: :
مانده تا پایان تخفیف
فقط تا آخر امروز
فقط امروز
محمد نصیری
بنیانگذار انجمن تخصصی فناوری اطلاعات ایران ، هکر کلاه خاکستری ، کارشناس امنیت اطلاعات و ارتباطات

متاتگ چیست؟ معرفی کاربرد Meta Tag در سئو به زبان ساده

Meta ها انواع و اقسام مختلفی در HTML دارند برای مثال Meta Tag ، Meta Description از انواع این Meta ها هستند. اگر بخواهیم تعریف درستی از واژه Meta Tag و کاربرد آن داشته باشیم به این شکل می توانیم عنوان کنیم که :

دوره های شبکه، برنامه نویسی، مجازی سازی، امنیت، نفوذ و ... با برترین های ایران

Meta Tag ها در واقع یک نوع HTML Tag خاص هستند که اطلاعاتی در خصوص صفحه وب سایت شما ارائه می دهند ، بر خلاف سایر Tag های HTML متا تگ ها هیچ کاری به شیوه نمایش مطالب در وب سایت شما ندارند و تاثیری هم در قالب ساختاری و اطلاعات وب سایت شما نخواهند داشت. اطلاعاتی که شما می توانید در Meta Tag ها مشاهده کنید اطلاعاتی مثل شخص سازنده صفحه ، وهله های زمانی بروز رسانی صفحه وب ، موضوع و اطلاعات موجود در محتوای صفحه وب و اینکه چه کلید واژه هایی یا Keyword هایی در این صفحه وب استفاده شده اند ، می باشد. بسیاری از موتورهای جستجو از این اطلاعات برای ایجاد کردن اطلاعات پایگاه داده Index های خود استفاده می کنند. در این مقاله سعی می کنیم تا حد ممکن Meta Tag ها را بررسی کرده و متوجه بشویم که چگونه می توانیم از آنها در وب سایت های خود استفاده کنیم.

اگر به تازگی وارد دنیای طراحی صفحات وب شده اید ممکن است تاکنون حتی اسم Meta Tag را هم نشنیده باشید.. البته قصد جثارت ندارم اما برخی از کسانی که حتی خود را برنامه نویس و طراح وب خوب هم می دانند از این موضوع استفاده نمی کنند و یا حتی دقیقا نمی دانند که این Meta Tag دقیقا چه کاری انجام می دهد و چقدر می تواند برای وب سایت شما مفید باشد. Meta Tag ها باعث می شوند که موتورهای جستجوی اینترنتی صفحه وب سایت شما را بهتر پیدا کرده و براحتی بتوانند شما را در پایگاه داده خود Index کنند ، با اینکار طبیعتا بازدید وب سایت شما بهتر خواهد شد زیرا در نتیجه ای که توسط جستجوی کاربران توسط موتورهای جستجو نمایش داده می شود صفحه وب سایت شما دیده می شود.

اگر در صفحه وب سایت شما Meta Tag وجود نداشته باشد بسیاری از موتورهای جستجوی اینترنتی نمی توانند وب سایت شما را ببینند و در نتیجه هیچکس وارد وب سایت شما نخواهد شد ، البته در همینجا تاکید می کنم که همه موتورهای جستجو وابسته به این Meta Tag ها نیستند و برخی از مهمترین موتورهای جستجو دیگر صفحات وب را بر اساس Meta Tag ثبت نمی کنند ، اما بصورت کلی این تگ ها یک قسمت مهم برای وب سایت شما به حساب می آیند ، اگر فرض کنیم که شما یک صفحه وب سایت در انجمن تخصصی فناوری اطلاعات ایران داشته باشید یا حتی یک وبلاگ داشته باشد ( به امید خدا همه دوستان وبلاگ خواهند داشت ، در آینده ای نزدیک ) ساختار Meta Tag ای که در این صفحات وجود دارد به شکل زیر خواهد بود :

<head> 
<meta name="keywords" content="سئو, SEO, بهینه سازی برای موتورهای جستجو, آموزش سئو"> 
<meta name="description" content="آموزش بهینه سازی صفحات وب"> 
</head> 

