: :
مانده تا پایان تخفیف
فقط تا آخر امروز
فقط امروز
محمد نصیری
بنیانگذار انجمن تخصصی فناوری اطلاعات ایران ، هکر کلاه خاکستری ، کارشناس امنیت اطلاعات و ارتباطات

روانشناسی 25 نوع مزاحم اینترنتی که باید آنها را بشناسید

امروز در توسینسو می خواهیم در مورد کابوس و بعضا مشکل اصلی وب مسترها و اکثر افرادی که بصورت حرفه ای در اینترنت فعالیت می کنند صحبت کنیم ، شخصیت هایی به نام Troll یا ترول که مشکلات بسیار زیادی را در فضای مجازی برای ما به وجود می آورند و در واقع در بسیار از موارد شما از دست این نوع افراد و برخوردها و صحبت هایشان در امان نخواهید بود . واژه Troll به گونه ای از کاربران آنلاین اینترنتی گفته می شود که به نوعی دارای معلولیت هستند به دلیل رنج بردن از این معلولیت که در بیشتر موارد از لحاظ روانی وجود دارد به سایر کاربران اینترنتی حمله می کنند. این نوع کاربران دیگران را در قالب های مختلفی مورد هجمه و حمله قرار می دهند برای مثال :

مجموعه دوره آموزش دروس دانشگاهی و آکادمیک
سرفصل های این مطلب
  1. هدف و انگیزه Troll ها چیست ؟
  2. Trollosphere یا ترولوسفر چیست ؟
  3. چگونه یک Troll را بشناسیم ؟
  4. انواع Troll های اینترنتی = چگونه Troll ها را شناسایی کنیم ؟
  5. نوع اول : من مطلب شمارو نخوندم اما من نظرم این هست که ...
  6. نوع دوم : Troll های کمپین راه بینداز یا نهضتی
  7. نوع سوم : Troll های چرا کسی به فکر زلزله زده ها نیست ؟
  8. نوع چهارم : Troll های تاریخ نگار
  9. نوع پنجم : Troll های تک کاناله
  10. نوع ششم : Troll های سریع پسرخاله شونده
  11. نوع هفتم : Troll های اساسا مونث تایید کننده
  12. نوع هشتم : Troll های ارتباط جمع کن
  13. نوع نهم : Troll های سگی
  14. نوع دهم : Troll های ضد دین و مذهب
  15. نوع یازدهم : Troll های تبلیغاتی
  16. نوع دوازدهم : Troll های بومرنگی
  17. نوع سیزدهم : Troll های بی حوصله
  18. نوع چهاردهم : Troll های آدمخوار
  19. نوع پانزدهم : Troll های فریبکار
  20. نوع شانزدهم : Troll های همه چیز دان
  21. نوع هفدهم : Troll های دلواپس
  22. نوع هجدهم : Troll های خودشیفته
  23. نوع نوزدهم : Troll های متضاد
  24. نوع بیستم : Troll های ضد Troll
  25. نوع بیست و یکم : Troll های اکیپی و حزبی
  26. نوع بیست و دوم : Troll های فیلسوف
  27. نوع بیست و سوم : Troll های تحلیل کننده
  28. نوع بیست و چهارم : Troll های گیج کننده
  29. نوع بیست و پنجم : Troll های هنرپیشه
  1. آزار و اذیت می کنند
  2. تهمت می زنند
  3. بدگویی می کنند
  4. قضاوت می کنند
  5. اطلاعات اشتباه می دهند
  6. اخاذی می کنند
  7. دوگانگی ایجاد می کنند
  8. سوء استفاده می کنند
  9. دیگران را تحریک می کنند
  10. جعل هویت می کنند
  11. بی ربط می نویسند
  12. تبلیغ می کنند
  13. چرت و پرت و حرف های بی ربط می زنند
  14. و ...

شاید این مثال کمی چندش آور باشد اما باور کنید در اکثر وب سایت های بزرگ دنیا از Troll ها به همین شکل یاد می شود ، ترول های اینترنتی مثل سوسک های خانگی هستند که در طی روشنایی روز خودشان را پشت یخچال و زیرتخت و ... پنهان می کنند و منتظر این هستند که چراغ ها خاموش شوند تا شروع به فعالیت کنند. ترول ها انگل های فضای اینترنت هستند و زمان آن رسیده است که کم کم با از بین بردن این انگل ها و جلوگیری از تکثیر شدنشان در جامعه اطلاعاتی اینترنت شروع به کار کند

و خوشحالیم از اینکه بگوییم وب سایت ITPRO بدون ترس از این Troll ها که در آینده بیشتر به این مطلب حمله می کنند آغازگر این جنگ و فرهنگ سازی است. تجزیه و تحلیل موضوع Troll ها در اینترنت کار هر کسی نیست ، این مطلب هم بحث روانشناسی دارد هم بحث حقوقی و هم شامل بسیار دیگر از مباحث می باشد و جالب است بدانید که هر کسی نمی تواند در مورد Troll ها اظهار نظر کند بلکه باید مورد هجمه آنها قرار گرفته باشد و از تجربیات واقعی خودش در تجزیه و تحلیل ها استفاده کند.

من محمد نصیری هستم ، به عنوان بنیانگذار بزرگترین وب سایت فناوری اطلاعات کشور روزانه با بیش از ده ها هزار نفر متخصص و کاربر معمولی و ... در همین وب سایت و همچنین با هزاران متخصص و کاربر مختلف در شبکه های اجتماعی حرفه ای مثل LinkedIn در ارتباط هستم و به همین دلیل از تجربیات خودم نیز در تجزیه و تحلیل Troll ها استفاده می کنم و بصورت ویژه به بررسی و معرفی رفتارهای Troll های ایرانی می پردازیم .

فراموش نکنید که Troll های اینترنتی اصلا افراد ساده ای نیستند و اتفاقا می توانند یک پروفایل بسیار پیچیده و عجیب و غریب در پس زمینه داشته باشند. ترول های اینترنتی در بسیاری از موارد دارای دو شخصیت کاملا متفاوت هستند ، شخصیتی که در دنیا واقعی می شناسیم و شخصیتی که در دنیای مجازی هستند در واقع آنها رفتار آشفته ای دارند و قابل پیش بینی نیستند ، آنها در دنیای فانتزی زندگی می کنند که برای خودشان ساخته اند و همه چیز را از دیدگاه همان دنیای فانتزی مشاهده می کنند.

