برخی اوقات پیش می آید که شما در ارتباطات شبکه ، ذخیره سازی داده ها ، تولید کلیدهای رمزنگاری و یا رمزگشایی اطلاعات ، فرآیند های ریاضی بسیار سنگین ، فرآیند های گرافیکی سنگین و یا حتی مرور صفحات وب دچار مشکل سرعت می شوید در چنین مواقعی سخت افزارهای تسریع کننده یا Acceleration Hardware به کمک شما می آیند و سرعت این موارد را برای شما بهبود می بخشند.
دوره های شبکه، برنامه نویسی، مجازی سازی، امنیت، نفوذ و ... با برترین های ایران
سخت افزارهای تسریع کننده یا Acceleration Hardware ها می توانند در قالب های متفاوتی در کنار سخت افزارهای معمول شما وجود داشته باشند ، برخی از آنها فقط بصورت IC ها یا Chip های ریز در کنار سخت افزارهای اصلی شما وجود دارند ، برخی بصورت کارت های مجزا و برخی بصورت یک سیستم کاملا مستقل به سیستم شما متصل و کارهای شما را تسریع می کنند.
Acceleration Hardware ها در قالب های مختلفی وجود دارند و مصارف متفاوتی دارند برای مثال ما در حوزه ذخیره سازی داده ها در تجهیزات ذخیره سازی NAS Storage یک مدار خاص به نام NAS Accelerator یا سرعت دهنده NAS داریم که میزان پردازشی که بر روی میکروپروسسور تجهیزات NAS قرار دارند را به میزان زیادی کاهش می دهد و در واقع Load ترافیکی و پردازشی را از روی NAS کاهش یا Offload می کند.
اینکار باعث می شود تاخیر در ذخیره سازی و پاسخگویی یا Latency به حداقل برسد و از طرفی throughput دستگاه بالا برود و حتی در شبکه های SAN Storage ای که از این دستگاه ها استفاده می کنند هزینه ها به شدت می تواند کاهش پیدا کند.از طرفی برخی کارت های سخت افزاری برای بالا بردن سرعت سرویس های رمزنگاری استفاده می شوند
برای مثال کارت سرعت سرور یا Server Acceleration Card که بعضا به عنوان کارت SSL هم شناخته می شود به شکل یک کارت PCI روی سیستم شما نصب می شود و برای برقراری ارتباطات امن در شبکه برای وب سایت ها کلید های رمزنگاری ایجاد می کند و سرعت اینکار را به شدت بالا می برد. رمزنگاری و رمزگشایی اطلاعات به تنهایی می تواند به شدت Load روی پردازنده را بالا ببرند و با این Accelerator ها اینکار Load کاری را از روی CPU اصلی کاهش می دهد.
انواع و اقسام دیگری از Accelerator ها وجود دارند که حتی در کارت گرافیک ها نیز ممکن است وجود داشته باشند ، برای مثال Graphic Accelerator هایی که در کارت گرافیک ممکن است قرار بگیرند یا در کنار آن نصب شوند می توانند به عنوان جزئی از کامپیوتر فرآیند پردازش تصویر و ارسال و refresh کردن تصاویر و حتی render کردن کارهای گرافیکی سنگین را به شدت تسهیل کنند.
این نوع Accelerator ها بیشتر در محیط های طراحی سه بعدی و کارهای گرافیکی سنگین مورد استفاده قرار می گیرند. از طرفی حتی شما در ارتباطات شبکه نیز دارای Accelerator هستید برای مثال در ارتباطات PPPOE شبکه و ارتباطاتی که مثلا با روترهای ADSL برقرار می کنید یکی از همین Hardware Accelerator ها است که سرعت شبکه dialup خانگی را با سرعت و پهنای باند ارتباطات DSL هماهنگ می کند.
دستگاهی به نام FPA یا Floating Point Accelerator وجود دارد که به عنوان کمک پردازنده یا CoProcessor در سیستم فعالیت می کند و می تواند عملیات هایی مثل محاسبات سنگین ریاضی و منطقی ، رند سازی اعداد و خطایابی را از کارهای processor اصلی سیستم بردارد و باعث بالا رفتن کارایی سیستم شود. البته واژه Acceleration Hardware همچنین به عنوان جزئی از ASAP یا AcceleratedSAP که یک متدولوژی سرعت بخشی به سیستم های SAP به حساب می آیند نیز مورد استفاده قرار می گیرد که در حوزه این بحث نمی گنجد. امیدوارم مورد توجه شما قرار بگیرد. ITPRO باشید و فرهنگ ITPRO را به همه منتقل کنید.