مهدی شلاهی
من رو در اینستاگرام ، آپارات و یوتیوب کافه آموزش دنبال کنید Cafe.Amuzesh@

مایکروسافت آژور چیست؟ از پیش نیازها تا بازار کار Microsoft Azure

آموزش آژور | دوره آژور | آموزش Azure | دوره Azure

دوره های شبکه، برنامه نویسی، مجازی سازی، امنیت، نفوذ و ... با برترین های ایران

مایکروسافت آژور (Azure) یک پلتفرم ابری ارائه شده توسط مایکروسافت است و این پلتفرم اجازه ارائه سرویس‌های مختلف ابری از جمله محاسبات، ذخیره‌سازی داده، و ابزارهای توسعه نرم‌افزار را می‌دهد. آژور یا Azure، به شما این امکان را می‌دهد که برنامه‌های خود را بر روی سرورهای مجازی یا فیزیکی اجرا کنید. همچنین امکان مدیریت و ذخیره داده‌ها، ایجاد پایگاه‌داده، اجرای خدمات وب، و بسیاری از امکانات دیگر را فراهم می‌کند. در ادمه در رابطه با دوره مایکروسافت آژور ، کاربرد و بازار کار این تخصص آشنا خواهیم شد.

وب سایت مایکروسافت آژور

https://azure.microsoft.com/en-us/

استفاده از سرویس‌های ابری Microsoft Azure برای شرکت‌ها و سازمان‌ها اهمیت زیادی دارد. این سرویس‌ها امکان اجرای برنامه‌ها، ذخیره ‌سازی داده‌ها، مدیریت پایگاه ‌داده، و ارائه خدمات متنوع دیگر را با استفاده از زیرساخت ابری مایکروسافت فراهم می‌کنند. با استفاده از Azure، شرکت‌ها می‌توانند به سرعت و بهبود کیفیت خدمات خود بپردازند. این سرویس‌ها امکان مقیاس‌ پذیری و انعطاف ‌پذیری بالا را فراهم می‌کنند، به این ترتیب شرکت‌ها می‌توانند منابع مورد نیاز خود را بر اساس نیازهای فوری و تغییرات درخواستی تنظیم کنند. علاوه بر این، امنیت و قابلیت اطمینان در Azure به عنوان یک سرویس ابری بسیار مهم است، که برای سازمان‌ها امکان حفاظت از اطلاعات حساس و اطمینان از عملکرد پایدار را فراهم می‌کند.

کاهش هزینه های سازمان توسط Microsoft Azure  

استفاده از خدمات ابری مانند Microsoft Azure می‌تواند برای یک سازمان افزایش بهره‌ وری و کاهش هزینه‌ها به همراه داشته باشد. این مزایا شامل موارد زیر می‌شوند:

  1. کاهش هزینه‌های سخت‌ افزار و نرم‌ افزار: با استفاده از خدمات ابری، نیاز به سرورها و تجهیزات فیزیکی کاهش پیدا می‌کند، که در نتیجه به صرفه‌ترین استفاده از منابع می‌شود.
  2. پرداخت به اندازه استفاده: با استفاده از مدل پرداخت به اندازه استفاده، سازمان‌ها تنها برای منابعی که واقعاً مصرف می‌کنند هزینه می‌پردازند، که می‌تواند به صرفه‌تر باشد.
  3. مقیاس‌پذیری: امکان افزودن یا کاهش منابع بر اساس نیازهای سازمان به سرعت فراهم می‌شود، که می‌تواند به بهره‌وری اقتصادی کمک کند.
  4. مدیریت و نگهداری ساده‌تر: مدیریت سرورها و نرم‌افزارها به عهده ابرسرویس می‌باشد، که زمان و هزینه مدیریت و نگهداری را کاهش می‌دهد.
  5. امنیت و قابلیت اطمینان: خدمات ابری معمولاً از امکانات امنیتی پیشرفته برخوردارند که می‌توانند از سوزاندن هزینه‌های ناشی از حادثه‌های امنیتی جلوگیری کنند.

علاوه بر این استفاده از خدمات ابری به سازمان‌ها این امکان را می‌دهد که به دقت نیازهای خود را برآورده کنند و در نتیجه هزینه‌ها را بهینه کنند.

