صفحه آرایی در ورد چیست؟ شما برای هر کاری اعم از نوشتن مقاله، نوشتن پایان نامه، نوشتن نامه و هر مورد دیگری که میخواهید از نرم افزار ورد استفاده کنید نیاز به این دارید تا تب و قسمت Style رو در نرم افزار مایکروسافت ورد (Microsoft Word) بشناسید و بتوانید به صورت کامل از آن به سود خود استفاده کنید.برای یادگیری ترفندهای صفحه آرایی ورد می توانید به دوره آموزش ورد موجود در این لینک مراجعه کنید.
شما برای اینکه بتوانید ظاهر متن خود را مطابق با آنچه در نظر دارید بسازید، نیاز دارید تا از استایل های مختلفی که هرکدام در جای خود میتوانند متن شما را زیبا تر کنند استفاده کنید. برای مثال شما میدانید که برای متن های اصلی و بدنه خود نیاز دارید تا متنی با فونت های اداری یعنی B Nazanin و... داشته باشید، استایل ها به شما کمک میکنند تا تنها با چند کلیک بتوانید متن خود را مطابق با چیزی که قبلا ساخته اید فرمت دهی و استایل دهی کنید.
بخش استایل یکی از مواردی هستش که شما میتوانید در تب Home نرم افزار ورد خود به آن دسترسی پیدا کنید. این قسمت دارای اجزا مختلفی می باشد که میتواند به شما کمک کند تا در انتخاب استایل مناسب کار خود موفق باشید.
شما میتوانید با استفاده از دکمه هایی که در این قسمت برای شما قرار داده شده به قسمت های مختلف این پنل دسترسی پیدا کنید. در ادامه به توضیح کارایی این دکمه ها خواهیم پرداخت.
مهمترین استایل ها برای کاربری عمومی و نوشتن نامه ها و کار های ساده استایل های Normal برای نوشتن متن بدنه نامه شما می باشد و استایل های Heading1,Heading2,Heading3 به ترتیب عنوان های شما را بر اساس اهمیت دسته بندی خواهند کرد و میتوانند به نامه شما شکل بسیار مناسب و حرفه ای را القا کنند.
هر استایلی در جای خود دارای اهمیت بالایی می باشد اما یک سری از استایل ها مانند استایل هایی که در بالا معرفی کردیم، بیشتر به کار عموم کاربران ورد می آید که در ادامه دو مورد از آنها را معرفی میکنیم که در نوشتن کتاب و پایان نامه میتوانند بسیار کمک کنند.
شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که فقط همین چند تا استایل محدود رو میتوانیم در ورد استفاده کنیم؟ اما جواب این سواله خیر است، شما هم میتوانید استایل مختص خود را بسازید که در ادامه آموزش آن را مینویسیم اما خود ورد چی؟ در ادامه 2 روش به شما آموزش میدهیم تا بتوانید تمامی استایل هایی که در ورد آماده هستند و شما میوانید به آن ها دسترسی داشته باشید را ببینید و آن ها را به پنل استایل خود اضافه کنید.
روش اول این است که طبق تصویر پایین عمل کنید و ابتدا با گسترش دادن گالری استایل ها و سپس با کلیک بر روی دکمه Apply Styles… پنجره Apply Styles برای شما باز می شود و شما میتوانید در این پنجره با استفاده از لیست کشویی Style name تمامی استایل های موجود در ورد را دیده و از آن ها استفاده کنید.
در روش دوم هم مانند تصویر زیر تنها کافیست از طریق دکمه Styles گزینه Options را زده و در پنجره Style pane options لیست های کشویی را مطابق تصویر زیر تنظیم کنید. یعنی لیست Select styles to show را بر روی All Styles گزاشته و لیست Select how list is sorted گزینه Alphabetical را انتخاب کرده و حالا کافیست تا دکمه OK را بزنید. حالا میتوانید از پنل Syles همه استایل های موجود در ورد را مشاهده کرده و از آن ها استفاده کنید.
شما نیاز دارید تا اطلاعات مربوط به هر استایلی که نمیشناسید رو بدونید تا بتوانید آن را در جای مناسب استفاده کنید. برای اینکه بتوانید این اطلاعات را مشاهده کنید میتوانید طبق تصویر زیر عمل کرده و پنل Styles را باز کنید و موس خود را بر روی هر استایلی که میخواهید بدون حرکت نگه دارید تا لیستی از اطلاعات آن برای شما نشان داده شود. به این صورت شما میتوانید اطلاعات مربوط به هر استایل را در نظر داشته باشید.
