با سلام و درود فراوان خدمت شما itpro های عزیز VoIP برگرفته از Voice over internet protocol به معنای انتقال همزمان مکالمات تلفنی بر روی یک شبکه دیتا که با نام IP تلفنی نیز از ان یاد میشود. در مقابل استفاده از خطوط تلفن سنتی، VoIP از فن آوری دیجیتال استفاده می شود. مکالمات تلفنی مبتنی بر IP، تفاوت های بنیادینی با ارتباطات داده دارد و کیفیت این مکالمات ارتباط تنگاتنگی با کارایی شبکه دارد به طوری که هر گونه تاخیر در تبادلات سطح شبکه، افت کیفیت محسوسی را به همراه خواهد داشت لذا ارتقای کارایی LAN، خطوط و تجهیزات دسترسی به شبکه گسترده، و به کارگیری ابزارهای مدیریت و کنترل کیفیت، شرط موفقیت پروژه های VoIP است. شما اگر در مجموعه سانترالی داشته باشید که توانایی برقراری ارتباط IP Base را داشته باشد می توانید آن را به راحتی با هر Call manager ارتباط برقرار کنید. شما برای انجام این کار نیاز به یک کارت DSP دارید که می بایست بروی سانترال خود نصب کنید. کار این کارت تبدیل کردن سیگنال آنالوگ به دیجیتال، کد و دیکد کردن سیگنال ها و به طور کلی مدیریت برقراری ارتباط را به عهده خواهد داشت.
متد های متفاوتی برای برقراری این ارتباط وجود دارد که ما در این آموزش SIP Trunk را برسی خواهیم کرد. کارت های DSP بسته به مدل آنها می تواند حتی تا 64 کانال SIP را برای ما باز کنند. هر کانکشن SIP می تواند یک ارتباط بین سانترال و دیگر Call manager برقرار کند پس کارت شبکه ای که دارای 64 کانال SIP است می تواند هم زمان 64 ارتباط تلفنی هم زمان برقرار کند لازم به ذکر است برای فعال کردن همه ای این کانکشن ها می بایست لایسنس آن هم تهیه شود. به عنوان مثال اگر کارت DSP 0110 که داری 16 کانال SIP است را تهیه کنیم بصورت Default تنها 4 کانال sip آن فعال می باشد و به ازای فعال کردن هر 4 کانال دیگر می بایست لایسنس آن تهیه شود.
-------------------------------------------------
برای دسترسی به مجموعه بهترین دوره های آموزش شبکه های کامپیوتری ( مبانی شبکه ، نتورک پلاس ، مانیتورینگ و ... ) مقدماتی تا پیشرفته با ارائه گواهینامه و فیلم رایگان همین الان کلیک کن
--------------------------------------------------
تصوری بالا سناریوی است که ما برای شما در نظر گرفته ایم. همان طور که مشخص است دستگاه سانترال مدل TDE 200 به وسیله یک کارت DSP به Call Manager متصل شده است.حسن این کار به این است که تلفن های آنالوگی که در دفتر مرکزی هستند بدون اینکه نیاز به خرید تلفن های IP باشند می توانند با تلفن های IP که در دیگر دفتر ما هستند ارتباط برقرار کنند که می تواند در کاهش هزینه کمک کند.حال به سراغ اجرا این سناریو میرویم.ابتدا یک کانکش SIP بروی الستیکس اینجاد میکنیم .در تب PBX >Trunks >Add SIP Trunk را انتخاب میکنیم
سپس تنظیمات زیر را انجام میدهیم
همان طور که در تصویر هم مشخص است در قسمت Trunk Name نام panasonic را انتخاب کرده ایم که این نام دلخواه می باشد و شما هر نامی را می توانید برای آن انتخاب کنید. در قسمت outgoing Setting یک نام برای آن انتخاب میکنیم که در این سناریو 879 انتخاب شده است و در باکس Free Detail دستورات زیر باید نوشته شود.
host=192.168.230.200
fromedomain=192.168.230.200
type=peer
context=from-trunk
insecure=very
qualify=yes
dtmfmode=rfc2833
port=35060
در خط اول که جلو host یک آیپی نوشته شده است آیپی است که بروی DSP ست شده است که در ادامه به نحوه ست کردن آیپی بروی DSP خواهیم پرداخت و خط آخر شماره پورتی است که کانکشن SIP بروی آن ارتباط برقرار خواهد کرد.
در قسمت Incoming Setting یک نام دلخواه برای USER Context انتخاب کنید و در قسمت USER Detailsدستورات زیر را تایپ کنید
type=friend
port=35060
nat=auto
secret=74
insecure=very
host=dynamic
context=from-internal
canreinvite=no
پس از انجام این مراحل تب Outbound Routes را انتخاب میکنیم
در قسمت Route Name یک نام دلخواه انتخاب میکنیم و تنظیمات زیر را مطابق تصویر زیر انجام میدهیم.
