آیا در فریزر قرار دادن و یخ کردن باتری لپتاپ برای باطری مناسب است؟ Freeze کردن باطری شایعه است یا واقعیت دارد؟ قبل از هر چیز، اشاره ای به انواع باطری و جنس آن می کنیم :
با هر یک از انواع باتری باید به شکل خاصی برخورد کرد تا عمر آن در بیشترین حالت ممکن باشد.بطور مثال گر باتری لیتیوم-یونی است، نباید اجازه ندهید شارژ باتری صفر شود و قبل از اینکه شارژ آن بخواهد تمام شود باید آن را مجدد شارژ کرد. در مورد لپتاپها ، شارژ زمانی شروع میشود که میزان شارژ باتری به کمتر از 80 تا 90 درصد برسد. و در ضمن باتری لیتیوم-یونی را نباید شارژ کامل کرد بعبارتی اگر میزان شارژ به میزان 90 درصد رسید آن را از برق جدا کنیم.
کالیبره کردن باطری : قابل توجه اینکه، ماهی یک بار شارژ باتری را صفر کرده و سپس کاملاً شارژ نمایید تا از این طریق باطری ماهی یک مرتبه کالیبره شود و عمر بیشتری داشته باشد.
اما بعد از این توضیحات به یک قانون علمی می پردازیم؛ و این قانون علمی این است که جریان الکتریسیته از اجسامی که مولکولهای آنها در حال حرکت هستند، بعبارتی پایدار نیستند، به آسانی انجام نمی گیرد.بعبارتی هر چه جسم رسانا گرمتر باشد ، جریان برق از آن سخت تر بوده و هر په جسم رسانا خنک تر باشد، جریان الکتریسیته از آن راحتتر و با کیفیت تر خواهد بود.
دقیقا به همین دلیل است که هر چه cpu و یا هارد و کارت گرافیک ومادربرد خنک تر باشد، عملکرد آن بهتر است. در مورد لپ تاپ، اگر لپتاپ را به برق متصل کردهاید، باتری آن را خارج کنید. اگر به برق متصل نیست هم لازم است باتری را خنک نگه دارید. در مورد گوشیها و تبلتها هم استفاده از کیفهای پلاستیکی و چرمی دمای باتری و مجموعهی سختافزار را افزایش میدهد.
لذا در محیطهای داخلی سعی کنید گوشی در کیف و کیس محافظ قرار نگیرد.نکته دیگر اگر عمل شارژ با ولتاژ بالا صورت گیرد موجب کاهش عمر باطری می شود. لذا از شارژرهایی که استاندارد هستند و با ولتاژ بالا شارژ نمیکنند استفاده کنید. بهترین کار استفاده از شارژر اصلی گوشی، تبلت یا لپتاپ است.
اما اخیرا تکنولوژیهای Quick Charge 2.0 که برای سریعتر شارژ شدن باتریها معرفی شده که در آنها به جای استفاده از پورت USB با ولتاژ معمولی 5 ولت، از 9 ولت استفاده می شود و شارژ سریعتر انجام شده ولی بهای شارژ سریعتر، کاهش تعداد سیکلهای شارژ باتری و کاهش عمر باطری است. شارژ سریع، دمای باتری را افزایش و خود یک عامل منفی است که عمر آن را کاهش میدهد.
اما نتیجه اینکه، طول عمر باتری های لپ تاپ چیزی حدود 2 سال کار مداوم است (با عملکرد دو ساعت و نیم)و بعد از این مدت تا مقدار زیادی قابلیت خود را از دست می دهند و شاید تنها برای چند دقیقه شارژ خود را نگه دارند، لذا قبل از اینکه تصمیمی برای خرید باطری بکنید و هزینه ی مجدد پرداخت کنید می توانید طبق تئوری فوق تا حدی باطری خود را recovery کنید.
در این روش کافیست باطری لپ تاپ، هارد، باطری کنترل و موارد مشابرو بطور متناوب چندین بار در وضعیت فریز قرار بدید، تا امکان بازیابی آن فراهم گردد. بعبارت دیگر کافي است باتري را به مدت10 الی 12 ساعت در فريزر قرار داده تا باتري فريز شود و سپس باتري را 2 الي 3 بار شارژ و دشارژ نماييد. اکنون باتري لپ تاپ شما پس از گذراندن يک خواب زمستاني جان تازه اي پيدا کرده است و مي توانيد بيش از گذشته براي شما کار کند.
کارشناس ارشد فناوری اطلاعات و مدرس کامپیوتر
کارشناس ارشد فناوری اطلاعات هستم ، مدرس دوره های کامپیوتر ، مدیر فناوری اطلاعات و دارای گواهینامه های MCSA ، CCNA ، CEH و Network Plus و خوشحالم از اینکه می تونم دانشم رو در توسینسو به اشتراک بگذارم
زمان پاسخ گویی روز های شنبه الی چهارشنبه ساعت 9 الی 18
فقط به موضوعات مربوط به محصولات آموزشی و فروش پاسخ داده می شود