: :
مانده تا پایان تخفیف
فقط تا آخر امروز
فقط امروز
محمد نصیری
بنیانگذار انجمن تخصصی فناوری اطلاعات ایران ، هکر کلاه خاکستری ، کارشناس امنیت اطلاعات و ارتباطات

بررسی ارزش مدارک دانشگاهی : چرا مدارک دانشگاهی دیگر ارزش ندارد؟

آیا مدارک دانشگاهی ارزش دارند؟ به جرات میگم که موفقیت من از زمانی شروع شد که تصمیم گرفتم دانشگاه و درس رو نیمچه نیمه رها کنم و بچسبم به تخصص و یادگیری مباحث فنی و عملیاتی ، به قول یه بنده خدایی که میگفت هیچوقت نذاشتم دانشگاه جلوی یادگیریم رو بگیره . بحث امروز من اینه که چرا دیگه مدرک دانشگاهی اونقدر ارزش نداره ؟ یعنی اینکه طرف میگه لیسانسه هست ! فوق لیسانس هست و ... اونقدر جذابیت سابق رو نداره و میخایم این بحث رو خیلی داغش کنیم لطف در ادامه نظراتتون رو بگید . خوب یه زمانی بود وقتی میگفتیم دانشگاه و کنکور ، رنگ بدنمون سفید میشد ، هیچوقت یادم نمیره مثلا قبول شدن توی دانشگاه آزاد کرد یا قزوین جزو افتخارات محسوب میشد !

مجموعه دوره آموزش دروس دانشگاهی و آکادمیک

اگه یکی دانشگاه دولتی قبول می شد یعنی دیگه قول مرحله دهم رو کشته بود ! البته بحث کلاس گذاشتن نیست من رتبه 185 کنکور رشته های فنی و حرفه ای ( کامپیوتر ) تو کشور شدم و دانشگاه ملی قزوین درس خوندم که مثلا جزو افتخارات هست ! هر چند کاری ندارم که فقط کاردانیم 5 سال طول کشید و آخرشم با معدل 12 و 11 صدم فارغ شدم ! شاید باورتون نشه ولی یکی از آرزوهای من استاد دانشگاه شدن بود ! عاشق تدریس بودم ! بگذریم یعنی میخام این رو بگم که اونقدر ورود به دانشگاه سخت و عجیب و غریب بود که کسیکه وارد میشد یه اعتبار خاصی تو فامیل پیدا می کرد و یه جورهایی چشم و همچشمی حساب می شد که بچه فلانی کجا رفته دانشگاه و درس خونده و مثلا اگر می گفتن طرف دانشجو هست خیلی با کلاس بود .

این تا زمانی بود که تعداد دانشگاه های ما هنوز کم بود تا اینکه کم کم دانشگاه آزاد تو هر سوراخ سمبه ای که دید یه دانشگاه زد ! از کویر مرنجاب گرفته تا ایلخچی تبریز هر آپارتمان خالی که میدید رو تبدیل به دانشگاه می کرد ! یعنی قشنگ مشخص بود که آپارتمان مثلا 6 طبقه رو کردن دانشگاه ! بعد شروع کرد دانشگاه آزاد شعبه های سما رو راه اندازی کرد که مثلا جدا از دانشگاه آزاد بودن و عین مدرسه کلاس های مردونه زنونه جدا بود ! بعد شروع شد تب دانشگاه غیرانتفاعی بالا گرفت !

عین مور و ملخ دانشگاه غیر انتفاعی راه اندازی شد ! اینها تازه خوبهای ماجرا بود تا اینکه شاهکاری به نام دانشگاه جامع علمی و کاربردی دست به ابتکار زد و اساسا رنگ قهوه ای رو پاشید روی هر چی دانشگاه و مدرکش هست !! البته این رو بگم هدفش خیر بودااا ! یعنی هدف همه اینها خیر بوده هااااا !!! همشون میخواستن متخصص برای جامعه بدن بیرون ! به خدا مدیونید اگر فکر کنید دانشگاه زدن پول خوبی داره ! آخه استاد حق التدریس ساعت 7 هزار تومن و شهریه ثابت 400 هزار تومن برای هر ترم مگه پولی برای دانشگاه ها داره که بخان روش تمرکز کنن نه ؟

