چگونه مشکلات منبع تغذیه سویچینگ را شناسایی و رفع کنیم؟ در منبع تغذیه ولتاژ AC ورودی منبع تغذیه توسط یکسوساز، یکسو شده و پس از عبور از فیلتر و صاف شدن، ولتاژ DC اولیه را ایجاد می کند. این ولتاژ در حدود 300 ولت DC است. با عمل قطع و وصل ترانزیستور سوئیچ، ولتاژ DC اولیه به پالس های مربعی تبدیل می شود. سپس این پالس ها به سیم پیچ اولیه ترانسفورمر اعمال می شود.
ترانسفورمر ولتاژ DC بالای ورودی را به ولتاژهای DC مورد نیاز ) 5 و 12 و 3/3 ولت( تبدیل می کند. ولتاژهای ثانویه ترانسفورمر پس از عبور از یکسوسازهای فرکانس بالای ثانویه یکسو شده، بعد از عبور از فیلتر ها صاف شده و ولتاژهای DC خروجی را ایجاد می کنند.ولتاژهای خروجی همواره توسط مدار کنترلر ) PWMcontrol ( اندازه گیری می شوند و نتیجه آن برای تنظیم DutyCycle ترانزیستور سوییچ مورد استفاده قرار می گیرد.
معمولاً منبع تغذیه سوئیچینگ شامل 3 ترانسفورمر است که در اسلاید 10 مشاهده نمودید. ترانسفورمر اصلی بزرگترین آنهاست که اولیه آن به ترانزیستور سوئیچ و سرهای ثانویه آن به یکسوساز های ثانویه متصل می شوند و ولتاژهای مورد نیاز را ایجاد می کنند. ترانسفورمر +5VSB برای ایجاد خروجی +5v برای حالت Standby است و ترانسفورمر PWMControlIsolator برای ایزوله کردن کنترلر PWM از ترانزیستور سوئیچ است.
سیم های خروجی در منبع تغذیه به شکل زیر می باشند :
برای تست روشن شدن منبع تغذیه یک سیم دو سر لخت را به پایه های مربوط به سیم سبز و خاکستری متصل نموده و در صورت روشن شدن منبع از سلامت آن اطمینان حاصل می کنیم. اگر روشن نشد سیم سبز با مشکی را تست می کنیم، اگر شد به این معنیست که منبع برق مطلوبی نمی رساند و روی مانیتور تصویر نمی دهد و Case موقع روشن شدن بوق سلامت نمی زند.
نکته : در صورتی که با تعویض فیوز بعد از اتصال برق دوباره فیوز بسوزد، احتمالاً اتصال کوتاهی در مدار وجود دارد و ممکن است ترانزیستور سوئیچ سوخته باشد. **
دستانی که یاری میکنند بسیار مقدس تر از لب هایی هستند که دعا میکنند.
زمان پاسخ گویی روز های شنبه الی چهارشنبه ساعت 9 الی 18
فقط به موضوعات مربوط به محصولات آموزشی و فروش پاسخ داده می شود