محمد جواد صبری
مدرس و مشاور رسمی شرکت میکروتیک در ایران

آموزش میکروتیک را از کجا شروع کنیم؟ نقشه راه آموزش میکروتیک

داشتن یک نقشه راه میکروتیک برای آموزش میکروتیک و شروع یادگیری میکروتیک بصورت حرفه ای و منظم ، یکی از نیازهای مهم متخصصین فناوری اطلاعات است. یادگیری میکروتیک (MikroTik) و اساسا آموزش میکروتیک با کیفیت و کاربردی یکی از اساسی ترین نیازهای ITMAN های امروزی است. اما گم شدن در مسیر راه یادگیری MikroTik و رفتن راه اشتباه می تواند یکی از بدترین خاطرات و تجربیات زندگی شما باشد و شما باید بدانید که پیشگیری بهتر از درمان است.

دوره های شبکه، برنامه نویسی، مجازی سازی، امنیت، نفوذ و ... با برترین های ایران

کمپانی میکروتیک دوره های آموزشی متنوعی دارد ، از مهمترین دوره های میکروتیک می توانیم به دوره آموزشی MTCNA  MTCUME ، MTCRE ، MTCWE ، MTCSWE اشاره کرد. در این مقاله شما متوجه می شوید بهترین  مسیر آموزش و یادگیری که می توانید از صفر تا صد میکروتیک را با آن به خوبی یاد بگیرید، چیست و دلایل برتری این مسیر را متوجه می شوید.

چرا یادگیری میکروتیک مهم است ؟؟؟

میکروتیک به عنوان یک کمپانی سازنده سخت افزار و نرم افزار شبکه در ایران بسیار بسیار محبوب است و این محبوبیت به قدری زیاد است که در هر سازمان ، اداره ، کارخانه و هر جای که شبکه ای وجود داشته باشد یک تجهیز شبکه از میکروتیک دید می شود.

سخت افزار های میکروتیک

همانطور که گفته شد میکروتیک یک کمپانی سازنده سخت افزار و نرم افزار شبکه است، مهمترین سخت افزار میکروتیک روتربرد(RouterBoard) است که به سیستم عامل بی نظیر RouterOS مجهزشده اما تجهیزات میکروتیک (روتربردها) از نظر کاربری دسته بندی های مختلفی دارند و برجسته ترین دسته از محصولات میکروتیک ، رادیو وایرلس های میکروتیک هستند که امروز روی دکل های وایرلس در تمام شهر دیده می شوند اما میکروتیک سخت افزار های متنوعی دارد که در هر سناریو می توان از سخت افزار های ان بهره برد محصولات میکروتیک در سته بندی های زیر وجود داردند:

1.روتر های خانگی و اداری

2.اترنت روترها (که مصارف سازمانی دارند)

3.سوئیچ های مدیریتی

4.تجهیزات وایرلس (برقراری لینک های وایرلس) 

4.تجهیزات سیمکارتی (4G/5G)

5.اتصالت شبکه (مانند انواع کانکتورها و کابل های خاص)

6.تجهیزات جانبی مربوط به محصولات میکروتیک

نرم افزار میکروتیک (RouterOS و SWOS)

میکروتیک در زمینه نرم افزار بسیار قوی عمل کرده و سیستم عامل محبوب RouterOS میکروتیک که یک معجزه در تجهیزات شبکه به حساب می آید را هم به صورت اختصاصی روی روتربردهای میکروتیک قرار دارد و هم می توان ان را به صورت مجازی در انواع مجازی سازها و حتی روی کیس کامپیوتر نصب و راه اندازی کرد.

swos یک سیستم عامل اختصاصی برای مدیریت و پیکربندی سوئیچ های میکروتیک است که به کاربر اجازه میدهد از قابلیت های عالی موجود در سوئیچ چیپ های میکروتیک استفاده کند.

چگونه متخصص میکروتیک شویم؟

برای این که بتوانید یک متخصص میکروتیک شوید و باید نرم افزار و سخت افزارهای میکروتیک را بشناسید و یادگیرید درست از نحوه پیاده سازی راهکارهای میکروتیک داشته باشید و بتوانید به درستی از قابلیت های آنها استفاده کنید.

یادگیری میکروتیک را از کجا شروع کنیم ؟

میکروتیک برای یادگیری درست و اصولی هنرجویان دوره های را تدوین کرده که با گذراندن هر دوره سطح آشنایی شما و دانش شما ارتقا پیدا می کند.

