با وجود گذشت سالیان دراز از روی کار آمدن شرکت CITRIX هنوز کاربران زیادی هستند که سوال میکنند سیتریکس چیست؟ و چه جایگاهی در زمینه فناوری اطلاعات دارد؟ این مقاله را هر چند ناچیز و با اطلاعاتی بسیار کم در تعریف شرکت بزرگ CITRIX در خدمت شما قرار میدهم در واقع موضوع از این قرار است که هنگامی که برای اولین بار در یک شرکت آی تی استخدام شدم .
و آنزمان هیچگونه آشنایی با سیستم عامل نداشتم در آن شرکت به عنوان عرضه کننده خدمات و کالاهای تولیدی مشغول کار شدم با اینکه حتی با سیستم ویندوز عادی هم آشنا نبودم کامپیوتر در اختیارم گذاشتند و به مدت یک ساعت نحوه کار را که چگونه با یک نرم افزار و با چند کلیک ساده کار مردم را پیش ببرم به من یاد دادند.نرم افزاری بسیار سبک و کاملا حرفه ای به من داده بودند که اسمش CITRIX بود.
بعد از گذشت یک سال که کار با ویندوز و نرم افزارهای تحت ویندوز را به خوبی یاد گرفتم و وارد حوزه برنامه نویسی تحت وب شدم در مورد CITRIX تحقیق کردم و در حین تحقیق کردن همان لحظه فهمیدم که چه شرکت بزرگی است .امکان دارد که شما مدیر آی تی باشید و برنامه نویسان شما نرم افزاری بسازند و شما بخواهید این نرم افزار را در اختیار کاربران بخش حسابداری بگذارید چه کاری باید انجام بدهید که حسابداران بتوانند از این نرم افزار به طور همزمان و لحظه ای استفاده کنند؟
خب شاید بگویید خیلی ساده است نرم افزار را بر روی یک کامپیوتر قرار میدهیم و shortcut آنرا بین کاربران توزیع میکنیم.این درست است اما مشکلاتی هم دارد و بعد از مدتی کاربران میفهمند که چه نرم افزار سنگینی شده است و به کندی کار میکند . آیا به نظر شما راه حل دیگری وجود دارد؟شرکت میکروسافت برای سیستمهای NT ,2000 , 2003 سرویسی را به نام terminal services ارائه كرد و حتی یک نسخه از نوع ویندوز NT را به ترمینال اختصاص داد.
راه حل مناسبی بود و شما میتوانستید هر نرم افزاری را نصب و کاربران میتوانستند به راحتی به نرم افزار حسابداری خود دسترسی داشته باشند.اما باز هم مشکل بزرگی وجود دارد و آن این است که امنیت همیشه حرف اول را میزند.و برای اینکه امنیت terminal services را حفاظت کنید باید دست به انواع پیکربندیهای امنیتی بزنید.پس راه چاره چیست و راه حل کجاست؟
شرکت میکروسافت نرم افزار CITRIX را راه حل مناسبی دانست آنرا از شرکت CITRIX میخرد و به شرکت سیتریکس اجازه توسعه نرم افزار Citrix meta frame را در سیستمهای خود میدهد.همانطور که از قبلا همینکار را در مورد ترمینال انجام داده بود.به موجب عهدنامه بین دو شرکت سیتریکس و میکروسافت ، بر این قرار شد که برای نصب CITRIX ابتدا به ترتیب ترمینال را نصب و بعد CITRIX سرور و بعد نرم افزارهایی که بخواهید بین کاربران توزیع شوند را نصب کنید.
نرم افزار سیتریکس امکانات زیادی را در اختیار کاربران قرار میدهد.در حالی که terminal client از protocol های RDP ,TCP جهت برقراری ارتباطات استفاده میکند در سیتریکس از IPX/SPX و APPLE TALK و BANIAN و TCP و...استفاده میشود.و از سرعت بالایی در شناخت و شیر کردن نرم افزارهای لازم برای کاربران برخوردار میباشد.همچنین با دومین کنترلرها متحد و اطلاعات را بین شرکت CITRIX و میکروسافت منتقل میکند.
جالبتر اینکه میتوان انرا در یک صفحه اینترنتی با استفاده از SSL و ساپورت فایروال و پراکسی نصب و همچنین میتوان برای ان در صفحه دسکتاپ ایکن قرار بدهیم و از طریق آن از هر نقطه ای از جهان به نرم افزارهایمان دسترسی داشته باشیم (البته با استفاده از IP PUBLIC خب شاید بگویید همه اینها که چیزی نیست ! اما به یاد داشته باشید که در استفاده از سیتریکس نیازی به پیکر بندی امنیتی ندارید.
موارد زیادی را میتوان گفت مثلا مقدار رم بسیار کم برای استفاده از CITRIX و برنامه CITRIX بدون نیاز به هرگونه تغییر در سورس برنامه ها و یا ایجاد تغییر در ساختار فعلی نصب و ارتباطات شبکه ای ، قسمت کلاینتی برنامه های سرور/کلاینتی را کاملا حذف میکند و کاربران تنها با داشتن یک مرورگر میتوانند برنامه ها را اجرا کنند. CITRIX از سرویس ترمینال سرور ویندوز مایکروسافت برای تحقق چنین امری استفاده می نماید. جهت عملکرد صحیح این تکنولوژی می بایست لایسنس های مرتبط با برنامه CITRIX و ترمینال سرور مایکروسافت تهیه گردد.و در آخر لیستی از پروداکتهای شرکت CITRIX را در خدمت ITPRO های عزیز قرار میدهم امیدوارم این مقاله مورد توجه شما عزیزان قرار گرفته باشد.
Citrix XenApp (Application - formerly Citrix Presentation Server) XenDesktop (Desktop Virtualization, XenServer NetScaler (Application Optimization, Application Delivery Networking, Load Balancing, Web Application Acceleration, Application Firewall) Workflow Studio (Orchestrates communications between products, IT process automation) Access Gateway Standard, Advanced, Enterprise Edition (Application Access Security, SSL VPN) Advanced Access Control (Either Stand Alone or built into Access Gateway Enterprise Edition with Smart Access Policies) Password Manager (Application Security, Single Sign-on) EdgeSight (Application Performance Monitoring) Application Firewall (Web Application Security, Web Application Firewall) WANScaler (Optimizes Application Traffic to Branch Office Users, WAN optimization) Provisioning Server (Delivers Application Workloads to Physical and Virtual Servers) EasyCall (Integrates voice and click-to-call into any application) GoToMeeting GoToWebinar GoToAssist GoToMyPC WinFrame MultiWin Citrix MULTIUSER (Based on OS/2 1.x) Citrix WinView (Based on OS/2 2.x) Citrix VideoFrame Citrix NFuse Elite 1.0 Citrix Extranet Citrix XPS Portal 3.5.1 Citrix MetaFrame Secure Access Manager Citrix MetaFrame XP
تبارک الله ربی أحسن الخالقین
زمان پاسخ گویی روز های شنبه الی چهارشنبه ساعت 9 الی 18
فقط به موضوعات مربوط به محصولات آموزشی و فروش پاسخ داده می شود