جشنواره تخفیف های جمعه سیاه
قاسم زارع
مدیرعامل شرکت نوین برنامه نویسان ماهور ، مدیر آی تی شرکت پارس ماهور ماد ، مدرس رسمی و بین المللی مایکروسافت ، مدیر شبکه های مایکروسافت ، برنامه نویس ارشد مایکروسافت

اینترنت اشیا (IoT) چیست؟

IoT مخفف Internet of Things یا اینترنت اشیاء به معنی دسترسی و کنترل تجهیزات و دستگاههای قابل استفاده روزانه با استفاده از اینترنت است. آموزش اینترنت اشیا شامل همه مباحث اینترنت اشیا از جمله معرفی، ویژگی ها، مزایا و معایب، اکوسیستم، چارچوب تصمیم گیری، معماری و دامنه ها، بیومتریک، دوربین امنیتی و سیستم باز کردن قفل درب، دستگاه ها و … است.

دوره های شبکه، برنامه نویسی، مجازی سازی، امنیت، نفوذ و ... با برترین های ایران

اینترنت اشیا (IoT) چیست؟

بیایید دستگاه موبایل خود را که شامل ردیابی GPS، ژیروسکوپ موبایل، روشنایی انطباقی، تشخیص صدا، تشخیص چهره و غیره است، از نزدیک بررسی کنیم. این اجزای دارای ویژگی های فردی خود هستند، اما اگر همه اینها با یکدیگر ارتباط برقرار کنند تا محیط بهتری برقرار کنند، چه می کنید؟ به عنوان مثال، روشنایی تلفن بر اساس موقعیت GPS یا جهت من تنظیم می شود.

اتصال چیزهای روزمره جاسازی شده با وسایل الکترونیکی، نرم افزاری و حسگرها به اینترنت، امکان جمع آوری و تبادل داده ها را بدون تعامل انسان با عنوان اینترنت اشیا (IoT) فراهم می کند.

اینترنت اشیا (IoT) چیست؟

اینترنت اشیا (IoT) چیست؟

IoT یک سیستم اتوماسیون و تجزیه و تحلیل پیشرفته است که با هوش مصنوعی، حسگر، شبکه، الکترونیکی، پیام ابری و غیره سروکار دارد تا سیستم های کاملی برای محصول یا خدمات ارائه دهد. سیستم ایجاد شده توسط اینترنت اشیا از شفافیت، کنترل و عملکرد بیشتری برخوردار است.

همانطور که ما یک سکو مانند ابر داریم که شامل تمام داده هایی است که از طریق آن همه چیزهای اطراف خود را به هم متصل می کنیم. به عنوان مثال، خانه ای که بتوانیم وسایل خانه خود مانند تهویه هوا ، نور و … را از طریق یکدیگر به هم متصل کنیم و همه این موارد در یک سیستم عامل مدیریت شوند. از آنجا که یک پلت فرم داریم، می توانیم ماشین خود را متصل کنیم، کنتور سوخت، سطح سرعت آن را ردیابی کنیم و همچنین موقعیت مکانی ماشین را ردیابی کنیم.

اینترنت اشیا (IoT) چیست؟

اینترنت اشیا (IoT) چیست؟

اگر یک سکوی مشترک وجود داشته باشد که همه این چیزها بتوانند به یکدیگر متصل شوند بسیار عالی خواهد بود زیرا بر اساس ترجیح من می توانم دمای اتاق را تنظیم کنم. به عنوان مثال، اگر دوست دارم وقتی از دفتر کار به خانه برمی گردم دمای اتاق روی 25 یا 26 درجه سانتیگراد تنظیم شود، بنابراین با توجه به موقعیت مکانی ماشین، AC من قبل از 10 دقیقه که به خانه می رسم شروع می شود. این کار را می توان از طریق اینترنت اشیا انجام داد.

