محمد نصیری
بنیانگذار انجمن تخصصی فناوری اطلاعات ایران ، هکر کلاه خاکستری ، کارشناس امنیت اطلاعات و ارتباطات

کاملترین معرفی انواع هاستینگ | مقایسه کامل سرویس های میزبانی وب

چند نوع سرویس هاستینگ وب | میزبانی وب وجود دارد؟ بهترین سرویس Web Hosting چیست؟ مزایایی VPS و Dedicated Server در چه چیزهایی است ؟ تفاوت سرویس های هاستینگ مختلف در چیست؟ تفاوت Shared Hosting و Reseller Hosting در چیست؟و ....

دوره های شبکه، برنامه نویسی، مجازی سازی، امنیت، نفوذ و ... با برترین های ایران

هر چقدر که تجارت شما گسترش بیشتری داشته باشد و بخواهید برای آن وب سایت تهیه کنید نیازهای شما برای اینکه یک فضای میزبانی وب مناسب با تجارت خود پیدا کنید افزایش می یابد و در اینجاست که با انواع و اقسام سرویس های میزبانی وب یا Web Hosting مواجه می شوید که انتخاب را ممکن است برای شما دشوار کند و از طرفی پیچیدگی های کار با بالا ببرد.

کاملترین معرفی انواع هاستینگ | مقایسه کامل سرویس های میزبانی وب

اگر در بدو راه اندازی یک وب سایت بسیار ساده هستید شما می توانید با هزینه ای بسیار اندک بصورت سالیانه یا ماهیانه وب سایت خود را در اینترنت میزبانی کنید اما اگر وب سایت شما دائما رو به رشد است این روش فقط چند ماه می تواند پاسخگوی نیازهای شما باشد. بصورت کلی سرویس های میزبانی وب یا Web Hosting به هفت گروه اصلی طبقه بندی می شوند که دقیقا متناسب با نیازهای هر وب سایتی در اینترنت طراحی شده است و طبیعتا نیاز شما بصورت کلی در یکی از این هفت گروه قرار دارد.

امروز قرار است در توسینسو  تفاوت این هفت گروه را بررسی کنیم ، این هفت گروه به فضاهای میزبانی وب اشتراکی یا Shared Hosting ، میزبانی وب از نوع خرده فروشی یا Reseller Hosting ، میزبانی وب Cloud یا Grid ، میزبانی وب سرورهای مجازی خصوصی یا VPS ، میزبانی وب اختصاصی یا Dedicated ، میزبانی Colocation و سلف سرویس گفته می شود که در ادامه هر کدام از این سرویس ها را بصورت جداگانه برای شما تشریح خواهیم کرد.

کاملترین معرفی انواع هاستینگ | مقایسه کامل سرویس های میزبانی وب

هاستینگ وب نوع 1 : هاست اشتراکی چیست؟ معرفی Shared Hosting

فضای میزبانی وب اشتراکی یا Shared Hosting دقیقا همان چیزی است که از نامش هم پیداست. وب سایت شما بر روی سروری میزبانی می شود که بر روی ان وب سایت های دیگری نیز میزبانی می شوند. تنها مزیت استفاده از فضاهای میزبانی اشتراکی ارزان بودن و به صرفه بودن آنها است.

شما ممکن است برای فضای وب میزبانی وب سایت خود در طی یکسال فقط 50 یا 100 هزار تومان هزینه کنید اما این را نیز باید در نظر داشته باشید که هر چقدر هم که وب سرور مورد نظر قوی باشد همه قدرت سرویس دهی بین وب سایت های موجود در آن بصورت مشترک مورد استفاده قرار می گیرد.

بزرگترین عیبی که در فضاهای میزبانی وب اشتراکی وجود دارد این است که شما ممکن است قربانی استفاده بیشتر وب سایت های دیگر موجود در همان Host از منایع سرور شوید. وجود یک وب سایت محبوب تر و پر بازدیدتر باعث می شود که این وب سایت منابع بیشتری را به خود اختصاص دهد و در نتیجه وب سایت شما نیز تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.

از طرف دیگر اگر وب سایت شما یک وب سایت پربازدید باشد ممکن است سرویس خوبی دریافت کند اما این در ازای گرفتن منابع از وب سایت های دیگر امکانپذیر است. Shared Hosting فقط زمانی خوب است که وب سایت شما به ندرت بازدید دارد و یا ترافیک زیادی ندارد ، به نوعی اگر واقعا تازه کار هستید و می خواهید اولین تجربه میزبانی وب را داشته باشید از این سرویس استفاده کنید.