البته زمانیکه شما می خواهید کلید واژه برای صفحات وب خود داشته باشید بایستی بیشتر از 3 یا 4 عدد کلیدواژه داشته باشید اما این بر می گردد به ایده و طرحی که شما در ذهن دارید. توجه کنید که در مثال بالا در ابتدا و انتهای Meta Tag ها از تگ head استفاده شده است ، دلیل اینکار منطقی است ، ساختار HTML به شما می گوید که در صورتیکه از Meta Tag ها در جای دیگری استفاده کنید برای من قابل قبول نیست ، اگر Meta Tag را در میان تگ head صفحه خود قرار ندهید در واقع Meta Tag کار نخواهد کرد. موارد بسیار زیادی وجود دارد که شما در هنگام انتخاب کلیدواژه ها باید در نظر بگیرید ، از خودتان بپرسید :

اگر من یک کاربر بودم و برای پیدا کردن این مطلب در موتورهای جستجو ، جستجو می کردم چه چیزی را جستجو می کردم تا این صفحه را ببینم ؟ البته ممکن است شما کلید واژه هایی را انتخاب کنید که در محتوای صفحه وب سایت شما وجود داشته باشد ، البته این کلمات حداقل یکبار باید در متن محتوای شما وجود داشته باشد. برخی از موتورهای جستجو ابتدا کلیدواژه شما را نگاه می کنند و به دنبال پیدا کردن کلیدواژه مورد نظر در متن صفحه شما می گردند اگر بتواند چندین کلمه مشابه کلیدواژه شما در محتوا پیدا کند شما را در نتایج جستجو در رتبه بالاتری قرار می دهد ، البته توجه کنید که لطفا این موضوع را خز نکنید.

برخی از وب سایت ها در کلیدواژه های خود یک کلمه را می نویسند و به جای تولید محتوای مناسب فقط هزاران بار این کلید واژه را در صفحه وب خود تکرار می کردند ، اینکار در اوایل با وجود نقص هایی که در الگوریتم های جستجوگر موتورهای جستجو بود جواب می داد که بسیار کار زشتی است ، اما امروزه با بروز شدن این الگوریتم ها دیگر استفاده از این کلک جواب نمی دهد و شما حتی ممکن است در Blacklist موتورهای جستجو قرار بگیرید و به عنوان Spammer شناخته شوید.

یکی از کلک هایی که خیلی هم کاربردی است این است که شما از کلمات اشتباه تایپ شده توسط کاربر نهایت استفاده را ببرید ، شما می توانید در کلمات کلیدی خود از واژه هایی که برخی اوقات کاربران به اشتباه تایپ می کنند نهایت استفاده را ببرید ، فرض کنید شخصی به دنبال پیدا کردن واژه پوشک بچه در گوگل است ، این شخص به اشتباه واژه پوشک بچه را پوشگ بچه جستجو می کند ، اگر شما در کلید واژه های خود این کلمه را داشته باشید ، نتیجه خوبی بدست خواهید آورد.

البته همین موضوع یک بعد منفی نیز دارد ، اگر موتورهای جستجو تشخیص دهند که شما از کلیدواژه ای استفاده کرده اید که در محتوای شما وجود ندارد ممکن است رتبه شما را در نتایج نمایشی کاهش دهند. یکی از قسمت های مهم دیگر Meta Tag که در واقع Meta Tag نیست اما بسیار برای رتبه بندی در موتورهای جستجو بسیار می تواند مفید باشد تگ عنوان یا Title Tag است که در مقاله قبلی بصورت کامل در این خصوص صحبت کردیم . امیدوارم در این دو مقاله تا حدودی در خصوص انواع Meta ها مطلب یاد گرفته باشید ، بی صبرانه منتظر انتقادات و پیشنهادات شما دوستا هستیم . توسینسو باشید.


محمد نصیری
محمد نصیری

بنیانگذار انجمن تخصصی فناوری اطلاعات ایران ، هکر کلاه خاکستری ، کارشناس امنیت اطلاعات و ارتباطات

محمد نصیری هستم ، بنیانگذار انجمن تخصصی فناوری اطلاعات ایران و مجموعه توسینسو ، هکر قانونمند و کارشناس امنیت سایبری ، سابقه همکاری با بیش از 80 سازمان دولتی ، خصوصی ، نظامی و انتظامی در قالب مشاور ، مدرس و مدیر و ناظر پروژه ، مدرس دوره های تخصص شبکه ، امنیت ، هک و نفوذ ، در حال حاضر در ایران دیگه رسما فعالیتی غیر از مشاوره انجام نمیدم ، عاشق آموزش و تدریس هستم و به همین دلیل دوره های آموزشی که ضبط می کنم در دنیا بی نظیر هستند.

نظرات