Sound Card یا کارت صدا یک کارت توسعه است که به کامپیوتر امکان میدهد تا اطلاعات صوتی را به دستگاه های صوتی نظیر Speaker ها ، Headset ها و ... ارسال کند. بر خلاف پردازنده CPU و RAM سیستم، وجود کارت صدا برای کارکرد یک کامپیوتر اجباری نیست. شرکت هایی نظیر Creative Sound Blaster ، Turtle Beach و Diamond Multimedia از سازندگان معروف کارت های صدا هستند، اما خب بسیاری از شرکت های دیگر نیز در این میان وجود دارند.
دوره های شبکه، برنامه نویسی، مجازی سازی، امنیت، نفوذ و ... با برترین های ایران
نام های دیگر Sound Card عبارتند از : audio card ، audio adapter و sound adapter. کارت صدا یک قطعه سخت افزار مستطیلی شکل است که دارای پورت های متعددی برای اتصال دستگاه های صوتی نظیر Speaker ها و هدفون ها میباشد. کارت های صدا روی اسلات های PCI و یا PCIe در مادربورد سوار میشوند. کارت های صدا به گونه ای ساخته شده اند که وقتی روی اسلات ها نصب میشوند براحتی میتوان از آنها استفاده نمود.Sound Card هایی وجود دارند که میتوان آنها را به پورت USB کامپیوتر متصل کرد و در صورت نبود کارت صدای داخلی روی مادربورد کامپیوتر براحتی از آنها استفاده نمود.
به این کارت های صدا در اصطلاح فنی USB sound card نیز میگویند. که به ما اجازه میدهند تا دستگاه های صوتی مثل هدفون ، میکروفون و ... را به آن متصل کنیم و از آن استفاده کنیم. بسیاری از شرکت های سازنده مادربورد ها امروزه Sound Card ها را به طور پیشفرض در مادربورد قرار میدهند و دیگر لازم نیست که شما به طور جداگانه یک کارت صدا تهیه کنید و روی اسلات نصب کنید. که این به نوبه خود باعث کاهش هزینه در خرید یک کامپیوتر میشود. کارت های صدای اختصاصی که در بالای صفحه یک نمونه از آنرا مشاهده میکنید یکی از حرفه ای ترین Sound Card ها میباشد.
در اکثر کامپیوتر های دسکتاپ جک های 3.5 میلیمتری کارت صدا در قسمت جلویی کیس قرار گرفته اند که براحتی میتوانید هدفون و یا سایر دستگاه های صوتی خود را به آنها متصل کنید. همچنین به احتمال زیاد در کنار این جک های 3.5 میلیمتری پورت های USB قرار گرفته اند که در نبود کارت صدای اینترنال روی مادربوردتان و یا خراب شدن کارت صدای کامپیوتر براحتی میتوانید یک کارت صدای USB تهیه کنید و آنرا به پورت USB وصل کرده و از آن استفاده کنید.
روی کارت صدا همچنین پورت هایی برای اتصال دستگاه هایی نظیر Joystick ، میکروفون و دستگاه های کمکی نیز وجود دارد. کارت صدا های دیگر نیز ممکن است دارای ورودی ها و خروجی هایی برای انجام کار های حرفه ای تر مانند ویرایش صوت و ... داشته باشند. مزیت خوبی که در اکثر کارت های صدا وجود دارد این است که کنار هر کدام از جک های 3.5 میلیمتری شان عکس دستگاه های مربوط که میتوانند به آن متصل شوند Label خورده اند که استفاده از آنها را راحت تر کرده است.