: :
مانده تا پایان تخفیف
فقط تا آخر امروز
فقط امروز
محمد نصیری
بنیانگذار انجمن تخصصی فناوری اطلاعات ایران ، هکر کلاه خاکستری ، کارشناس امنیت اطلاعات و ارتباطات

مجازی سازی سخت افزار چیست؟ بررسی Hardware Virtualization

مجازی سازی سخت افزار یا Hardware Virtualization به روشی گفته می شود که در آن مدارهای مربوط به پردازنده و حافظه اصلی سیستم به گونه ای طراحی و تولید می شوند که بتوانند دو یا بیشتر از دو عدد سیستم عامل را در لحظه بر روی خود نصب کنند. در بیشتر اوقات اینگونه کامپیوترها سرورهایی هستند که در سازمان ها مورد استفاده قرار می گیرند. شما تاکنون هر چیزی که در خصوص مجازی سازی شنیده اید در خصوص نرم افزارهای Third Party یا جانبی بوده است که بر روی سخت افزار نصب می شدند و فرآیند مجازی سازی را انجام می دادند ، زمانیکه صحبت از Hardware Virtualization می شود نرم افزار مدیریت ماشین های مجازی یا Virtual Machine Manager ها به عنوان یک چیپ یا مدار منطقی بر روی سخت افزارهایی که سرور دارد Embed یا الحاق می شود و به عنوان یک قطعا سخت افزاری فرآیند مجازی سازی را مدیریت می کند.

مجموعه آموزش مجازی سازی (Virtualization) - مقدماتی تا پیشرفته

ما به نرم افزار مجازی سازی به اصطلاح فنی Hypervisor می گوییم در اینجا نیز ما یک Hypervisor سخت افزاری داریم. وظیفه یک Hypervisor مدیریت کردن و کنترل کردن منابع CPU و RAM و تمامی منابع موجود در Firmware سخت افزارهای مختلف سیستم است. سخت افزار Hypervisor به نوعی یک پلیس راهنمایی و رانندگی به حساب می آیند که به سیستم عامل های مختلفی که بر روی سخت افزار نصب شده اند این اجازه را می دهد که از منابع بدون به وجود آمدن مشکل و تداخل استفاده کنند و برخود و تداخلی در این میان پیش نیاید. هر سیستم عامل اینگونه به نظر می رسد که از سیستم بصورت اختصاصی استفاده می کند ، یعنی منابع سخت افزاری مثل RAM و CPU و منابع Firmware سیستم بدون اینکه متوجه باشد بصورت اشتراکی است در اختیار سیستم عامل ها قرار می گیرد .

در واقع همه این منابع را Hypervisor مدیریت می کند. فناوری مجازی سازی سخت افزار در حال ایجاد تحولی شگرف در دنیای سخت افزارها است و بعید نیست برای خودش انقلابی در تولید سخت افزار و پادشاهی جدیدی در حوزه تکنولوژی های مجازی سازی ایجاد کند به ویژه در حوزه سرورها ، تصور کنید که دیگر نیازی به استفاده از نرم افزارهای مجازی ساز برای استفاده بهینه از سخت افزارها نداشته باشید و سخت افزارها خودشان این قابلیت را به شما بدهند که بتوانید چندین سیستم عامل همزمان را بر روی آنها نصب کنید.

مبحث مجازی سازی سخت افزاری بحث جدیدی نیست اما امروزه خیلی خیلی با توجه به گسترش تکنولوژی های سخت افزاری بر سر زبانها افتاده است. اگر جایی واژه Hardware Assisted Virtualization را نیز شنیدید منظور همین مجازی سازی سخت افزاری است که معماری است که در آن سخت افزار اجازه ایزوله کردن چندین سیستم عامل درون خودش را می دهد ، اولین بار در دنیا شرکت IBM مفهوم مجازی سازی سخت افزاری را مطرح کرد و اولین ماشین مجازی دنیا نیز به شکل Hardware Assisted Virtualization معرفی شد که در سال 1972 اولین بار چنین کاری انجام شد.

در سال 2005 و 2006 شرکت های AMD و Intel بر روی پردازنده های خودشان قابلیت هایی را پیاده سازی کردند که بصورت ویژه بتواند از مجازی سازی پشتیبانی کند ، شرکت Sun Microsystems که امروزه آنها را به عنوان شرکت Oracle هم می شناسیم یک قابلیت اینچنینی به سری پردازنده های UltraSPARC سری T در سال 2005 اضافه کرد. امیدوارم مورد توجه شما قرار گرفته باشد.


محمد نصیری
محمد نصیری

بنیانگذار انجمن تخصصی فناوری اطلاعات ایران ، هکر کلاه خاکستری ، کارشناس امنیت اطلاعات و ارتباطات

محمد نصیری هستم ، بنیانگذار انجمن تخصصی فناوری اطلاعات ایران و مجموعه توسینسو ، هکر قانونمند و کارشناس امنیت سایبری ، سابقه همکاری با بیش از 80 سازمان دولتی ، خصوصی ، نظامی و انتظامی در قالب مشاور ، مدرس و مدیر و ناظر پروژه ، مدرس دوره های تخصص شبکه ، امنیت ، هک و نفوذ ، در حال حاضر در ایران دیگه رسما فعالیتی غیر از مشاوره انجام نمیدم ، عاشق آموزش و تدریس هستم و به همین دلیل دوره های آموزشی که ضبط می کنم در دنیا بی نظیر هستند.

نظرات