در این آموزش به معرفی Hypervisor و انواع آن پرداخته شده است و در ادامه نحوه ی نصب و پیاده سازی ESXi 5.1 خدمت شما دوستان نیز ارائه می گردد .Hypervisor که به آن Virtual Machin Manager نیز گفته می شود ، برنامه ای است که امکان نصب و پیاده سازی چندین سیستم عامل را بر روی یک بستر سخت افزاری واحد و مشترک را می دهد . در حالت کلی تا به امروز این قابلیت به دو طریق امکانپذیر می باشد یا به عبارتی انواع Hypervisor به صورت زیر می باشد :
Bare-metal Virtualization Hypervisors
در این حالت ساختار و نرم افزار مجازی سازی جهت نصب و اجرا بر روی یک سخت افزار خام پیده سازی می شود و Hypervisor به صورت مستقیم به منابع سخت افزاری دسترسی دارد که در نتیجه این Performance ، Scalability و Stability نیز افزایش پیدا می کند. اما خوب یکی از محدودیت هایی که در این مورد به چشم می خورد این است که پشتیبانی انواع مختلف سخت افزارها در این حالت دارای محدودیت می باشد و شما برای پیاده سازی این حالت باید بسترهای سخت افزاری که مجاز هستند را داشته باشید . از انواع Hypervisor های این حالت می توان به سیستم عامل ESX و ESXi اشاره کرد . این سیستم عامل بدون نیاز به سیستم عامل واسط دیگری ، به طور مستقیم بر روی سخت افزار نصب می شود و شما را قادر به پیاده سازی بستر سخت افزاری در شبکه خود می کند . از ورژن های مختلف این سیستم عامل امروزه در محیط های مجازی سازی در ایران نیز استفاده شده است . انواع دیگر این Hypervisor عبارت است از :
Hosted Virtualization Hypervisors
برخلاف bare-metal virtualization hypervisor ، در حالت hosted virtualization hypervisor ، شما جهت پیاده سازی ساختار مجازی سازی خود لازم است ابتدا بر روی سخت افزار خود سیستم عاملی را نصب و سپس بر روی آن سیستم عامل میزبان اقدام به نصب و پیاده سازی Hypervisor خود نمایید . این نوع از Hypervisor درواقع شبیه به نصب برنامه های کاربردی بر روی سیستم عامل است . دراین حالت شما دیگر محدودیت پشتیبانی از سخت افزارهای بخصوص را نخواهید داشت و تنها لازم است CPU ای که در بستر سخت افزاری خود دارید قابلیت VTI (Virtualization Technology Intel ) یا همان قابلیت پشتیبانی از مجازی سازی را داشته باشد . انواع Hypervisor هایی که در این حالت در حال حاضر مورد استفاده قرار می گیرند عبارتند از :
با نگاهی که بر انواع Hypervisor داشتیم ، حال می خواهیم در مورد ESXi که در دسته Bare-metal Hypervisor ها قرار دارد و به صورت مستقیم بر روی سخت افزار نصب می شود ، صحبت کنیم .سیستم عامل ESX و ESXi توسط شرکت VMware ارائه شده است .
همانطور که در تصویر فوق مشاهده کردید ، ورژن شماره 1 این سیستم عامل در سال 2001 ارائه گردیده است و آخرین ورژن آن ESXi 6 می باشد که در سال 2015 به عنوان آخرین ورژن ESxi توسط VMware ارائه گردیده است .
بستر سخت افزاری مورد نیاز جهت نصب ESXi ، متناسب با ورژن های ESXi ، متفاوت است . در این سایت شما می توانید حداقل سخت افزارها مورد نیاز جهت نصب ورژن های مختلف ESXi ها را مشاهده کنید . به علاوه در صورتی که تمایل داشتید بدانید آیا می توانید از سرورهای موجود خود به عنوان بستر سخت افزاری ESXi استفاده کنید یا خیر ، می توانید به VMware Compatibility Guide مراجعه کرده و نام و مشخصات سرور خود را وارد و سپس نتیجه را دریافت کنید .
آموزش نصب Vmware ESXi 5.1
پس از بررسی و آماده سازی بستر سخت افزاری مورد نیاز با مراحل زیر مواجه خواهید شد :
گزینه ESXI 5.1.0 را انتخاب و سپس Enter کنید .
سپس کلید F11 را بزنید :
در این مرحله حداقل هارد اختصاصی را تایید می کنید :
در این مرحله زبان مورد نظر را انتخاب کنید :
پسورد دلخواه را برای ورود به ESXi در این مرحله وارد می کنید :
در نهایت جهت نصب کلید F11 را فشار دهید :
و در انتهای نصب ، سیستم را ریبوت کنید :
ESXi شما به موفقیت نصب گردید . حال جهت ورود به تنظیمات آن همانطور که در انتهای صفحه مشاهده می کنید ، کلید F2 را فشار دهید و سپس رمز ورود را وارد نمایید :
لازم به ذکر است آموزش نصب و پیاده سازی ESXi 5.5 نیز به صورت فوق می باشد . در قسمتهای بعدی به چگونگی نصب و پیاده سازی ماشین های مجازی در این بستر پرداخته خواهد شد .
کارشناس شبکه و مجازی سازی
کارشناس شبکه و مدیریت شبکه های مایکروسافتی ، دارای مدارک MCITP ، CCNA و VCP و علاقمند به مجازی سازی و توسعه شبکه های مجازی مبتنی بر VMware می باشم .
زمان پاسخ گویی روز های شنبه الی چهارشنبه ساعت 9 الی 18
فقط به موضوعات مربوط به محصولات آموزشی و فروش پاسخ داده می شود