در این دنیای فانتزی آنها خیلی قدرتمند و متفاوت از همه هستند. با توحه به اینکه آنها همه چیز را از دریچه دنیای فانتزی خودشان می بینند آنها مخالف هر چیزی هستند که به دیگران نشان داده می شود ، حتی اگر آن چیز بدیهیات و واقعیاتی باشد که برای همگان قابل لمس باشد. همین احساس متفاوت بودن و نگاه از دریچه دنیای فانتزی باعث می شود که آنها خودشان را انسان هایی بالاتر از سایر انسان ها بدانند ، از ویژگی هایی که می توانیم برای ترول های اینترنتی عنوان کنیم انزوا ، خشم ، پارانویا ، حسادت در برابر تقریبا همه آدمهای مقابل و هم سن و سالان خودش را می توان عنوان کرد. آنها هیچوقت از کسی کمک نمی گیرند و دنبال قانع شدن و دریافت راهنمایی نیستند چون خودشان را در این دنیای فانتزی ناچیز خودشان غرق کرده اند و تصور این را دارند که دنیای آنها از دنیای دیگران بزرگتر و قدرتمندتر است و دیگران هیچ نمی فهمند و آنها همه چیز را می فهمند.

ترول های اینترنتی از هر تکنولوژی و امکانی که در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات باشد برای انجام فعالیت های خودش استفاده می کند ، او حتی بعضا نمی داند که مخاطبیتی که پیامش را دریافت می کنند چه کسانی هستند و هدفش از ارسال پست ها چه بوده است ! شما تقریبا در اکثر سرویس های اینترنتی اعم از بازی های آنلاین ، چت روم ها ، تالارهای گفتمان یا Forum ها ، قسمت نظرات وب سایت ، گروه های تلگرام ، شبکه های اجتماعی و ... از دست Troll ها خلاصی ندارید.

زمانیکه اظهارات و رفتارهای ملتهب کننده یک ترول اینترنتی در هرجا باعث ایجاد کردن صدمه فیزیکی و یا یا تهدید مستقیم کسی نشود این رفتار به عنوان یک آزار و اذیت اینترنتی یا Cyber Harassment طبقه بندی می شود. اما اگر اظهارات و رفتارهای یک ترول اینترنتی بصورت مستقیم تهدید و در نهایت امکان ایجاد کردن صدمه فیزیکی برای هدف را را داشته باشد این عمل به عنوان جرم و تهدید واقعی از نظر جرائم رایانه ای طبقه بندی می شود.

هدف و انگیزه Troll ها چیست ؟

انگیزه های زیادی برای Troll ها وجود دارد اما برخی اوقات شاهد این هستیم که Troll هایی بدون انگیزه های مشخص فعالیت می کنند. از Troll ها رفتارهای عجیب و غریب بسیار زیادی را شاهد هستیم اما بصورت عمده انگیزهای مشترکی هم بین آنها وجود دارد که از آن جمله می توان به جلب توجه ، خودنمایی ، حسادت ، ترس ، عقده گشایی ، بیکاری ، مالی و ... اشاره کرد. هنوز بصورت کامل تحقیقات در مورد ترول های اینترنتی انجام نشده است و انگیزه اصلی این افراد همچنان می تواند عوامل عجیب و غریب تری هم باشد .

اما یکی از مهمترین دلایل تحرکات زیاد اینگونه افراد در فضای اینترنت را می توان امکان مخفی شدن و قرار گرفتن در یک پوشش ناشناس را عنوان کرد. اینترنت امکانی را برای افراد فراهم می کند که بدون ترس از شناخته شدن به شخصیت ها و افرادی که در زندگی واقعی حتی ممکن است از صحبت کردن در مورد آنها هم ترس داشته باشیم نترسیم و تمامی عقده های داخلی خودمان را در این فضا بدون ترس از شناخته شدن نشان بدهیم.

در واقع ناشناس بودن یک امتیاز و انگیزه بسیار عالی برای تخلیه روانی برای این دسته از افراد تلقی می شود. قبلا در LinkedIn یک جمله از خودم به اشتراک گذاشتم که در آن گفته بودم فضای مجازی واقعی ترین فضای دنیاست زیرا انسان ها واقعیت خود را در قالب این فضا نشان می دهند. به همین دلیل است که خیلی از ترول ها را شما در دنیای واقعی نمی توانید شناسایی کنید ، شاید یکی از ترول هایی که همیشه با شما بحث و جدل و تهمت و ... دارد به ظاهر یکی از دوستان صمیمی شما باشد که هر روز با هم به تفریح و گردش می روید !!! ترول ها در اینترنت احساس گناه نمی کنند ، هویت ناشناس دارند و ترس از شناسایی ندارند ، می دانند که هر چقدر هم در فضای مجازی حرکت کنند صدمه فیزیکی به کسی نمی زنند و همین موارد می تواند انگیزه ای باشد که آنها روز به روز در حال بیشتر شدن و تکثیر باشند.

Trollosphere یا ترولوسفر چیست ؟

حتما واژه اتمسفر یا جو را شنیده اید ، از این واژه برای تشریح کردن جو خیلی چیزها استفاده می شود از جمله جو Troll ها ، در واقع واژه ترولوسفر به مجموعه ای از Troll ها با انواع و اقسام روش های عملکرد در یک محل گفته می شود که با استفاده از فضای سایبری ایجاد شده سعی بر ایجاد اغتشاش ، خشونت ، توهین ، تحریک کردن ، تهمت زدن و دیوانه کردن دیگران دارند. فکر می کنم ما ایرانی ها خیلی با ترولوسفرها آشنا هستیم ، صفحات شبکه های اجتماعی مسی ، رونالدو ، کافو و ... همگی دچار حملاتی از جماعت Troll شده اند و در چنین صفحاتی است که شما شاهد Trollosphere هستید.

همانند وبلاگ نویس ها و بسیاری از افرادی که در صفحات وب به موضوع خاصی علاقه مند هستند ، Troll ها نیز به محل های خاصی علاقه مند هستند و برایشان جذابیت بیشتری دارد ، محلی که بتوانند با یک جماعت همسان خود حملات سایبری خودشان را به اشخاص انجام بدهند ، اینکه یک Troll احساس کند جماعتی با او همرنگ شده است احساس خوبی برایش است و به همین خاطر است که قانون جذب باعث می شود اینها کنار هم برای حمله جمع شوند ، حمله به صفحات اینستاگرام و توئیتر شخصیت های مشهور توسط ایرانی ها نمونه بارزی از Trollosphere است.

چگونه یک Troll را بشناسیم ؟

خوب یک سئوال مهم !! ما یک Troll را چگونه بشناسیم ؟ پاسخ این سئوال اصلا آسان نیست ، یک سری پارامترهای عمومی وجود دارد و یک سری پارامترهای رفتاری و اختصاصی ! شما باید مجموعه ای از این پارامترها را برای شناسایی Troll ها به کار ببرید توجه کنید که مهمترین مکانیزم شناسایی Troll ها شناخت گونه های مختلف آنها است که در ادامه به آنها می پردازیم اما بصورت کلی اکثر Troll ها از مردان یا جنس نر هستند ، آنها به شدت به اینترنت اعتیاد دارند یا وابستگی آنها به اینترنت به حدی است که به نوعی شبیه به یک بیماری است.

