: :
مانده تا پایان تخفیف
فقط تا آخر امروز
فقط امروز
محمد نصیری
بنیانگذار انجمن تخصصی فناوری اطلاعات ایران ، هکر کلاه خاکستری ، کارشناس امنیت اطلاعات و ارتباطات

چرا هکرها عاشق لینوکس هستند؟ 9 دلیل برای عشق به لینوکس

بارها پیش آمده است که کاربران توسینسو از ما سئوال کرده اند که قصد داریم تبدیل به یک هکر بشویم و همیشه هم در ابتدای کار ما به آنها پیشنهاد کرده ایم که لینوکس یاد بگیرند ، در ابتدا این سئوال به وجود می آید که چرا اینقدر لینوکس مورد علاقه هکر ها است و تقریبا در زمینه هک هیچ صحبتی از سیستم عامل دیگری نمی شود ؟ در واقع سئوال اینجاست که چرا هکرها اینقدر عاشق سیستم عامل لینوکس هستند ؟ امروز می خواهیم به این سئوال در قالب یک مقاله جالب پاسخ بدهیم.

دوره های شبکه، برنامه نویسی، مجازی سازی، امنیت، نفوذ و ... با برترین های ایران

قبل از هر چیزی بد نیست بدانید که من هم با انواع و اقسام سیستم عامل کار کرده ام و در نهایت به سراغ لینوکس آمده ام و اگر این مقاله را در خصوص لینوکس می نویسم مطمئن باشید که بیشتر از 10 سال است که کاربر حرفه ای ویندوز بوده ام و با شناخت کامل و تجربی این مطلب را برای عزیزان ITPRO به اشتراک می گذارم. لینوکس سیستم عاملی است که هر روز بیشتر از دیروز در حال رشد است و سرعت رشد لینوکس را می توان یک سرعت باور نکردنی توصیف کرد ، اما از چه جهت باور نکردنی ؟

از جهت اینکه این سیستم عامل توسط هیچ شرکت یا موسسه خاصی که حمایت های مالی میلیاردی داشته باشند حمایت نمی شود و صرفا توسط NGO ها یا سازمان های مردم نهاد تولید و ارائه می شود ( به غیر از تعداد بسیار اندک که استثنا هستند ) ، لینوکس هیچگونه رابطه ای با سیاست ندارد و نمی توان مالک واقعی برای این سیستم عامل متصور بود ، لینوکس فاقد بعد تبلیغاتی می باشد یا در هیچ لابی بازی شرکت داده نمی شود و شرکت نمی کند و از همه مهمتر لینوکس همه جا هست !!! از ساعت مچی گرفته تا تلویزیون و تبلت و گوشی و کامپیوتر ... لینوکس همه جا هست ...

چرا هکرها لینوکس را دوست دارند

لینوکس یک سیستم عامل کاملا رایگان ( آزاد ) و 100 درصد متن باز ( Open Source ) است و این یعنی اینکه هر کسی می تواند با هر سلیقه ای هر جای این سیستم عامل را ، یا بطور ویژه هر خط کد از این سیستم عامل را باز و شخصی سازی کند و این یعنی هسته اصلی این سیستم عامل در اختیار همگان است. لینوکس یک سیستم عامل واقعاً چند کاربره است و این مفهوم از ابتدای طراحی این سیستم عامل درون آن دیده شده است.

این سیستم عامل به شدت قدرتمند است در عین اینکه بسیار ساده است ( اگر درست درک شود ) ، جالب است بدانید که برخلاف ویندوز ، سیستم عامل لینوکس نسخه کلاینت و سرور ندارد و شما زمانیکه یک لینوکس تهیه می کنید آن را هم می توانید به عنوان کلاینت و هم می توانید به عنوان سرور استفاده کنید. انواع و اقسام قابلیت های گرافیکی در این سیستم عامل دیده شده است و شما می توانید تقریبا هر کاری را با استفاده از یک کیبورد و یک محیط Shell در این سیستم عامل انجام بدهید. به محض اینکه شما به کدهای موجود در لینوکس دسترسی پیدا کردید می توانید به گونه ای آن را تغییر بدهید و به سیستم عامل دستور بدهید که تا به حال برایش چنین چیزی تعریف نشده بوده است !!! این دقیقا همان قسمتی است که خوره های لینوکس و هکرها عاشق آن هستند ...

