جشنواره تخفیف های جمعه سیاه

10 روش مقابله با حملات سایبری که باید بشناسید

حملات سایبری چیست؟ با پیشرفت در تکنولوژی و قرار دادن اطلاعات مهم و امنیتی و اعتباری در فضای سایبری، امنیت این فضا یکی از مسائل مهم است زیرا اگر شما راهکار های امنیتی و روش های مقابله با حملات سایبری را بلد نباشید ممکن است اطلاعاتتان در خطر باشد.

دوره های شبکه، برنامه نویسی، مجازی سازی، امنیت، نفوذ و ... با برترین های ایران

در این مقاله قصد داریم تا 10 روش مقابله با حملات سایبری را برایتان توضیح دهیم تا بتوانید در حفاظت از اطلاعاتتان کوشا باشید.

روش های مقابله با هک شدن

حتما تا کنون شنیده اید که اطلاعات یکی از شرکت های بزرگ توسط یک فرد یا یک گروه از هکر ها مورد حمله سایبری قرار گرفته و اطلاعاتشان به سرقت رفته یا نابود شده است، در این موارد اگر اطلاعات حیاتی یک شرکت به سرقت رفته باشد ممکن است حتی کل اعتبار و سرمایه آن شرکت از دست رفته باشد.

پس با این وجود آشنا بودن با این روش ها میتواند برای شما بسیار کارآمد باشد.

حمله سایبری چیست؟

حمله سایبری یعنی سوء استفاده و یا ورود غیر قانونی به شبکه یا سیستم شما و هکر با استفاده از کد های مخرب میتواند اطلاعات شما را مسموم یا به سرقت ببرد و اطلاعات شبکه یا کامپیوتر شما را به خطر بیاندازد.

برخی از حملات سایبری که باید بشناسید

در ادامه چند نوع رایج از حملات سایبری را برایتان بازگو میکنیم تا بیشتر با این روش ها آشنا باشید.

روش فیشینگ (Phishing)

در حقیقت روش فیشینگ ارتباطات جعلی با شما برقرار میکند ولی به گونه ای که انگار یک منبع مرتبط با شما ارتباط گرفته است و در این روش هدف هکر اطلاعات حساس مانند اطلاعات کارت های اعتباری و اطلاعاتی مانند پسوورد و رمز های ورود به سیستم می باشد. معمولا این روش از طریق ایمیل انجام میشود و با یک نام معتبر برای جلب توجه فرد حمله شونده.

فیشینگ یکی از رایج ترین روش های هک کردن می باشد که متاسفانه هر روز در حال گسترش و بیشتر شدن است.

در این روش هکر حتی میتواند با ورود به سیستم قربانی و با نصب بد افزار روی سیستم او باعث خرابی سیستم قربانی شود.

حملات دیداس (DDOS)

حملات DDOS هم یکی از معروف ترین و پر کاربرد ترین حملاتی می باشد که بسیار توسط هکر ها مورد استفاده قرار میگیرد و این نوع از حمله سایبری در بستر اینترنت امکان پذیر می باشد.

این حملات با ارسال بسته های داده به قربانی و پر کردن پهنای باند و زیاد کردن ترافیک آن انجام میشود.

در این نوع از حملات فرد هکر با ترافیک زیاد و غیر معمول به یک سیستم و شبکه، آن سیستم یا شبکه را مشغول میکند و به گونه ای مشغول و ظرفیت ترافیک آن را پر میکند که پهنای باند آن کاهش پیدا میکند و حتی نمی تواند از درخواست های ساده یک کاربر هم پشتیبانی و به آن ها پاسخ دهد.

در حملات DDOS هدف هکر خرابی یک سیستم یا شبکه نیست بلکه هدف هکر ناتوان سازی آن شبکه یا سیستم در ارائه خدمات معمولی است.

حملات داس (DOS)

این حملات نیز مانند حملات دیداس با ارسال بسته های اطلاعاتی و داده های حجیم به سیستم یک میزبان در اینترنت انجام می شود و هدف آن قطع موقت یا دائم خدمت رسانی یک سامانه یا میزبان اینترنتی می باشد که میتواند منجر به قطع کامل سرویس یا تعلیق آن شود.

شباهت این روش با روش دیداس (DDOS) این است که هر دو این روش از تهاجم یک سرویس یا وب سایت یا سامانه را مورد تهاجم قرار میدهند و قصد شان توقف خدمات این میزبان است و به این منظور سامامنه یا وب سایت مورد نظر را پر از ترافیک میکنند.