آنها می دانند که با پست هایشان به دیگران آسیب خواهند زد و با علم به این قضیه اینکار را می کنند. آنها بیسواد نیستند و کمی درک در خصوص شبکه های اجتماعی و مکانیزم کاری آنها دارند ، آنها می دانند که فعالیت های خلاف قوانین چه چیزهایی هستند ، آنها می دانند چگونه دیگران را تحریک کنند و جو را متشنج کنند. اغلب در انواع سیستم هایی که امکان آزار و اذیت آنلاین وجود دارد شرکت می کنند ، به خودشان اجازه می دهند که از هر واژه ای رکیکی استفاده کنند.

آنها اغلب تنها و عصبی هستند و بعضا به شدت از دوگانگی شخصیتی در زندگی رنج می برند ، دمدمی مزاج هستند و ممکن است در لحظه از یک موضع به موضعی کاملا متفاوت تغییر حالت بدهند ، خودشان را اسطوره ای کشف نشده می دانند که توانایی تخریب و نظر دادن در هر چیزی را دارند آنها معمولا در زندگی واقعی روابط چندان صمیمی با کسی نمی توانند برقرار کنند. برای شناخت بهتر اینکه یک نفر در محیط مجازی Troll است یا خیر پیشنهاد می کنیم به گونه شناسی Troll ها در ادامه توجه کنید

انواع Troll های اینترنتی = چگونه Troll ها را شناسایی کنیم ؟

همانطور که قبلا اشاره کردیم بهترین روش شناسایی Troll ها شناسایی نوع Comment ها و Post هایی است که آنها در محل های مختلف در اینترنت از خودشان به جا می گذارند ، مورادیکه در زیر مشاهده می کنید حاصل یک تحقیق بسیار گسترده در سطح اینترنت و جمع آوری انواع و اقسام پست هایی است که ارسال کننده آنها در دسته بندی Troll های اینترنتی قرار می گیرد و شما می توانید براحتی با توجه به نگاه کردن به این عنوان پست ها تشخیص بدهید که کاربری Troll است یا خیر.

نوع اول : من مطلب شمارو نخوندم اما من نظرم این هست که ...

خوب احتمالا یکی از مرسوم ترین انواع Troll این دسته هستند ، آنها به هیچ عنوان مطلب شما را نمی خوانند ، در واقع اصلا نیازی به انجام اینکار ندارند ! این دسته از Troll ها همیشه می دانند قرار هست چه چیزی زیر چه مطلبی قرار بگیرد و اصلا اهمیت نمی دهند که شما چه چیزی گفته اید ! آنها باید ثابت کنند که شما اشتباه می کنید و همین کافیست ! اگر شما حرف کاملا درستی هم بزنید باز هم در اصل ماجرا فرقی ندارد این نوع Troll اساسا با نظر همه مخالف است حتی اگر یک ساعت دیگر مطلبی موافق با نظر او بگویید نظرش با نظر جدید شما هم مخالف خواهد بود ، این نوع Troll ها یک ویژگی منحصر به فرد و ساده برای شناسایی دارند :: آنها مطلب شما را به هیچ عنوان نمی خوانند ولی نظرشان را می گویند.

نوع دوم : Troll های کمپین راه بینداز یا نهضتی

این نوع Troll ها اساسا در همه جا بدون در نظر گرفتن نوع محتوایی که وجود دارد به دنبال راه اندازی کمپین ها و نهضت های عجیب و غریب هستند. آنها صبح تا شب در اینترنت جستجو می کنند و در وب سایت ها و وبلاگ ها و شبکه های اجتماعی فقط در مورد کمپین و نهضتی که می خواهند راه اندازی کنند یا راه اندازی شده است و از جانب شما حمایت می خواهند تلاش می کنند . آنها اصلا توجه نمی کنند که این نوع کمپین ها و نهضت های اینترنتی من درآوردی اصلا برای کاربران جذابیتی ندارد و فقط و فقط پست ارسال می کنند و در مورد هدف نهضت و کمپین خودشان تبلیغ می کنند.

معمولا این نوع Troll ها بصورت مشخص با کلمات احساسی و عاطفی سعی در جذب کاربران به سمت کمپین و هدفشان دارند. برای شناسایی آنها کافیست ابتدا یک نگاه به موضوع پست ارسالی بیندازید و سپس به عنوان پست Troll نگاه کنید اگر دیدید هیچ ارتباطی وجود نداشت شما با این نوع Troll مواجه هستید برای مثال پست ما در مورد نحوه شناسایی Troll های اینترنتی است و این نوع Troll در Comment های مربوط به این پست این جمله را قرار می دهد : در نهضت ترک اعتیاد فرزندان به اینترنت ، این دشمن بنیان خانواده با ما همراه شوید.

نوع سوم : Troll های چرا کسی به فکر زلزله زده ها نیست ؟

این نوع Troll ها باز هم به موضوع پست شما اهمیتی نمی دهند و فقط قصدشان اعمال وجود است. این گونه از Troll ها تنها می خواهند احساسات مردم را در پست ها تحریک کنند هر چند که اصلا اهمیتی ندارد که این پست فنی یا تخصصی است یا در مورد مسائل اجتماعی یا غیره ! برای مثال در طی ماه های اخیر که زلزله های زیادی در ایران رخ داده است این نوع Troll ها نیز در اینترنت زیاد شده اند ، ما هیچ مشکلی برای کمک کردن به مردم زلزله زده نداریم هر چیزی جای خودش را دارد

اما اینکه در یک شبکه اجتماعی تخصصی زیر هر پست مرتبط و غیر مرتبط این جمله را بنویسیم : شما چطور می تونید اینقدر راحت اینجا بشینید وقتی کودکان بیچاره در سرما زندگی می کنند ؟ اینها هم نوعی Troll هستند که مثلا این پست را در قسمتی از یک مشکل فنی که برای یک وب سایت به وجود آمده است ارسال می کنند و بعضا افرادی هم همانجا سر بحث را در راستای Trollosphere ادامه می دهند. هدف این نوع Troll ها برانگیخته کردن احساسات مردم است و از اینکار قصد سوء استفاده و گرفتن آرامش روانی آنها را دارند.

نوع چهارم : Troll های تاریخ نگار

این نوع Troll ها هم واقعا پشتکار جالبی دارند ، این دسته از Troll ها آنقدر پشتکار دارند که کل تاریخچه پست های شما از ابتدای خلقت شما در هر شبکه اجتمای ای وبلاگ و وب سایت را بازرسی و جستجو می کنند و به دنبال یک پاراگراف می گردند که مثلا مطلبی که شما امروز در مورد آن پست گذاشته اید را نقض کند !! دیگر ولکن قضیه نیستند و تا عمر دارند این مورد را در هر پستی از شما مشاهده کنند قرار می دهند. برای مثال ممکن است سال گذشته شما در مورد قیمت دلار یک پست گذاشته اید و در این پست پیشبینی کرده اید که دلار ارزان می شود و حالا این شخص این پست را پیدا کرده است و دلار گران شده است ! تصور کنید چه لذتی از این قضیه می برد که توانسته است ثابت کند شما اشتباه می کنید.

