اصلا به این موضوع فکر کرده اید که هر وسیله سخت افزاری که به سیستم شما متصل می شود دارای یک درایور برای برقراری ارتباط با سیستم عامل شما است ؟ بله ، هر دستگاهی که بر روی سیستم شما قرار می گیرد ابتدا درایور خود را نصب می کند و سپس شروع به فعالیت میکند ، اما برخی از این دستگاه ها درایور خود را بصورت خودکار نصب می کنند که به آنها Automatic Plug & Play گفته می شود و برخی را نیز خود شما بایستی بصورت دستی نصب کنید .
اما نکته مهم اینجاست که در حالت عادی شما بایستی پس از اتمام استفاده از یک سخت افزار آن را از روی سیستم خود حذف کنید ، شما برای دستگاه هایی مثل پرینتر معمولا اینکار را انجام می دهید ، اما فراموش می کنید که ابزارهایی مانند گوشی های موبایل ، حافظه های فلش ، دوربین های وبکم و بسیاری از دیگر وسایل در حالت Plug & Play کار می کنند هم نیاز به درایور دارند و شما پس از اتمام استفاده از آنها بایستی درایور مورد نظر آنها را حذف کنید .
اما نکته در اینجاست که درایور این دستگاه ها بر روی سیستم شما حتی پس از حذف فیزیکی باقی خواهند ماند و ممکن است شما را دچار مشکلات زیادی کنند ، مثلا اگر در درایور محصولی نقظه ضعف امنیتی وجود داشته باشد یک مهاجم می تواند از آن برای بدست آوردن دسترسی به سیستم شما استفاده کند و یا در ساده ترین حالت ممکن بار کاری سیستم عامل شما را بالا برده و فعالیت های عادی آن را می تواند دچار اختلال کند ، خوب راهکار ساده است بایستی درایور آنها را حذف کنیم اما از کجا ؟
پاسخ در Device Manager است اما در این حالت خاص شما نمیتوانید درایورهای این دستگاه ها را مشاهده و آنها را حذف کنید و گزینه ای هم برای نمایش آنها وجود ندارد ، این درایور ها مخفی هستند و بصورت پیشفرض نمایش داده نخواهند شد . به خاطر داشته باشید که ویندوز همانقدر که در شناسایی سخت افزارها مهارت دارد برای شناسایی حذف شدن و غیرفعال شدن آنها هوشمند نیست .
در حالت عادی شما برای حذف یک درایور از روی سیستم در Device Manager بر روی دستگاه مورد نظر راست کلیک کرده و گزینه Uninstall را می زنیم ، اما در اینجا دستگاهی به شما نمایش داده نمی شود در حالی که کلی درایور نصب شده وجود دارد . برای اینکه بتوانید درایورهای مذکور را پیدا کرده و آنها را حذف کنید بایستی مسیر زیر را دنبال کنید :
devmgr_show_nonpresent_devices
خوب الان می توانید وارد Device Manager شوید ، در قسمت View بر روی Show Hidden Devices کلیک کنید و تمامی درایورهای مخفی را می توانید مشاهده کنید ، براحتی درایور مورد نظر و اضافی خود را انتخاب و آن را uninstall کنید . درایورهایی که به رنگ خاکستری هستند همان هایی هستند که دیگر مورد استفاده قرار نگرفته و دستگاه های آنها از سیستم جدا شده اند .
بنیانگذار انجمن تخصصی فناوری اطلاعات ایران ، هکر کلاه خاکستری ، کارشناس امنیت اطلاعات و ارتباطات
محمد نصیری هستم ، بنیانگذار انجمن تخصصی فناوری اطلاعات ایران و مجموعه توسینسو ، هکر قانونمند و کارشناس امنیت سایبری ، سابقه همکاری با بیش از 80 سازمان دولتی ، خصوصی ، نظامی و انتظامی در قالب مشاور ، مدرس و مدیر و ناظر پروژه ، مدرس دوره های تخصص شبکه ، امنیت ، هک و نفوذ ، در حال حاضر در ایران دیگه رسما فعالیتی غیر از مشاوره انجام نمیدم ، عاشق آموزش و تدریس هستم و به همین دلیل دوره های آموزشی که ضبط می کنم در دنیا بی نظیر هستند.
زمان پاسخ گویی روز های شنبه الی چهارشنبه ساعت 9 الی 18
فقط به موضوعات مربوط به محصولات آموزشی و فروش پاسخ داده می شود