مدل 5M چیست؟ در این مقاله قرار است که درباره ی معنا و مفهوم واژه ای تحت عنوان 5M در تبلیغات صحبت کنیم.خب بسیار پر واضح است که امروزه افراد بسیار زیادی در حال مهاجرت از کارسنتی به سمت کار مدرن هستند.یعنی چی؟یعنی اینکه شاید اگر تا دو روز پیش شخصی دوست داشت که مغازه ای داشته باشه و سوپرمارکت راه اندازی کند الان این طور نیست شاید همان شخص دیگر ترجیح می دهد که وبسایتی را راه اندازی کند و با پیاده سازی یک سری استراتژی ها و قرار دادن مزیت ها برای کسب و کارش مشتریان را به خرید آنلاین از یک سوپر مارکت آنلاین دعوت کند.
خب البته این فقط یک مثال بود و ممکن هم است که فقط برای کسب و کارهای کوچک پاسخگو باشد در نهایت کسب وکار های بزرگتر علاوه بر داشتن یک وبسایت لازم است که مکان مشخصی نیز داشته باشند.فرض کنید که شما یک وبسایت راه اندازی کرده اید و قرار است که در آن خدمات ویژه ای را به مشتریان پیشنهاد دهید و بازخورد آنرا هم ببینید!اما چطور این کار را انجام می دهید؟جواب درست تبلیغات است.در این مقاله قرار است درمورد مراحل مختلفی که هر مدیر کسب و کار و وبسایتی به آن فکر می کند صحبت کنیم.اما این را هم بگویم که چرا به آن 5M می گویند،به این دلیل که تمامی این مراحل را اگر بخواهیم با واژه های انگلیسی مورد بررسی قرار دهیم همه ی آنها با کلمه ی لاتین M آغاز می شوند که در ادامه به تک تک آنها می پردازیم:
پنج M شامل واژه های زیر می باشد که اگر دقت کنید متوجه خواهید شد که تمامی این مراحل با حرف لاتین M آغاز می شود:
اما برای اینکه بیشتر و عمیق تر با هریک از این کلمات آشنا شوید بهتر است در ادامه به بررسی تک به تک آنها بپردازیم.
در ابتدای هر فعالیتی ابتدا لازم است شما هدف خود را از انجام آن مشخص کنید که قرار هست چه اهدافی را در کسب و کارتان دنبال کنید.در تبلیغات نیز همین طور است شما باید اهداف خود را از تبلیغات مشخص کنید.مثلا اگر فروشگاه اینترنتی دارید مشخص کنید که قرار است به چه دلیل برای آن تبلیغات انجام دهید؟آیا هدف شما مثلا فروش بیشتر لباس های فروشگاه تان است؟ آیا به دنبال جهانی شدن هستید؟آیا قصد دارید کارآفرینی کنید؟ و بسیاری از سوالهای دیگر. بنابراین در این مرحله شما باید نیت و هدف خود از تبلیغات را به خوبی شفاف سازی کنید.اما اهداف نیز دارای سه نوع دسته بندی هستند:
اما پیام یا شعار در تبلیغات چیست؟ اگر بخواهیم تعریف جامع و کاملی داشته باشیم باید این طور بگوییم که : پیام یا شعار با هر فرمتی در قالب های متنوع جمله یا عبارت ، تصاویر ، ویدیو و...که برروی رفتار مخاطبان و کاربران تاثیر گذار باشد و درنهایت آنها را به مشتریان خدمات و کسب و کار تبدیل کند.یعنی پیامی را که برای کسب وکارتان انتخاب می کنید ممکن است در هر یک از قالب های گفته شده باشد ولی حتما باید دارای یک سری ویژگی های خاص باشد.
