آیا دیسک با دیسک فرق می کند؟ شاید از عنوان مطلب تعجب کرده باشید و تاکنون تصورتان بر این بوده است که DISK و DISC در واقع یک چیز هستند و این اشتباه املایی است که ما برخی اوقات DISC و برخی اوقات DISK می نویسیم اما باید خدمت دوستان عرض کنم که DISK و DISC در واقع دو چیز متفاوت هستند که درست است بعضا با همدیگر اشتباه می شوند اما در کل در عملکرد تفاوت دارند. هر دوی این واژه ها به یک رسانه ذخیره سازی داده اطلاق می شود که ساختاری نازک و دایره شکل دارد. یکی از تصورات اشتباهی که بعضا در تفاوت بین DISK و DISC بیان می شود این است که DISK و DISC در واقع یک چیز هستند اما در تلفظ های امریکایی و انگلیسی متفاوت نوشته می شوند، در صورتیکه ایندو با هم تفاوت ساختاری هم دارند.
DISK یک رسانه مغناطیسی است که قابلیت نوشتن مجدد یا Rewrite شدن را بصورت پیشفرض دارد ، مگر اینکه این رسانه قفل یا Write Protect شده باشد. محبوب ترین و معروفترین نوع DISK هایی که امروزه مورد استفاده قرار می گیرند هارد دیسک هایی که داخل کامپیوتر وجود دارند و یا هارد دیسک های خارجی یا External ای هستند که شما استفاده می کنید.
حتی شادروان فلاپی دیسک نیز از انواع DISK به حساب می آمد. DISK ها معمولا در یک قالب پلاستیکی یا فلزی قرار گرفته اند که به دلیل محکم بودن و سختی فلز و پلاستیک مورد استفاده در آنها به هارد درایو هم معروف هستند. در DISK ها شما امکان این را دارید که فضای موجود را قطعه بندی و به قسمت های کوچکتری به نام پارتیشن تفکیک کنید.
DISC یک رسانه نوری است که می تواند فقط خواندنی ، نوشتنی و یا با قابلیت نوشته شدن چند باره یا Rewritable موجود باشد. محبوب ترین نوع DISC های مورد استفاده در دنیا CD ، CD-ROM ، DVD-ROM ، DVD-RAM و DVD-Video هستند. DISC های قابل نوشتن صرفا یکبار می توانند اطلاعات را بر روی خود ذخیره کنند و مجددا شما نمی توانید اطلاعاتی بر روی آنها بنویسید.
نوشتن اطلاعات بر روی DISC ها به عنوان فرآیند Burn یا سوزاندن DISC شناخته می شود زیرا اطلاعات در قالب ایجاد کردن سوراخ های میکروسکوپی با استفاده از اشعه لیزر و سوزاندن سطح DISC بر روی آن نوشته می شوند. CD-RW ، DVD-RAM و DVD-RW از جمله DISC هایی هستند که می توانید چندین بار بر روی آنها اطلاعات را بنویسید و بعضا حذف کنید. DISC ها نیز ساختاری دایره شکل دارند اما معمولا از DISC به عنوان یک رسانه کم ظرفیت برای نگهداری فایل های صدا ، ویدیو و داده استفاده می شود.
بنیانگذار انجمن تخصصی فناوری اطلاعات ایران ، هکر کلاه خاکستری ، کارشناس امنیت اطلاعات و ارتباطات
محمد نصیری هستم ، بنیانگذار انجمن تخصصی فناوری اطلاعات ایران و مجموعه توسینسو ، هکر قانونمند و کارشناس امنیت سایبری ، سابقه همکاری با بیش از 80 سازمان دولتی ، خصوصی ، نظامی و انتظامی در قالب مشاور ، مدرس و مدیر و ناظر پروژه ، مدرس دوره های تخصص شبکه ، امنیت ، هک و نفوذ ، در حال حاضر در ایران دیگه رسما فعالیتی غیر از مشاوره انجام نمیدم ، عاشق آموزش و تدریس هستم و به همین دلیل دوره های آموزشی که ضبط می کنم در دنیا بی نظیر هستند.
زمان پاسخ گویی روز های شنبه الی چهارشنبه ساعت 9 الی 18
فقط به موضوعات مربوط به محصولات آموزشی و فروش پاسخ داده می شود