: :
مانده تا پایان تخفیف
فقط تا آخر امروز
فقط امروز
میلاد فشی
کارشناس فناوری اطلاعات

نکاتی برای برنامه نویسی اندروید در لینوکس

بهترین سیستم‌عامل برای نصب اندروید استدیو ، شرکت گوگل Android Studio رو برای برنامه نویسی اندروید پیشنهاد می‌کنه.Android Studio خوشبختانه برای سیستم‌عامل‌های ویندوز،گنولینوکس و Mac OSx نسخه مخصوص داره.من از نسخه گنولینوکس Android Studio استفاده می‌کنم.مزایای استفاده از گنولینوکس برای توسعه اندروید اینها هستن :

مجموعه دوره آموزش برنامه نویسی - مقدماتی تا پیشرفته
  • اندروید از کرنل لینوکس استفاده می‌کنه. بنابراین محیط توسه اندروید استدیو سازگاری بیشتری با سیستم‌عامل گنولینوکس داره
  • سرعت اجرای Emulator اندروید در گنولینوکس بالاتر از ویندوز است.بر اساس تجربه ی من، لینوکس در مدیریت منابع بهتر از ویندوز عمل می کنه، اما معجزه نمیکنه.ولی کسانی هم که سخت افزارهایی خیلی خوبی دارند اوبونتو رو به ویندوز ترجیح میدن.
  • گنولینوکس ویروسی نمیشه و به همین خاطر به آنتی ویروس احتیاج ندارید و همین باعث سرعت اجرای بهتر برنامه هاتون میشه.

--* اندروید استدیو اشتهای زیادی در مصرف حافظه اصلی داره بنابراین بهتره از سیستم‌عاملی استفاده کنیم که بهینه ترین مصرف حافظه را داشته باشه تا منابع بیشتری برای اندروید استدیو در دسترس باقی بمونه. گنولینوکس توزیع‌هایی داره که برخلاف ویندوز از منابع سخت افزاری خیلی کم استفاده می‌کنه..هرچند ویندوز XP هم مصرف RAM پایینی داره ولی از رده خارج است و پشتیبانی نمی‌شود و هم قابل قیاس با امکانات توزیع های سبک گنولینوکس مثل Arch وXubuntu و Lubuntu و Gentoo نیست.برای مثال Lubuntu که از دسکتاپ سریع و کم حجم LXDE استفاده می‌کند حتی در زمان استفاده هم حداکثر 400 مگابایت از RAM سیستم شما استفاده می‌کنه و وقتی بوت میشه فقط ۲۳۸ مگابایت RAMمصرف میکنه !

بهترین توزیع گنولینوکس برای نصب اندروید استدیو

بهترین توزیع بستگی به عوامل مختلفی داره.مثلاً میزان دانش شما از سیستم‌عامل گنولینوکس و نیز قدرت سخت‌افزاری کامپیوتر شما و محیط گرافیکی مورد علاقه شما در این تصمیم‌گیری مؤثر است.در ضمن بهترین توزیع نداریم و من نمی‌تونم بهترین توزیع رو برای شما انتخاب کنم.ولی می‌تونم شما رو در انتخاب توزیع تا حدی کمک کنم.چون خود من هم فرصت نمی‌کنم که همه توزیع ها رو نصب و تست کنم ولی می‎تونم تجربیات محدود خودم رو با شما به اشتراک بگذارم.

من نسبت به توزیع های مشتق شده از توزیع های مادر Slackware و Arch و Red Hat آشنایی خوبی ندارم.ولی تا حدودی با توزیع‌های محبوب Debian base آشنایی دارم. اگر شما تازه‌کار هستین و با گنولینوکس آشنا نیستید ، من به شما توزیع های مینت یا اوبونتو رو پیشنهاد می‌کنم.ولی اگر کمی تجربه کار با Mint یا Ubuntu رو دارید به شما توزیع مادر Debian رو پیشنهاد می‌کنم.البته این انتخاب کاملاً سلیقه ایه.اگر سخت افزار خیلی خوبی رو دارید نیازی نیست به خاطر صرفه جویی در مصرف RAM از توزیع Lubuntu استفاده کنید ! ولی با شرایطی که من داشتم من Debian با محیط دسکتاپ XFCE رو انتخاب کردم و اصلاً از انتخابم پشیمون نیستم.