دانشگاه علمی کاربردی مثلا اومد که علمی و کاربردی باشه !! یعنی تو هر زمینه ای تخصصی کار کنه و افراد رو آماده کنه که بتونن وارد بازار کار بشن ! این شد دیگه نور علی نوووررر !!! دانشگاه دیگه آپارتمان هم نمیخاست ! هر کارخونه ای یه شعبه دانشگاه میزد برای خودش ! مثلا دانشگاه جامع علمی و کاربردی شعبه پشمک حاج عبدالله در رشته چگونه پشمک حاج عبدالله را با طعم سوسیس بندری درست کنیم رشته می داد بیرون ! حالا این محض شوخی بود ولی خوب لیست رشته ها رو که نگاه کنید متوجه میشید چه خبر هست !

اما باز هم اینجا مشکلی نبود ! اگر ذره ای سواد به این افراد یاد می دادن دلم نمیسوخت ! متاسفانه به نام علمی و کاربردی یه دفعه چند صد دانشگاه در کشور تولید شد ! هیچکس نپرسید از کجا مدرس میخاین بیارید ؟ آهاااا ! از دانشگاه آزاد و دولتی فارغ التحصیل هاش رو بر می داریم میاریم علمی کاربردی تدریس کنن ! یعنی فکر کن کسی که خودش زندگیش تو تئوری بوده رو بر می دارن بیاد تو رشته فنی تدریس کنه و بگذریم ... این شد که ما کم کم به جایی رسیدیم که این روزها می بینید .

مقایسه تعداد دانشگاه های ایران و جهان

تصویر بالا رو دیدید !!! متوجه فاجعه شدید ؟ ما از چین و آمریکا هم الان بیشتر دانشگاه داریم ! این یعنی اینکه کلا شدیم مدرک فروش تو ایران ! دیگه تخصص ارزشی نداره ! افراد رو به زور میاریم دانشگاه یه مدرک بهشون بفروشیم که آخرش بیان راننده تاکسی بشن چون کار مرتبط نیست براشون ! افراد رو میاریم به زور مدرک به خوردشون میدیم مثلا تو زمینه امنیت اطلاعات بعد میاد تو بازار کار میبینه هیچ شباهتی به اون چیزی نداره که توی دانشگاه به خوردش دادن !

اشخاص ( واژه استاد خیلی محترمه متاسفم که خیلی ها مجبورن به این افراد بگن استاد ) رو میارن ساعتی 5 تا 7 هزار تومن بهشون حق التدریس میدن که تو دانشگاهشون تدریس کنه ! طرف دل میسوزونه ؟ اصلا کسی که کار بلد هست با این مبلغ میاد تو دانشگاه تدریس کنه ؟ نتیجه این میشه که لیسانس و فوق لیسانسی داریم که روشون نمیشه برن سر کار چون 6 سال درس نخوندن که بشن نگهبان ! 6 سال درس نخوندن که بشن کارگر ! ولی در نهایت مجبورن که اینکار رو بکنن چون خواسته بازار هست ...

یکی از دوستان گفتن که شما چون خودت آکادمیک نبودی اینجوری موضع می گیری در برابر آکادمیک ها و دشمنی داری باهاشون ! خوب یه مقدار حق میدم بهش ! یکی دیگه از دوستان گفت شما چون خودت ادامه تحصیل ندادی نمی تونی نظر بدی تو این قضیه ! اون هم حق باهاشه ! اما خوب چند تا چیز رو عنوان می کنم و بعد نظرات شما رو میشنویم در ادامه ، من رتبه 185 کنکور شدم ! رتبه یک دانشگاهمون بودم که فیزیک ، زبان و چند تا درس دیگه رو به خاطر رتبه بالام پیش نخوردم ! یعنی رتبه یک دانشگاه بودم در بدو ورود !

