درایو فلاپی یا floppy drive یک قطعه سخت افزار کامپیوتری است که داده ها را از یک دیسک کوچک ذخیره می کند و یا داده ها را روی آن می نویسد. رایج ترین نوع فلاپی درایو ها 3.5 اینچی یا 5.25 اینچی هستند. در بیشتر موارد، floppy drive کاملا منسوخ شده است. نام های دیگر floppy drive عبارتند از diskette drive ، disk drive ، floppy disk drive 3.5 drive و ... . فلاپی درایو ها در حالی که هنوز هم یک جزء از سخت افزار های کامپیوتری بشمار می آیند، اما عمدتا منسوخ شده اند و با درایوهای فلش ارزان قیمت و سایر درایوهای قابل حمل جایگزین شده اند. فلاپی درایو ها از آنجا که عملا منسوخ شده به شمار میروند از این رو درایو های فلاپی دیگر در زمره تجهیزات استاندارد در سیستم های کامپیوتری جدید قرار نمیگیرند.
فلاپی درایو های قدیمی که درون یک کامپیوتر قرار می گیرند دسترسی پذیری کمتری را دارا می باشند، از این رو به طور معمول بهترین گزینه در هنگام تهیه یک درایو فلاپی، خرید نوع اکسترنال آنها است، تصویر فوق یک فلاپی درایو اکسترنال را نشان میدهد.فلاپی درایو های اینترنال همانطور که حتما آنها را دیده اید در جلوی درایو یک اسلات دارند که فلاپی دیسک در آنجا قرار میگیرد و یک دکمه کوچک نیز برای خارج کردن فلاپی دیسک در کنار اسلات تعبیه شده است. در دو طرف فلاپی درایو ها حفره هایی تعبیه شده اند که به منظور نصب راحت آن و سوار کردن فلاپی درایو در محفظه ساخته شده است. همانطور که انتظار میرود بعد از نصب کردن Floppy drive داخل کیس اتصالات در پشت فلاپی درایو قرار میگیرند و اسلات هم در جلوی فلاپی درایو به منظور استفاده از آن قرار میگیرد.
قسمت پشتی فلاپی درایو شامل یک پورت یا کانکتور جهت اتصال بوسیله یک کابل استاندارد به مادربورد میباشد و یک پورت نیز برای تامین نیروی برق فلاپی درایو از پاور سیستم در آن تعبیه شده است. در یک مقایسه کلی فلاپی درایو های اینترنال و فلاپی درایو های اکسترنال میتوان نتیجه گرفت که فلاپی درایو های اکسترنال هم جمع و جورتر هستند ، هم وزن کمی دارند ، هم اتصال راحت تنها بوسیله پورت USB به کامپیوتر را فراهم میکنند و هم اینکه نسبت به فلاپی درایو اینترنال برق کمتری را مصرف میکنند.
مدیر ارشد توسینسو و متخصص سرویس های مایکروسافت
امیرحسین کریم پور ، مدیر ارشد توسینسو ، متخصص در حوزه سیستم عامل های کلاینت و سرور مایکروسافت و سرویس های مربوطه ، سیستم عامل لینوکس ، مجازی سازی و ... سابقه کار با سازمان ها و شرکت های مختلف در زمینه سرویس های مایکروسافت در قالب پروژه ، مشاوره و آموزش. علاقه مند به حوزه امنیت اطلاعات و تست نفوذ سنجی
زمان پاسخ گویی روز های شنبه الی چهارشنبه ساعت 9 الی 18
فقط به موضوعات مربوط به محصولات آموزشی و فروش پاسخ داده می شود