: :
مانده تا پایان تخفیف
فقط تا آخر امروز
فقط امروز
بهزاد حسن زاده
کارشناس زیرساخت دیتاسنتر و مجازی سازی (VMware)

آموزش تصویری راه اندازی DHCP Server در روتر میکروتیک

در این آموزش قصد داریم نحوه راه اندازی سروریس DHCP را بر روی روتر میکروتیک باهم ۀموزش ببینیم .برای انجام این کار من سناریو زیر را در نظر گرفته ام :

دوره های شبکه، برنامه نویسی، مجازی سازی، امنیت، نفوذ و ... با برترین های ایران
وب سایت توسینسو

در این سناریو یک شبکه ای داریم که با استفاده از یک Switch باهم در ارتباط هستند و برای مدیریت ای شبکه یک روتر میکروتیک در نظر داریم حال میخواهیم برای سیستم IP دهی شبکه از امکان سرویس DHCP Server که بر روی روتر قرار دارد استفاده کنیم

1- در گام اول باید رنج IP شبکه رو مشخص کنیم که در این سناریو IP: 192.168.10.0/24 را در نظر گرفته ایم.

2- در این مرحله باید یک IP از این رنج بروی آن اینترفیسی روتر که با سوئیچ شبکه در ارتباط هست اختصاص دهیک که برای این سناریو erther1 می باشد. برای اختصاص IP به اینترفیس روتر هم میتوان به صورت Wizardی عمل کرد و هم به صورت command نوشت بر روی terminal ... برای این کار دستور زیر را جهت دادن IP به اینترفیس ether1 استفاده میکنیم:

ip address add address=192.168.10.1/24 comment="LAN" disabled=no interface="ether1

3- در این مرحله قصد داریم سرویس DHCP رو بر روی این اینترفیس ether1 تنظیم کنیم که ار طریق این اینترفیس به شبکه ما IP ها را اختصاص دهد:

3-1-با توجهبه شکل از مسیر زیر گزینه DHCP Server را انتخاب میکنیم و در پنجره باز شده گزینه DHCP Setting:

وب سایت توسینسو

3-2-بعد از انتخاب گزینه از ما میخواهد اینترفیسی که قصد راه اندازی این سرویس بر روی آن هست را انتخاب کنیم که من ether1 را انختاب و دکمه Next را میزنم.

3-3-در مرحله بعدی به صورت اتوماتیک ادرس IP شبکه رو شناسایی کرده و دکمه Next را بزنید.

3-4-در این مرحله از ما میخواهد که ادرس gateway شبکه رو مشخص کنیم در زمان اختصاص IP ها به کلاینت های شبکه این ادرس رو هم به عنوان gateway به انها مشخص کند که به صورت پیش فرض IP اینترفیس ether1 رو انتخاب کرده است که شما میتوانید ان را عوض کنید و در نهایت دکمه Next .

3-5-در این مرحله از ما میخواهد که رنج IP Pool را مشخص کنیم (scope) که IPهای که برای کلاینت ها اختصاص خواهد داد از این رنج می باشد که به صورت پیش فرض برای من 192.168.10.2-192.168.10.254 می باشد که میتوانید این اعداد Host ID را تغییر دهید و در نهایت دکمه NEXT .

3-6-در این مرحله از ما میخواهد که برای کلاینت ها DNS Server مشخص کنیم و بعد از مشخص کردن IPهای DNS دکمه next را نتخاب کنید.

3-7-در مرحله آخر از ما میخواهد زمان lease time رو مشخص کنیم و بعد از مشخص این قسمت گزینه next زا زده و پیام successfully را به ما خواهد داد و سرور DHCP ما آماده انجام عمل IPدهی بر روی شبکه هست.

  • نکته: در پنجره DHCP Server و در تب Lease آی پی ا که در شبکه پخش کرده و دیوایسی که IP را گرفت مشخصات ش رو میتونید ببینید.

برای یادگیری میکروتیک بصورت حرفه ای می توانید به دوره های آموزش میکروتیک مجموعه توسینسو یا بصورت ویژه به دوره آموزش MTCNA میکروتیک در این لینک مراجعه کند.


بهزاد حسن زاده
بهزاد حسن زاده

کارشناس زیرساخت دیتاسنتر و مجازی سازی (VMware)

متخصص در حوزه مجازی سازی ، تجهیزات زیرساختی سیسکو ، میکروتیک و مرکز داده

نظرات