نوع پنجم : Troll های تک کاناله

این نوع Troll از آن دسته هستند که از نظر من یکی از فاجعه ترین نوع Troll ها بر روی کره زمین هستند. این نوع Troll ها یک یا دو دلیل در زندگی دارند که بتوانند همه مشکلات جهان را به گردن آنها بیندازند و دیگر مشکلی در دنیا نیست که دلیلش مواردی نباشد که این نوع Troll از آنها صحبت می کند. در ابتدا سعی می کنند بحث را به سمت خودشان بکشند و مشکلات دیگری را مثال زده و در نهایت به دلیل اصلی خودشان برسند !!

اما مثال بارزی از این دسته Troll های به ظاهر روشنفکر آنهایی هستند که روز را به دقیقه ربط می دهند ! برای مثال شما در مورد انقراض پانداها صحبت می کنید یا اینکه سرنوشت دریاچه آرال چه شد ! ناگهان متوجه می شوید که این Troll بحث را سیاسی می کند و در نهایت همه چیز سیاسی می شود و اصلا از ماهیت اصلی بحث خارج می شویم ، در نهایت پست های کاربران هم به سمتی می رود که هیچ ارتباطی به موضوع اصلی بحث نداشته است !

از این موارد کم نیستند برای مثال شما در ایران در یک پست کافیست در مورد مشکلات فرهنگی مردم صحبت کنید ، در مورد مشکلات اقتصادی صحبت کنید ، در مورد از بین رفتن طبیعت صحبت کنید ، در مورد زباله نریختن در طبیعت صحبت کنید و در نهایت برای شناسایی این نوع Troll شما به جمله ای توجه کنید که در نتیجه بحث شما به این پست می رسد که همش کار دشمن هست و استکبار جهانی . چرا به آنها تک کاناله می گوییم ؟ برای اینکه همه مشکلات را از لحاظ خودشان یک چیز مشخص می دانند و اصرار دارند که همه مشکلات ما این است و بس.

نوع ششم : Troll های سریع پسرخاله شونده

این نوع Troll ها را شما در دنیای واقعی دیده اید و تا حدودی می شناسید ، حتما برای شما هم پیش آمده است که با یک جمع از دوستان به یک تفریح ساده روزانه می روید و دوست دوست شما که دوست شما هم به سختی او را می شناسد و برای اولین بار در این جمع حاضر شده است و حتی چند کلمه هم با او صحبت نکرده اید وقتی به خانه بر می گیردید و صفحه فیسبوک خودتان را بررسی می کنید می بینید که به شما درخواست دوستی داده است !

حتی ممکن است شما چهره او را به خاطر نداشته باشید ! این نوع افراد هم در دسته بندی Troll ها قرار می گیرند و هدف آنها صرفا بالا بردن تعداد لیست دوستان برای جلب توجه دیگران است و هیچ هدفی از دوستی با شما ندارند ، برای شناسایی این نوع Troll ها که خیلی ساده است با خودتان فکر کنید که آیا در زندگی امکان دارد یکبار دیگر هم این فرد را ببینم ؟ اگر خیر پس اینها هم Troll هستند.

نوع هفتم : Troll های اساسا مونث تایید کننده

این نوع Troll ها که اکثرا از مردها هستند اساسا از خودشان هیچ نظر خاصی ندارند و با نظر مردها هم اکثرا کاری ندارند اما زمانیکه یک خانم یک پست می گذارد فارغ از اینکه پست درست است یا غلط ، پست مرتبط است یا نیست و ... با اون موافقت می کند و نظرش به نظر خانم نزدیک تر است. در واقع این نوع Troll ها فقط به دنبال این هستند که نظر خانم ها را به خود جلب کنند و در جبهه مخالف آنها قرار نگیرند. از این نوع Troll ها در ایران به وفور پیدا می شود .

برای مثال یکی از پست های شبکه اجتماعی LinkedIn مطلبی در خصوص مشکلات مربوط به اپراتورهای تلفن همراه گذاشته بودم و خانمی زیر پست من Comment گذاشتند که اینها همشون سر و ته یک کرباسن ، Troll ما در پاسخ به خانم Reply کردند که کاملا حق با شماست و همشون دزد هستند و ... در ادامه خانم دیگری Comment گذاشتند که اتفاقا اگر بلد باشید با قوانینشون کنار بیاین اکثر اپراتورهای تلفن همراه کارشون درست هست و Troll قصه ما به خانم دوم Reply کردند که حق با شماست و ما باید قوانین رو بدونیم و استفاده کنیم و این ماجرا ادامه داشت ...

نوع هشتم : Troll های ارتباط جمع کن

این نوع Troll ها را شما بیشتر در شبکه های اجتماعی مثل فیسبوک ، اینستاگرام ، توئیتر و حتی شبکه حرفه ای مثل لینکداین مشاهده می کنید که بدون توجه به اینکه شما که هستید و چه هستید و چه نامی دارید و کجا هستید و .... فقط و فقط بصورت فله ای درخواست ارتباط می کنند. این دسته از Troll ها در طبقه بندی Spammer ها نیز قرار می گیرند اما از بابت اینکه عقده ای دارند به نام تعداد دوستان و Follower همه روزه به کار خودشان ادامه می دهند.

یکی از نمونه های بارز این نوع Troll ها را در لینکداین می توانید مشاهده کنید که معمولا با عنوان Sales and Marketing Expert عناوین کاری خودشان را انتخاب می کنند. کاری به تعداد ارتباطات نداریم چون اساسا کم نیستند افرادی که در لینکداین هر درخواست ارتباطی را حتی بدون هویت تایید و قبول می کنند ، عقده گشایی جایی معلوم می شود که برای مثال Troll ها دارای 40 هزار ارتباط می شود و بعد در صفحه خودش به این شکل از 40 هزار نفر تشکر می کند که ممنون از 40 هزار دوست ، 40 هزار یار ، 40 هزار یاور ، 40 هزار همراه !! و خلاصه توهم خود بزرگ بینی و خیلی مهم پنداری به خودش دست می دهد و از 40 هزار مخاطبی که در لیست دارد 10 نفر برایش Like می زنند.

نوع نهم : Troll های سگی

این نوع Troll ها را به عنوان Troll های غرغرو هم می شناسند ، همانطور که سگ ها به قول ما پاچه می گیرند این نوع Troll ها هم منتظر هستند که در مورد هر پستی که از آن خوششان نمی آید یا باب میلشان نیست شروع به غرغر کردن و فحش دادن و داد و بیداد کنند. معمولا در عین حقیر بودن این نوع Troll ها صدای بلندی دارند و توانایی استفاده از منطق و استدلال ندارند زیرا فقط به امیال شخصی اهمیت می دهند.

