لینک داخلی در سئو چیست؟ بررسی مفهوم Internal Link در SEO

لینک های داخلی یا همان Internal Links لینک هایی هستند که به صفحات داخلی یک سایت اشاره می کنند (برای مثال لینک هایی که از مرکز پزشکی ایران به صفحه دیگری از مرکز پزشکی ایران اشاره می کند).نمونه ای از لینک داخلی:

دوره های شبکه، برنامه نویسی، مجازی سازی، امنیت، نفوذ و ... با برترین های ایران
<a href=http://www.samedomain.com/ title=”Keyword Text”>Keyword Text</a>

نکته: در متن جایگزین (Anchor Text) از کلمات کلیدی توصیفی مرتبط به موضوع یا کلمات کلیدی صفحه هدف استفاده کنید.

لینک داخلی چیست؟

لینک های داخلی، لینک هایی هستند که از صفحه ای داخل یک دامنه به صفحه ای دیگر از همان دامنه اشاره می کند. برای مثال لینک هایی که از صفحه اصلی سایت شرکت طراحی سایت موز وب به صفحه طراحی سایت یا به صفحه بازاریابی اینترنتی داده می شود. کاربرد های این نوع لینک به شرح زیر است:

  • به کاربران سایت کمک می کند که در صفحات سایت جا به جا شوند.
  • رشته ای از اطلاعات را برای سایت به وجود می آورد.
  • کمک می کند تا رنکینگ، بین صفحات مختلف سایت پخش شود.

پیشنهادهای ما برای بهبود لینک های داخلی

بیشترین کاربرد لینک های داخلی در به دست آوردن معماری سایت و پخش کردن قدرت رنکینگ بین صفحات است (البته URLها هم مهم هستند). این مطلب به شما کمک می کند تا بتوانید سایتی داشته باشید که لینک های داخلی و معماری خوبی برای سئو دارد.موتورهای جستجو نیاز دارند که محتوای یک صفحه را ببینند تا بتوانند کلمات کلیدی آن را درون فهرست هایشان استخراج کنند. همچنین نیاز دارند که به ساختار لینک ها دسترسی داشته باشند.

ساختاری که به روبات های جستجوگر کمک کند تا راهنمای یک سایت را بازرسی کند تا بتواند تمام صفحات سایت را پیدا کند. هزاران سایت هستند که اشتباه بزرگی میکنند و مسیرهای دستیابی به لینک هایشان را از بین می برند و یا آن را طوری مخفی می کنند که موتورهای جستجو نمی توانند به آن دسترسی داشته باشند. این کار از وارد شدن تمام صفحات سایت به لیست موتورهای جستجو جلوگیری می کند. تصویر زیر نشان می دهد که این مشکل چطور پیش می آید:

روبات گوگل(GoogleBot)

در مثال بالا، روبات رنگارنگ گوگل به صفحه "A" رسیده است و لینک های داخلی به صفحات "B" و "E" را دیده است. می بینیم که صفحات مهم C و D در سایت وجود دارند اما چون هیچ لینک مستقیم و قابل پیگیری به آن صفحات وجود ندارد، روبات هیچ مسیری برای دسترسی به آن صفحات ندارد و حتی نمی داند که این صفحه ها وجود دارند. تا زمانی که گوگل از وجود این صفحات اطلاعی ندارد و روبات ها نتوانند این صفحات را در جایگاه اول ببینند، محتوای خوب، کلمه کلیدی خوب و بازاریابی هوشمندانه هیچ تاثیری ندارد.ساختار بهینه یک سایت شبیه هرم است (که نقطه بزرگ بالای هرم همان صفحه اصلی است).

ساختار سایت بهینه شده

این ساختار کمترین تعداد لینک ها از "صفحه اصلی" به هر صفحه دیگر را دارد. این کار کمک می کند که قدرت رنکینگ بین صفحات مختلف پخش شود، همچنین استعداد هر صفحه برای کسب رتبه های بالاتر را افزایش می دهد. این ساختار را در بسیاری از سایت های پر بازدید (مانند Amazon.com) می توانیم ببینیم که به وسیله دسته ها (Category) و زیردسته ها (Subcategory) پیاده سازی شده است.اما چطور به این ساختار برسیم؟ بهترین روش این است که به کمک لینک های داخلی و ترکیب های اضافی در URL به این هدف برسیم. برای مثال به کمک لینک داخلی به صفحه زیر

http://uteb.ir/article/600/cat-allergies/

و با متن جایگزین حساسیت به گربه لینک داده ایم. تصویر زیر فزمت درست یک لینک داخلی را نشان می دهد.

ساختار لینک

در مثال بالا، برچسب "a" شروع پیوند را نشان می دهد. تگ های لینک ها می تواند شامل عکس، متن و اشیا دیگر باشد که همه آن ها تبدیل به یک منطقه قابل کلیک می شوند. به وسیله این منطقه کاربر می تواند به صفحات دیگر برود. این مفهوم اصلی لینک های اینترنت است. قسمت "آدرس صفحه هدف" به مرورگر و موتور جستجو می گوید که این لینک به کدام آدرس اشاره می کند. در این مثال به http://www.SeoGap.ir اشاره می کند. قسمت بعدی همان قسمتی است که کاربر میتواند ببیند، در دنیای سئو به این قسمت متن جایگزین (Anchor text) می گویند و درباره صفحه هدف توضیحاتی را ارایه می کند. در این مثال صفحه ای که لینک به آن اشاره می کند، صفحه اول سایت است، پس برای متن چایگزین از عبارت "مرکز تخصصی سئو و بهینه سازی سایت" استفاده کردیم.

