
چگونه Bounce Rate سایت را کم کنیم؟ اصلا Bounce Rate چی هست؟ حتما تا به حال عبارت Bounce Rate یا نرخ پرش رو شنیدین این موضوع یکی از مواردی هست که معمولا بعضی سئو کارها یا افرادی که می خوان سایتشون تو صفحه اول گوگل بیاد توجه خواصی نمی کنند شایدم حق دارند چون این نرخ پرش تاثیر مستقیم بر روی رتبه بندی نداره.شاید بگیم خب اگه تاثیر نداره پس چرا تو عنوان این مقاله نوشتیم کاهش نرخ پرش و بهبود رتبه! راستشو بخواین باید بگم هر روزی که شما این Bounce Rate رو بهش توجه نکنید در حقیقت دارین کم کم ترافیک سایت خودتون رو از دست می دید حالا در ادامه می گم چرا!!! اما قبل از این که بپریم تو وسط مقاله ببینیم چه عناوینی رو براتون می خوام تو این مقاله بیان کنیم:
نرخ پرش درواقع درصد بازدید کننده هایی هست که به سایت شما مراجعه می کنند و بدون اینکه تمایلی داشته باشند تا صفحه های دیگه سایتتون رو ببیند از سایت شما خارج میشن به طور مثال، اگر یکی از صفحه های سایت شما نرخ پرشش 75% باشه این به این معنی هست که 75% از بازدید کننده های اون صفحه بدون این که تمایلی داشته باشن صفحات دیگه سایتتون رو هم ببینند از سایت شما خارج میشن.
ببینید اصلا مهم نیست که بازدید کننده 20 ثانیه تو اون صفحه بوده یا 20 دقیقه، اگه بدون دیدن صفحه های دیگه سایتتون از سایت خارج بشه به سایت شما Bounce Rate می خوره. اگر سایت شما دارای صفحه های کمی هست یا به عبارتی لینک های داخلی کمی داره، معمولا به طور طبیعی نرخ Bonce Rate سایت شما زیاد خواهد بود.
کافی هست بهش فکر کنید!! وقتی صفحات سایتتون کمه، بازدید کننده کجارو داره که بره :-))) به عبارتی دیگه، اگر سایت شما کلی صفحه داشته باشه و به طور میانگین دارای محتوای خوبی هم باشند، همچنین سایت رو خوب طراحی کرده باشید و به خوبی لینک های داخلی رو در صفحات جای گذاری کرده باشید شما با کاهش نرخ پرش رو به رو خواهید شد و این یعنی موفقیت در این مورد. اما برای اینکه بدونید نرخ پرش صفحات شما چه میزان هست تنها کافیه به ابزار خوب Google Analytics خودتو مراجعه کرده و درصد پرش رو برای تمام صفحاتتون بدست بیارید.
بعضی مردم فرق بین Bounce Rate و Exit Rate رو نمی دونند. در ظاهر به نظر می رسه که شبیه هم هستند تو هر دوشون بازدید کننده از سایت خارج میشه. اما حقیقتش رو بخواین در یک سری موارد این دو متفاوت هستند. Exit Rate؟ نرخ خروج در واقع اشاره به درصد بازدید کننده هایی می کنه که به طور مشخص از یک صفحه سایت خارج میشن. ها این که گفتی یعنی چه :-))) به عبارت دیگه، نرخ خروج به اون دسته از بازدید کننده هایی اشاره میشه که از یک صفحه مشخص همیشه خارج میشن حالا ممکنه قبل از اون که به اون صفحه برسن که بخوان خارج بشن چند صفحه دیگه سایت شما رو هم دیده باشند. اما نرخ پرش یا همون Bounce Rate دقیقا وارد یک صفحه سایت میشی حالا ممکنه تو موتور جستجو نتیجه جستجو برات اورده تو هم واردش میشی بعد بدون اینکه بخوای قسمت های دیگه سایت رو نگاه کنی صاف میای بیرون از سایت. بازم نگرفتم چی شد!!! یه نگاه به عکس بالا بندازید :-)
خب همونطور که قبلا گفتم به نقل از عقلای سئو! معیار مهمی نیست و زیاد در نظر گرفته نمیشه. اما یه چیزی، چی میشه اگه بازدید کننده به سایت مون سر بزنه و حسابی لذت ببره از سایت و بخواد دوباره بیاد به سایتمون سر بزنه. دلیل خوبیه این طور نیست!! بله می گم تاثیر نداره رو رتبه سایت. اما باید گفت همه چی داره تغییر می کنه. اینکه بازدید کننده از طریق موتور جستجو وارد سایت شما میشه و میبینه ای بابا این محتواش اون چیزی نبوده که من می خوام و بدون حتی یک کلیک به موتور جستجو برمیگرده و از نتایج دیگه ی برگشته در موتور جستجو به سایت رقیبتون مراجعه می کنه . عملا چی رو داره با زبون بی زبونی می گه این سایت خوب نبود اما سایت رقیبش خوب بود. باید گفت گوگل این حرکت کاربر رو در مورد سایت شما راحت میبینه. حتی می تونیم بگیم علت اینکه سایت شما دارای نرخ پرش بالایی هست به خاطر سایر فاکتور های دیگه سئو هم هست مثلا:
اگر شما هر کدوم از این مواردی که خدمت شما در بالا اشاره کردم به درستی در سایتتون اعمال کنید نتیجش بدست اوردن رتبه بهتر و کاهش نرخ پرش میشه.
خب میرسیم به قسمت اخر و مهم این مقاله می رسیم و اونم اینکه چطور نرخ پرش خیلی خوب و سریع کاهش بدیم.
