سلام و عرض ادب دوستان عزیز.میخواهم در مورد یکسری توابع در اکسل صحبت کنم.روش به این صورت است که دونه دونه تابع ها رو نام می برم و با مثال برای شما عزیزان توضیح می دهم.
خوب بریم سراغ تابع Average:
تابع Average برای میانگین گرفتن از داده های عددی به کار برده می شود.مانند معدل گیری که انجام می دهیم.به شکل زیر دقت فرمایید:
همانطوری که مشاهده می فرمایید در ستون I ما 3 عدد داریم در نتیجه جواب 6.66 شد یعنی 20/3
در ستون J همانطوری که ملاحظه می فرمایید 4 عدد داریم که جواب در سلول سبز رنگ نمایش داده شده است به عبارتی 20/4.
در تابع Averageساختار تابع به شکل زیر است:
AVERAGE(number1, [number2], ...)
که عدد دوم به بعد اختیاری هست.همچنین حداکثر میانگین 255 عدد را می توانیم محاسبه نماییم.
AverageA::
به مثال زیر دقت کنید:
منطق بدین صورت است که در ستون F سه داده عددی(10،5، 4) و 2 داده متنی(Tosinsoو True) را داریم.در این تابع، داده متنی(به غیر از True و False) را مساوی صفر در نظر می گیرد.همچنین می دانیم که در منطق کامپیوتر True برابر 1 و False برابر 0 می باشد.در نتیجه داریم:
(10+5+0+1+4)/5=4
که در بالا True را برابر 1 در نظر گرفت و tosinso را معادل 0 در نظر گرفت.
AverageIf:
تابع Averageif یکی از توابع بسیار مهم در اکسل می باشد که برای ایجاد میانگین شرطی یا به عبارت دیگر میانگین براساس شرط عمل می کند.
ساختار تابع Averageif به شکل زیر می باشد:
AVERAGEIF(range, criteria, [average_range])
Range:محدوده شرط می باشد.
Criteria:شرط می باشد
Average_Range:محدوده حساب میانگین(جایی که می خوایم میانگینشو حساب کنیم(عدد))
به مثال زیر توجه نمایید:
در مثال بالا همانطور که ملاحظه می فرمایید می خواهیم میانگین نمرات دانش آموزان کلاس A را محاسبه نماییم.اگر از تابع Average استفاده نماییم جواب اشتباه می باشد چون که میانگین نمرات همه دانش آموزان محاسبه می شود.در حالی که ما فقط میانگین دانش آموز A را می خواهیم.
در نتیجه از تابع Averageif استفاده می کنیم.
در آرگومان اول محدوده شرط را وارد می کنیم.باید دقت کنید که محدوده شرط جایی است که شرط از توی آن بیرون می آید.به عبارت دیگر تشخیص شرط با حل تمرین و حل تمرین و باز هم حل تمرین براتون کامل ملموس خواهد شد. در اینجا چون دانش آموزان کلاس A را خواسته پس محدوده شرط من ستون J خواهد بود.شرط چیه؟ شرط اینه که کلاس A باشه.پس شرط از تو دل محدوده شرط بیرون اومد و داخل دابل کوتیشن قرار دادیم.چرا؟ چون متن است.(متن و عبارات شامل عملگرهای مقایسه ای مثل عملگرهای >،<،=>،=<، <>) باید داخل دابل کوتیشن قرار بگیرند.اگر داخل دابل کوتیشن قرار ندهید جواب با خطا مواجه خواهد شد.حال محدوده حساب میانگین طبیعیه که باید عدد باشه و تو سوال هم گفته میانگین نمرات کلاس A، در نتیجه محدوده محاسباتی میانگین نیز ستون I خواهد بود.
بدین صورت تونستیم میانگین نمرات دانش آموزان A را محاسبه کنیم.نکته آخر اینکه این تابع داینامیک است یعنی اگر مقداری رو تغییر دهید به صورت اتوماتیک روی نتیجه تاثیر خواهد گذاشت.
امیدوارم این مطلب مفید واقع شده باشه.
موفق و پیروز باشید.
زمان پاسخ گویی روز های شنبه الی چهارشنبه ساعت 9 الی 18
فقط به موضوعات مربوط به محصولات آموزشی و فروش پاسخ داده می شود