با توجه به اینکه تمامیه فضای مجازی و اینترنت دارای تصاویر هستند اما تمامیه تصاویر کیفیت مطلوب را ندارند و بسیاری تصویر بی کیفیت وجود دارد شاید پیش خود بگویید خب این مورد مهمی نیست اما در واقع زمانی که میخواهید طرح گرافیکی را ایجاد کنید دچار مشکلات زیادی میشوید.
در این مقاله با هم تصاویر رستری را به وکتور تبدیل میکنیم پس با ما همراه باشید.
تصاویری مقیاس پذیر که به جای پیکسل از معادلات ریاضی و انحنا در آن استفاده شده است بدین معنا هرچه در تصاویر زوم کنید دچار افت کیفیت نمیشوند و دست شما در طراحی با تصاویر وکتوری کاملا باز است اما تصاویری که در اینترنت وجود دارد بسیاری از آنها Raster هستند. در واقع تصاویر وکتور به علت برداری بودن از فضای رزولوشن مستقل هستند و ایرادی به این تصاویر نمیشود گرفت.
در این قسمت میخواهیم تمامی مراحل لازم برای تبدیل یک تصویر از رستر به وکتور را با هم بگذرانیم:
اینکه از چه تصویری برای طراحی خود استفاده میکنید کاملا شخصی است ولی درنظر داشته باشید که تصاویری که دارای سایز بزرگی هستند زمان بیشتری را باید برایشان صرف کنید پس اگر برای تمرین و یا دفعه اول برای طراحی تان است بهتر است از یک تصویر نسبتا ساده برای شروع کار استفاده کنید ، تصویری که انتخاب میکنید بهتر است رزولوشن پایینی داشته باشد و عکس شلوغی نباشد به خصوص در قسمت پس زمینه. ما تصویر زیر را انتخاب کرده ایم.
در این مرحله لازم است با ابزار trace image کار کنیم برای آشنایی بیشتر با این ابزار میتوانید به آموزش ایلوستریتور در وب سایت توسینسو مراجعه کنید. این ابزار به شما اجازه میدهد تا تمامی اطلاعات لازم برای خارج کردن رنگ های تصویر را داشته باشید و شبیه آن رنگ ها را بسازید. برای اینکه بتوانید از تنظیمات ویرایش تصویر استفاده کنید لازم است در ابتدا تصویر وارد کرده در نرم افزار ایلوستریتور را به حالت انتخاب در آورید تا در نوار بالایی نرم افزار گزینه های ویرایش برای شما فعال شود. در کنار گزینه image Trace یک نشانگر است که اگر آن را بزنید به صورت کشوئی برایتان باز میشود که در این پنجره گزینه هایی وجود دارد مانند ویرایش با بیشترین جزئیات «High Fidelity Photo» یا «Low Fidelity Photo»به معنای کمترین جزئیات است و گزینه های دیگری که بسته به نوع کارتان میتوانید از آنها استفاده کنید و اگر برایتان سوال است که چه موردی برای چه جایی باید استفاده شود بسته به کیفیت تصاویرتان یعنی اگر دارای کیفیت پایین است از کمترین جزئیات و یا اگر دارای کیفیت بالایی میباشد از بیشترین جزئیات در منو image trace استفاده کنید ، لازم است بدانید که در زمان انتخاب به صورت خودکار تغییر ایجاد میشود و بسته به کیفیت و جزئیات تصاویرتان ممکن است کمی طول بکشد که صبر شما را در ویرایش طلب میکند. بعد از اعمال ویرایش خواهید دید که مقداری از جزئیات تصویر شما از بین خواهد رفت در عوض چیزی مشخص است که دیگر پیکسلی وجود ندارد و این دو تصاویر را زمانی که در کنار همدیگر بگذارید تفاوت آنچنانی با هم ندارند.
بیشتر بدانید : ایلوستریتور چیست؟
صبور باشید چون هنوز کار ما به پایان نرسیده است و با این حال باید باز هم ویرایش در تصویرمان ایجاد کنیم ، در همان نوار بالایی با استفاده از گزینه Expand قسمت هایی که به تصویر معنا میدهند را از هم جدا میکنیم و در دسته بندی های کوچکتر قرار میدهیم. برای اینکه به گزینه های بیشتر دسترسی پیدا کنید لازم است بروی قسمت مورد نظر کلیک راست کرده و از گزینه های موجود ungroup را انتخاب کنید این کار به این علت است که طرح شما به بخش های مجزا تبدیل شود تا هر قسمت را بطور مجزا بتوانید ادیت کنید. در قسمت لایه ها اگر دقت کنید تمامی آیتم ها را مشاهده میکنید که به صورت لایه های جداگانه وجود دارند.
حالا که توانستیم عکسی که داشتیم رو به وکتور تبدیل کنیم از این به بعد برای هر تغییر و ویرایشی دستمان باز است پس در مرحله اول قسمت های رنگی که نمیخوایم در خروجی نهایی دیده شود را حذف میکنیم. برای اینکه بتوانیم یک دسته رنگ را انتخاب کنیم از طریق ابزار direct selector و انتخاب کردن shape و از راه select > same > Fill color میتوانید تمامی گروه های یکسان رنگی را انتخاب کرد. بعد از این مرحله با استفاده از دکمه روی کیبورد backspace هر shape که خواستید را حذف کنید سپس بعد از حذف کردن رنگ ها میتوان با استفاده از براش و یا ابزار پن فضاهای خالی که ایجاد شده را جایگزین کنید.
اگر تا اینجای کار با ما امده اید و با خوش سلیقگی و خوش ذوقی های خود میتوانید نتیجه ی فوق العاده ای بگیرید و بعد از آن با خروجی گرفتن و ذخیره کردن فایل به پروژه خود پایان دهید به این مورد توجه کنید که بهترین فرمت برای نرم افزار ایلوستریتور SVG است که از طریق file > export > export as خروجی بگیرید و در اینجا یک اسم برای فایلتان انتخاب کنید و در بین فرمت های مختلف save as type به دنبال فرمت SVG بگردید.
کار طراحی ما تمام شد و الان بر روی سیستم خود یک فایل داریم با نام انتخابی خودمان.
طراح وب و گرافیست
من علیرضا هستم ، سالهاست که در حوزه طراحی سایت بصورت تخصصی فعالیت می کنم . تخصص های اصلی من در حوزه آموزش وردپرس ، آموزش نرم افزارهای گرافیکی ، مبانی کامپیوتر و بصورت کلی هر چیزی در حوزه وب هست ... عاشق آموزش و یادگیری هستم.
زمان پاسخ گویی روز های شنبه الی چهارشنبه ساعت 9 الی 18
فقط به موضوعات مربوط به محصولات آموزشی و فروش پاسخ داده می شود