مقایسه لینوکس و ویندوز

هکرها می توانند کارهایی را از سیستم عامل برخلاف تعریف های موجود در استانداردها بخواهند که عجیب و غریب و خارج از قاعده باشد ، برای مثال در لینوکس می توانید بسته های اطلاعاتی شبکه عجیب و غریب و خارج از عرف استاندارد ایجاد کنید ، اینکار می تواند حتی خارج از قاعده و استانداردهای سخت افزارهای شبکه و ... باشد و تعریف هک هم همین است : هک به این معنی است که کاری را انجام بدهید که برای استانداردها و قوانین تعریف شده نباشد و بازخورد دریافت کنید.

میلیون ها خط کد برای سیستم عامل لینوکس نوشته شده است که در کتابخانه ها و Application های لینوکس طراحی شده است و بصورت کاملا ماژولار برای هر منظوری که بخواهید قابل استفاده هستند ، شما می توانید از یک پروژه یک ماژول را بردارید و در پروژه ای که هیچ ارتباطی به نرم افزار قبلی نداشته استفاده کنید. برای مثال فرض کنید که شرکتی یک نرم افزار برای تجزیه و تحلیل ترافیک شبکه ارائه کرده است که ترافیک شبکه را دریافت و تجزیه و تحلیل می کند ، اگر این نرم افزار در لینوکس وجود داشته باشد یک هکر می تواند ماژول شنود یا Sniff نرم افزار را برداشته و در نرم افزار اختصاصی خودش که برای حملات هکری و شنود غیرقانونی ترافیک شبکه طراحی شده است استفاده کند.

بهترین سیستم عامل هک و نفوذ

قدرت پردازشی ، انعطاف پذیری بی نظیر و سهولت ارتباط با هسته سیستم عامل از جمله عوامل دیگری است که یک هکر را عاشق لینوکس می کند. هکرها و کارشناس های امنیت به راحتی لینوکس را درک می کنند و آن را یاد می گیرند و استفاده می کنند و این به این معناست که اگر نقطه ضعف امنیتی در این سیستم عامل باشد ساده تر از چیزی که فکر کنید پیدا و بلافاصله رفع می شود. البته همین موضوع را نیز برخلاف امنیت لینوکس نیز بیان می کنند که به دلایل بسیار زیادی نقض می شود.

اینکه همه می توانند به خط خط برنامه ها و هسته سیستم عامل لینوکس دسترسی پیدا کنند یعنی هر برنامه نویسی هم می تواند این آسیب پذیری ها را پیدا کند و برای آن یک Patch امنیتی ارائه بدهد و این یعنی هر برنامه نویس یک پشتیبان امنیتی برای لینوکس هم محسوب می شود ، اگر بخواهیم بصورت خلاصه بگوییم که چرا هکرها عاشق لینوکس هستند می توانیم به موارد زیر بصورت لیست وار اشاره کنیم :