پیش نیاز های دوره آموزشی microsoft azure چیست؟

به صورت کلی پیش نیازی به جز آشنایی با شبکه در سطح نتورک پلاس برای شروع یادگیری دوره های آژور وجود ندارد اما برای یادگیری دوره‌ آموزشی Microsoft Azure، می‌توانید با پیش نیازهای فنی زیر آشنا باشید:

  1. پایه دانش کلی: داشتن دانش پایه در زمینه‌های شبکه، سیستم عامل، و اصول عمومی IT می‌تواند به شما درک بهتری از مفاهیم Azure بدهد.
  2. آشنایی با مبانی ابر: درک اصول ابر و مفاهیمی مانند مقیاس‌پذیری، انعطاف‌پذیری، و امنیت در محیط ابری مفید است.
  3. مهارت‌های مدیریت سیستم: آشنایی با مفاهیم مدیریت سیستم‌ها، مانند نصب و پیکربندی سیستم‌های عامل و خدمات شبکه.
  4. زبان‌های برنامه‌نویسی: درصورت تمایل به توسعه برنامه‌ها در محیط Azure، مهارت در یک یا چند زبان برنامه‌نویسی (مانند PowerShell یا Python) مفید است.
  5. آشنایی با مفاهیم ویندوز سرور: اگر با محیط‌های ویندوز سرور آشنا باشید، یادگیری Azure برایتان ساده‌تر خواهد بود.

دوره آژور | آموزش آژور | آموزش Azure | نقشه راه آژور

سطوح یا لول های مدارک دوره مایکروسافت آژور چیست ؟

مایکروسافت برای دوره‌های آموزشی خود سطوح مختلفی از مدارک فراهم کرده است. این سطوح از پایین به بالا به صورت زیر هستند:

  1. مبانی (Fundamentals): این سطح برای کسانی است که قصد یادگیری مفاهیم و مبانی ابزارها و خدمات مایکروسافت Azure را دارند. معمولاً دوره‌های این سطح به افرادی که تازه وارد حوزه ابری شده‌اند و یا به عنوان یک مقدمه مناسب هستند.
  2. مشارکت‌کننده (Associate): در این سطح، دوره‌ها بر روی مهارت‌های متوسط و متوسط به بالا تمرکز دارند. افرادی که قصد دارند در زمینه خاصی از Azure مهارت پیدا کنند، می‌توانند به دوره‌های این سطح مراجعه کنند.
  3. متخصص (Expert): این سطح برای افرادی است که در زمینه خاصی از Azure تخصص دارند و می‌خواهند مهارت‌های پیشرفته‌تری کسب کنند. دوره‌های این سطح بر روی موضوعات پیچیده‌تر و عمیق‌تر تمرکز دارند.

هر کدام از این سطوح به دستیافت مدارک و گواهینامه‌های خاص منجر می‌شود که می‌تواند در کار و توسعه حرفه‌ای شما تأثیرگذار باشد. البته لول دیگری هم با نام SPECIALITY وجود دارد که در کورس های تکی یک تخصص مانند IoT را به شما آموزش میدهد.

برای درک بهتر این موضوع شما رو به دیدن  دو قسمت اول از دوره آموزش azure fundamentals  آژور فاندامنتال (AZ-900) و  دوره آموزشAzure Administrator  آژور ادمین (AZ-104) در وب سایت توسینسو دعوت میکنم.

دوره آژور | آموزش آژور | آموزش Azure | نقشه راه آژور


گرایش های مایکروسافت Azure چیست ؟

مایکروسافت Azure دارای گرایش‌های متنوعی است که برخی از گرایش‌های اصلی عبارتند از:

  1. هوش مصنوعی (AI): این گرایش بر روی استفاده از خدمات و ابزارهای مایکروسافت Azure برای توسعه و اجرای پروژه‌ها و سیستم‌های مبتنی بر هوش مصنوعی تمرکز دارد. این شامل مواردی مانند ماشین لرنینگ، تشخیص چهره، و تحلیل داده‌های هوشمند است.
  2. پایگاه داده (Database): گرایش پایگاه داده به ایجاد و مدیریت پایگاه‌های داده در Azure می‌پردازد. این شامل سرویس‌هایی مانند Azure SQL Database و Cosmos DB برای ذخیره و مدیریت داده‌ها است.
  3. مدیریت (Admin): در این گرایش، مهارت‌ها و توانمندی‌های مدیریت و مانیتورینگ محیط‌های Azure از جمله موضوعات اصلی هستند. این می‌تواند شامل مدیریت منابع، ایمنی و امنیت، و نظارت بر عملکرد باشد.
  4. توسعه و عملیات (DevOps): گرایش DevOps به بهبود هماهنگی بین توسعه و عملیات متمرکز است. این شامل استفاده از ابزارها و روش‌هایی برای بهبود فرآیندهای توسعه، مستقرسازی و مدیریت عملیات می‌شود.