پنل استایل یکی از اصلی ترین پنل هایی هستش که در بخش استایل وجود دارد و قابلیت این را هم دارد که تمامی استایل را به شما نمایش بدهد. اما در این پنل چند بخش و گزینه وجود دارد که در ادامه به چیستی و نحوه کار با آنها خواهیم پرداخت. ( عدد گذاری ها طبق تصاویر می باشد.)
در ورد شما میتوانید به سه روش مختلف استایل مورد نظر و شخصی خودتان را بسازید و از آن استفاده کنید. در ادامه به شرح این سه روش با تصویر می پردازیم تا بتوانید راحت تر آن را متوجه شوید و از این روش ها استفاده کنید.
در این روش باید طبق تصویر زیر عمل کنید و البته در این قسمت هم به صورت متنی به توضیح این روش خواهیم پرداخت.
در روش دوم کار ساخت سریع تر صورت میپذیرد اما برای تنظیم کردن باید مثل روش اول اقدام کنید. در ادامه به توضیح این روش خواهیم پرداخت.
روش سوم هم مانند روش دوم یک راه سریع برای ایجاد استایل جدید هست که در ادامه به توضیح این روش خواهیم پرداخت.
تنها گزینه ای که تا این قسمت از مقاله در قسمت گالری استایل ها توضیح نداده ایم این دکمه یعنی Clear Formatting می باشد.
کاربرد این دکمه این است که شما میتوانید پس از انجام کارتان با یک استایل با زدن این دکمه حالت نوشته خود را به صورت پیشفرض و Normal برگردانید و به نوشتن خود ادامه دهید.
شاید دلتان بخواهد به جای اینکه یک استایل مختص خودتان داشته باشید، اقدام به تغییر تنظیمات یکی از استایل هایی که در ورد وجود دارند کنید. برای این کار تنها کافیست مانند تصویر و توضیحات پایین عمل کنید.
برای اینکه بتوانید استایل های موجود در ورد یعنی هر استایلی را تغییر بدهید و رنگ و ... هر کدام را عوض کنید تنها کافیست بر روی استایل کلیک راست کنید تا گزینه Modify… برای شما ظاهر شود، سپس کافیست تا بر روی آن کلیک کنید تا پنل تنظیماتی که قبلا برای شما توضیح دادیم ظاهر شود و سپس میتوانید آن را ویرایش کنید.
در ادامه دکمه Format رو هم به صورت کامل براتون توضیح خواهیم داد.
پنجره Modify Style در قسمت های قبلی به صورت کامل توضیح داده شد اما این پنجره دارای یکسری از تنظیمات حرفه ای هم هست که در این قسمت به توضیح آن ها خواهیم پرداخت.
در مراحل قبل با قسمت های Properties و Formatting به صورت کامل آشنا شدید. در این قسمت میخواهیم به توضیح قسمت Format در این پنجره بپردازیم.
همانطور که در بالا تر پرکاربرد ترین استایل ها را به شما معرفی کردیم که کاربردی عمومی داشتند، در این قسمت میخواهیم استایل هایی را به شما معرفی کنیم که برای نویسندگان کتاب یا دانشجویانی که میخواهند پایان نامه خودشون رو بنویسند میتواند کاربرد زیادی داشته باشد. در ادامه به توضیح دو مورد از این استایل ها و نمایش جزئیات آن ها خواهیم پرداخت.
شما با استفاده از استایل پاورقی میتوانید مدل و سبک متن هایی که میخواهید به عنوان پاورقی از آن ها استفاده کنید رو بسپارید به این استایل تا برای شما یک پاورقی استاندارد و زیبا بسازد.
مشخصات این استایل به شرح زیر است:
این استایل فونت خاصی را پیروی نمی کند و اندازه متن آن هم 10 پوینت می باشد که مقداری کوچک تر از متن بدنه کتاب شما خواهد بود.
در قسمت پاراگراف این استایل از چپ به راست نوشته میشود که میتوانید جهت آن را به سادگی از طریق روشهایی که در بالا گفتیم تغییر دهید و فاصله آن تا خط بعدی پس از زدن دکمه Enter بر روی کیبرد شما یک خط می باشد.
در بخش استایل هم این استایل به صورت لینک شده می باشد و بیس آن هم Normal می باشد.