اولین دوره میکروتیک MTCNA است ، دوره MTCNA کاملترین دوره از نظر پوشش دهی قابلیت هایسیستم عامل RouterOS میکروتیک می باشد

دوره آموزشی MTCNA میکروتیک

MTCNA مخفف کلمه های Mikrotik Certified Network Associate است و یک دوره مقدماتی و در واقع دوره آموزشی پایه برای ورود به دنیای تجهیزات زیرساخت شرکت میکروتیک می باشد. هر چند استفاده از واژه مقدماتی کمی نادرست است اما از دوره MTCNA به عنوان دریچه ورود شما به دنیای آموزش میکروتیک نام برده می شود ، غیر از دوره آموزشی MTCNA در حال حاضر 9 دوره آموزشی دیگر از شرکت میکروتیک وجود دارند که حوزه های مختلف تخصصی این شرکت را پوشش می دهند و برای یادگیری هر کدام شما باید ابتدا دوره آموزشی MTCNA را یاد بگیرید زیرا دوره MTCNA پیشنیاز تمام دوره های دیگر میکروتیک است.

آموزش میکروتیک را از کجا شروع کنیم؟ نقشه راه آموزش میکروتیک

دوره آموزشی MTCUME میکروتیک

MTCUME مخفف MikroTik Certified User Management Engineer می باشد و همانطور که از نام گذاری دوره پیداست این دوره بر مدیریت کاربران تمرکز دارد و هنرجو در این دوره یاد می گیرد چگونه کاربران را قبل از اتصال احراز هویت و اعتبارسنجی کند که در این مسیر با مفهوم PPP (مانند PPTP ، L2TP ، SSTP، OpenVPN و PPPoE اشنا شده) و HotSpot آشنا می شود و سپس نحوه پیاده سازی تک تک آن ها را به صورت پروژه محور در سناریو های متعدد فرا می گیرد سپس هنرجو یاد می گیرد که چگونه به کاربران حسابرسی کند منظور از حسابرسی همان اکانتینگ است که هنرجو در این دوره فرا می گیرد که چگونه کاربران را از نظر زمان ، پهنای باند ، ترافیک مصرفی و .... کنترل کند که یکی از ارزشمند ترین قابلیت های میکروتیک است که با نرم افزار UserManager انجام میشود.

دوره آموزشی MTCRE میکروتیک

MTCRE مخفف MTCRE MikroTik Certified Routing Engineer می باشد . این دوره با تمرکز بر قابلیت های ارزشمند RouterOS در زمینه مسیریابی شبکه طراحی شود و هنرجو در این دوره با مباحث Static Routing و همچنین Dynamic Routing و به صورت اختصاصا بر پروتکل OSPF متمرکز شده است و همچنین در این دوره هنرجویان علاوه بر مباحث مسیریابی شبکه با پروتکل های تانلینگ جهت ارتباطات بین شعب اشنا می شوند تا هنرجو بتواند در پروژه های درون سازمانی که نیاز به تخصص مسیریابی و ارتباطات بین شعب دارد سربلند بیرون آید.

سرفصل های مهم دوره MTCRE :

  1. Static Routing
  2. Point To Point Addressing
  3. VPN
  4. OSPF

دوره آموزشی MTCWE میکروتیک

MTCWE مخفف MikroTik Certified Wireless Engineer می باشد ،دوره آموزشی MTCWE میکروتیک، جزو پر طرفدارترین دوره های میکروتیک است چرا که بیشتر فعالیت میکروتیک در حوزه وایرلس می باشد امروزه تو هر مجموعه و سازمانی و حتی سراسر شهر می توانیم تجهیزات وایرلس میکروتیک ببینیم. دوره آموزشی MTCWE موجود در سایت توسینسو مطابق با سرفصل های رسمی میکروتیک تهیه و ضبط شده که سرفصل این دوره را هم در ویدیو توضیح دادایم و هم ضمیمه کرده ایم.

دوره آموزشی MTCSWE میکروتیک

MTCSWE مخفف MikroTik Certified Switching Engineer میباشد ، دوره آموزشی MTCSWE میکروتیک ،هنرجویان بعد از گذراندن این دوره آموزشی می تواند با استفاده از قابلیت های سوئیچ های میکروتیک در سیستم عامل SWOS مانند (VLAN,Port Isolation,LAG,DHCP Snooping,...)ترافیک لایه دوم شبکه را پیکربندی و کنترل و مدیریت کنند.