هیچوقت فراموش نمی کنم که در سالهای ابتدایی که دامنه tosinso.com را ثبت کرده بودم ، از هر نرم افزار رایگانی برای راه اندازی وب سایت استفاده کردم و چون هزینه برای من بسیار مهم بود از همین هاست های اشتراکی استفاده می کردم . بعضا شما هاست های اشتراکی را پیدا می کنید که بصورت رایگان فضایی را به شما اختصاص می دهند اما در نهایت فقط و فقط برای شروع کار مناسب هستند.
کاملترین معرفی انواع هاستینگ | مقایسه کامل سرویس های میزبانی وب

هاستینگ وب نوع 2 : هاست ریسلر چیست؟ معرفی Reseller Hosting

معمولا سرویس دهندگان فضاهای میزبانی اشتراکی یا Shared Hosting خودشان بصورت مستقیم فضاها را به کاربران نمی فروشند بلکه آنها را بصورت یک پنل مدیریتی در اختیار یک سری خرده فروش یا Reseller قرار می دهند و این Reseller ها هستند که کاربران را جذب و به آنها سرویس دهی می کنند. دقیقا چیزی مثل کلی فروشی و جزئی فروشی ، کارخانه بصورت مستقیم محصول را به دست مشتری نمی رساند بلکه از طریق شرکت های واسط آنها را در اختیار سوپر مارکت ها قرار می دهد تا مردم از آن استفاده کنند.

اینگونه فضاهای Hosting در بیشتر موارد از همین Shared Hosting ها هستند که در قالب یک سری بسته های میزبانی با ابزارهای مدیریتی در اختیار خرده فروش ها قرار می گیرند. تفاوت اصلی آنها با Shared Hosting در این است که در Shared Hosting شما نمی توانید فضا را در اختیار کاربران دیگر قرار دهید اما در Reseller Hosting شما ابزارهای مدیریتی در اختیار دارید که می توانید به کاربرانی که از شما خرید می کنند فضا و امکانات لازم را بصورت زمانبندی شده و منظم ارائه دهید.

در واقع شما مدیریت های فنی بیشتری رو فضای میزبانی وب خود دارید. نرم افزارهای خاصی برای مدیریت اکانت های کاربرانی که از Reseller ها خرید می کنند وجود دارد که از نمونه آنها می توان به Web Host Manager یا WHM اشاره کرد ، با وجود چنین نرم افزاری یک Reseller Hosting می تواند فاکتورهای کاربران ، امکانات اضافه تر و بسیاری دیگر از امکانات را در اختیار کاربرانش قرار دهد ، بعضا یک Reseller Hosting می تواند امکانات زیر را در اختیار کاربرانش قرار دهد :

  • قالب های رایگان وب سایت
  • پشتیبانی فنی بهتر از فضای میزبانی
  • اسامی اختصاصی برای سرورها
  • تعداد ایمیل و یا Database های بیشتر و ....

برای راه اندازی یک سرویس وب هاستینگ شما به سرور و دانش فنی و هزینه های تقریبا زیادی دارید اما اکثر سرویس های میزبانی وبی که در ایران مشاهده می کند از همین نوع هستند. در چنین شرایطی مثلا من به عنوان مدیر کل انجمن تخصصی فناوری اطلاعات ایران تصمیم می گیرم که فضای میزبانی وب Reseller Hosting ارائه بدهم ، با یک Datacenter در خارج از کشور که دارای امکان Reseller Hosting است تماس می گیرم.

هزینه اجاره یک یا چند ساله سرویس را به آنها پرداخت می کنم و آنها به من یک پنل مدیریتی می دهند که می توانم از این به بعد به کاربران بصورت مستقیم و حتی با نام تجاری توسینسو محصولاتم را به فروش برسانم. طبیعی است که هزینه استفاده از چنین سرویسی به نسبت بیشتر از سرویس های Shared Hosting معمولی است و شما می توانید از چنین روشی برای درآمد زایی استفاده کنید. با توجه به اینکه Reseller Hosting ها را بیشتر باید از خارج از کشور تهیه کنیم بنابراین تقریبا بین 20 تا 50 دلار در ماه هزینه اجاره کردن این نوع سرویس می باشد.

تفاوت هاستینگ های اختصاصی یا Dedicated Hoisting با هاستینگ ابری یا Cloud Hosting در چیست؟ تفاوت سرویس Colocation و سرویس سرور مجازی یا VPS در چیست؟ چه زمانی سرور اختصاصی بگیریم و چه زمانی از فضا و سرویس Cloud استفاده کنیم؟ در ادامه معرفی انواع سرویس های هاستینگ امروز به پاسخ همه این سوالات خواهید رسید.

