: :
مانده تا پایان تخفیف
فقط تا آخر امروز
فقط امروز

آموزش تصویری راه اندازی DHCP Relay در میکروتیک و بررسی کاربردش

چگونه در روتربورد میکروتیک DHCP Relay ایجاد می کنیم؟ مفهوم DHCP Relay در Mikrotik چیست؟ شاید برای شما اتفاق افتاده باشد که بخواهید DHCP Server را خارج از شبکه ی خود قرار دهید برای این منظور از DHCP Relay استفاده می کنیم.در حالت عادی DHCP Server داخل شبکه ی LAN قرار دارد و به Broadcast ها پاسخ می دهد ، DHCP Relay مثل یک واسط عمل می کند به این صورت که Broadcast های داخل شبکه را تبدیل به یک Packet به صورت Unicast کرده و آن را به DHCP Server می فرستد سپس پاسخ سرور را به صورت Unicast دریافت کرده و در شبکه ی داخلی Broadcast می کند .

دوره های شبکه، برنامه نویسی، مجازی سازی، امنیت، نفوذ و ... با برترین های ایران

با این کار ما می توانیم DHCP Server را خارج از شبکه ی LAN قرار دهیم.توجه داشته باشید که بین کلاینت ها و سرور حداکثر یک DHCP Relay می توانیم داشته باشیم یعنی یا DHCP Server داخل شبکه قرار دارد که در این صورت نیازی به DHCP Relay نداریم و یا خارج از شبکه است که به یک DHCP Relay نیاز داریم در واقع DHCP Relay نمی تواند درخواست ها را به DHCP Relay دیگری انتقال دهد.نکته ی دیگری که وجود دارد این است که ایترفیسی که روی آن DHCP Relay پیکربندی می شود نیازی به داشتن IP Address ندارد.برای راه اندازی DHCP Relay طبق تصویر زیر اینترفیس را مشخص کنیم و آدرس DHCP Server را وارد کنیم.

وب سایت توسینسو

همچنین در DHCP Server باید آدرس DHCP Relay را وارد کنیم در واقع مشخص می کنیم که فقط درخواست هایی که از DHCP Relay ، (در اینجا 10.1.1.11 ) آمد DHCP Server پاسخ دهد.

وب سایت توسینسو

امیدوارم مفید واقع بشه .برای یادگیری میکروتیک بصورت حرفه ای می توانید به دوره های آموزش میکروتیک مجموعه توسینسو یا بصورت ویژه به دوره آموزش MTCNA میکروتیک در این لینک مراجعه کند.


نظرات