اینترنت اشیا (IoT) چگونه کار می کند؟

عملکرد اینترنت اشیا برای سیستم های مختلف اکو (معماری) IoT متفاوت است. با این حال، مفهوم اصلی کار در آنجا مشابه است. کل روند کار IoT با خود دستگاه شروع می شود، مانند تلفن های هوشمند، ساعت های دیجیتال، لوازم الکترونیکی، که به طور ایمن با پلت فرم IoT ارتباط برقرار می کنند. سیستم عامل ها داده های مربوط به چندین دستگاه و سیستم عامل را جمع آوری و تجزیه و تحلیل می کنند و با ارزش ترین داده ها را با استفاده از برنامه ها به دستگاه ها منتقل می کنند.


اینترنت اشیا (IoT) چیست؟

اینترنت اشیا (IoT) چیست؟

ویژگی های IOT

مهمترین ویژگی اینترنت اشیا on که بر روی آن کار می کند، اتصال، تجزیه و تحلیل، یکپارچه سازی، تعامل فعال و موارد دیگر است. برخی از آنها به شرح زیر است:

  • اتصال: اتصال به ایجاد ارتباط مناسب بین همه موارد اینترنت اشیا به بستر اینترنت اشیا می تواند سرور یا ابر باشد. پس از اتصال دستگاه های اینترنت اشیا، به یک پیام رسان سریع بین دستگاه ها و cloud نیاز دارد تا بتواند ارتباط مطمئن، ایمن و دو جهته را فراهم کند.
  • تجزیه و تحلیل: پس از اتصال همه موارد مربوطه، به تجزیه و تحلیل زمان واقعی داده های جمع آوری شده و استفاده از آنها برای ایجاد هوش تجاری موثر می پردازد. اگر ما بینش خوبی در مورد داده های جمع آوری شده از همه این موارد داشته باشیم، پس ما می گوییم سیستم ما دارای یک سیستم هوشمند است.
  • یکپارچه سازی: اینترنت اشیا مدل های مختلف را برای بهبود تجربه کاربر نیز ادغام می کند.

  • هوش مصنوعی: اینترنت اشیا همه چیز را هوشمند می کند و با استفاده از داده ها زندگی بهتر را افزایش می دهد. به عنوان مثال، اگر ما یک دستگاه قهوه داریم که باید دانه های آن تمام شود، پس دستگاه قهوه خود دانه های قهوه را به انتخاب شما از خرده فروش سفارش می دهد.
  • حسگري: دستگاه هاي حسگر مورد استفاده در فن آوري هاي IoT هرگونه تغيير در محيط را تشخيص داده و اندازه گيري مي كنند و از وضعيت آنها گزارش مي دهند. فناوری IoT شبکه های غیرفعال را به شبکه های فعال می آورد. بدون سنسورها، نمی توان یک محیط اینترنت اشیا موثر یا واقعی را در خود نگه داشت.
  • تعامل فعال: اینترنت اشیا فناوری، محصول یا خدمات متصل را به تعامل فعال بین یکدیگر تبدیل می کند.
  • Endpoint Management: مهم است که مدیریت نقطه پایانی همه سیستم اینترنت اشیا باشد، در غیر این صورت باعث خرابی کامل سیستم می شود. به عنوان مثال، اگر دستگاه قهوه ساز خود دانه های قهوه را هنگام پایان کار سفارش دهد اما چه اتفاقی می افتد که حبوبات را به یک خرده فروش سفارش می دهد و ما چند روز در خانه نیستیم، منجر به از کار افتادن سیستم اینترنت اشیا می شود. بنابراین، نیاز به مدیریت نقطه پایانی است.

قاسم زارع
قاسم زارع

مدیرعامل شرکت نوین برنامه نویسان ماهور ، مدیر آی تی شرکت پارس ماهور ماد ، مدرس رسمی و بین المللی مایکروسافت ، مدیر شبکه های مایکروسافت ، برنامه نویس ارشد مایکروسافت

قاسم زارع هستم متولد سال 78 دانشجوی رشته مهندسی کامپیوتر برنامه نویس طراح سایت فول استک دولوپر مدیر تیم هک و امنیتی شطرنج مدیر تیم برنامه نویسی ACM سکوئنس مدرس جهاد دانشگاهی و مجتمع فنی تهران

نظرات