هر یک از این گرایش‌ها به شما امکان می‌دهد تا در زمینه‌های خاصی از Azure تخصص داشته باشید و به عنوان یک فرد متخصص در حوزه‌های مختلف IT شناخته شوید.

برای یادگیری آژور شما بر اساس گرایش مد نظرتون و تخصص مورد نیاز ، توصیه میشه کد آزمون های مربوطه رو از لول فاندامنتالز فرابگیرید و بعد از یادگیری مفاهیم پایه ، کد آژمون مورد نیاز در تخصص مد نظر رو در سطح Associate و در ادامه در سطح Expert بگذرانید.

نکته بسیار مهم این هست که به هیچ عنوان لازم نیست همه کد آزمون های (کورس های) یک گرایش رو در همه سطوح بگذرونید بلکه همونطور که در تصویر بالا مشخص شده ، شما باید دوره های مد نظرتون رو بر اساس نیاز فنی خود انتخاب و بگذرونید.

دوره آژور | آموزش آژور | آموزش Azure | نقشه راه آژور

درآمد متخصصین Microsoft Azure در بازار جهانی

متخصصان Microsoft Azure در بازار کار جهانی تقاضای بالایی دارند. افرادی که مهارت‌ها و گواهینامه‌های مرتبط با Azure دارند، می‌توانند در حوزه‌های مختلف از جمله توسعه، مدیریت، امنیت، و اطلاعات مدیریت به کار گرفته شوند. درآمد متخصصان Azure بستگی به عواملی مانند تجربه کاری، مهارت‌ها، موقعیت جغرافیایی، و نوع شرکت دارد. اما به طور میانگین، حقوق متخصصین Azure در جهان می‌تواند در حدود 70,000 دلار آمریکا (USD) تا 150,000 دلار آمریکا یا حتی بیشتر در سال باشد.

در مناطقی که تقاضا برای متخصصان Azure بیشتر است، ممکن است حقوق بیشتری داشته باشید. همچنین، در اکثر مواقع، حاکمیت گواهینامه‌های Azure مانند AZ-900 یا AZ-104 نیز می‌تواند بر روی افزایش حقوق تأثیرگذار باشد. البته این اطلاعات سال 2023 هستند و ممکن است در آینده تغییر کنند. توصیه می‌شود که با توجه به شرایط بازار کار و میزان تجربه خود، با کارشناسان منابع انسانی یا متخصصان موجود در صنعت مشورت کنید.

بازار کار Microsoft Azure در کشور ایران چطوره؟

شاید از خود بپرسید آیا میتوان با داشتن مدارک Microsoft Azure در ایران به درامد رسید؟ در حال حاضر، استفاده از خدمات مایکروسافت Azure در ایران به دلیل تحریم‌های اقتصادی، ممکن نیست. بنابراین، متخصصان Azure در ایران ممکن است با محدودیت‌هایی در دسترسی به بازار کار مرتبط با Azure روبه‌روشوند. هرچند که این شرایط ممکن است تغییر کنند و آینده قابل پیش‌بینی نیست، اما برای درآمدزایی از مهارت‌های Microsoft Azure در ایران، گزینه‌های دیگری نیز وجود دارند. مثلاً شما می‌توانید به عنوان یک مشاور یا متخصص آموزشی در زمینه‌های IT و ابری فعالیت کنید. همچنین، می‌توانید به صورت آنلاین خدمات مشاوره یا آموزش ارائه دهید. با توجه به شرایط فعلی، توصیه می‌شود که با پژوهش دقیق در بازار کار ایران و گفت‌و‌گو با افراد در صنعت IT، بهترین مسیرهای ممکن برای درآمدزایی از مهارت‌های خود را شناسایی کنید.


CAPEX و OPEX در Microsoft Azure چیست ؟

در محیط کسب و کار و مفهوم مالی، دو مفهوم اصلی به نام‌های "CAPEX" (سرمایه‌گذاری‌های سرمایه‌ای) و "OPEX" (هزینه‌های عملیاتی) وجود دارد. در محیط ابری مانند Microsoft Azure نیز این دو مفهوم به تعداد زیادی از خصوصیات مالی و مدیریتی ارتباط دارند.

