: :
مانده تا پایان تخفیف
فقط تا آخر امروز
فقط امروز
نوید یحیی پور
متخصص شبکه های سیسکو و امنیت زیرساخت

تفاوت IP Valid و IP Public در چیست؟

متاسفانه در کشور ما در حوزه IT بعضی واژه ها وارد لغتنامه تکنولوژی میشه که در هیچ جای دنیا نظیر نداره! حتی تلفظ هایی از کلمات پر استفاده و مهم حوزه IT دیده میشه که صرفاً در داخل کشور ساخته شده و منبع اصلی آنها هم اصلاً معلوم نیست! شاید از حساسیت بیش از حد و تعصب بنده به رشته IT باشه که باعث میشه در هنگام شنیدن تلفظ نادرست کلمات تخصصی آی تی و یا استفاده از واژه هایی که اصلاً در کشور دیگری وجود خارجی ندارند، ناراحت بشم!

دوره های شبکه، برنامه نویسی، مجازی سازی، امنیت، نفوذ و ... با برترین های ایران

در این انجمن و متاسفانه در تمامی ISP های کشور از واژه ای به نام آی پی Valid استفاده میشه که بنده با خوندن بیش از 30 کتاب زبان اصلی تخصصی حوزه IP تاکنون چنین واژه ای در هیچ یک از این کتاب ها ندیدم حتی در کل کتاب های روتینگ و سوییچینگ خود شرکت سیسکو! و برایم جای سوال شده که این واژه در اصل توسط چه کسی به لغت نامه IT کشور وارد شده؟!


-------------------------------------------------

آموزش شبکه

برای دسترسی به مجموعه بهترین دوره های آموزش شبکه های کامپیوتری ( مبانی شبکه ، نتورک پلاس ، مانیتورینگ و ... ) مقدماتی تا پیشرفته با ارائه گواهینامه و فیلم رایگان همین الان کلیک کن

--------------------------------------------------

با نوشتن این نکته خواستم به متخصصین زمینه آی تی کشور که بنده خودمو از لحاظ سطح علمی از همشون پایینتر میدونم، خدمتی هرچند کوچک کرده باشم و یادآوری کنم چنین واژه ای در هیچ کتاب تخصصی فناوری اطلاعات و شبکه به زبان انگلیسی وجود نداره یا حداقل بنده حقیر آن را ندیده ام.تنها واژه ای که در مورد نوع آی پی ها دیدم Public IP و Private IP بود که Public IP در اینترنت قابل مسیریابی و دسترسی هست و Private IP ها در داخل شبکه های خصوصی استفاده میشه و از اینترنت قابل دسترس نیست.

حتی بارها وقتی با متخصصین پشتیبانی ISP ها تلفنی صحبت کردم که به جای استفاده از: شما آی پی استاتیک دارید؟ پرسیدن: شما آی پی ولید دارید؟ در مبحث اختصاص آی پی هم: وقتی کاربری از ISP سرویس دسترسی به اینترنت (به عنوان مثال ADSL) خریداری می کنه، در هنگام ارتباط کاربر با تجهیزات ISP مربوطه، یک آی پی توسط DHCP سرور و از Address Pool سرور ریموت اکسس (BRAS) به کاربر (منظور مودم) اختصاص پیدا می کنه که در هربار قطع ارتباط و اتصال دوباره این IP عوض میشه که بهش Dynamic IP Address میگن.

در صورتی که کاربر درخواست IP ثابتی رو بده که مثلاً به مدت 1 ماه فقط همون آی پی به مودمش داده بشه (و 10 هزار تومن هم پول پرداخت کنه به ISP) بهش میگن Static IP Address. اگر همچنان با خواندن این مطلب متوجه تفاوت این دو کلمه نشده اید ، پیشنهاد می کنم در دوره آموزش نتورک پلاس به قسمت آدرس دهی آیپی و ساختار آدرس IP مراجعه کنید و به خوبی این دو کلمه و تفاوت اصلی بین آنها را درک کنید.


نوید یحیی پور
نوید یحیی پور

متخصص شبکه های سیسکو و امنیت زیرساخت

مدرس دوره های CCIE Enterprise Infrastructure و CCIE Service Provider شرکت مشاوره و آموزشی Orhan Ergun LLC

نظرات