بصورت پیشفرض فایلها و تنظیمات کاربران یعنی همان یوزر پروفایل در سیستم لوکال و در زیر پوشه ی Users (ویندوز سون و 8) و در زیر پوشه Documents and Settings (در ویندوز XP) هست که در درایو اصلی ویندوز که اغلب همان درایو C هست وجود دارند که با عوض کردن ویندوز قاعدتا حذف میشوند دلیل حذف کلیه فایلها و استاد موجود بر روی صفحه دسکتاپ یا My Documents و یا ... هم همین هست شما میتوانید مسیر ذخیره سازی این فایلها را عوض کنید اما چیزی که در این مقاله به آن میپردازیم استفاده از این حالت در شبکه های Enterprise و تحت Domain هست .
در این شبکه ها هر کاربر با نام کاربری تحت دامین خود به هر سیستمی که لاگین میکند یک پوشه حاوی تنظیمات پروفایل و فایلهای کاربری او که شامل Desktop , My documents و ... میباشند ایجاد خواهد شد و با توجه به اینکه این پوشه در همان کامپیوتر لوکال ایجاد میشود با لاگین نمودن کاربر در سایر کامپیوترهای تحت دامین ، یک پوشه دیگر حاوی تنظیمات پروفایل و فایلها در کامپیوتر دیگر ایجاد میشود و کاربر به پوشه یا پوشه های موجود در کامپیوتر دیگر دسترسی نخواهد داشت به عبارت دیگر در شبکه های دامین هر کاربر بر روی هرکدام از کامپیوترها در شبکه یک پوشه پروفایل دارد و نمیتواند از یک پوشه مشترک برای تمام کامپیوترها استفاده کند . برای مثال اگر کاربری با نام کاربری خود بر روی یکی از کلاینتها لاگین کرده باشد و بر روی صفحه دسکتاپ خود فایلهای مورد علاقه خود را قرار دهد در صورت لاگین نمودن در کلاینت دیگر نمیتواند به آن فایلها دسترسی داشته باشد.
شما به عنوان مدیر شبکه با استفاده از Folder Redirection میتوانید مسیر ذخیره سازی این پوشه یا پوشه ها را Redirect کنید . میتوانید آن را بر روی همان کامپیوتر لوکال مثلا به یک درایو دیگر تغییر دهید که با عوض کردن ویندوز و فرمت کردن درایو C اطلاعات پروفایل حذف نشود ، میتوانید آن را به یک مسیر پوشه ی اشتراک گذاری در شبکه تغییر دهید که این مورد برای استفاده کاربرانی در شبکه که بر روی بیش از یک کامپیوتر لاگین میکنند کاربرد بیشتری دارد
یکی از خواص استفاده از آن هم این هست که کاربر با لاگین بر روی هر کلاینت در شبکه میتواند به پوشه پروفایل خود دسترسی داشته باشند به عبارت دیگر این کاربر با لاگین کردن بر روی تمامی کلاینتها در شبکه میتوانید به یک پوشه ثابت برای تنظیمات پروفایل و فایلهای خود مانند Desktop , My Documents و ... دسترسی داشته باشد همچنین در راستای حفاظت و امنیت اطلاعات هم میتوان از این قابلیت استفاده کرده و فایلهای مورد نظر را بر روی یک سرور یا هر کامپیوتری که آماده سرویس دهی باشد متمرکز سازی کرد . در استفاده از این قابلیت کاربران با فایلهایشان کار میکنند و در ظاهر هیچ احساسی ندارند که این فایلها بر روی یک پوشه اشتراک گذاشته شده در شبکه وجود دارد البته احتمال دارد که شاهد کندی سرعت در زمان انتقال داده ها باشید و آن هم بدلیل عدم ذخیره سازی اطلاعات بر سیستم لوکال هست که این هم بستگی به زیر ساخت شبکه شما و میزان کارایی و سرویس دهی سرور شما دارد .در این مقاله ما Folder Redirection را در محیط اکتیوداریکتوری مورد بررسی قرار میدهید برای دسترسی به تنظیمات Folder Redirection در گروپ پالیسی به مسیر زیر بروید :
User Configuration > Policies > Windows Settings > Folder Redirection
با توجه به این که این پالیسی در مسیر User Configuration قرار دارد لازم است که به یوزرهای موجود در اکتیودایرکتوری اعمال شود ، نه به کامپیوترها ! ضمنا این پالیسی ها تنها در شبکه های دامین قابل اعمال هست و در شبکه های Workgroup این پالیسی وجود ندارد.در ویندوز سرور 2008 امکان Redirect کردن پوشه های Desktop , Documents , Start Menu , AppData(Roming) , Picture , Music , Videos , Favorites , Contacts , Downloads , Links , Searches , Save Games وجود دارد همچنین شما میتوانید با استفاده از تنظیمات مشخص کنید که این پالیسی برای سیستم عاملهای قدیمی تر نیز اعمال شود البته این را بدانید که در ویندوزهای قدیمی تر تنها Redirect کردن Desktop , My Documents(Documents) , Application Data(AppData) , Start Menu امکانپذیر است در ادامه راجع به این تنظیمات بیشتر صحبت خواهیم کرد .