ولی اصراری هم ندارم شما حتماً Debian رو نصب کنید و نمیگم دبیان XFCE بهترینه ! اما چرا من دبیان رو نصب کردم !؟ چون که لپ تاپ من کمی قدیمی شده و فقط 8GB حافظه RAM داره و برای Android Studio بهتره RAM بالاتری داشته باشیم تا سرعت اجرای مناسبی داشته باشه.به همین خاطر من دبیان با دسکتاپ XFCE رو انتخاب کردم.دبیان توزیع مادر هستش و ابونتو از اون مشتق شده.مینت هم از اوبونتو مشتق شده.برخی ها اعتقاد دارند هرچقدر توزیع بیشتر مشتق شده باشه کار باهاش راحت تره و بسته های بیشتری بر روی اون نصب شده و این تاحدودی درسته.ولی در عوض کمی توزیع سنگین تر میشه.

هم در مصرف حافظه اصلی و هم در سرعت اجرا.البته من دبیان رو به کسی که مینت یا اوبونتو رو تجربه نکرده توصیه نمی‌کنم.از طرفی برخی هم اعتقاد دارند دبیان به درد سرورها میخوره و برای سیستم های خانگی مناسب نیست چون به دلیل تعدد معماری‌های اون و همچنین استفاده از بسته‌های نرم‌افزاری قدیمی‌تر دیر به دیر آپدیت میشه و مناسب سیستم های خانگی نیست.ولی من Stable بودن دبیان رو دوست دارم.برای مثال زوبونتو و مینت با دسکتاپ XFCE بر روی لپ تاپ من مشکل Hibernate داشتند ولی دبیان با همون دسکتاپ این مشکل رو نداشت!

همچنین زوبونتو و مینت نرم‌افزارهایی اضافی رو نصب کرده بودند که من به آن‎ها احتیاجی نداشتم و فقط Overhead برای سخت‌افزار من بود.به همین دلیل من دبیان رو انتخاب کردم.در مورد انتخاب دسکتاپ XFCE هم این کاملاٌ سلیقه ایه و بستگی به سخت افزار کامپیوتر شما هم داره. من میخواستم بیشتر منابع سخت‌افزاری سیستم من به IDE اندروید استدیو داده بشه تا OS به همین دلیل من XFCE رو انتخاب کردم.از بین دسکتاپ‌های مختلف XFCE,LXDE,LXQT,MATE,Gnome,KDE,Cinnamon,… دسکتاپ‌های XFCE و LXDE سبک‌تر و سریع‌تر هستند.

LXDE حتی از XFCE هم سبک‌تره ولی من ترجیح میدم از XFCE استقاده کنم.چون هم امکانات بیشتری و هم ظاهر بهتری داره و از نظر مصرف حافظه هم فوقش 100 مگابایت بیشتر حافظه مصرف کنه که به نظر من میشه از اون صرف نظر کرد.البته نمیشه برای همه یک نسخه پیچید.شاید کسی بهترین سخت‌افزار رو داشته باشه و دوست داشته باشه از محیط‌های گرافیکی جذاب تر مثل Gnome استفاده کنه.

یا به محیط Cinnamon علاقه داشته باشه که شباهت بیشتری به ویندوز داره.محیط Cinnamon دسکتاپ پیشفرض توزیع مینت هستش ولی شما توی مراحل نصب دبیان می‌تونید اون رو انتخاب و نصب کنید.همین مزیت گنولینوکس نسبت به ویندوز است.شما تعیین می‌کنید که چی دوست دارید.ویندوز مثل یه خونه پیش ساخته اس که نمیشه در اون تغییرات بنیادی ایجاد کرد.ولی گنولینوکس برخلاف ویندوز کاملاً میشه سفارشی اش کرد و مثل خونه‌ای هستش که شما هر تغییر بنیادی که دوست دارید می‌تونید روش پیاده کنید.درمقاله بعدی من تغییراتی که باعث میشه دبیان XFCE زیباتر و User Friendly‌تری داشته باشید رو به شما آموزش میدم.و مشکلات اون رو با هم حل می‌کنیم.


میلاد فشی
میلاد فشی

کارشناس فناوری اطلاعات

میلاد فشی ، کارشناس نرم افزار ، کتاب Mobile Web Application With MoSync Framework را برای برنامه نویسی Cross-Platform برای موبایل ها یا تبلت ها به رشته تحریر درآوردم.به نرم افزارهای آزاد و متن باز (FOSS) علاقه دارم. با توزیع های محبوب گنو/لینوکس نیز کار کرده ام.به شبکه های کامپیوتری بیشتر از برنامه نویسی علاقه دارم و به همین دلیل بیشتر در حوزه شبکه های کامپیوتری مطالعه و تحقیق و پژوهش دارم و خودم رو یک دانشجوی مادام العمر میدونم...

نظرات