Root کردن گوشی اندروید به چه معناست؟ چگونه گوشی اندرویدی را روت کنیم؟ با سلام ، می دانید روت کردن ( Root) گوشی یعنی چه؟ این سوالی است که چند روز پیش یکی از دوستان از من پرسید و جوابی برای آن نداشتم.شاید خیلی از شما بدانید، اما من به شخصه هیچ ایده ای در این زمینه نداشتم و کنجکاو شدم که ببینم اصلا این که می گویند گوشی را روت کن یعنی چه؟ بعد از جستجو و پرسش ،یک سری اطلاعات به دست آوردم که میخواهم با شما به اشتراک بگذارم ،پس بیایید با هم به این مطلب نگاهی داشته باشیم.
Root در معنای لغوی یعنی ریشه.اصطلاح روت کردن یعنی دسترسی ریشه ای به دستگاهی که سیستم عاملش اندروید است که میتواند گوشی، تبلت یا هرچیزی باشد.با روت کردن در واقع ما اجازه ی دستیابی و دسترسی به فایلهای سیستمی را به دست می آوریم. Root در واقع User یا کاربر اصلی ادمین در لینوکس است،به دلیل اینکه اندروید هم Linux Based است،دسترسی Root،یعنی دسترسی ادمین.در ورژن های لینوکس، یوزر روت بیشترین دسترسی را دارد.
با به دست آوردن این اجازه ما میتوانیم فایل های سیستمی و یک سری کدها ، که از آنها برای کارهای مختلف در گوشی استفاده میشود را تغییر بدهیم و به نوعی شخصی سازی کنیم و یک سری نرم افزارها هستند که برای نصب آنها حتما باید گوشی ما روت شده باشد.وقتی از منوی Setting گوشی، میخواهیم یک سری چیزها را تغییر دهیم،این تغییرات ،تغییراتی هستند که امکان آنها از طرف شرکت سازنده ی گوشی فراهم شده است، اما با روت کردن گوشی میتوانیم تغییراتی را که خودمان می خواهیم اعمال کنیم.
روت کردن گوشی شامل یک سری مزایا و معایب است که قبل از انجام این کار، حتما باید آنها را در نظر بگیریم.گوگل هرسال حداقل یکبار اندروید را آپدیت میکند و بعضی کمپانی ها ی سازنده ی گوشی عرضه ی این آپدیتها را به هر دلیلی ممکن است پشتیبانی نکنند و شما مجبور باشید برای استفاده از آپدیتهای جدید یک گوشی مدل بالاتر بخرید(البته خیلی خوبه هااااا... اما فکر جیبتون رو هم بکنید D: ) با روت کردن گوشی میتوانید این مشکل را برطرف کنید و همواره از آخرین آپدیتها بهره مند شوید.
قسمت تنظیمات گوشی به شما امکان تغییرات محدودی را می دهد اما با روت کردن می توانید تغییراتی مثل عوض کردن کارایی کلیدهای لمسی و جسچرها (Gesture) و سوایپها(Swipe) و پوسته ها و تم ها را داشته باشید.بعضی از اپلیکشن ها هستند که برای کار کردن با آنها باید حتما گوشی روت باشد، مثلا اپلیکیشن هایی برای افزایش عمر شارژ،افزایش سرعت مموری کارت و غیره.... شما می توانید محل نصب برنامه ها یا بازیها را به SD Card تغییر دهید.میتوانید از گوشی خود Backup تهیه کنید،در SD Card خود یک Folder ایجاد کنید و همه ی فایل های APK خود را روی آن کپی کنید. همچنین می توانید تعیین کنید که کدام برنامه به روت دسترسی داشته باشد یا نداشته باشد که به این حالت Super Userنیز می گویند ،که درتصویر مشاهده می کنید.
روت کردن امکانات نامحدود زیادی را در اختیارتان قرار میدهد ،مثلا اپلیکیشنی وجود دارد که با کمک آن میتوانید دسته ی بازی خودتان را به گوشی وصل کنید و از بازی کردن لذت ببرید.از این نوع امکانات زیاد است. امکان حالت ریکاوری برای کارهای تخصصی تر را نیز به شما می دهد.بعد از روت کردن می توانید اپلیکیشن های گوگلی پیش فرض مثل تقویم ،ساعت دیجیتال،گوگل پلاس و غیره را که مورد استفاده ی شما نیستند به راحتی پاک کنید.
علی رغم مزایایی که از روت کردن گوشی به دست می آوریم باید بدانید که ،اگر گوشی شما گارانتی باشد، دیگر باید با گارانتی آن خداحافظی کنید و همچنین آپدیت های مخصوص گوشی شما، که از طرف شرکت سازنده ارایه میشود را از دست می دهید.ما با روت کردن گوشی،عملا داریم Core یا هسته ی گوشی را Crack میکنیم و بعضیها این هسته ی کرک شده را برای دانلود قرار می دهند و خیلی از روتها جایگزینی این Core کرک شده با Core اصلی هستند،اگر فایل مناسب روت را در گوشی استفاده نکنیم ،کارایی گوشی کم می شود و کاربر ،مجبور به دانلود Rom و نصب دوباره ی آن بر روی گوشی میشود.پس قبل از انجام کار ،حتما از این موارد مطمین شوید.
برای روت کردن روشهای متفاوتی وجود داردو همینطور برای هر گوشی راههای مختلفی هست.برنامه هایی مثل:
هم هستند که توجه کنید از هر سایتی که میخواید این برنامه را تهیه کنید،باید قبل از دانلود و نصب این برنامه ها حتما چک کنید که مدل گوشی تان در لیست پشتیبانی این برنامه ها برای روت وجود داشته باشد،نه اینکه تا نظرمان به برنامه ای افتاد آن را نصب و اجرا کنیم و غافل از اینکه بعدا بفهمیم ، این برنامه برای روت کردن گوشی ما مناسب نبوده و ما به پشتیبانی این برنامه برای مدل گوشی خودمان توجه نکرده ایم .پس اول چک میکنیم که این برنامه برای روت گوشی ما مناسب باشد. من اینجا شما رو با برنامه ی Framaroot آشنا میکنم.بعد از نصب برنامه آن را اجرا کنید،با انتخاب گزینه ی Install Superuser روی یکی از گزینه های Install Superuser و Install SuperSU کلیک کنید.
وقتی مراحل انجام شود پنجره ای را نشان می دهد که موفقیت آمیز بودن فرآیند روت را نشان میدهد و گوشی را ری استارت میکنیم و تمام ،گوشی روت شده است.
البته این برنامه قابلیت Unroot ( بازگشت از حالت روت) را نیز دارد. باید در نظر بگیریم که با هر برنامه ای که میخواهیم گوشی را روت کنیم اگر مراحل را درست انجام ندهیم ،عملیات ناقص است و گوشی عملا به یک شی بی استفاده تبدیل میشود.سخن نویسنده: با توجه به استفاده هایی که از گوشی دارم و با این اطلاعاتی که به دست اوردم ،الان میدونم که نمیخوام گوشیم رو روت کنم.شما هم قبل از انجام این کار خوب فکر کنید و اطلاعات کامل کسب کنید که اصلا نیازی به انجام این کار دارید یا نه. توضیح این مراحل فقط جنبه ی آموزشی داشته و هرگونه عواقب ناشی از انجام آن به عهده ی کاربر میباشد.
زمان پاسخ گویی روز های شنبه الی چهارشنبه ساعت 9 الی 18
فقط به موضوعات مربوط به محصولات آموزشی و فروش پاسخ داده می شود