معمولا این نوع Troll ها همیشه به این شکل نیستند و گاها شما مدت ها طول می کشد تا ذات واقعی یک Troll به این شکل را مشاهده کنید ممکن است این Troll مدت ها با شما کاری نداشته باشد اما به ناگاه همه چیز عوض می شود و به دلایل شخصی و اینکه شما یک پوستری را از بازیکنی که مثلا مورد علاقه اون نیست در صفحه خود قرار داده اید سر و صدا ها شروع می شود. Troll های سگی معمولا ولکن ماجرا نیستند حتی اگر در پست های بعدی شما هیچ ارتباطی با پست قبلی شما نباشد آنها به یک موضوعی که ممکن است مدت ها از آن گذشته باشد گیر می دهند و مثل سگی که ولکن استخوانش نیست سوزنشان یک جا گیر می کند . این نوع Troll ها پس از مدتی در بین ارتباطات و دوستانشان شناخته شده می شوند و این رفتار بچه گانه آنها همیشه در ذهن همگان می ماند.

نوع دهم : Troll های ضد دین و مذهب

این نوع Troll ها اساسا همه چیز را به دین و مذهب ارتباط می دهند و در هر پست مرتبط یا غیر مرتبطی به دیگر مذاهب توهین می کنند. البته برخی از آنها خودشان را دارای مذهب می دانند و البته ژست روشنفکری هم دارند ، معمولا به اعتقادات و عقاید سایر مذهب ها توهین می کنند و خودشان را برتر از دیگران می دانند ، برای این نوع Troll ها فرقی نمی کند که شما مسلمان هستید یا مسیحی و ...

آنها به هر حال یک قسمت از دین و مذهب و اعتقادات شما را پیدا کرده و شروع به توهین می کنند. اینگونه از Troll ها معمولا با حالت هایی کاملا حق به جانب و البته عکس هایی از خودشان در حالت کشیدن و دود کردن سیگار و یا ژست های روشنفکر مرسوم مشاهده می شوند. برای مثال شما در یک پست حرفه ای در انتهای مطلب در خصوص اینکه برای ما دعا کنید یا آرزوی موفقیت کنید شروع به سوژه کردن بحث دعا و مذهب می کنند .

نوع یازدهم : Troll های تبلیغاتی

این نوع Troll ها نیز که تقریبا در همه شبکه های اجتماعی وجود دارند در دسته بندی Troll های Spammer هم قرار می گیرند. این نوع از ترول ها در ظاهر آدمهای معمولی هستند که پست های شما را تایید می کنند و یا در مورد آنها نظر فنی می دهند اما همیشه در کنار پست های خودشان یک تبلیغ مشخص از کاری که می کنند هم انجام می دهند. برای مثال شما در شبکه های اجتماعی بسیار شاهد این موضوع هستید که شما پستی در مورد آلودگی شهر تهران و مشکلات زیست محیطی آن قرار داده اید و همه در حال بحث و نظر در این خصوص هستند که یکی از همین نوع Troll ها پاسخ می دهد :: بله واقعا برای آلودگی شهر تهران باید کاری کرد باید از خودمون شروع کنیم با تشکر قالیشویی شربت اوقلی بصورت شبانه روزی در خدمت شماست .

یک نوع Troll خاص در وب سایت ITPRO و البته فعال در سایر وب سایت های فناوری اطلاعات ایران وجود داشت که به محض اینکه کسی در خصوص مشکل مربوط به ویروس سئوال می کرد پاسخ مشخص برای سئوال داشت :: این به خاطر اینه که شما از آنتی ویروس های ارجینال استفاده نمی کنید ، شرکت جینگیلتاش نماینده انحصاری محصولات جینگلبرد در ایران هست . جالب اینجاست بعد از مسدود شدن کل فضای اینترنت را با این هدف که ITPRO از فعالیت کارشناسان سایبری جلوگیری می کند پر می کند !!!

نوع دوازدهم : Troll های بومرنگی

این نوع Troll ها از گونه های بسیار تلاشگر و پرانرژی هستند آنها بصورت همزمان با چند اکانت مختلف در یک شبکه اجتماعی یا ... وارد می شوند و پست های تقریبا با ساختار مشابه قرار می دهند تا اینگونه نشان بدهند که فقط آنها نیستند که این حرف را می زنند. معمولا مدیر صفحات اجتماعی یا پست مربوطه یا کاربران این نوع Troll ها را بلافاصله Report می کنند اما نکته جالب توجه این است که آنها بسیار پرانرژی هستند و بارها به محض Block شدن اکانت های مختلفی را می سازند و با آن Login می کنند و مجددا به توهین و افترا می پردازند.

نمونه این نوع Troll ها را در ITPRO خیلی داشته ایم ، کاربری که حتی ویدیوهای مجموعه را خریداری نکرده است با توجه به اینکه نمی تواند رشد یک مجموعه را مشاهده کند در زیر ویدیوهای رایگان شروع به توهین و افترا می کند و بعد از اینکه متوجه می شویم و Block می شود مجددا با یک حساب کاربری دیگر Login و شروع به همان حرف ها می کند ، ممکن است تا ده ها بار مجبور به مسدود کردن چنین شخصی در وب سایت خودتان شوید. انتخاب اسم بومرنگ کاملا برازنده این نوع Troll است.

نوع سیزدهم : Troll های بی حوصله

این گونه از Troll ها از جمله افرادی هستند که در زندگی اساسا کار خاصی ندارند و رسما بیکار هستند . آها از سر بی حوصله بودن و بیکار نبودن پست ارسال می کنند و هدفی جز جلب توجه ندارند . معمولا پست هایی که این نوع Troll قرار می دهند ناخوشایند هستند و علاقه خاصی به سیاه نمایی دارند. موضوع های مورد علاقه این نوع Troll ها برای جلب توجه معمولا در حوزه نژاد پرستی ، سکس ، همجنسگرایی و همچنین تحمل نکردن مسائل مذهبی است.

برای مثال یک نمونه از این نوع Troll ها آنهایی هستند که فقط منتظر این هستند که در قسمتی از صحبت های شما لهجه ترکی باشد یا در یک پست شما در مورد ترک ها صحبت شده باشد یا اینکه یک قسمت از پروژه ملی را قرار هست ترک ها انجام بدهند !! اساسا به این واژه آلرژی داشته و شروع می کنند به اینکه همه شما نژاد پرست هستید و ...

نوع چهاردهم : Troll های آدمخوار

این گونه از Troll ها Troll هایی هستند که وقتشان را برای Troll کردن سایر Troll ها هدر می دهند ! فکرش را بکنید ! troll ها ماهیت وقت گذرانی در اینترنت دارند و این نوع Troll خودش وقت سایر ترول ها را می گیرد و هدر می دهد ! این نوع از Troll ها پست های عجیب و غریبی که می دانند پاسخی برای آنها وجود ندارد را در اینترنت پخش می کنند و منتظر می مانند که سایر Troll ها برای پاسخ دادن به آنها بیایند و بعد از جلب توجه از آن لذت ببرند .