انواع وب هاستینگ قسمت 2 : تفاوت Cloud ، VPS و Dedicated Hosting

هاستینگ وب نوع 3 : فضای هاست ابری چیست؟ معرفی Cloud Hosting

قبلا در توسینسو در خصوص تفاوت های بین Cloud Computing و Grid Computing را به شما عزیزان توضیح داده ام. تکنولوژی استفاده از ساختار Cloud Computing و Grid Computing یک تکنیک هاستینگ جدید به شمار می رود که در این تکنیک بعضا ده ها یا شاید صدها عدد سرور با همدیگر بصورت همزمان کار می کنند و سرویس دهی می کنند اما از نظر کاربرانی که از این سرویس ها استفاده می کنند فقط یک سرور دیده می شوند.

ایده طراحی چنین زیرساختی این بوده است که با استفاده از این روش ، مدیران هاستینگ براحتی می توانند بدون اینکه کاربر متوجه شود ، در صورت کمبود منابع ، به این زیرساخت سرورها و منابع سخت افزاری و نرم افزاری مورد نیاز را اضافه کنند و فضای Cloud و Grid خود را بزرگتر کنند. یکی از ویژگی های بسیار جالب و منحصر به سرویس های Cloud Computing و Grid Computing این است که شما هزینه ها را می توانید بر اساس میزبان استفاده از منابع در این زیرساخت پرداخت کنید ، یعنی اینکه هر که بامش بیش .. برفش بیشتر ...

در این نوع سرویس ها بسته هایی ارائه می شوند که در انگلیسی به عنوان Pay What You User به معنی به اندازه ای که مصرف می کنید پرداخت کنید است. در خصوص قیمت نمی خواهیم صحبت کنیم اما بدانید که طبیعتا با وجود چنین بسته هایی شما برای پهنای باند ، CPU ، RAM و سایر منابع مورد نیاز مبلغ بیشتری را خواهید پرداخت.

امروزه با گسترش تکنولوژی های Cloud Computing در ایران نیز مراکز داده ای وجود دارند که چنین سرویس هایی را ارائه می دهند. بد نیست تا اینجا که این مطلب را مطالعه کرده اید نگاهی هم به تفاوت های بین Public Cloud و Private Cloud بیاندازید.

انواع وب هاستینگ قسمت 2 : تفاوت Cloud ، VPS و Dedicated Hosting

هاستینگ وب نوع 4 : سرور مجازی در هاستینگ چیست؟ معرفی VPS

سرورهای مجازی خصوصی یا VPS ها  ( Virtual Private Server ) در واقع یک سرور فیزیکی هستند که توسط تکنیک های مجازی سازی یا Virtualization تبدیل به چندین سرور مجازی شده اند که هر کدام بصورت یک سرور مجزا می تواند بر روی این سیستم فیزیکی فعالیت کنند. سرورهای مجازی خصوصی یا VPS ها در واقع یک نوع میزبانی وب هستند که در بین Shared Hosting و Dedicated Server یا سرورهای اختصاصی طبقه بندی می شوند و یک حد میانه هستند.

هر چند که هر کدام از VPS های موجود در یک سرور فیزیکی از منابع سرور فیزیکی بصورت اشتراکی استفاده می کنند اما به هر حال این منابع بصورت قطعاتی مجزا و تفکیک شده در اختیار VPS ها قرار می گیرد و منابع پردازشی بر اساس میزان استفاده بیشتر یا کمتر سرورها از منابع از آنها کم و یا زیاد نمی شود.

به همین دلیل شما با استفاده از VPS ها مطمئن هستید که استفاده بیشتر سایر وب سایت ها یا VPS های موجود بر روی سرور فیزیکی ، منابع سرور مجازی شما را تحت تاثیر قرار نخواهد داد ، در عین حال شما هزینه ای که برای اجاره کردن یک سرور مجازی پرداخت می کنید با هزینه های پرداختی برای یک سرور اختصاصی یا Dedicated Server به نسبت پایینتر است.

در حال حاضر وب سایت توسینسو بر روی یک VPS قوی قرار داده شده است و در صورت کمبود منابع بلافاصله امکان ارتقای آن وجود دارد. هزینه ای که برای اجاره کردن یک VPS پرداخت می کنید قطعا از هزینه های میزبانی وب اشتراکی یا Shared Hosting بیشتر است و به نسبت از هزینه های سرورهای اختصاصی یا Dedicated کمتر است.

