: :
مانده تا پایان تخفیف
فقط تا آخر امروز
فقط امروز
محمد نصیری
بنیانگذار انجمن تخصصی فناوری اطلاعات ایران ، هکر کلاه خاکستری ، کارشناس امنیت اطلاعات و ارتباطات

SCSI چیست و چه اجزایی دارد؟

واژه SCSI همانطور که از عنوان مقاله هم مشخص است مخفف Small Computer System Interface است. SCSI در واقع یک رابط موازی یا Parallel Interface یا یک Interface فیزیکی استاندارد است که برای متصل کردن دیسک درایوها و برخی از تجهیزات جانبی کامپیوتر به آن مورد استفاده قرار می گیرد. واژه SCSI بصورت SKUZZI یا اسکازی تلفظ می شود .

دوره های شبکه، برنامه نویسی، مجازی سازی، امنیت، نفوذ و ... با برترین های ایران
سرفصل های این مطلب
  1. اجزای اصلی تشکیل دهنده SCSI

استاندارد SCSI توسط انیستیتو ملی استاندارد آمریکا یا همان ANSI به عنوان یک رابط فیزیکی استاندارد برای متصل کردن تجهیزات جانبی کامپیوترهای PC به کامپیوتر مورد استفاده قرار گرفت ، از جمله تجهیزاتی که با استفاده از رابط موازی یا Parallel Interface اسکازی به کامپیوتر می توانند متصل شوند هارد درایو ها ، Tape ها ، CD-ROM ها ، پرینترها و اسکنرها و بعضا برخی دیگر از تجهیزات دیگر را می توان نام برد.

اسکازی چیست
وب سایت توسینسو

البته SCSI هم انواع مختلفی دارد که بر حسب قدیمی یا جدید بودن متفاوت هستند و همه دستگاه ها همه این سطوح SCSI را پشتیبانی نمی کنند اما یکی از مزیت های استاندارد SCSI این است که دستگاه های جدید از دستگاه های قدیمی پشتیبانی می کنند و در اصطلاح فنی SCSI دارای Backward Compatibility است. این یعنی اگر شما یک رابط SCSI جدید داشته باشید و یک دستگاه قدیمی را به آن متصل کنید رابط جدید می تواند با دستگاه قدیمی ارتباط برقرار کند اما قاعدتا با سرعت پایینتری این ارتباط برقرار می شود.

در کامپیوترهای شخصی بیشتر رابط های SCSI دیگر منسوخ شده به حساب می آیند و همه آنها با رابط کاربری جدیدی به نام USB یا Universal Serial Bus جایگزین شده اند اما در محیط های سازمانی و سرورهای بزرگ همچنان از SCSI و متعلقات جدیدتر آن استفاده می شود و در Hard Drive Controller ها ما همچنان شاهد حضور SCSI هستیم.

اجزای اصلی تشکیل دهنده SCSI

اجزای اصلی سازنده یک سیستم ذخیره سازی SCSI به شرح زیر می باشند :

  1. Initiator : این قسمت از SCSI وظیفه صادرکردن درخواست های سرویس و از طرفی دریافت کردن پاسخ ها را بر عهده دارد. Initiator ها در انواع و اقسام اشکال وجود دارند و ممکن است برخی از آنها بر روی Board سرور طراحی شده باشند و یا اینکه بر روی یک HBA یا Host Bus Adapter قرار گرفته باشند. قبلا در انجمن تخصصی فناوری اطلاعات ایران در خصوص iSCSI صحبت کرده ایم که به نوعی می توان از آن به عنوان Initiator نرم افزاری نام برد.

  2. Target : مفهوم Target در سیستم ذخیره سازی SCSI در واقع همان دستگاه ذخیره سازی فیزیکی است که به رابط متصل شده است ، البته در حالت نرم افزاری نیز ما Target را داریم که معمولا بصورت مجازی پیاده سازی می شود. Target می تواند فقط یک دیسک ساده باشد و یا اینکه مجموعه ای از دیسک ها در قالب Array باشد که در کنار هم قرار گرفته اند. نکته جالب این است که حتی سخت افزارهایی که به عنوان سخت افزار ذخیره سازی اطلاعات استفاده نمی شوند نیز قابلیت استفاده شده به عنوان Target را دارند. البته این موارد دیگر کمتر به چشم می خورد ، گاها پیش می آمد که سخت افزارهایی مثل اسکنرهای نوری به عنوان SCSI Bus به سیستم متصل می شدند و خودشان را به عنوان Target به سیستم معرفی می کردند.

  3. Service Delivery Subsystem : مکانیزمی که ارتباط بین initiator و target را برقرار می کند به عنوان Service Delivery Subsystem شناخته می شود ، بعضا در بیشتر اوقات این سرویس به شکل یک کابل دیده می شود.

  4. Expander : این نوع رابط یکی از الحاقات SCSI می باشد که فقط در صورتی استفاده می شود که شما از Serial Attached SCSI یا همان رابط های SAS استفاده کرده باشد و امکان این را به شما می دهد که چندین دستگاه SAS را در کنار هم به یک Initiator Port متصل کنید

مباحث مربوط به تجهیزات ذخیره سازی شبکه یا در اصطلاح استوریج های شبکه در سه سطح از دوره های آموزشی مطرح می شوند ، در دوره آموزش نتورک پلاس شما در سطح مقدماتی با این تجهیزات آشنا می شوید . در دوره آموزشی استوریج پلاس بصورت حرفه ای تری با این تجهیزات کار می کنید و عملیاتی تر می شوید و در نهایت در دوره آموزشی VCP یا مجازی سازی های مراکز داده عملا با کار کردن با تجهیزات ذخیره سازی دنیای واقعی ، می توانید به این تجهیزات و مفاهیم آنها مسلط شوید. 


محمد نصیری
محمد نصیری

بنیانگذار انجمن تخصصی فناوری اطلاعات ایران ، هکر کلاه خاکستری ، کارشناس امنیت اطلاعات و ارتباطات

محمد نصیری هستم ، بنیانگذار انجمن تخصصی فناوری اطلاعات ایران و مجموعه توسینسو ، هکر قانونمند و کارشناس امنیت سایبری ، سابقه همکاری با بیش از 80 سازمان دولتی ، خصوصی ، نظامی و انتظامی در قالب مشاور ، مدرس و مدیر و ناظر پروژه ، مدرس دوره های تخصص شبکه ، امنیت ، هک و نفوذ ، در حال حاضر در ایران دیگه رسما فعالیتی غیر از مشاوره انجام نمیدم ، عاشق آموزش و تدریس هستم و به همین دلیل دوره های آموزشی که ضبط می کنم در دنیا بی نظیر هستند.

نظرات