: :
مانده تا پایان تخفیف
فقط تا آخر امروز
فقط امروز
امیرحسین کریم پور
مدیر ارشد وب سایت توسینسو و مدرس و متخصص سرویس های مایکروسافت

سیستم عامل چیست ؟ معرفی OS به زبان ساده

Operating System یا OS یک برنامه قدرتمند و معمولاََ بزرگ است که سخت افزار ها و نرم افزار های کامپیوتر را مدیریت و کنترل میکند. تمامی کامپیوتر ها و دستگاه های کامپیوتری دارای سیستم عامل هستند در واقع لپتاپ ها ، تبلت ها ، گوشی های موبایل ، سوئیچ های شبکه و روتر ها همه و همه دارای سیستم عامل میباشند. از میان سیستم عامل های معروف در دنیا میتوان به سیستم عامل Windows (ویندوز) ، Linux (لینوکس) و MAC OS اشاره کرد.

دوره های شبکه، برنامه نویسی، مجازی سازی، امنیت، نفوذ و ... با برترین های ایران

همانطور که میدانید از محبوب ترین و پر استفاده ترین و کاربر پسند ترین سیستم عامل جهان میتوان به سیستم عامل ویندوز اشاره کرد که نسخه های آن عبارتند از Windows 10 ، Windows 8 ، Windows 7 ، Windows Vista و ... . سیستم عامل شرکت Apple نیز MAC OS نام دارد. ناگفته نماند که محبوب ترین سیستم عامل Open Source در جهان لینوکس میباشد و طرفداران خاص خودش را دارد.


Operating System یا سیستم عامل چیست ؟


سیستم عامل اولین ، مهم ترین و اصلی ترین نرم افزاری است که روی سیستم نصب میشود. هر کامپیوتری برای اینکه بتواند از یک نرم افزار ( مثل Microsoft Word و ... ) استفاده کند بایستی ابتدا در سیستم عامل نصب شود. وظایف اساسی یک سیستم عامل نظیر کنترل دستورات ورودی از کیبورد و ارسال خروجی به صفحه نمایش ، پیگیری کردن فایل ها و دایرکتوری ها در دستگاه های ذخیره سازی و کنترل دستگاه های جانبی نظیر چاپگر ها و ... است. برای سیستم های بزرگ و کلان سیستم عامل ها دارای قدرت و انعطاف پذیری و مسئولیت های بیشتری هستند. سیستم عامل همچنین مسئول امنیت اطلاعات نیز میباشد که کاربران غیر مجاز نتوانند به اطلاعات دستبرد بزنند.


Operating System یا سیستم عامل چیست ؟


سیستم عامل ها نیز دارای طبقه بندی های خاص خود هستند که در زیر آنها را عنوان میکنیم :

  1. Multi-user : این نوع از سیستم عامل ها به کاربران اجازه میدهد تا برنامه ها را در یک زمان واحد اجرا کنند. برخی از سیستم عامل ها صدها یا حتی هزاران کاربر همزمان را نیز برای انجام این کار مجاز می دانند.

  2. Multiprocessing : این نوع از سیستم عامل ها به برنامه ها اجازه میدهد تا روی بیش از یک CPU اجرا شود.

  3. Multitasking : این نوع از سیستم عامل ها به نرم افزار ها اجازه میدهد تا به طور همزمان اجرا شوند.

  4. Multithreading : این نوع از سیستم عامل ها به نرم افزار ها امکان میدهد که قسمت های مختلفی از یک نرم افزار به طورهزمان اجرا شوند.

  5. Real time : این نوع سیستم عامل ها به صورت بلادرنگ به یک دستور ورودی پاسخ میدهند.

در دوره آموزش نتورک پلاس ، شما بصورت مقدماتی با کار کردن با سیستم عامل ویندوز آشنا می شوید ، در دوره آموزش MCSA ویندوز کلاینت با کار کردن حرفه ای با سیستم عامل ویندوز آشنا می شوید و اگر می خواهید وارد دنیای سیستم عامل لینوکس شوید ، می توانید وارد دوره آموزش لینوکس اسنشیالز شوید.


امیرحسین کریم پور
امیرحسین کریم پور

مدیر ارشد وب سایت توسینسو و مدرس و متخصص سرویس های مایکروسافت

امیرحسین کریم پور هستم ، مدیر ارشد وب سایت توسینسو ، متخصص در حوزه سیستم عامل های کلاینت و سرور شرکت مایکروسافت و سرویس های مربوطه ، سیستم عامل لینوکس ، مجازی سازی سرور ، فایروال و ... سابقه کار با سازمان ها و شرکت های مختلف در زمینه سرویس های مایکروسافت در قالب پروژه ، مشاوره و آموزش. علاقه مند به حوزه امنیت اطلاعات و تست نفوذ سنجی

نظرات