دوره آموزشی MTCTCE میکروتیک

MTCTCE مخفف MikroTik Certified Traffic Control Engineer میباشد ،در دوره آموزشی MTCTCE میکروتیک تصمیم دارد که هنرجو پس از یادگیری سرفصل های این دوره بر کنترل ترافیک برای محدود سازی ، QoS و امنیت ترافیک را به خوبی فراگیرد ، همانطور که گفته شد هدف کنترل ترافیک های عبوری از روتر میکروتیک است لذا جهت تشخیص ترافیک و پیاده سازی سیاست های هر پروژه ابزار مهمی آموزش داده می شود به نام Mangle که بسیار مهم و ارزشمند است و فهم ان برای هر متخصص حوزه میکروتیکی مهم و ضروری است ، به علاوه سرفصل های بسیار جذابی مانند

  1. Packet Flow Diagram
  2. Firewall Filter,NAT, Mangle
  3. Quality of Service
  4. DNS Client, Cache
  5. DHCP Client,Relay, Server
  6. Web Proxy

دوره آموزشی MTCINE میکروتیک

در دوره آموزش MTCINE مفاهیم و تنظیمات مربوط به پروتکل BGP، MPLS و VPLS برروی میکروتیک به طور کامل آموزش داده خواهد شد که پیش نیاز آن آموزش MTCRE می باشد. در پایان دوره MTCINE دانشجویان قادر به راه اندازی سرویس های مورد نیاز برای مراکز Service Provider، ISP و ... خواهند بود.

  • آشنایی با انواع پروتکل های روتینگ
  • تسلط برای تنظیم پروتکل های BGP، MPLS و VPLS
  • آشنایی با نحوه مدیریت ترافیک پهنای باند با پروتکل های BGP، MPLS و VPLS
  • آشنایی با سیناریوهای قابل اجرا برای مراکز Service Provider، ISP و ....

دوره آموزشی MTCSE میکروتیک

دوره آموزش MTCSE | میکروتیک ( مهندسی امنیت میکروتیک ) بصورت گام به گام بر اساس سرفصل های آزمون بین المللی در قالب 16 ساعت آموزش امنیت میکروتیک از شما یک کارشناس امنیت تجهیزات میکروتیک می سازد. دوره آموزش MTCSE میکروتیک شما را با مفاهیم و مهارت های اولیه تست نفوذ و راه اندازی مکانیزم های ضد هک و نفوذ و امنیت در میکروتیک آشنا می کند. دوره MTCSE دریچه ورود شما به دنیای هک و نفوذ یا Penetration Testing می تواند باشد. برای یادگیری دوره MTCSE یادگیری دوره MTCNA میکروتیک به عنوان پیشنیاز توصیه می شود.

دوره آموزشی MTCIPv6E میکروتیک

دوره مهندسی شبکه های آی پی ورژن 6 میکروتیک – آموزش MTCIPv6E . باتوجه به پایان یافتن IP های ورژن 4 در سال 2011، یکی از دغدغه های مدیران شبکه استفاده از رنج IP ورژن 6 می باشد. همچنین استقبال گسترده از اینترنت اشیاء نیاز دانشجویان به فراگیری مفاهیم و موضوعات IP های ورژن 6 را نسبت به گذشته بیشتر کرده است. در این دوره آموزشی یاد خواهید گرفت که چگونه شبکه های مبتنی بر آدرس های IPv6 را بر روی تجهیزات میکروتیک راه اندازی نموده و از آنها پشتیبانی نمایید.

دوره آموزشی MTCEWE میکروتیک

هدف اصلی در این دوره آموزشی درک ویژگی های اصلی RouterOS Enterprise WiFi است و تمرکز بر منوی WiFi دارد و همچنین  CAPsMAN را در WiFi پیاده سازی می کند

  • وایرلس استاندارد 802.11a/b/g/n/ac
  • امنیت وایرلس
  • عیب یابی وایرلس
  • امکان سنجی
  • شبکه های WiFi شرکتی مبتنی بر MikroTik Controlled برای مدیریت سیستم نقطه دسترسی (CAPsMAN v2)
  • برقراری ارتباط لایه 2 با استفاده از تجهیزات MikroTik 60GHz با پهنای باند بالا









محمد جواد صبری
محمد جواد صبری

مدرس و مشاور رسمی شرکت میکروتیک در ایران

- مدرس رسمی کمپانی میکروتیک - مشاور رسمی کمپانی میکروتیک - مدرس دانشگاهی کمپانی میکروتیک - فعال در انجمن رسمی MIKROTIK ، متخصص در حوزه های زیرساختی مبتنی بر میکروتیک ، MTCNA ، MTCUME ,MTCRE، MTCWE ، MTCTCE,MTCIPv6E و ... - کارشناس ارشد کامپیوتر - گرایش نرم افزار

نظرات