اگر سایت شما دارای صفحه های زیادی هست یا وبلاگی با پست های زیادی دارین در این صورت باید انتظار داشت که نرخ پرش های متفاوتی برای هر صفحه ادشته باشیم. که به این منظور باید تک تک نرخ پرش صفحه هارو پیدا کرده تا ببینیم در حال حاظر کدومشون دارای بالاترین می زان نرخ پرش هست. چطوری؟؟ طبق مراحل زیر عمل می کنیم:
خداروشکر پیدا کردن این مورد که کدوم صفحه سایتمون دارای نرخ پرش بیشتر هست خیلی راح هست و اونم استفاده کردن از Google Analytics هست. به مانند شکل زیر شما می تونید این مورد رو پیدا کنید.
شاید پیش خودتو فکر می کنید عجب سایت ساده و جمع جوری درست کردم در حالی که ممکنه نظر بازدید کننده های سایت شما 180 درجه با شما فرق داشته باشه. اما چطور میشه این مورد رو فهمید خب برای این موضوع هم می تونیم از نقشه های حرارتی استفاده کنیم که کاملا مشخص می کنند بازدید کننده های سایت بیشتر به کدوم قسمت های صفحه سایت علاقه داشتن کجاها رو کمتر بهش توجه کردن به عنوان نمونه به تصویر زیر دقت کنید:
با این تصویر شما می تونید سایت خودتون رو بهینه سازی کنید تا تجربه بهتری برای بازدید کننده ایجاد بشه.
یکی از مهمترین مراحل کاری برای کاهش میزان نرخ پرش اینکه صفحات سایتتون رو تعاملی کنید. به عبارتی وقتی بازدید کننده به صفحه شما وارد میشه دقیقا اون صفحه همون چیزی باشه که اون می خواد ساده بگم تو موتور جستجو در مورد کاشت سیب جستجو کرده و مرورگر صفحه شما رو به عنوان نتیجه نشون داده اما وقتی وارد سایتتون میشه شما در مورد کاشت گلابی نوشتید خودمونی بگم ایستاگاه طرف رو نگیرید کلمات کلیدی و عنوان مناسب با محتوای صفحه بذارید. چون اگه نباشه خیلی سریع خارج میشه.
این موضوع تا حدودی برمیگرده به ذوق و هوش دارنده سایت یعنی چی؟ با مثال می گم که خوب متوجه موضوع بشید شما تو یک صفحه از سایتتون نمونه ای از یک کت و شلوار رو گذاشتید بسیار خب تا اینجا که موردی نیست اما بازدید کننده ممکنه علاقه داشته باشه نمونه های دیگه ای رو تو همون صفحه ای که هست ببینه مثلا همون کت و شلوار با اون اندازه اما با طرح دیگه حالا دو حالت پیش میاد یا حوصله می کنه و میره صفحه اول سایت و جستجو می کنه یا اینکه ما انقدر خوب سایت رو طراحی کردیم که لیستی از موارد پیشنهادی هم تو همون صفحه برای مشتری تعریف کردیم.خلاصه بگم کاری کنید که حسابی بازدید کننده به صورت صحیح و موثر تو سایتتون بچرخه عین یک فروشگاه زنجیره ای تا بالاخره اون چیزی که می خواد رو پیدا کنه.
شاید بدون شک بگم با پیشرفتی که امروزه در دنیا موبایل شاهد اون هستیم کم کم باید گفت اگه سایتی برای موبایل به خوبی قابل نمایش نباشه عملا از دور خارج میشه. موتور های جستوجو مثل گوگل هم این موضوع رو درک کردن و حتی رتبه بندی مجزایی برای ترافیک سایت از طریق موبایل در نظر گرفتن.
یکی از مشکلات عمده ای که در بحث بالا بودن نرخ پرزش هست همین مسله خوب نبودن محتوای نوشته شده در یک سایت هست. البته منظور من از متن بد اشتباه در دستور زبانی و اشتباهات املایی نیست بلکه بیشتر به خاطر اینکه بازدید کننده رو مشغول نمی کنه.
باید این سوال رو از خودتون بپرسید ایا محتوای سایت طوری هست که مشتری تمایل داشته باشه صفحات دیگه سایت رو هم ببینه؟ یا ایا از کلمات کلیدی به درستی استفاده کردید؟
سرعت سرعت سرعت یکی از مواردی که اگه رعایت نشه نه تنها دچار Bounce Rate می شید بلکه ممکنه سبب بشه کار کاسبی شما هم رونقی نداشته باشه خداییش کی میاد دو دقیقه واسته تا سایت به طور کامل بالا بیاد!!
قبل از اینکه بخوام این مرحله رو توضیح بدم به طور خلاصه بگیم Call To Actions یعنی چی؟؟ به صورت خلاصه بگم Call To Actions یعنی ایجاد نقاطی در سایت برای جلب توجه کردن به صورتی که هدف یک صفحه سایت رو در اولین نگاه بازگو کنه. بله دوستان همونطور که گفتم هر صفحه ای باید یک هدف مشخص در ذهن پرورش بده به طور مثال
و موارد دیگر. به تصویر زیر توجه کنید که ببینید منظورم چی هست:
بابک رستمی. کارشناس ارشد کامپیوتر نرم افزار. C# Programming، Asp.Net، SQL Server, Web Designning And Web Programmer
زمان پاسخ گویی روز های شنبه الی چهارشنبه ساعت 9 الی 18
فقط به موضوعات مربوط به محصولات آموزشی و فروش پاسخ داده می شود