  1. هزینه پایین : در 99 درصد موارد شما برای تهیه کردن License اصلی یک سیستم عامل لینوکس نیاز به پرداخت هیچ هزینه ای نیستید و بر اساس قانون یا License ای به نام GNU استفاده ، تغییر و توسعه لینوکس کاملا آزاد و رایگان است.
  2. قابل اعتماد بودن : لینوکس در اصلاح فنی بسیار Stable یا قابل اعتماد است ، مثل برخی از سیستم عامل هایی که نمی خواهیم اسمشان را ببریم ، لینوکس برای اعمال تغییرات و بروز رسانی ها بصورت مستمر نیاز به Restart شدن ندارد. لینوکس بر اثر گذر زمان سرعتش پایین نمی آید و هنگ نمی کند و مشکل حافضه و ... پیدا نمی کند ، در اصطلاح ITPRO ها شما لینوکس رو مثل سیسکو کانفیگ می کنید و بعد چال می کنید و روش خاک میریزید و مطمئن هستید که تا آخر عمر در شرایط محیطی مناسب درست کار می کند. برای سرورهای لینوکسی در دنیا داشتن Uptime بالای 99.99 درصد اصلا دور از ذهن نیست.
  3. تطبیق با شبکه فوق العاده : لینوکس توسط گروهی از توسعه دهندگان که در فضای اینترنت با همدیگر کار می کردند توسعه داده شد و به همین دلیل از همان ابتدا تنظیمات و قابلیت های فوق العاده ای در هماهنگی با انواع شبکه ها و پروتکلهای مختلف آنها دارد. قابلیت های کلاینت و سروری بصورت یکجا در یک سیستم عامل قرار گرفته اند و برای راه اندازی سرور و کلاینت تنها یک نسخه کافی است. سرویس دهی و به ویژه Backup گیری از تقریبا همه چیز در لینوکس بسیار سریعتر از سیستم عامل های دیگر ( نمیخایم اسمشو ببریم ) انجام می شود. در حوزه شنود شبکه براحتی قابلیت Redirect کردن Packet ها در لینوکس و دستکاری سخت افزارها وجود دارد.
  4. انعطاف پذیری : لینوکس را شما می توانید در سرورها و application ها و نرم افزارهای دسکتاپی که نیاز به پردازش های سنگین دارند بدون مشکل استفاده کنید .
  5. هماهنگی : تقریبا همه فایل سیستم های موجود در دنیا از ویندوز تا یونیکس و Mac و ... در لینوکس پشتیبانی می شوند و تقریبا تمامی نرم افزارها با تمامی پسوند ها در لینوکس قابل اجرا هستند.
  6. استفاده کامل از ظرفیت هارد دیسک : حتی اگر کل هارد دیسک سرور لینوکسی پر شود باز هم این سیستم عامل می تواند به کارش ادامه بدهد و به بهترین شکل از منابع هارد دیسک سیستم استفاده می کند.
  7. چند وظیفگی : لینوکس برای انجام دادن چندین کار بصورت همزمان طراحی شده است ، یک کار سنگین در پس زمینه پردازش CPU هیچوقت باعث کند شدن شدید این سیستم عامل نمی شود.
  8. متن باز بودن یا Open Source : شما به همه چیز در لینوکس در قالب فایل دسترسی دارید و می توانید آن را تغییر بدهید از شیر مرغ تا جون آدمیزاد در لینوکس در قالب یک فایل هستند و شما می توانید فایل خودتان را خودتان طراحی کنید و مثلا لینوکسی به نام unity طراحی و به بازار معرفی کنید.
  9. نصب ساده و سریع : لینوکس هم بصورت گرافیکی نصب می شود و اینکار با سرعت و به سادگی انجام می شود و اکثر نرم افزارها و برنامه های این سیستم عامل نیز قابلیت نصب ساده از طریق محیط گرافیکی یا خط فرمانی را دارند.

محمد نصیری
محمد نصیری

بنیانگذار انجمن تخصصی فناوری اطلاعات ایران ، هکر کلاه خاکستری ، کارشناس امنیت اطلاعات و ارتباطات

محمد نصیری هستم ، بنیانگذار انجمن تخصصی فناوری اطلاعات ایران و مجموعه توسینسو ، هکر قانونمند و کارشناس امنیت سایبری ، سابقه همکاری با بیش از 80 سازمان دولتی ، خصوصی ، نظامی و انتظامی در قالب مشاور ، مدرس و مدیر و ناظر پروژه ، مدرس دوره های تخصص شبکه ، امنیت ، هک و نفوذ ، در حال حاضر در ایران دیگه رسما فعالیتی غیر از مشاوره انجام نمیدم ، عاشق آموزش و تدریس هستم و به همین دلیل دوره های آموزشی که ضبط می کنم در دنیا بی نظیر هستند.

نظرات