تگ "</a>" لینک را می بندد، پس عناصر بعدی در صفحه، ویژگی لینک بودن را ندارند.در بالا ساده ترین نوع لینک که برای موتورهای جستجو قابل درک است را بیان کردیم. روبات های جستجوگر می دانند که باید این لینک را به گراف مخصوص سایت اضافه کنند. این گراف برای اندازه گیری متغیرهای مربوط به کوئری ها (Query) و برای فهرست کردن محتوای صفحه هدف است.در زیر چند دلیل برای در دسترس نبودن صفحه برای موتور جستجو را بیان می کنیم.

لینک درون فرم های ارسال شدنی صفحات است

فرم ها می توانند شامل ساده ترین ابزارها مانند یک منوی کشویی و یا پیچیده ترین ابزارها باشد. در هر دو حالت، روبات های جستجوگر به ارسال فرم ها نمی پردازند. بنابراین هر محتوا یا لینکی که از طریق یک فرم قابل دسترسی است، از دید موتورهای جستجو مخفی می ماند.

لینک ها تنها بوسیله موتور جستجوی داخلی سایت قابل دسترسی اند

روبات های جستجوگر (به کمک موتور جستجوی تعبیه شده در سایت) به جستجوی مطالب درون سایت نمی پردازند. بنابراین پیش بینی می شود که میلیون ها صفحه از دید موتورهای جستجو مخفی و کاملا غیر قابل دسترس هستند.

لیتک ها درون کدهای تجزیه نشدنی جاوا اسکریپت هستند

امکان دارد که لینک هایی که به کمک جاوا اسکریپت ساخته می شوند، قابل بازرسی نباشند و یا هنگام ساخته شدن از ارزش آن ها برای موتور جستجو کم شود. اگر بازدید از موتور جستجو برای شما مهم است، از لینک های مبتنی بر HTML به جای لینک های مبتنی بر جاوااسکریپت استفاده کنید.

لینک درون Flash، جاوا و یا هر افزونه دیگری است

معمولا لینکی که درون فلش، جاوا و هر پلاگین دیگری قرار دارد، برای موتورهای جستجو قابل دسترسی نیست. لینک به صفحاتی اشاره می کند که توسظ متاتگ های Robot یا فایل Robots.txt مسدود شده است ، هر دو تگ Meta Robots و فایل Robots.txt به وبمستر کمک می کند که از دسترسی روبات جستجوگر به یک صفحه جلوگیری کند.

لینک ها در صفحاتی قرار دارند که صدها یا هزاران لینک در آن قرار دارد

هر موتور جستجویی برای بررسی کردن لینک های درون صفحه محدودیت 150 لینک را دارد یعنی حداکثر 150 لینک در صفحه را بازرسی می کند. این محدوده تا حدی قابل تغییر است و به ویژه صفحات مهم می توانند بیش از 200 و حتی 250 لینک را درون خود جا ندهند. اما شما در حالت عادی این محدوده (حداکثر 150 لینک در هر صفحه) را رعایت کنید تا از خطر فهرست نشدن صفحات اضافی جلوگیری کنید.

لینک درون Frame یا I-Frame قرار دارد

از نظر فنی لینک های درون فریم و Iframe قابل بازرسی هستند، اما هر دو مشکلاتی را ایجاد می کنند که از تشکیل ساختار لینک (همانند تصویر گراف بالا) برای موتور جستجو جلوگیری می کند. این نکته را از ما به خاطر داشته باشید که تنها اگر دانش کافی از روش های موتورهای جستجو دارید، لینک ها را درون frameها قرار دهید.وبمسترها با دوری کردن از این تله ها می توانند بهترین صفحات را برای روبات های جستجوگر بسارند. لینک ها می توانند ویژگی های دیگری هم داشته باشند اما موتورهای جستجوگر تقریبا همه آن ها به جز تگ مهم rel=”nofollow” را نادیده می گیرند.rel=”nofollow” می تواند با کد زیر استفاده شود:

<a href="/" rel="nofollow">nofollow this link</a>

در این مثال با اضافه کردن ویژگی rel=”nofollow” به تگ لینک، مدیر سایت به موتورهای جستجو می گوید که نیازی نیست که این لینک را به عنوان یک لینک معمولی که رتبه را پخش می کند، بررسی کنید. Nofollow در ابتدا روشی بود که به کمک آن از کامنت های اسپمی در وبلاگ ها و رواج لینک های اسپمی جلوگیری می کرد، اما با گذشت زمان به ابزاری برای بازداشتن موتورهای جستجو از ارزش گذاری بر روی لینک های بی ارزش تبدیل شد. لینک هایی که به وسیله nofollow برچسب گذاری شده اند به وسیله هر موتور جستجویی به نوعی تفسیر می شوند.


نظرات