همانطور که همه مان میدانیم مانیتور یک سخت افزار است که ویدئو و اطلاعات گرافیکی که توسط کارت گرافیک پردازش شده است را توسط کابل VGA و یا هر کابل دیگری در نمایشگر مانیتور نمایش میدهد.مانیتور ها شباهت زیادی به تلویزیون دارد اما در عوض اطلاعات گرافیکی را با رزولوشن بالاتر در صفحه نمایش نشان میدهد.بر خلاف تلویزیون ها ، دستگاه های مانیتور را در دیوار نصب نمیکنند(هر چند که میتوان این کار را انجام داد اما در کل مرسوم نیست) و بیشتر بر روی میزکار قرار میدهند.
از Monitor اغلب به نام های Video Screen ، Video Display terminal ، Display ، Video Display Unit و Screen نیز یاد میشود.گاها به مانیتور به اشتباه کامپیوتر هم گفته میشود! خب این دیدگاه عوام است و شما به عنوان یک ITPRO نباید چنین فکری درباره مانیتور بکنید D:
یک دستگاه مانیتور ، حال از هر نوعی ، معمولا با استفاده از کانکتور های HDMI ، DVI و یا VGA به کارت گرافیک متصل میشود.بقیه کانکتورها هم میتواند شامل USB ، Display Port و یا Thunderbolt باشد. قبل از خریدن مانیتور جدید اطمینان حاصل کنید که مانیتور و کارت گرافیک از یک کانکشن پشتیبانی میکنند یا خیر.برای مثال شما نمیخواهید که مانیتوری تهیه کنید که تنها از پورت HDMI پشتیبانی میکند در حالیکه کارت گرافیک تان از پورت VGA پشتیبانی میکند.
هر چند که کارت گرافیک ها از پورت های متعدد و مختلفی برای اتصال پشتیبانی میکنند اما در هر حال بایستی به این موارد توجه کافی داشته باشید.نکته ای که در رابطه با مانتیور ها وجود دارد این است که دستگاه های مانیتور Serviceable نیستند.به این معنی که چندان عاقلانه نیست که دستی به درون قطعات داخل مانیتور برد و آنرا دستکاری کرد مگر در مواردی که مشکلی برای مانیتور پیش بیاید که در این موارد نیز باید به متخصصان فنی سخت افزار مراجعه کرد.
از شرکت های معروف سازنده دستگاه های مانیتور میتوان به شرکت LG ، Hanns-G ، Acer و Sceptre اشاره کرد که در بین آنها برند محبوب LG Electronics میتوان گفت از همه برند های سازنده مانیتور سابقه درخشان تری دارد.
همانطور که ذکر شد مانیتورها دستگاه های نمایشگری هستند که با پورت های مختلف پشتیبانی شده و توسط کابل مخصوص بخود به کارت گرافیک متصل میشوند.اگر چه دستگاه مانیتور در خارج از محوطه کامپیوتر خانگی مان قرار دارد اما آن بخش مهم و اساسی در تکمیل کردن یک کامپیوتر دارد.مانیتور ها به دو نوع عمده CRT و LCD تقسیم میشوند.
مانیتور های CRT که همه مان بخوبی آنرا میشناسیم شباهت زیادی به تلویزیون ها دارند و اندازه هایشان نهایتا به 19 اینچ میرسد.در عوض مانیتور های LCD باریک و ظریف تر از مانیتور های CRT هستند و علاوه بر اینکه کیفیت تصویر بالاتری را به ما ارائه میدهند انرژی برق کمتری را نیز مصرف میکنند.
با به میان آمدن فناوری LCD مانیتور های CRT کم کم از رده خارج شده و جایشان را به مانیتور های LCD دادند به این دلیل که علاوه بر اینکه انرژی برق کمتری مصرف میکردند کیفیت تصویر بالاتری را به ارمغان آورده و همچنین اینکه فضای کمتری را نسبت به مانیتور های CRT اشغال میکردند.بسیاری از مانیتور ها در فرمت Widescreen(صفحه عریض) در سایزی در محدوده بین 17 تا 24 اینچ یا بیشتر هستند.این اندازه با اندازه گیری قطر صفحه نمایش(از گوشه سمت راست در پایین مانیتور تا گوشه سمت چپ مانیتور) بدست می آید.
Monitor ها به صورت پیشفرض در دستگاه هایی نظیر تبلت ها ، لپتاپ ها و نوت بوک ها و همچنین در کامپیوتر های all-in-one نیز قرار داده میشوند.در هر صورت شما میتوانید با خرید یک دستگاه مانیتور جدید مانیتور خود را ارتقاء دهید.اگرچه مانیتورها به عنوان دستگاه های خروجی در نظر گرفته میشوند
چرا که آنها وظیفه ای جز نمایش دادن اطلاعات بصورت گرافیکی در صفحه نمایش را در خروجی ندارند اما تعدادی از آنها نیز با تکنولوژی Touchscreen یکپارچه شده اند.این نوع از مانیتور ها هم به عنوان دستگاه ورودی و هم به عنوان دستگاه خروجی شناخته میشوند،که معمولا به آنها InputOutput Device و یا IO Device هم گفته میشود.تعدادی از مانیتور ها نیز با تجهیزات جانبی مثل میکروفون ، اسپیکر ، دوربین وبکم و یا USB Hub یکپارچه شده و عرضه میشوند.
مدیر ارشد وب سایت توسینسو و مدرس و متخصص سرویس های مایکروسافت
امیرحسین کریم پور هستم ، مدیر ارشد وب سایت توسینسو ، متخصص در حوزه سیستم عامل های کلاینت و سرور شرکت مایکروسافت و سرویس های مربوطه ، سیستم عامل لینوکس ، مجازی سازی سرور ، فایروال و ... سابقه کار با سازمان ها و شرکت های مختلف در زمینه سرویس های مایکروسافت در قالب پروژه ، مشاوره و آموزش. علاقه مند به حوزه امنیت اطلاعات و تست نفوذ سنجی
زمان پاسخ گویی روز های شنبه الی چهارشنبه ساعت 9 الی 18
فقط به موضوعات مربوط به محصولات آموزشی و فروش پاسخ داده می شود