مدرس کامپیوتر

کارشناس ارشد فناوری اطلاعات هستم ، مدرس دوره های کامپیوتر ، مدیر فناوری اطلاعات و دارای گواهینامه های MCSA ، CCNA ، CEH و Network Plus و خوشحالم از اینکه می تونم دانشم رو در توسینسو به اشتراک بگذارم

نظرات