چگونه از روتربورد Mikrotik و تنظیماتش بکاپ بگیریم و آن را به روز رسانی کنیم؟ کمپانی های تولید کننده روتر مانند سایر کمپانی های دیگر که در زمینه IT فعالیت دارند هر چندوقت یکبار آپدیتی جدید ارائه می نمایند که علاوه بر بالا بردن پایداری محصولاتشان بتوانند نظر مشتری هایشان را در زمینه بالا بردن امنیت محصولات شان جلب نماید . کمپانی میکروتیک هم جز همین دسته از کمپانی ها بوده است . از سوی دیگر تهیه نسخه پشتیبان یکی از موارد مهم در تنظیمات میکروتیک از سوی کاربران می باشد . شاید کانفیگ میکروتیک کار مشکل و هزینه بری نباشد اما به سبب وقتگیر بودن بهتر است که هر چندوقت یکبار از تنظیمات دستگاه نسخه پشتیبان تهیه نماییم .
جهت تهیه نسخه پشتیبان می توان از زیر منوی Backup واقع در منوی File اقدام نمود . که در این حالت پنجره ای باز می گردد که در ابتدا نامی که می خواهید به فایل نسخه پشتیبان اختصاص دهید را تعیین می نمایید حتی می توانید برای آن رمز عبور هم تعریف نمایید .
جهت بازیابی اطلاعات فایل BackUp می توان به زیرمنوی Restore واقع در منوی File اقدام نمود . که در این حالت پنجره ای مانند تصویر ذیل باز می گردد که در قسمت Backup File فایل پشتیبان را انتخاب می نماییم و در صورتیکه هنگام تهیه نسخه پشتیبان رمز برای فایل تعریف نموده اید در قسمت Password وارد نمایید و در انتها برروی Restore کلیک نمایید .
توجه داشته باشید نسخه پشتیبان روتری را برروی روتر دیگر Restore ننمایید . اگر که قصد اینکار را هم دارید باید از تنظیمات روتر Export بگیرید و در روتر جدید Import نمایید که در ادامه آموزش داده می شود . اگر هم که نسخه پشتیبان روتری را برروی روتر هم مدل دیگری Restore نمودید پس از پایان عملیات تکه کد زیر را برای هر اینترفیس یک بار باید اجرا نمود .
/interface ethernet reset-mac-address numbers=1
در کد بالا مقدار numbers در حقیقت شماره اینترفیس اترنت می باشد .
جهت بروز رسانی میکروتیک دو راه وجود دارد که در ذیل هرکدام شرح داده شده است :
اگر که روتر شما به اینترنت دسترسی ندارد از این روش استفاده نمایید .که برای این امر ابتدا باید پکیج جدید آپدیت را از سایت رسمی میکروتیک دانلود نماییم . دقت داشته باشید که برای هر محصول دو پکیج متفاوت وجود دارد که شما جهت بروز رسانی می بایست فایل Extra Package را دانلود نمایید . مطابق شکل ذیل :
پس از دانلود و خارج نمودن از فایل فشرده , در نرم افزار Winbox منوی File را انتخاب می نماییم و موارد دریافتی را به روتر انتقال می دهیم که هم بصورت Copy و Paste امکان پذیر است و هم بصورت Drag & Drop . که پس از یک مرتبه Reboot آپدیت اعمال می گردد . دقت داشته باشید که فایل Extra Packages تمامی پکیج های میکروتیک را پوشش می دهد شما تنها پکیجی که نیاز دارید را منتقل نمایید .
چنانچه پس از Reboot نمودن آپدیت های جدید اعمال نگردیده بودند به صورت دستی روتر را Restart نمایید .
این روش از بروز رسانی ساده ترین راه آپدیت میکروتیک می باشد فقط دقت داشته باشید که برای این امر روتر شما باید به اینترنت متصل باشد و همچنین DNS برروی آن ست باشد . برای این امر از زیرمنوی package واقع درمنوی System امکان پذیر می باشد . که پس از انتخاب Package پنجره ای مطابق تصویر ذیل به نمایش در می آید .
با انتخاب گزینه Check For Updates در صورتی که آپدیت جدیدی برای روتر میکروتیک وجود داشته باشد نمایش می دهد مطابق تصویر ذیل . که با کلیک بر روی Download & Install ورژن جدید RouterOS دانلود و نصب می گردد .
دقت داشته باشید که پس از دانلود فایل بروز رسانی روتربورد جهت آماده سازی برای نصب Restart می گردد . برای یادگیری میکروتیک بصورت حرفه ای می توانید به دوره های آموزش میکروتیک مجموعه توسینسو یا بصورت ویژه به دوره آموزش MTCNA میکروتیک در این لینک مراجعه کند.
زمان پاسخ گویی روز های شنبه الی چهارشنبه ساعت 9 الی 18
فقط به موضوعات مربوط به محصولات آموزشی و فروش پاسخ داده می شود