این نوع Troll ها عاشق Comment ها و توهین هایی هستند که در ادامه پست آنها می آیند و هر چقدر بیشتر به آنها توجه شود کارشان را بیشتر توسعه می دهند. برای مثال فرض کنید یک نفر در وب سایتی سئوال می کند که : سلام ، کسی میدونه چطوری ممکنه من یک Background رو دسکتاپ کامپیوترم بزارم که ازش به عنوان آینه استفاده کنم ؟ آینه خونه رو اسکن کردم گذاشتم به جای Background ولی جواب نداد !!

نوع پانزدهم : Troll های فریبکار

این نوع Troll ها را بیشتر در Chatroom ها مشاهده می کنید ، این نوع Troll خودش را آدمی باحال و بامزه در بین افراد Chatroom نمایش می دهد و کم کم اعتماد آنها را به خودش جلب می کند و دیگران را به سمت خودش می کشد تا از آنها سوء استفاده کند. برای مثال در بسیاری از Chatroom ها افرادی هستند که ابتدا با سخنرانی های خیلی خفن ! مخ زنی می کنند و اعضای اصلی Chatroom را به سمت خودشان می کشنانند و کم کم اعتماد آنها را جلب می کنند تا بتوانند خیلی از اهداف پلیدشان را به ثمر برسانند. به زبان ساده تر این نوع Troll ها همان مخ زن های معروف هستند که البته در انتها اهدافی مثل سکس ، هک کردن ، سر کار گذاشتن و ... را در سر دارند.

نوع شانزدهم : Troll های همه چیز دان

این نوع Troll ها را حتما دیده اید ، Troll هایی که در هر جایی و در هر موضوعی و هر حوزه ای نظر یا Comment می گذارند . در واقع این نوع Troll ها چندان مضر هم نیستند وگرنه در بسیاری از وب سایت ها قسمت نظرات همیشه خالی بود . این Troll در قسمت نظرات وب لاگ ها و وب سایت ها و شبکه های اجتماعی همیشه Comment می گذارد و هدفش این است که عقل و دانش خودش را به دیگران دیکته کند. این نوع Troll ها معتقد هستند که می توانند با نظرات و ایده هایی که دارند در همه حوزه ها دنیا را تغییر بدهند .

این نوع Troll به نوعی همه چیزدان محسوب می شود ، آنها خودشان را در همه حوزه هایی که فکرش را بکنید متخصص می دانند از پزشکی گرفته تا سیاست ، از اقتصاد گرفته تا جامعه شناسی ، از کامپیوتر گرفته تا علوم فضایی آنها در همه حوزه ها نظر می دهند . اگر می خواهید این نوع Troll ها را بشناسید به خیلی از Comment های کاربران ایرانی در خصوص اقتصاد ، جامعه شناسی ، فرهنگ و پزشکی توجه کنید ، افرادی هستند که در همه این زمینه ها تخصص دارند.

هیچوقت فراموش نمی کنم این نوع Troll ها در دنیای واقعی هم وجود دارند ، در موسسه آموزشی در تهران تدریس می کردم و یکی از اساتید در اتاق اساتید هر موقع هر بحثی در هر زمینه ای انجام می شد از خودش نظریه می داد !! برای مثال در مورد سیاست های ریاضتی آنجلا مرکل صدر اعظم آلمان نظر تخصصی می داد و از دلایل انتخاب ترامپ در ایالت کالیفرنیا هم نظر می داد !! این ها در دنیای واقعی هم وجود دارند.

نوع هفدهم : Troll های دلواپس

این نوع Troll ها بصورت ویژه در ایران بسیار پیدا می شوند . آنها اساسا دلواپس مشکلاتی هستند که در قالب پست ها توسط کاربرها ارسال می شوند و همیشه اینطور القاء می کنند که ماهیت اصلی مشکل اصلا وجود ندارد ، آنها تاکید دارند که پست هایی که منتقدانه هستند از اساس مشکل دارند و چنین چیزی اصلا وجود ندارد . هدف این نوع Troll ها خفه کردن ، از بین بردن ، تخریب کردن و اساسا نفی کردن هرگونه نقدی است که با آن مشکل دارند.

برای مثال شما کافیست که بگویید چرا در ایران ما 2700 دانشگاه داریم ؟ حتی بیشتر از آمریکا و چین و ژاپن ؟ آیا کیفیت دانشگاه های ما واقعی است ؟ و کافیست همین بحث را ادامه بدهید تا چنین Troll هایی را پیدا کنید که چنین حرفهایی می زنند : طبیعتا وقتی 2700 دانشگاه داریم یعنی تعداد نخبگان ما هم بیشتر از همه جای دنیا است ! وقتی این تعداد دانشگاه داریم یعنی سطح علمی کشور بالا است ! وقتی این همه دانشگاه داریم یعنی فرهنگ کشور غنی است !

وقتی این همه دانشگاه داریم یعنی مردمی کتاب خوان و کتاب دوست داریم و ... خوب طبیعی است که کاری می کند که باور کنید که اصلا چنین مشکلی وجود ندارد و چنین نقدی اصلا بی اساس است ! کافیست بگویید بیشتر از 80 درصد دانشجویان دانشگاه های معتبر کشور از ایران مهاجرت می کنند !! تا به شما اثبات نکند که هیچ کس مهاجرت نمی کند و همه برای خدمت به وطن در ایران هستند از دستان چنین Troll های خلاص نخواهید شد. خدا نکند که در مورد وضعیت اقتصادی مردم صحبت کنید تا به شما ثابت نکند که الان وضعیت مملکت ما از اتیوپی بهتر هست قطعا و ما باید خدارو شکر کنیم راضی نمی شود. اینگونه Troll ها را همه چی آرومه ما چقدر خوشحالیم هم می توانیم نامگذاری کنیم.

نوع هجدهم : Troll های خودشیفته

این نوع Troll ها به وفور در اینترنت پیدا می شوند ، Troll هایی که بنا به شرایطی در تخصصی در حد بسیار مقدماتی وارد شده اند و یا از کسی در مورد چیزی شنیده اند و یا در جلسه ای بوده اند که موضوعی مطرح بوده است و از آن به بعد خودشان را علامه دهر و متخصص در آن زمینه می دانند برای مثال یک نوع خاص از این Troll ها در جلسه ای که برای مثال یک وزیر حضور داشته است به عنوان آبدارچی وارد جلسه شده است

و بعد از آن هر جایی در خصوص موضوع جلسه که برای مثال موضوع بیمه کشاورزان بوده است خودش را وارد می کند و حرف هایی می زند که بعضا دیگران از آن سر در نمی آورند ولی خودش آنها را تخصص می داند. این نوع Troll واقعا در رشته مورد نظر تخصص ندارد اما واژه های قلمبه و سلمبه ای دارد که هیچکس از آنها سر در نمی آورد و به همین دلیل برای برخی از کاربران آنها انسان های متخصصی هستند.

