حسام رسولیان
برنامه نویس موبایل

معرفی قابلیت های جدید جاوا ( Java ) نسخه 12

روند توسعه و بروزرسانی زبان برنامه نویسی جاوا در این سال ها سرعت بالایی گرفته و به تازگی نسخه 12 این زبان محبوب هم منتشر شد, در حالی که خیلی از برنامه نویسان هنوز از نسخه 8 استفاده می کنند.خوبه که همزمان با منتشر شدن نسخه جدید نگاهی هم به ویژگی های جاوا 12 داشته باشیم. جاوا 12 هشت ویژگی جدید معرفی کرده مهم ترین آنها دو ویژگی زیر می باشد.

دوره های شبکه، برنامه نویسی، مجازی سازی، امنیت، نفوذ و ... با برترین های ایران
سرفصل های این مطلب
  1. بهبود garbage collector
  2. Switch expressions

بهبود garbage collector

توسعه دهندگان زبان جاوا در این بروزرسانی تمرکز خودشون و روی مدیریت حافظه و garbage collector گذاشته اند.garbage collector روندی است که به صورت خودکار به آزاد سازی فضای حافظه میپردازد و برنامه نویس نیازی نیست مثل زبان های مانند C این کار و انجام دهد. اما پروسه garbage collector زمانی که در حال تخصیص و یا آزاد کردن حافظه هست برنامه و متوقف میکند و در شرایط پیچیده و یا زمانی که کاربر یک ارتباط بی درنگ دارد متوجه توقف برنامه می شود.

جاوا 12 ویژگی جدیدی به نام Shenandoah garbage collector را معرفی کرده است که پروسه تخصیص یا آزاد کردن حافظه و با زمان توقف بسیار کمتری انجام می دهد. این روش یک پروسه garbage collector و به چند پروسه کوچک تر تبدیل می کند و همزمان تمام آن هارا اجرا می کند.

در این روش زمان متوقف شدن برنامه دیگه وابسته به میزان حافظه ذخیره شده در heap ندارد.زمان انجام این کار اگر 2 گیگ حافظه مشغول باشد یا 200MB باز هم با هم برابر است.جاوا 12 علاوه بر معرفی garbage collector جدید به بهبود garbage collector های قبلی نیز مثل G1 پرداخته است.شما در حین برنامه نویسی میتوانید از garbage collector های مختلف استفاده کنید.

Switch expressions

یکی دیگه از موارد جدید جاوا 12 استفاده از switch case ها به روش ساده تر هست.اسم این روش Switch expressions می باشد.در حالت معمولی برای نوشتن یک switch case به شکل زیر عمل میکردیم.

switch (port) {

case 20:

type = PortType.FTP;

break;

}

اما در این روش با سینتکس کوتاه تر میتونید همان کار را انجام دهید.

Switch (port) {

case 20 -> PortType.FTP;

}

این قابلیت هنوز به شکل پیش نمایش در جاوا 12 قرار داده شده است.در کد بالا به جای : از عبارت -> استفاده میشه.همچنین نیازی هم به دستور break ندارید.


حسام رسولیان
حسام رسولیان

برنامه نویس موبایل

کارشناسی فناوری اطلاعات برنامه نویس موبایل با زبان های جاوا, کاتلین, دارت(فلاتر) CCNA,LPIC

نظرات