تفاوت های این روش ها با یکدیگر چندین مورد است که تنها به دو مورد از آن میپردازیم، یکی از این تفاوت ها این است که در حملات DOS مهاجم از یک IP یا مکان برای تهاجم استفاده میکند که این می تواند به سادگی و تنها با استفاده از یک فایروال حرفه ای اتصال آن را قطع کرد اما در حملات دیداس (DDOS) مهاجم از چندین نقطه این کار را انجام میدهد و باعث پنهان شدن مکان وی می شود.

تفاوت حملات DOS و DDOS

تفاوت دیگر این است که در حملات DDOS فرد مهاجم از چندین دستگاه برای ارسال اطلاعات استفاده میکند به همین دلیل میتواند در زمان کمتری داده بیشتری ارسال کند و به این گونه میتواند با حجم بیشتری ترافیک وب سرویس را پر کرده و اقدام به قطع خدمات آن کند.

روش های مقابله با حملات سایبری:

روش نقطه پایانی (End point)

این روش بیشتر برای دستگاه هایی که به صورت ریموت و کنترل از راه دور می باشند کاربرد دارد و شرکت ها و کسب و کار ها میتوانند با استفاده از این روش از دستگاه های متصل شده به شبکه یا سیستم خود حفاظت کنند تا مورد حملات سایبری قرار نگیرند.

تبلت ها، لپ تاپ ها، سیستم های اینترنت اشیاء، اسکنر ها، سرور ها، ربات ها، تجهیزات پزشکی از جمله موارد نقطه پایانی به حساب می آیند که فرد هکر میتواند با نفوذ به این دستگاه ها و سپس اتصال این دستگاه ها به شبکه یا سرور اصلی یک کسب و کار تمامی یا بخشی از اطلاعات آن کسب و کار را خراب یا به سرقت ببرد.

نرم افزار های حفاظتی End Point به کسب و کار ها این امکان را میدهند تا بتوانند از دستگاه های کاربران خود حفاظت کنند تا اطلاعات کسب و کارشان به سرقت نرود.

استفاده از فایروال (Firewall)

شما میتوانید با استفاده از یک فایروال جلوی شبکه خود از هرگونه رخنه اطلاعاتی و نفوذ به شبکه خود که هر روز بروزرسانی می شوند و روش های جدید برای نفوذ به یک شبکه یا سیستم پیدا میکنند از این نوع حملات جلوگیری کنید.

سیستم فایروال به گونه ای تهیه و ساخته شده است که میتواند هر گونه حملات Brute Force را تشخیص و پیش از این که بتوانند به اطلاعات شما دسترسی داشته باشند آنها را تشخیص و مسدود کند تا به اطلاعات شما دسترسی پیدا نکنند و باعث خرابی یا به سرقت رفتن اطلاعات شما جلوگیری کند.

بالا بردن امینت وای فای (wifi)

امنیت وای فای یکی از مهمترین مواردی می باشد که برای موسسات و شرکت ها میتواند مهم طلقی شود زیرا هر چقدر دستگاه هایی که به وای فای شرکت شما متصل می شوند بیشتر باشند، احتمال خطر را برای شبکه شما بالا می برد.

شما با مدیریت دستگاه هایی که به وای فای شرکتتان متصل می شوند میتوانید در بالا بردن امنیت وایفای خود قدم هایی بردارید. یکی از این قدم ها انتخاب رمز خیلی سخت برای وای فای می باشد. قدم دیگر مخفی کردن وای فای از دید عموم مردم می باشد که باعث بالا رفتن امنیت وای فای شما می شود.

حساب های کاربران در سیستم های متصل به شبکه

یکی از روش های جلوگیری از نفوذ هکر به شکبه این است که هر یک از کارمندان شما حساب کاربری مختص به خود را داشته باشد تا امنیت شبکه تان بالا برود. وقتی جمعی از کارمندان فقط یک حساب کاربری دارند احتمال نفوذ هکر به شدت بالا میرود و هکر به سادگی میتواند خودش را جای یکی از این کارمندان جا زده و وارد یکی از سیستم های شبکه شما شود.

به روز نگه داشتن نرم افزار های مورد استفاده

یکی از روش هایی که میتوانید از این حملات جلوگیری کنید این است که سیستم عامل ها و نرم افزار های خود را به روز نگه دارید یا اگر به روز نیستند هرچه سریع تر آن ها را به روز کنید.

هیچ نرم افزاری در زمان عرضه خود کامل نیست و دارای باگ ها و مشکلات امنیتی بسیاری هست. این مشکلات طی به روزرسانی های متعدد رفع می شوند.

