علیرضا عابدینی
کارشناس ارشد فناوری اطلاعات و مدرس کامپیوتر

معرفی انواع زیرو کلاینت : چند نوع Zero Client وجود دارد؟

چند نوع Zero Client ( زیرو کلاینت ) وجود دارد؟ چند نوع تین کلاینت ( Thin Client ) وجود دارد؟ همانطور که در نکته "تین کلاینت یا زیرو کلاینت !" گفته شد، تین ها با زیرو ها کاربرد کارکردی متفاوتی دارند، در ادامه شما رو با انواع تین ها و زیرو ها آشنا خواهم کرد.در مورد تین ها، می توان گفت انواع اونها مانند کامپیوترهای رو میزی یا desktop به لحاظ قدرت و سرعت و نوع تجهیزات داخلی نظیر ram، cpu،memory،vga و... با هم متفاوت هستند و از این لحاظ دارای دسته بندی خاصی نیستند و شما تنها با نیازمندی خاص خود تین کلاینتی رو انتخاب می کنید که جوابگوی کار شما باشد؛ همین.اما در مورد زیروکلاینت ها وضع کمی فرق دارد، به این صورت کع زیروکلاینت ها بسته به نوع ارتباطی که با کامپیوتر مرکزی برقرار میکنند و نحوه ی عملکردشان به چند دسته تقسیم می شوند.

دوره های شبکه، برنامه نویسی، مجازی سازی، امنیت، نفوذ و ... با برترین های ایران

انواع زیرو کلاینت

نوع اول : زیرو کلاینت های از نوع rdp

این نوع زیروکلاینت ها برای ارتباط با دستگاه یا سرور مرکزی از استاندارد اتصال راه دور مایکروسافت یا rdp(remote desktop protocol) استفاده می کنند و از این رو امکان اتصال به یک یا چند سیستم عامل را دارند. قدیمی ترین پروتکل مجازی سازی دسکتاپ (ویندوزی) محسوب شده منتها با معایبی چون مشکل در redirect کردن لوازم جانبی، ارائه تصویر 24 بیتی در اکثرا آنها، مصرف بالای پهنای باند، تاخیر در صدا و تصویر و مدیریت کاربران.

نوع دوم : زیرو کلاینت های از نوع ddp

این زیروکلاینت ها برای ارتباط با سرور مرکزی در بستر مجازی سازی دسکتاپ عمل می کنند (vcloudpoint) به این صورت که در این بستر می توان یک سیستم عامل را به یک یا چند کاربر اختصاص داد.با قابلیت های فراوانی نظیر، کمترین استفاده از پهنای باند،امکان سفارشی سازی کیفیت دسکتاپ ، بهینه ترین استفاده از منابع سخت افزاری،ساده ترین روش مجازی سازی دسکتاپ،دارای پنل مدیریت و نظارت قدرتمند و البته عدم پشتیبانی از دات وان ایکس

انواع تین کلاینت

نوع سوم : زیروکلاینت از نوع vdi

این زیروکلاینت ها از طریق یکی از پروتکل های متداول PCoIP یا ICA ویا HDX به سرور مجازی (vmware یا citrix) متصل و به همین ترتیب یک virtual desktop مخصوص هر کاربر به وی ارائه می شود.بطورکلی برای هر سه پروتکل می توان به محبوب کاربران، کمترین استفاده از پهنای باند، امکان سفارشی کردن دسکتاپ مجازی، استفاده بهینه از منابع سخت افزاری سرور، قابلیت استفاده در مصارف حرفه ای سنگین و مناسب ترین گزینه برای به اشتراک گذاری توان پردازشی کارت گرافیک و از معایب در مورد hdx می توان به نیاز به دانش تخصصی و مناسب بودن برای مراکز با تعداد کاربر بیشتر از ۲۰ اشاره کرد.


علیرضا عابدینی
علیرضا عابدینی

کارشناس ارشد فناوری اطلاعات و مدرس کامپیوتر

کارشناس ارشد فناوری اطلاعات هستم ، مدرس دوره های کامپیوتر ، مدیر فناوری اطلاعات و دارای گواهینامه های MCSA ، CCNA ، CEH و Network Plus و خوشحالم از اینکه می تونم دانشم رو در توسینسو به اشتراک بگذارم

نظرات