یک نمونه از این Troll ها را ما بصورت نزدیک در مجموعه ITPRO مشاهده کردیم ، شخصی که خودشیفتگی محض او را احاطه کرده بود و در یکی از شهرستان هایی که هیچ درکی از پایگاه داده های کلان کشوری نداشت در خصوص هوش تجاری در پایگاه داده صحبت می کرد و با لهجه های بسیار غلیط و واژه های بسیار تخصصی سعی بر این داشت که بگوید خیلی در این تخصص عالی است اما به محض اینکه بحث تخصصی شد و متوجه شد که ما هم در این حوزه متخصص هستیم صحبت را عوض کرد.

این نوع Troll های خودشیفته بعضا در مورد هر چیزی نظر می دهند مخصوصا چیزهایی که در آنها یکبار کاری انجام داده باشند ، برای مثال یکبار تا ابتدای مرز ایران و آذربایجان رفته اند و برگشته اند و از آن به بعد در خصوص مردم ایران و اروپا و تفاوت های بین فرهنگ های آنها نظر می دهند و خودشان را متخصص این حوزه می دانند. این افراد از تخصص تخصص گفتن خودشان می خواهند به عنوان سلاح در برابر دیگران استفاده کنند.

نوع نوزدهم : Troll های متضاد

این نوع Troll ها نوع پیشرفته ای از Troll ها هستند و البته از انواع پیچیده آن محسوب می شوند. آنها اساسا باید برخلاف حرکت جریان آب حرکت کنند ، هر چیز خوبی از نظر دیگران به احتمال زیاد از دیدگاه این Troll ها یک چیز بد است ، اگر همه بگویند ماست سفید است او وارد جمع مخالفی می شود که بگوید ماهیت واقعی ماست سیاه است. اساسا این نوع Troll ها در تضاد به اکثریت جامعه هستند. برای مثال اگر در کشوری همه در خصوص اتفاق بسیار بدی مثل اسیدپاشی و مقابله با آن صحبت کنند

این نوع Troll ها به احتمال زیاد یک وب سایت درست می کنند و از حق اسیدپاش در خصوص استفاده از این حرکت در برابر دیگران صحبت می کنند و تلاش دارند حرکت اسیدپاشی را توجیه کنند. نمونه مشابه این نوع Troll ها در حمایت از استفاده از اسلحه های گرم در ایالات متحده بسیار مشاهده می شود که سلاح گرم را جزئی از حق مردم می دانند و البته توجه کنید که ممکن است این نظر به سرعت تغییر کند و به نظری معکوس تبدیل شود.

نوع بیستم : Troll های ضد Troll

این نوع از Troll ها هم در نوع خودشان بسیار جالب هستند ! آنها بیکار هستند و می توانند مدت ها بدون آب و غذا فقط پست ارسال کنند ، آنها زمان و انرژی بسیار زیادی را برای پیدا کردن سایر Troll ها در وب سایت ها و شبکه های اجتماعی مختلف سپری می کنند تا در برابر Troll های دیگر حرف بزنند و بصورت متقابل با آنها مقابله کنند ! آنها را شکارچی Troll هم نامگذاری کرده اند چون مثل یک شکارچی زمان می گذارند و خوب جستجو می کنند و به محض اینکه در جایی Troll خوبی پیدا کنند به آن حمله می کنند.

این نژاد از Troll ها هم خودکفا هستند و هم ریاکار !! اینطور القاء می کنند که Troll ها فضای وب را آلوده می کنند در صورتیکه خودشان جزئی از همین مجموعه هستند ، آنها بصورت مشخص به سایر Troll ها و کاربران حمله و اشاره می کنند و همیشه فکر می کنند حق با آنها است. از نمونه این Troll ها می توانیم به افرادی اشاره کنیم که به محض اینکه Troll ای مشاهده می کنند در زیر پست های آن شروع به بحث و جدل می کنند ، این نوع Troll ها شاید به نظر آنچنان هم Troll نباشند اما مشکل اصلی آنجاست که این نوع Troll ها باعث می شوند که Troll های مشکل سازتر تغذیه شوند و انرژی بیشتری برای ادامه فعالیت داشته باشند. این نوع Troll یکی از دلایل گسترش ترولوسفر است.

نوع بیست و یکم : Troll های اکیپی و حزبی

این نوع Troll ها یا بصورت تکی یا بصورت گروهی معمولا به یک وب سایت ، یک صفحه در شبکه های اجتماعی یا یک فرد خاص در هر جایی شروع به حمله می کنند و یک گروه از قبل هماهنگ شده هستند برای مثال شما در ایران بسیار شاهد این مورد هستید که در مباحث سیاسی گروهی هستند که چپ و گروهی هستند که راست هستند و در مباحثی از این دست اکیپ هایی از این افراد وجود دارند که مثلا بصورت خودجوش به یک صفحه در شبکه های اجتماعی حمله می کنند . آنها حتما یک فرمانده دارند و بصورت دستوری و حزبی عمل می کنند یعنی رئیس یک گروه دستور می دهد که به فلان صفحه حمله کنید. این مورد در مباحث سیاسی در ایران به وفور یافت می شود.

نوع بیست و دوم : Troll های فیلسوف

توجه کنید که Troll ها همیشه هم آدم های بیسوادی نیستند برخی از آنها افرادی تحصیل کرده و بعضا متخصصین خوبی هستند اما تعریف Troll را فراموش نکنیم ، افرادی که روی مخ شما می روند ، افرادی که دوست دارند خودنمایی کنند و از این دسته از Troll ها می توانیم به Troll های زبان باز اشاره کنیم ، این نوع از Troll ها از فیلسوف های رشته خودشان هستند ، آنها در رشته خودشان روشنفکر ، کارشناس و بعضا بالاترین سطح آگاهی را دارند اما نوع رفتار آنها در بیان مطالب باعث می شود که آنها را در دسته بندی Troll ها قرار بدهیم.

آنها به خوبی می توانند در برخی حوزه های مرتبط با تخصص خودشان نظر بدهند و صحبت کنند و بعضا می توانند مشارکت کنندگان با ارزشی برای یک مجموعه باشند اما آنها حالتی خصمانه دارند ؛ آنها خودشان را بالاتر از دیگران می دانند و رفتاری غیرقابل تحمل دارند در حدی که ممکن است کسی را به شدت تحقیر کنند و با نحوه بیان اطلاعات خودشان باعث آزرده خاطر شدن سایر کاربران شوند.

برای مثال یکی از کاربران وب سایت ITPRO ماه ها پیش در خصوص نحوه ورود به حوزه برنامه نویسی سئوالی پرسیده بود که خیلی ساده به نظر می رسید :: برنامه نویسی را از کجا شروع کنم ؟ چه زبانی بهترین زبان برنامه نویسی برای شروع به کار است ؟ خوب ما بر حسب وظیفه ای که داریم به بهترین شکل ممکن پاسخ کاربر را دادیم اما در پیام خصوصی این کاربر اعلام کرد که همین سئوال را از مدیر فلان وب سایت تخصصی برنامه نویسی پرسیده است و آنقدر برخورد بدی در پاسخ تجربه کرده است که از برنامه نویسی زده شده است !!