اما بهتر است که قبل از اینکه پیامی را برای خود بنویسید و منتشر کنید مخاطبان و بازار هدف خود را بشناسید که در چه قشری هستند؟ آیا از دانش آموزان و دانشجویان اند؟ آیا آیا مصرف کنندگان و مخاطبان فردی و خانگی هستند؟آیا بازار هدف شما در داخل کشور است یا خارج از کشور؟آیا ممکن است مصرف کنندگان سازمانی و دولتی از بازار هدف شما باشند یا مهندسین و مشاورین صنعتی؟ و... به هرحال نوع بازار هدف و دسته بندی کردن آنها بستگی به کسب و کار شما و نوع خدمات شما دارد. اما به نظر شما ویژگی های یک پیام خوب و موثر چیست؟ چطور پیام مناسبی خلق کنیم؟
تمام این ها و به علاوه ی ویژگی های مثبت دیگر می تواند به خوبی به کسب و کار شما کمک کند.
زمانیکه شما در طی این مراحل بازار هدف خود را شناختید و دسته بندی کردید و نیت خود را نیز از تبلیغات شفاف نمودید حالا می توانید رسانه ی مورد نظر راهم آن طور که باید انتخاب کنید.قبل از انتخاب رسانه باید سوالاتی را از خود بپرسید:آیا رسانه ای که انتخاب می کنید برای کاربران در دسترس است؟اگر در دسترس است در چه تایم ها و زمانهایی ممکن است پیام شما به آنها برسد؟و در نهایت هزینه ی رسانه ها را نیز برای بودجه بندی نهایی تان مشخص کنید.خب برای مثال رسانه هایی همچون تلویزیون و رادیو بسیار گران قیمت هستند اما در مقابل آن رسانه های اینترنتی و شبکه های اجتماعی رایگان نیز وجود دارد و این شما هستید که در انتخاب یک رسانه مناسب موفقیت کسب و کارتان را رقم می زنید.
رسانه ها نیز دارای دو نوع متفاوت هستند:
به طور کلی مقدار پول و سرمایه ی مورد نیاز برای تبلیغات بودجه نامیده می شود.که بنا بر نوع کسب وکاری که شما راه اندازی کرده اید و هدف و استراتژی های مختلفی که برای تبلیغاتتان در نظر گرفته اید می تواند متفاوت باشد. معمولا بودجه برای تبلیغات در دیجیتال مارکتینگ پس از شناسایی مخاطب و بازارهدف ، تعیین استراتژی های خلاق و تعیین استراتژی های رسانه ای مشخص می شود ولی با این حال مدلهای گوناگونی در تعیین بودجه وجود دارد:
زمانیکه شما تمامی مراحل را طی کردید و تبلیغات خود را انجام دادید مهم ترین مرحله و آخرین مرحله این است که به خوبی تحلیل و بررسی کنید.اشکالات و اشتباهات خود در تبلیغات را مشخص کنید و سعی کنید استراتژی های بهتر و جدیدتری را برای جبران به کار بگیرید.ارزیابی و مقایسه سبب می شود تا دید بهتری نسبت به کسب و کارتان ، بازار هدف و در نهایت رقبا داشته باشید بنابراین این نکته را هم یادآور می شوم که انجام تبیغات بدون ارزیابی کاملا بی فایده و اتلاف وقت است
بنابراین ارزیابی و مقایسه در این مرحله را فراموش نکنید.درنهایت این نکته را هم بدانید که رشد و شناخته شدن و در یک مرحله بالاتر یعنی برند شدن بدون تبلیغات وجود ندارد اگر هم موفق شود قطعا سالها می گذرد تا یک کسب و کار رشد خوبی داشته باشد.امیدوارم که مطالب این مقاله دید خوبی به شما نسبت به تبلیغات و شیوه های پیاده سازی آن داده باشد و با مفهوم 5M به طور کلی آشنا شده باشید.اگر مقاله برایتان مفید بود حتما آنرا با دیگران هم به اشتراک بگذارید تا سایر دوستان هم استفاده کنند.
زمان پاسخ گویی روز های شنبه الی چهارشنبه ساعت 9 الی 18
فقط به موضوعات مربوط به محصولات آموزشی و فروش پاسخ داده می شود