ولی تصمیم گرفتم ادامه ندم و برم سراغ تخصص ! به هر حال مدرک فوق دیپلمم رو گرفتم و با هر معدلی الان بهم میگن کاردانی داری ! سه بار کارشناسی ثبت نام کردم هم کنکوری و هم غیرکنکوری و وارد دانشگاه شدم و همون ترم اول با دیدن بیسوادی مدرسین و چرت و پرت هایی که به خورد دانشجوها میدادن و من نمیتونستم تحمل کنم ! یکبار اخراج و دو بار انصراف دادم از تحصیل و تصمیم گرفتم توی همین مجموعه توسینسو یه دانشگاه بدون مدرک و فقط برای تخصص راه اندازی کنم ... کلام آخر اینکه کشور لوله کش میخاد ، تعمیرکار میخاد ، گچکار میخاد و ... همه قرار نیست مهندس بشن ... همه قرار نیست دکتر بشن

  • پانوشت : لطفا بحث اون چند ده تا دانشگاهی که تو ایران حالا از اول بودن و هستن و بالاخره درجه علمیشون متفاوت هست رو تو بحث کلی قضیه وارد نکنید ، یعنی الان نیاید بگید دانشگاه شریف اله ! دانشگاه امیرکبیر بله ! دانشگاه خواجه نصیر و ... من دارم در مورد 2800 تا دانشگاه صحبت می کنم که کل اینها 10 درصدش هم در بهترین شرایط نیست ... در عین حال یه 2 درصدی هم از اساتید دانشگاه ها هستن که واقعا باسواد هستن و از روی دلسوزی میان تدریس می کنن نه نیاز مالی ، اونها رو هم سوا می کنم ... موفق باشید
  • چرا مدارک دانشگاهی دیگر ارزش قبل را ندارند؟

    در حال حاضر ایران با 80 میلیون نفر جمعیت بیشتر از چین با بیش از یک میلیارد نفر جمعیت و آمریکا با بیش از 250 میلیون نفر جمعیت در دنیا دانشگاه دارد و این یعنی دانشگاه در ایران نقش تجارت افراد سودجو را دارد و این باعث کم ارزش شدن و از بین رفتن ارزش مدارک دانشگاهی و غیر تخصصی شدن دانشگاه شده است و به همین دلیل دیگر دانشگاه ارزش قبل را ندارد
  • چند عدد از بیش از 2 هزار دانشگاه ایرانی معتبر هستند؟

    اگر نخواهیم اغراق کنیم تنها 50 اسم دانشگاه در ایران در دنیا شناخته شده و ارزشمند است و اکثر دانشگاه های تازه تاسیس و نوین با هدف مدرک فروشی و کسب درآمد از حوزه آکادمیک طراحی و ارائه شده اند ، شما دانشگاهی را می بینید که در یک خانه ویلایی یا یک آپارتمان 4 طبقه ای قرار گرفته است و هیچ استاندارد آموزشی در آن رعایت نمی شود
  • چرا در دانشگاه تخصص یاد نمی گیریم؟

    کسیکه توانایی آموزش کارهای واقعا فنی و تخصص بازار کار را داشته باشد ، به ندرت با حق التدریس های دانشگاهی که یک پنجم یا حتی یک دهم حق التدریس آموزشگاه های فنی است را دارند ، در دانشگاه تدریس می کنند و این باعث می شود اساتید دانشگاهی ما اکثرا افرادی بی بضاعت ، کم سواد و صرفا دارای مدرک هستند که برای داشتن یک آب باریکه اقدام به تدریس کنند و هدفشان وقت گذرانی است تا آموزش و تعلیم ( با احترام به آن دسته از افراد معدود قابل احترام )

محمد نصیری
محمد نصیری

بنیانگذار انجمن تخصصی فناوری اطلاعات ایران ، هکر کلاه خاکستری ، کارشناس امنیت اطلاعات و ارتباطات

محمد نصیری هستم ، بنیانگذار انجمن تخصصی فناوری اطلاعات ایران و مجموعه توسینسو ، هکر قانونمند و کارشناس امنیت سایبری ، سابقه همکاری با بیش از 80 سازمان دولتی ، خصوصی ، نظامی و انتظامی در قالب مشاور ، مدرس و مدیر و ناظر پروژه ، مدرس دوره های تخصص شبکه ، امنیت ، هک و نفوذ ، در حال حاضر در ایران دیگه رسما فعالیتی غیر از مشاوره انجام نمیدم ، عاشق آموزش و تدریس هستم و به همین دلیل دوره های آموزشی که ضبط می کنم در دنیا بی نظیر هستند.

نظرات