استایل بعدی که میتواند برای کسانی که نویسندگی کتاب انجام میدهند پر کاربرد باشد استایل Quote یا نقل قول هستش. کاربرد این استایل زمانی است که شما میخواهید یک نقل قول از کتاب یا شخص دیگری را بنویسید میتوانید از این استایل استفاده کنید تا بتواند شکل یک نقل قول زیبا را به متن شما بدهد.
مشخصات این استایل به شرح زیر است:
نوع فونت ایتالیک یا مورب است و رنگ آن هم Text1 می باشد که رنگ مشکلی می باشد.
در قسمت پاراگراف هم از اول و آخر خط 0.6 دهم پوینت فاصله دارد و خط ها عرض کمتری نسبت به متن اصلی بدنه دارند و جهت نوشتار هم چپ به راست و جایگاه نوشته هم وسط چین می باشد.
این استایل هم به صورت لینک شده قرار دارد و میتوانید آن را در گالری استایل خود مشاهده کنید. این را در نظر داشته باشید که پس از اینکه نوشتن متن شما با این استایل تمام شد کافیست دکمه Enter را بر روی صفحه کلید خود بزنید تا استایل متن شما به Normal تبدیل شود.
احتمالا به این فکر کرده اید که خب ما یک استایل ساختیم حالا چطوری به یه سند منتقلش کنیم؟ در این قسمت میخواهیم راه حل این مسئله رو براتون شرح بدیم.
برای اینکه بتوانید یک استایل را به سند دیگری منتقل کنید تنها کافیست در نرم افزار ورد وارد تب View شوید و سپس دکمه Macros را بزنید و گزینه View Macros را انتخاب کنید تا پنجره Macros برای شما باز شود.
در این قسمت تنها کافیست دکمه Organizer… را بزنید تا پنجره Organizer برای شما باز شود.
در پنجره Organizer شما باید به تب Styles برید تا بتوانید استایل های خود را مشاهده کنید. برای مشاهده استایل ها کافیست تا دکمه Close File در پایین قسمت In Document1 را بزنید تا فایل برای شما بسته شود و مانند تصویر بعدی این دکمه تبدیل به دکمه Open File شود.
سپس کافیست تا سند مورد نظر خود را انتخاب کنید تا مانند تصویر زیر تمامی استایل هایی که در آن استفاده کرده اید را به شما نمایش بدهد. حالا باید استایل هایی که میخواهید منتقل کنید را انتخاب کنید و به سند دومی که انتخاب کرده اید در قسمت راست پنجره، دکمه Copy را بزنید تا استایل ها به این سند منتقل شود و بتوانید از این استایل ها استفاده کنید. پس از انجام این کار تنها کافیست دکمه Close را زده و به کار خود ادامه دهید.
برای اینکه بتوانید برای استایل مورد نظر خود یک کلید ترکیبی قرار بدهید تا بتوانید به صورت سریع تر با آن کار کنید تنها کافیست:
بیشتر بدانید: نرم افزار ورد (word) چیست؟ معرفی کامل ، کاربرد و آموزش جامع
شاید دلتان بخواهد برای تمیز تر شدن کارتان از شماره گذاری عناوین استفاده کنید که میتواند ظاهر متفاوتی به متن شما بدهد و آن را حرفه ای تر کند.
برای اینکه بتوانیم عناوین خود را شماره گذاری کنیم تنها کافیست بر روی دکمه مخصوص آن (1) کلیک کنید و در قسمت باز شده یکی از انواع آن را انتخاب کنید.
اما ممکن است تا این نمونه های آماده مناسب شما نباشد، برای اینکه بتوانید یک الگو شماره گذاری را خودتان ایجاد کنید میتوانید از گزینه Define new list style… (3)کلیک کرده و از این قسمت تنظیمات مربوط به آن را انجام دهید.
گزینه Define new multilevel list… (2) به شما این قابلیت را میدهد تا لیستی تهیه کنید که دارای چند مرحله مختلف و چند بخش مختلف باشد.
در این مقاله قصد داشتیم تا شما را به صورت کامل با بخش استایل های نرم افزار مایکروسافت آفیس ورد آشنا کنیم تا بتوانید صفحات ورد خود را بخوبی بیارایید و بتوانید ظاهر حرفه ای به کتاب یا پایان نامه و یا نامه های خود بدهید.
دانشجو
زمان پاسخ گویی روز های شنبه الی چهارشنبه ساعت 9 الی 18
فقط به موضوعات مربوط به محصولات آموزشی و فروش پاسخ داده می شود