حجت رستمی
دانشجوی رشته شبکه و متخصص Passive

Storage Virtualization چیست؟ معرفی مجازی سازی تجهیزات ذخیره سازی

مجازی سازی فضا های ذخیره سازی اطلاعات یا اصطلاحا Storage Virtualization یک فرایند جمعی از hard های ذخیره سازی اطلاعات در شبکه های کامپیوتری می باشد که همچون هاردهای دارای تکنولوژی RAID و یا storage area network (SAN) و یا هر مورد مشابه دیگر میباشد. که تمام این دیوایس ها به صورت یک فضای واحد در شبکه قابل مشاهده خواهد بود . این فرایند درنرم افزار های ماشین های مجازی میزبان شامل چکیده ای از توابع داخلی خواهد بود که دیوایس های ذخیره سازی اطلاعات را پوشش خواهد داد که این امر با استفاده از یک server میزبان و یا یک شبکه عمومی برای تسهیل مدیریت شبکه های مستقل از هم که دارای storage های مجزا از هم هستند مورد استفاده قرار می گیرند. از اصطلاح Storage Virtualization با عنوان cloud storage نیز یاد می شود که هر دو در مفهوم یکسان خواهند بود.

دوره های شبکه، برنامه نویسی، مجازی سازی، امنیت، نفوذ و ... با برترین های ایران
وب سایت توسینسو

مدیریت storage ها و داده های موجود در شبکه یک فرایند مشکل و زمان بر می باشد، از همین رو Storage virtualization به شما کمک میکند تا با تایین اولویتهای مهم شبکه عمل backup (پشتیبان گیری از اطلاعات) و archiving( بایگانی داده های مهم برای سالهای طولانی) و بازیابی اطلاعات را در کمترین زمان ممکن انجام دهید. از همین رو کارشناسان فضای ابر بر این عقیده هستند که Storage virtualization یکی از ابزار های کار آمد برای مقابله با پیچیدگی های شبکه های مبتنی بر فناوری SAN خواهد بود که با استفاده از نزم افزار های مختلف قابل پیاده سازی می باشد. اما چهار دلیل اصلی برای پیاده سازی storage virtualization شامل موارد زیر خواهد بود.

  1. بهبود کیفیت مدیریت storage (فضا های ذخیره سازی داده) در محیط های فناوری اطلاعات ناهمگون
  2. بهبود دسترس پذیری به اطلاعات و مدیریت اتوماتیک براورد down time (مدت زمانی که به اطلاعات دسترسی نداشته ایم)
  3. بهره وری مناسب از storage هایی که در اختیار داریم.
  4. Storage virtualization را میتوان در هر سطح از SAN اعمال نمود.

اما به طور خلاصه مزایای storage virtualization را میتوان اینگونه بر شمورد : مدیریت اتوماتیک ، توسعه پذیری ظرفیت storage ها ، کاهش زمان نظارت دستی ، به روز رسانی راحت و کاهش زمان خرابی ، همچنین تکنیکهای مجازی سازی را در storage های متفاوت می توان استفاده نمود همانند physical storage و RAID groups و ( logical unit numbers (LUNs و LUN subdivisions و storage zones و logical volumes

و در انتها انواع لایه های طراحی storage virtualization را به صورت زیر میتوان اشاره نمود.

  • Storage devices
  • Block aggregation layer
  • File/record layer
  • Application layer

نویسنده : حجت رستمی

منبع : انجمن تخصصی فناوری اطلاعات ایران

هرگونه نشر و کپی برداری بدون ذکر نام نویسنده و منبع اشکال اخلاقی دارد.


حجت رستمی
حجت رستمی

دانشجوی رشته شبکه و متخصص Passive

دانشجوی رشته اینترنت و شبکه های گسترده علاقه مند به یادگیری active شبکه

نظرات