نوع بیست و سوم : Troll های تحلیل کننده

این نوع Troll ها گونه ای جهش یافته از Troll های فیلسوف هستند و در صورت وجود یک Troll فیلسوف در جو ترولوسفری شما حتما Troll های تحلیل کننده هم خودشان را نشان می دهند. آنها در خصوص موضوع بحث دلایل و مستندات بسیار زیادی را بصورت طوطی وار در پست ها ارسال می کنند که از دیدگاه کاربران عادی مطالب عاقلانه و منطقی به نظر می رسند در صورتیکه با کمی بررسی متوجه می شوید که نه تنها ارتباطی ندارند بلکه فقط برای سردرگم کردن کاربران نوشته شده اند.

اینگونه Troll ها معمولا پست های خودشان را در پاسخ به سئوالات دیگران با سئوال و جواب از خودشان شروع می کنند ، برای مثال اگر پستی در خصوص مسائل فرهنگی در جامعه و نریختن زباله در طبیعت باشد اینگونه Troll ها اینگونه پاسخ می دهند : اول باید از خودمون سئوال کنیم که چرا مردم زباله می ریزند ؟

پاسخ این مسئله برمیگره به مسائل سیاسی ، اقتصادی ، اجتماعی و ... که اگر بخایم بصورت خلاصه بیان کنیم این سیاسیون هستند که میخان طبیعت از بین بره ، این جو و فشار اقتصادی هست که باعث میشه شما زباله در طبیعت بریزید و این جامعه ما هست که شما رو مجبور می کنه زباله تولید کند !!!! دقت کردید به ظاهر این نوع Troll در حال جواب دادن منطقی است و مسائل را باز کرده اما پاسخ های آن بعضا هیچ ارتباطی به اصل مسئله ندارد !

جالب اینجاست که این نوع Troll ها در مسائل و پست های مختلف به شکل مشابهی سئوال و جواب را پاسخ می دهند و همیشه مجموعه ای از دلایل مشخص و معین دارند که دلیل بروز همه مشکلات است. آنها علاقه خاصی به ایجاد رمز و راز و ابهام و ایهام در پست های خودشان دارند و معتقد هستند که این نوع پست ها هوشمندانه تر است.

نوع بیست و چهارم : Troll های گیج کننده

این نوع Troll ها نتیجه وجود Troll های تحلیل کننده هستند. آنها لبریز از سرشار و مملو از پربار هستند !! به جمله توجه کردید ؟ دقیقا چنین Troll هایی داریم که وقتی یک Troll تحلیل گر به میدان می آید این نوع Troll هم برای خودنمایی بیشتر و اینکه بگوید من بیشتر می دانم شروع می کند به پست های عجیب و غریبی که به ظاهر مستدل هستند اما کسی سر از آنها در نمی آورد و پر از واژه های فنی و عجیب و غریبی است که کمتر کسی از آن سر در می آورد !

آنها معمولا از سر بی حوصلگی فعالیت می کنند و از گیج کردن دیگران و ابهام ایجاد کردن برای دیگران لذت می برند. آنها از فرمولها و واژه ها و تحلیل هایی استفاده می کنند که اصلا برای کسی قابل فهم نیست !! برای مثال در همان مثال بالا فرض کنید یک تحلیل گر آمده است و در خصوص فرهنگ زباله ریختن در طبیعت نظر داده است و تحلیل Troll ای انجام داده است حالا یک Troll گیج کننده هم به مجموعه اضافه می شود و با این پست همراهی می کند :: اینکه بخایم کانسپت های مرتبط شده با کالچر رو به مسائل پولیتیکی ریلت کنیم کاملا درست نیست ! من موافق نیستم و میگم از ابتدای اپوزوسیون این فراکسیون امپرسیونیسم سینماهای فرانسه بود که روی مسائل Illegal مربوط به Middle Eastern اینوست کرد !!! خوب حالا شما تفسیر کنید روز به دقیقه چه ربطی دارد .

نوع بیست و پنجم : Troll های هنرپیشه

این نوع Troll ها از گونه های باهوش و زبده Troll ها هستند. آنها گونه ای از Troll های کلاسیک هستند که هنر Troll کردن را به خوبی بلد هستند . آنها پست های هوشمندانه ای قرار می دهند به گونه ای که دیگران یا اهدافشان در پست ها احمق به نظر برسند و هدف آنها دقیقا همین احمق نشان دادن مخاطبینشان است. اغلب از تکنیک های Troll های فریبکار استفاده می کنند ، آنها همیشه به دنبال این نیستند که بگویند حق با آنها است و حتی منتظر هستند که یک نفر بیاید و حرف های آنها را نقض کند و بعد بلافاصله حتی ممکن است اعتراف کنند که حرف هایشان دروغ بوده است.

توجه کنید که این نوع Troll ها ابتدا اهدافشان را با دروغ های جالب فریب می دهند و تا کسانی بخواهند آنها را توجیه کنند که کار شما درست نیست و دروغ است پای دروغ خودشان می مانند و بعد از آشکار شدن دروغ بعضا اعتراف به آن می کنند اما طبیعتا تاثیر منفی خودشان را در همان پست اول می گذارند .

این نوع Troll ها به دلیل اینکه در نهایت مشخص می شود که دروغ گفته اند و نقش بازی می کرده اند به عنوان هنرپیشه شناخته می شوند. برای مثال فرض کنید که در یکی از پست های شبکه های اجتماعی یک نفر در مورد یک بازیگر پست قرار می دهد که مثلا در حال تجدید فراش است !! در این لحظه Troll هنرپیشه خیلی با اعتماد به نفس اعلام می کند که شخص مورد نظر برای بار هفتم است که تجدید فراش می کند و این اتفاق جدیدی نیست و البته برخی از شخصیت های سیاسی هم از خانواده ایشان هستند ! تصور کنید افکار عمومی چه تصوری خواهد کرد ! حالا بعد از همین پست قطعا افرادی توجیه می کنند که چنین چیزی وجود ندارد اما Troll ها تاثیر منفی و شایعه سازی خودش را انجام داده است.


محمد نصیری
محمد نصیری

بنیانگذار انجمن تخصصی فناوری اطلاعات ایران ، هکر کلاه خاکستری ، کارشناس امنیت اطلاعات و ارتباطات

محمد نصیری هستم ، بنیانگذار انجمن تخصصی فناوری اطلاعات ایران و مجموعه توسینسو ، هکر قانونمند و کارشناس امنیت سایبری ، سابقه همکاری با بیش از 80 سازمان دولتی ، خصوصی ، نظامی و انتظامی در قالب مشاور ، مدرس و مدیر و ناظر پروژه ، مدرس دوره های تخصص شبکه ، امنیت ، هک و نفوذ ، در حال حاضر در ایران دیگه رسما فعالیتی غیر از مشاوره انجام نمیدم ، عاشق آموزش و تدریس هستم و به همین دلیل دوره های آموزشی که ضبط می کنم در دنیا بی نظیر هستند.

نظرات