قبلا در مقاله ای در ITPRO در خصوص اینکه Load Balancer چیست صحبت کردیم ، اما مهم است که حداقل بدانید که روش کاری این تجهیزات به چه شکل است. زمانیکه شما یک Server Farm دارید و در آن از Load Balancer استفاده می کنید و یکی از سرورها از مدار خارج شده و دیگر سرویس نمی دهد ، Load Balancer بصورت خودکار سرور مورد نظر را از مدار خارج نگه داشته و تمامی درخواست های جدیدی که به Load Balancer وارد می شوند به سایر سرورها هدایت می شوند و دیگر مستقیما به سمت سرور از مدار خارج شده هدایت نمی شوند.
برای اینکه حالت های پیشرفته تری از Load Balancing را داشته باشیم و مطمئن شویم که درخواست های کاربران به درستی به Application هایی که در سرورها نصب شده اند می رسد Load Balancer ها از مکانیزمی به نام ADC که مخفف Application Delivery Controller به معنی کنترل کننده رسید درخواست های نرم افزارهای کاربردی ( ترجمش واسه خودش سوژه ای هست ) استفاده می کند که باعث بالا رفتن کارایی ، امنیت ، انعطاف پذیری در سرویس دهی application های تحت وب درون سرورها می شود.
-------------------------------------------------
برای دسترسی به مجموعه بهترین دوره های آموزش شبکه های کامپیوتری ( مبانی شبکه ، نتورک پلاس ، مانیتورینگ و ... ) مقدماتی تا پیشرفته با ارائه گواهینامه و فیلم رایگان همین الان کلیک کن
--------------------------------------------------
در واقع ADC فقط یک Load Balancer نیست ، این مکانیزم می تواند پلتفرمی برای اطمینان از دریافت شدن و رسیدن بسته های اطلاعاتی در شبکه ها ، بالا بردن سرویس های تحت وب در application های تحت وب و موبایل و همچنین امن ترین و مطمئن ترین روش برای دسترسی پذیری سرویس ها در نقاط جغرافیایی مختلف را فراهم می کند ، در ADC محل قرار گیری سرور و زمان و نحوه دسترسی تفاوت زیادی در نحوه سرویس دهی نخواهند داشت.
تجهیزات و نرم افزارهای Load Balancer از الگوریتم های مختلفی برای اینکار استفاده می کنند که به آنها Method ها یا روشهای Load Balancing گفته می شود ، این الگوریتم ها برای استفاده در ADC کاربرد دارند و وظیفه آنها این است که بهترین سرور و مناسب ترین سرور را برای ارسال درخواست کاربر و هدایت درخواست به سمت سرور انتخاب کنند ، در این خصوص الگوریتم ها یا Method هایی به شکل زیر در حال حاضر وجود دارند که این وظیفه را بر عهده دارند :
همه روزه ترافیک شبکه های عمومی بسیار زیاد و زیادتر می شود تعداد درخواست ها نیز به همین ترتیب همه روزه در حال رشد هستند ، شبکه ها هر روز پیچیده تر و پر ترافیک تر می شوند. Load Balancer ها به شما این امکان را می دهند که کارایی و امنیت مرتبط با سرویس دهی در حوزه ترافیکی شبکه خودتان را در حوزه application ها تضمین کنید ، یکی از مواردی که خیلی از Load Balancer ها می توانیم استفاده کنیم در سرویس های بانکی است که امروزه در اکثر بانک های ایران از تجهیزات Load Balancer از نوع F5 استفاده می شود. امیدوارم مورد توجه شما قرار گرفته باشد. در دوره آموزش نتورک پلاس به بررسی مفهوم خطاپذیری ، تقسیم بار یا Load Balancing و البته دسترسی پذیری بصورت مفصل پرداخته ایم.
بنیانگذار انجمن تخصصی فناوری اطلاعات ایران ، هکر کلاه خاکستری ، کارشناس امنیت اطلاعات و ارتباطات
محمد نصیری هستم ، بنیانگذار انجمن تخصصی فناوری اطلاعات ایران و مجموعه توسینسو ، هکر قانونمند و کارشناس امنیت سایبری ، سابقه همکاری با بیش از 80 سازمان دولتی ، خصوصی ، نظامی و انتظامی در قالب مشاور ، مدرس و مدیر و ناظر پروژه ، مدرس دوره های تخصص شبکه ، امنیت ، هک و نفوذ ، در حال حاضر در ایران دیگه رسما فعالیتی غیر از مشاوره انجام نمیدم ، عاشق آموزش و تدریس هستم و به همین دلیل دوره های آموزشی که ضبط می کنم در دنیا بی نظیر هستند.
زمان پاسخ گویی روز های شنبه الی چهارشنبه ساعت 9 الی 18
فقط به موضوعات مربوط به محصولات آموزشی و فروش پاسخ داده می شود