بسته به سناریو خود در قسمت Dial Patterns میتوان کار های متفاوتی انجام داد که ما در اینجا در قسمت match pattern "." را قرار داده ایم به این معنی که بروی تلفن های voip بدون اینکه پیش شماره ای گرفته شود بتواند با تلفن های آنالوگ ارتباط برقرار کند. اگر به جای "." از "9" استفاده کرده بودیم برای برقراری ارتباط از طریق تلفن های voip کاربر می بایست ابتدا "9" را شماره گیری کند سپس شماره مورد نظر خود را بگیرد. و درآخر در قسمت Trunk Sequence نام Trunk که در مرحله قبل ایجاد کرده ایم انتخاب میشود.
خب به همین راحتی که دیدیت بود کار ما بروی الستیک به اتمام رسیده است حال به سراغ سانترال می رویم تا تنظیمات sip بروی آن دستگاه هم انجام شود.
برای برقراری ارتباط با دستگاه سانترال پاناسونیک از نرم افزار PBX Unified انجام می شود
در فیلد Enter Program Code می بایست INSTALLER را تایپ کنیم تا دسترسی کامل بروی سانترال داشته باشیم.
در مرحله بعد با وارد کردن IP دستگاه و پسورد وارد محیط تنظیمات سانترال خواهید شد. اگر برای اولین بار است که لاگین میکنید پسورد دستگاه 1234 می باشد که پس از ورود آن را عوض کنید.
پس از ورود تب های زیادی را مشاهده میکنید که برای انجام تنظیمات IP دستگاه در تب Configuration >slot را انتخاب میکنیم
||https://tosinso.com/filesget/5cb94e49d2e442eaa1e2097c681a5384
با انتخاب Phisical Slot وکلیک بروی Card Property وارد تنظیمات مربوطه می شویم
همان طور که در تصویر بالا هم مشاهده میکنیم آیپی 192.168.230.200 برای این دستگاه ست شده است که در تنظیمات sip trunk در الستیکس این آیپی را وارد کردیم.همچنین در تب Port Number شماره پورت را 35300 که در تنظیمات الستیکس آن را وارد کردیم.
اکنون به سراغ تنظیمات sip trunk می رویم. ابتدا بروی IPCMPR Virtual Slot کلیک میکنیم تا وارد کارت DSP شویم.
سپس بروی Port Property کلیک میکنیم و تنظیمات را مطابق تصویر زیر انجام میدهیم
همان طور که مشاهده میکنید چون کارت DSP ما مدل 0110 است دارای 16 در تب ip address ایپی الستیکس وارد شده است
در تب Account تنظیمات بالا را انجام میدهیم سپس در Connection بروی دکمه fault کلیک میکنیم تا به حالت INT شود
در مرحله بعد نوبت به این می رسد که تلفن های آنالوگ با تلفن های ip ارتباط بر قرار کنند همان طور که در تصویر بالا هم مشاهده میکنید در تب Private Network یک Digit تعریف میکنیم به عنوان پیش شماره. که 4 در نظر گرفته شده است. باید دقت کنید که این پیش شماره برای موارددیگر تعریف نشده باشد. به عنوان مثال به صورت پیش فرض "0" برای آزاد کردن خطوط شهری استفاده میشود. در تب Remove Number عدد "1" را قرار داده ایم که به این معناست که سانترال یک Digit را از شماره حذف کند
خب دوستان گیج نشوید الان یه مثال میزنم که کامل براتون روشن بشه. فرض کنید شماره های که روی الستیکس رجیستر کرده اید به این شکل 1X,2X,3X,... یعنی 10 ،20و30 باشد حال اکر از طریق شماره های آنالوگ بخواهیم با این شماره ها تماس گرفته شود ابتدا باید 4 را قبل از شماره گرفته شود بعد شماره تلفن IP وارد کنیم. خب پس اگر ما 4 را از شماره حذف نکنیم انگار شماره 410 را شماره گیری کرده ایم بنابراین ارتباط برقرار نمی شود پس برای رفع این مشکل یه تک شماره را حذف میکنیم .
در تب TRUNK group شماره 33 که شماره اسلات DSP بود وارد میکنیم که تماس های از این لاین خارج شود.
خب تبریک میگم. شما تونستید ارتباط بین Elastix و سانترال را برقرار کنید. شاد و پیروز باشید
نویسنده : سهیل قاسمی
منبع : جزیره ویپ وب سایت توسینسو
هرگونه نشر و کپی برداری بدون ذکر منبع و نام نویسنده دارای اشکال اخلاقی است
مدرس و کارشناس ارشد تجهیزات شبکه
بنده سهیل قاسمی مدرس دوره های شبکه بیش از 12 سال سابقه کار و تدریس دارم
زمان پاسخ گویی روز های شنبه الی چهارشنبه ساعت 9 الی 18
فقط به موضوعات مربوط به محصولات آموزشی و فروش پاسخ داده می شود