  1. CAPEX (سرمایه‌گذاری‌های سرمایه‌ای):

   - مرتبط با سرمایه‌گذاری در منابع فیزیکی، نظیر تجهیزات سرور، شبکه، و سایر دارایی‌های فیزیکی.

   - هزینه‌هایی که معمولاً به صورت یکباره و در طول زمان برای ایجاد یک زیرساخت فیزیکی یا پروژه برنامه‌ریزی می‌شوند.

  1. OPEX (هزینه‌های عملیاتی):

   - مرتبط با هزینه‌های مربوط به عملیات روزمره کسب و کار، از جمله هزینه‌های نگهداری، مصرف انرژی، پشتیبانی، و مدیریت.

   - هزینه‌هایی که به صورت دوره‌ای و مکرر ایجاد می‌شوند و برای حمایت از فعالیت‌های عادی کسب و کار به کار می‌روند.

در محیط‌های ابری مانند Microsoft Azure، از دیدگاه مالی، معمولاً:

- CAPEX: کاهش پیدا می‌کند؛ زیرا نیازی به خرید تجهیزات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری ندارید.

- OPEX: افزایش پیدا می‌کند؛ زیرا هزینه‌ها به صورت ماهانه یا ساعتی بر اساس میزان استفاده از خدمات ابری محاسبه می‌شوند.

این مدل به شرکت‌ها این امکان را می‌دهد که به جای سرمایه‌گذاری‌های سنگین و پیچیده، از یک سرویس ابری استفاده کنند و هزینه‌ها را بر اساس نیاز واقعی‌شان مدیریت کنند.


امنیت در Azure Microsoft

استفاده از سرویس‌های Microsoft Azure همراه با استانداردها و ابزار امنیتی برجسته ارائه می‌شود تا اطمینان حاصل شود که داده‌ها و سیستم‌ها محافظت شده و امنیت اطلاعات حفظ می‌شود. در زیر توضیحاتی در مورد امنیت در Microsoft Azure:

  1. احراز هویت و دسترسی:

   - Azure از ابزارهای احراز هویت قوی برای تشخیص و اعتبار سنجی هویت کاربران استفاده می‌کند.

   - تعیین دسترسی به منابع مختلف بر اساس نقش‌ها و مجوزها امکان پذیر است.

  1. رمزنگاری داده:

   - امکانات رمزنگاری به منظور حفاظت از داده‌های ذخیره‌شده و ارسال شده فراهم شده است.

   - از رمزنگاری SSL/TLS برای ارتباط امن با سرویس‌های Azure استفاده می‌شود.

  1. مانیتورینگ و زنگ‌زدایی امنیتی:

   - Azure Security Center ابزاری است که به شما امکان مانیتورینگ فعالیت‌ها، شناسایی تهدیدها، و ارائه گزارش‌های امنیتی را می‌دهد.

   - ابزارهای Logging و Auditing جهت زنگ‌زدایی امنیتی و پیگیری رویدادها فراهم شده‌اند.


  1. فایروال (Firewall) :

   - ابزارهای فایروال (Firewall) در Azure برای جلوگیری از حملات و مدیریت ترافیک شبکه استفاده می‌شوند.

  1. تطبیق‌ پذیری با استانداردهای امنیتی:

   - Azure مطابق با استانداردها و توصیه‌های امنیتی بین‌المللی همچون ISO/IEC 27001 عمل می‌کند.

  1. پشتیبانی از دیگر ابزارها:

   - این سرویس از ابزارهایی مانند Azure Active Directory، Azure Multi-Factor Authentication و Azure AD Identity Protection برای افزایش امنیت استفاده می‌کند.


تازه‌ترین اطلاعات امنیتی و راهکارهای Azure ممکن است تغییر کنند، بنابراین توصیه می‌شود با منابع رسمی Microsoft برای جزئیات بیشتر در ارتباط با امنیت در Azure مطالعه کنید.


مهدی شلاهی
مهدی شلاهی

من رو در اینستاگرام ، آپارات و یوتیوب کافه آموزش دنبال کنید Cafe.Amuzesh@

عاشق یادگیری و یاد دادن / مدرس و مجری پروه های مایکروسافت، مجازی سازی و ... از سال 1387 / خلاصه اینکه یا در حال یادگیریم یا در حال یاد دادن و هیچ چیزی از این زیباتر نیست / تنها پناه آینده ی تو ، تلاش الانته پس کم نذار برای خودت

نظرات