با راست کلیک بر روی هر کدام از پوشه های موجود در گروپ پالسی و انتخاب Properties تنظیمات پالیسی مربوط به آن پوشه را مشاهده خواهید کرد بعنوان مثال ما در این پالیسی بر Desktop راست کلیک کرده و Properties را میزنیم سپس با پنجره ای به شکل زیر مواجه می شویم :
در این پنجره شما میتوانید مکانی برای پوشه Redirect شده در روی شبکه یا در یوزر پروفایل لوکال انتخاب کنید . در تب اول یعنی تب Target شما تنظیمات زیر را میتوانید انجام دهید که یک به یک به توضیح آنها میپردازیم :
این تنظیم بصورت پیشفرض قرار دارد و در حقیقت هیچ عملی انجام نمیدهد . در این حالت در صورتی که در GPO دیگری این پالیسی تنظیم شده باشد پالیسی موجود در GPO دیگر اعمال خواهد شد .
با اعمال این گزینه شما درواقع پوشه هر کاربر را به مکان یکسان و منحصر به فرد برای او Redirect میکنید البته برای کاربرانی که تحت تاثیر این GPO باشند . در این حالت شما پوشه کاربر را به یک مسیر مشخص Redirect میکنید این مسیر ثابت بوده و همیشه برای این کاربر یکسان خواهد بود . با انتخاب این گزینه پنجره به شکل زیر در می آید و شما قادر به انتخاب موارد زیر هستید که یک به یک آنها را توضیح خواهیم داد :
\\Server\ShareFolder\User Account Name\Folder Name
شما در ورودی مسیری مشابه \\server\ShareFolder می دهید و مابقی آدرس بصورت خودکار با توجه نام کاربری ایجاد خواهد شد یعنی : User Account Name\Folder Name بدلیل اینکه User Account Name در مسیر گفته شده برای هر کاربر برابر با نام کاربری او میباشد پس این مسیر برای هر کاربر متفاوت بوده در واقع هر کاربر آدرس منحصر به فردی برای پوشه Redirect شده خود دارد .
همچنین در آدرس ذکر شده Folder Name همان نام پوشه انتخاب شده توسط شما برای Redirection است ( Desktop , Documents ,... ) . همچنین در آدرس ذکر شده Folder Name همان نام پوشه انتخاب شده توسط شما برای Redirect شدن است ( Desktop , Documents ,... ) . در صورت Redirect کردن پوشه به محلی در شبکه لازم است ضمن وارد کردن آدرس تحت شبکه در قالب UNC دسترسی مناسب هم به کاربر مورد نظر لحاظ گردد .
با استفاده از این گزینه شما رفتار Redirection را برای پوشه ها بر اساس عضویت کاربر در گروه مشخص میکنید . در واقع تعیین میکنید که پوشه ی اعضاء چه گروهی به چه مکانی Redirect شود در زمان استفاده از این گزینه مکان Redirect شدن پوشه با توجه به عضویت کاربر در گروه ها متفاوت است با انتخاب گزینه Advanced—Specify locations for various user groups در قسمت Security Group Membership شما میتوانید گروه های کاربری وتنظیمات و مکان Redirect شدن را برای هرگروه کاربری مشخص نمایید :
پس از زدن دکمه Add پنجره ای با عنوان Specify Group and Location باز خواهد شد و شما در قسمت Specify Group Membership و با زدن دکمه Browse میتوانید گروه مورد نظر خود را انتخاب نمایید همچنین در قسمت Target Folder Location هم محل Redirect شدن پوشه را تعیین میکنید تنظیمات مربوط به قسمت Target Folder Location را قبلا توضیح داده ایم .
این گزینه تنها برای Pictures , Music و Videos قابل مشاهده است . این گزینه موجب رفع مشکل تفاوت ساختاری پوشه در ویندوزهای سون و ویستا با سیستم عامل های قدیمی تر خواهد شد . در صورتی که شما از این گزینه استفاده کنید دیگر نمیتوانید تنظیمات در تب Settings را انجام دهد و این تنظیمات از پوشه Documents به ارث برده خواهند شد . تا به اینجا تنظیمات تب اول یعنی تب Target را توضیح داده ایم اکنون به تب دوم یعنی تب Settings میرویم و تنظیمات آن را بررسی میکنیم :
در این قسمت شما رفتار سیستم را پس از حذف این پالیسی تعیین میکنید
همانطور که در ابتدای مقاله اشاره شد از Folder Redirection در راستای نظارت هرچه بهتر و افزایش امنیت و حفاظت از اطلاعات کاربران سیاست مناسبی هست هرچند در سیستم های لوکال با Properties گرفتن از پوشه و رفتن به تب Location میتوانید این کار را انجام دهید ولی در این مقاله این مسئله را در شبکه های Enterprise مورد بررسی قرار دادیم و سیاست های مورد نیاز و تنظیمات مربوطه را توضیح دادیم . با آرزوی سربلندی و پیروزی
کارشناس شبکه های مایکروسافت : علاقه مند به لینوکس
سعید صغیر شمس آبادی ، کارشناس سیستم عامل های سرور و سرویس های مبتنی بر مایکروسافت ، گرافیست و علاقه مند به مجازی سازی ، لینوکس و Open Source ، علاقه مند به کار تیمی و ...
زمان پاسخ گویی روز های شنبه الی چهارشنبه ساعت 9 الی 18
فقط به موضوعات مربوط به محصولات آموزشی و فروش پاسخ داده می شود