هزینه ها در این سرورها بر اساس قدرت پردازشی تضمین شده ، حافظه RAM و فضای ذخیره سازی هارد دیسک متفاوت است و ممکن است از ماهیانه 60 هزار تومان یا 700 هزار تومان متغیر باشد. توجه کنید که در سرورهای مجازی در نهایت مدیریت ماشین مجازی و تخصیص منابع و مشکلات سخت افزاری آن بر عهده سرویس دهنده هاستینگ شما می باشد و شما دسترسی به سخت افزاری که ماشین مجازی بر روی آن نصب شده است ندارید.


انواع وب هاستینگ قسمت 2 : تفاوت Cloud ، VPS و Dedicated Hosting

هاستینگ وب نوع 5 : سرور اختصاصی چیست؟ معرفی Dedicated Server

زمانیکه شما یک سرور اختصاصی در اختیار دارید ، در واقع به این معنی است که شما یک سرور فیزیکی را از یک شرکت هاستینگ اجاره کرده اید. شما در چنین شرایطی می توانید از امکانات ویژه ای استفاده کنید برای مثال می توانید برای سرورهای فیزیکی لینوکس خود دسترسیroot به سرور داشته باشید و یا برای سرورهای ویندوزی بتوانید از boot سیستم با استفاده از تکنولوژی ILO همه فرآیند های بوت سیستم خود را مشاهده و به آنها دسترسی پیدا کنید.

هزینه پیاده سازی سرورهای اختصاصی به نسبت از Shared Hosting و VPS بسیار بالاتر است ، شما در شرایطی دست به اجاره یک سرور اختصاصی می کنید که وب سایت شما دارای ترافیک بسیار بالایی بوده و راهکارهای قبلی برای این نیاز شما جوابگو نبوده اند. نکته مهم در استفاده از سرورهای اختصاصی در این است که شما باید یا دانش فنی لازم برای نگهداری چنین سروری را داشته باشید و یا فردی را به عنوان مدیر سرور استخدام کنید تا نگهداری سرور شما را انجام دهد.

خوشبختانه اگر دوستان توسینسو قصد استفاده از سرورهای اختصاصی را در آینده داشته باشند با این مشکل به امید خدا مواجه نخواهند بود. در کشور عزیزمان ایران و با راه اندازی اینترانت ملی امروزه اکثر سرویس دهنده های معتبر اینترنتی در کشور خدمات Dedicated Server را به شما ارائه می دهند.

انواع وب هاستینگ قسمت 2 : تفاوت Cloud ، VPS و Dedicated Hosting

هاستینگ وب نوع 6 : هاستینگ کولو چیست؟ معرفی سرویس CoLocation

این کلمه در واقع ترکیبی از دو کلمه Collaboration و Location هست و هر چقدر در دیکشنری دنبال واژه فارسی گشتم خوشبختانه پیدا نشد. در چنین حالتی شما از یک Datacenter فضای رک را اجاره می کنید. در سرویس های colocation این شما هستید که سرور سخت افزاری و نرم افزارهای داخل آن را تهیه می کنید و همه این کارها بر عهده خود شماست ، مرکز داده ای که سرویس را از ان دریافت کرده اید فقط وظیفه رساندن انرژی یا همان برق به سرور شما ، فراهم کردن امنیت فیزیکی سرور شما و در نهایت ارائه لینک پر سرعت اینترنت را بر عهده دارد.

این یعنی شما خودتان مسئول سخت افزار و نرم افزار سرور هستید ، خودتان مسئول فراهم کردن فضای دیسک هستید و در نهایت این شما هستید که مسئول Backup گیری از همه چیز و بسیاری از مسائل دیگر هستید. اگر سخت افزار شما دچار مشکل شود ، شما مسئول هستید که سخت افزار جایگزین را تهیه کنید و Backup های مورد نیاز را تهیه کرده و بر روی سخت افزار جدید Restore کنید.

اگر شما دانش کافی نسبت به سخت افزار سرور و همچنین تخصصی لازم در خصوص نگهداری و راه اندازی سرورهای سخت افزاری را دارید می توانید از چنین سرویسی استفاده کنید در غیر اینصورت برای شما چنین سرویسی پیشنهاد نمی شود . این نوع از سرویس ها برای وب سایت هایی استفاده می شود که دارای ترافیک بسیار بالا هستند و در نتیجه می خواهند همه چیز در اختیار مدیران وب سایت باشد ، در چنین سرورهایی امنیت اطلاعات شما بسته به دانش فنی خودتان تعریف می شود.