به همین خاطر است که میگوییم نرم افزار ها و سیستم عامل های خود را به روز نگه دارید تا این باگ های امنیتی که رفع می شوند درصد هک شدن و حمله شدن به سیستم شما را پایین تر میاورند زیرا باگ ها و مشکلات امنیتی کمتری خواهند داشت.

مدیریت دسترسی

در نظر گرفتن مدیریت دسترسی برای افرادی که صاحب کسب و کار هستند بسیار امر ضروری و مهمی است زیرا هر کارمند اگر دسترسی کاملی نسبت به سیستم خود داشته باشد میتواند با نصب هر گونه نرم افزار بر روی سیستم آن را به خطر بیاندازد.

شما میتوانید با اعطای سطوح دسترسی مختلف به کارمندان خود، فقط نیاز کارمندان خود به داده ها را تنظیم کنید و سیستم ها را آزادانه نگذارید تا موارد مخرب بر روی آن ها ظاهر شود.

کنترل دسترسی فیزیکی به سیستم ها

یکی از پر خطر ترین روش های هک به این صورت انجام می پذیرد که فرد مهاجم دارای یک فلش USB حاوی اطلاعات مخرب و آلوده را به شبکه شما متصل کند و دسترسی آن را به کل شبکه باز کند.

در این صورت اطلاعات  مخرب و آلوده وارد شبکه شما می شوند و باعث از بین رفتن اطلاعات یا نفوذ کامل یک فرد مهاجم به آن می شوند.

برای کنترل این موارد باید حواستان به این باشد که چه افرادی به سیستم های شما دسترسی فیزیکی دارند و البته استفاده از دوربین های مدار بسته نیز میتوانند در کمتر شدن این حملات سایبری سهیم باشند.

آموزش صحیح کارمندان

شما میتوانید با آموزش مناسب به کارمندان خود در شرکت یا موسسه و با کمک گرفتن از آن ها، باعث شوید تا امنیت سایبری شرکتتان بسیار افزایش پیدا کند.

یکی از رایج ترین روش هایی که مهاجمین میتوانند به اطلاعات شبکه و سیستم های شما دسترسی پیدا کنند، یک کارمند نا آگاه در شرکت شماست که با ندانستن خود باعث باز کردن دسترسی هکر به اطلاعات شما میشوند.

هکر میتواند با استفاده از یک ایمیلی با نام تجاری یا شخصی اقدام به ارسال لینک مخرب برای یکی از کارمندان شما کند و تنها کافیست تا کارمند نا آگاه شما بر روی این لینک کلیک کند.

آموزش کارمندان

شما باید با آموزش درست به کارمندان خود نحوه صحت سنجی لینک های مخرب یا سالم را بیاموزید و اینکه به هر نام تجاری یا شخصی اعتماد نکنند و همه لینک ها را باز نکنند تا آسیبی به شبکه یا سیستم های شما نرسد.

از اطلاعات حیاتی نسخه پشتیبان (Backup) تهیه کنید

همان طور که در بالا تر گفته شد، هکر ممکن است تا بخواهد اقدام به خرابی اطلاعات شما و نهایتا از بین بردن آن ها کند. اما وقتی شما همیشه یک نسخه پشتیبانی از اطلاعات خود دارید و آن را مدام به روزرسانی میکنید دیگر این خطر شما را تهدید نمی کند.

این کار میتواند به شما کمک کند تا هیچوقت بخاطر حملات سایبری متحمل ضرر های مالی ناشی از ازدست رفتن اطلاعات نشوید.

تعیین رمز عبور های قدرتمند

یکی از روش هایی که میتواند به شما کمک کند تا از حملات سایبری جلو گیری کنید این است که رمز های عبوری که برای سیستم ها و شبکه کسب و کار خود انتخاب میکنید از قدرت بالایی برخوردار باشند و هیچوقت رمز تکراری برای جایی انتخاب نکنید.

در صورتی که رمز تکراری یا یک رمز واحد برای همه سیستم های خود انتخاب کنید، هکر با بدست آوردن یکی از این رمز ها میتواند به سادگی به تمامی بخش های سیستم یا شبکه شما نفوذ کند.

سخن پایانی

در این مقاله قصد داشتیم تا شما را به انواع روش های هک و راه های مقابله با آن آشنا کنیم تا بتوانید با آگاه سازی کارمندانتان، کسب و کار امن تری را در فضای سایبری داشته باشید.


نظرات