کارت شبکه PXE | پیکسی چیست؟ امروز میخواهیم در مورد قابلیتی به نام PXE در BIOS سیستم که مخفف Preboot Execution Environment است صحبت کنیم. PXE بصورت " پیکسی " تلفظ می شود. و به کامپیوتر این امکان را می دهد که از طریق شبکه بصورت Remote بوت شود و این در حالیست که سیستم کلاینت هارد دیسکی ندارد و از طریق یک سرور مجزا در شبکه بوت می شود
و سیستم عامل روی آن نصب می شود و آماده به کار می شود. PXE برای اولین بار به عنوان یک فریمورک Wired for Management یا WfM توسط شرکت Intel در سال 1999 معرفی شد. WfM شرکت اینتل امروز توسط Active Management Technology جایگزین شده است اما PXE همچنان ابزاری ارزشمند در نزد متخصصان شبکه در سرتاسر جهان است.
بوت کردن سیستم از طریق شبکه معمولا در محیط هایی انجام می شود که سیستم های کلاینت فاقد هارد دیسک هستند و این فرآیند بوت از طریق روتر ها و سرور های مرکزی انجام می شود و سیستم های کلاینت که در اینجا به آنها Thin Client میگوییم بصورت مرکزی مدیریت می شوند. در محیط هایی با پردازش ها و محاسبات متمرکز هزینه های نگهداری کاهش می یابد و امکان افزایش امنیت شبکه و کنترل متمرکز روی سیستم های کلاینت را به ما می دهد.
PXE code که توسط سیستم های کلاینت ارائه می شود سیستم های کلاینت را قادر می سازد تا بصورت ریموت Boot شوند و پیکربندی های لازم برای نصب شدن سیستم عامل روی آن انجام شود. لازم به ذکر است که PXE code در تراشه ROM ذخیره می شود. این فرآیند زمینه استفاده از پروتکل های شبکه نظیر UDP ، TFTP ، IP و DHCP را فراهم می کند. مزایای کلیدی استفاده از قابلیت PXE شامل موارد زیر هستند :
مدیر ارشد وب سایت توسینسو و مدرس و متخصص سرویس های مایکروسافت
امیرحسین کریم پور هستم ، مدیر ارشد وب سایت توسینسو ، متخصص در حوزه سیستم عامل های کلاینت و سرور شرکت مایکروسافت و سرویس های مربوطه ، سیستم عامل لینوکس ، مجازی سازی سرور ، فایروال و ... سابقه کار با سازمان ها و شرکت های مختلف در زمینه سرویس های مایکروسافت در قالب پروژه ، مشاوره و آموزش. علاقه مند به حوزه امنیت اطلاعات و تست نفوذ سنجی
زمان پاسخ گویی روز های شنبه الی چهارشنبه ساعت 9 الی 18
فقط به موضوعات مربوط به محصولات آموزشی و فروش پاسخ داده می شود