در حال حاضر در ایران بیشتر ICP های مطرح کشور خدمات Colocation را در اختیار کاربران قرار می دهند. به امید خدا در سال بعد یکی از اولین اهداف وب سایت انجمن تخصصی فناوری اطلاعات ایران تهیه یک سرور با استفاده از Colocation در ایران است .

هاستینگ وب نوع 7 : هاست سلف سرویس چیست؟ معرفی Self Service

قویترین و قدرتمند ترین نوع سرویس دهی این است که همه کارها را خودتان انجام دهید. شما خودتان سرورهای سخت افزاری را خریداری می کنید و نرم افزارهای آنها را تهیه و نصب و راه اندازی می کنید. فضای اتاق سرور یا مرکز داده را بصورت فیزیکی تهیه می کنید و در آن رک ها و قفسه ها و سویچ ها و روترهای خودتان را قرار می دهید و همه را پیکربندی می کنید ، پیاده سازی همه سیستم های خنک کننده و قدرت توسط شما انجام می شود و شما برای اطمینان از Availability سیستم ها آنها را بصورت Redundant هم باید در نظر بگیرید. برخی از مواردی که شما باید در طراحی چنین سرویسی تهیه کنید به شرح زیر است :

  • فضای مرکز داده
  • سیستم های خنک کننده
  • سیستم های برق رسانی ( به همراه برق پشتیبان )
  • پهنای باند
  • سخت افزار سرور
  • مدیر مرکز داده
  • ساختار Backup گیری و امنیت داده ها و ...

تازه این برخی از کارهایی است که باید انجام شود ، اما طبیعتا همه چیز دست خودتان است و می توانید هر کاری که دوست داشتید در این مرکز داده انجام دهید اما هر چقدر پول بدهید همانقدر آش می خورید بنابراین هزینه پیاده سازی Self Service یک مرکز داده واقعا ممکن است سر به فلک بزند.

به هر حال ما امروز در توسینسو در خصوص انواع سرویس های اینترنتی میزبانی وب صحبت کردیم ، با توجه به اینکه هر کسی که در این حوزه تخصصی داشته باشد ممکن است نقد یا پیشنهادی نسبت به این مطالب داشته باشد خوشحال می شویم از تجربیات این دوستان استفاده کنیم. توسینسو باشید

  • بهترین سرویس وب هاستینگ در دنیا چیست؟

    بهترین سرویس هاست وب یا میزبانی وب سرویس Self Service است که در ایران کمتر کسی به این سمت می رود. در این نوع سرویس هاستینگ وب ، همه چیز توسط خود کارفرما تهیه می شود ، به زبان ساده تر خودتان مرکز داده و همه هزینه های راه اندازی سرویس را تقبل می کنید ، این سرویس ویژه سازمان ها و شرکت های بزرگ است.
  • چند نوع سرویس هاستینگ وب | میزبانی وب وجود دارد؟

    به زبان ساده هفت نوع سرویس هاستینگ وب | Web Hosting وجود دارد که به ترتیب هاستینگ اشتراکی یا فضای اشتراکی وب ، هاستیگ سرور مجازی یا VPS ، هاست سرور اختصاصی یا Dedicated Server ، هاست وب ابری یا Cloud Hosting ، هاست اشتراک مکانی یا Colocation هاستینگ و هاستینگ خیش فرما یا Self Service که همگی آنها بصورت مفصل در این مقاله مقایسه شده اند.

محمد نصیری
محمد نصیری

بنیانگذار انجمن تخصصی فناوری اطلاعات ایران ، هکر کلاه خاکستری ، کارشناس امنیت اطلاعات و ارتباطات

محمد نصیری هستم ، بنیانگذار انجمن تخصصی فناوری اطلاعات ایران و مجموعه توسینسو ، هکر قانونمند و کارشناس امنیت سایبری ، سابقه همکاری با بیش از 80 سازمان دولتی ، خصوصی ، نظامی و انتظامی در قالب مشاور ، مدرس و مدیر و ناظر پروژه ، مدرس دوره های تخصص شبکه ، امنیت ، هک و نفوذ ، در حال حاضر در ایران دیگه رسما فعالیتی غیر از مشاوره انجام نمیدم ، عاشق آموزش و تدریس هستم و به همین دلیل دوره های آموزشی که ضبط می کنم در دنیا بی نظیر هستند.

نظرات