: :
مانده تا پایان تخفیف
فقط تا آخر امروز
فقط امروز

مجازی سازی شبکه چیست؟ معرفی مفاهیم و ابزارها

مجازی سازی شبکه چیست؟ مجازی سازی میتواند به شما این قابلیت را بدهد تا بتوانید از زیر ساخت ها و دستگاههای موجودتان برای چند کار مختلف در شبکه یا استفاده تمامی آن ها و تجمیع آن ها برای انجام یک کار استفاده کنید. در ادامه به چیستی مجازی سازی شبکه میپردازیم و به مزایا و معایب این کار و ابزار هایی که برای این کار نیاز دارید را معرفی میکنیم تا بتوانید با این مسئله هم به صورت کامل آشنا بشید.

مجموعه آموزش مجازی سازی (Virtualization) - مقدماتی تا پیشرفته

میتوانید تصور کنید که در یک سازمان با بودجه بسیار کم توانایی خرید و تهیه سیستم کامپیوتر یا سرور برای تمامی کارکنان خود را ندارند اما هر فرد به یک سیستم مجزا برای کار خود نیاز دارد. مجازی سازی شبکه میتواند به شما کمک کند تا به نسبت قدرت پردازشی سیستم کامپیوتر خود آن را به قطعه های کوچک تری تبدیل کنید که کاملا مستقل از تکه دیگر است.

مجازی سازی شبکه چیست؟

مثلا میتوانید روی یک سیستم کامپیوتر بسته به قدرت پردازشی آن از دو تا تا نا محدود ویندوز یا لینوکس یا هر سیستم عامل دیگری را نصب کنید و این موضوع را هم در نظر داشته باشید که این سیستم عامل ها هیچ کاری به یکدیگر ندارند و انگار یک سیستم کامپیوتر دیگه هستند و اطلاعات همدیگه رو نشان نمیدن.

شما تنها با چند دقیقه کوتاه میتوانید سیستم عامل مورد نیاز خود را بر روی این مجازی سازی ها نصب کنید و مشکل کمبود کامپیوتر های خود را رفع کنید و برای هر کدام هم رمز جداگانه ای بذارید تا نتوانند به اطلاعات یکدیگر دسترسی داشته باشند.

این یکی از کاربرد های مجازی سازی شبکه است و کاربرد دیگه آن ادغام چند سیستم فیزیکی با یکدیگر است به گونه ای که میتوانید از منابع آن ها برای اشتراک گذاری فایل ها و اجرای دستورات امنیتی استفاده کنید و با کمبود منابع مواجه نشید.

عملکرد این مجازی ساز ها به چه گونه ای است؟

همانطور که در بالا تر گفته شد این مجازی سازی شبکه میتواند شما را از نیازمندی به سخت افزار های جداگانه خلاص کند اما یکی از امکاناتی که برای شما فراهم میکند این است که تمامی قابلیت های شبکه سازی و شبکه را به صورت یک نرم افزار برای شما به ارمغان می آورد که ویژگی بسیار فوق العاده ای می باشد.

شما میتوانید با استفاده و یادگیری تنها یک نرم افزار مجازی سازی شبکه اقدام به بخش بخش کردن کامپیوتر خود کنید و از طرفی دیگر بتوانید عملیات های نرم افزاری شبکه مثل ایجاد و پیکربندی شبکه را به صورت کاملا ادغام شده و درون نرم افزار مجازی ساز انجام دهید و حتی بتوانید اقدامات سخت افزاری مثل سوئیچینگ، فایروال، تعادل بار، مسیریابی و... را به صورت کاملا ادغام شده و درون یک نرم افزار کامل اجرا و پیکربندی کنید.

انواع مجازی سازی شبکه چیست؟

امروزه و در حال حاضر تنها دو نوع مجازی سازی شبکه وجود دارد که یکی از آن ها مجازی سازی داخلی و دیگری مجازی سازی خارجی می باشد.

مجازی سازی داخلی به شما کمک میکند تا بتوانید تنها با داشتن یک کامپیوتر چندین سیستم عامل نصب کرده و عملکرد کامپیوتر خود را بهبود ببخشید و بتوانید با استفاده از تنها یک کامپیوتر چندین سیستم عامل داشته باشید و کار های شبکه خود را درون آن ها انجام دهید.

انواع مجازی سازی شبکه

مجازی سازی خارجی هم به شما این امکان را میدهد تا بتوانید با استفاده از این نرم افزار ها و چندین کامپیوتر اقدام به اتصال این کامپیوتر ها کرده و بتوانید از منابع این سخت افزار های به هم متصل شده برای کار های امنیتی و اشتراک گذاری داده ها استفاده کنید و کامپیوتری با عملکرد بالاتر داشته باشید.

شما میتوانید برای مشاهده دوره آموزش VDI کلیک کنید.

مزایا و معایب مجازی سازی شبکه چیست؟

همانطور که میدانید هر چیز خوبی، بدی هایی را هم در خود دارد که باید آن ها را بشناسیم و ببینیم که آیا نیاز به استفاده از آن داریم با وجود خوبی ها و بدی ها آن یا نه؟ در ادامه میخواهیم به مزایا و معایبی بپردازیم که میتوانند این مجازی ساز ها را به طور کامل به شما بشناسانند.

مزایای مجازی سازی شبکه

امنیت بالای شبکه

به دلیل اینکه شبکه های مجازی سازی شده از هم دیگه جدا هستند و هیچگونه اتصالی به هم ندارند مگر اینکه شخصی اقدام به ایجاد اتصال میان آن ها کند، اما وقتی که این شبکه ها را به یکدیگر متصل کردید، هیچ زیر ساخت فیزیکی، VLAN، عناصر کنترل دسترسی (ACL)، یا قوانین فایروال را نمیتوان برای جدا کردن این شبکه های متصل به یکدیگر استفاده کرد.

اگر هم بتواند شخصی به یک شبکه مجازی نفوذ کند، به دلیل اینکه این شبکه ها کاملا از یکدیگر جدا هستند نمی تواند به شبکه های مجازی دیگه شما نفوذ کند و باعث خرابی آن ها شود.

انعطاف پذیری بالا در عملکرد

استفاده از این شبکه های مجازی میتواند سرعت و عملکرد و امنیت خیلی بیشتری را نسبت به شبکه های فیزیکی بدهد چرا که شخص متخصص در زمینه مجازی سازی شبکه های شما میتواند تنها و در عرض چند ثانیه بنا به درخواست شما اقدام به تغییر پیکربندی یا حتی کل شبکه کند که این مورد یکی از ویژگی های مهم این نوع از شبکه ها می باشد.

صرفه جویی در منابع اقتصادی

همانطور که در بالا تر نیز گفته شد، استفاده از این مجازی ساز ها میتواند به شما کمک کند تا بتوانید تنها با یک سیستم کامپیوتر یا سرور کاری که باید برای انجام آن دسترسی به بیش از دو کامپیوتر داشته باشید را به سادگی انجام دهید و دیگر نیازی به خرید کامپیوتر های زیاد نیست چون این نرم افزار ها با ایجاد کامپیوتر هایی درون کامپیوتر شما میتوانند یک کامپیوتر را به چند کامپیوتر تبدیل کنند.

آلودگی های صوتی و حرارتی را پایین تر میاورند

استفاده از این نرم افزار ها میتوانند موجب پایین تر آمدن حجم آلودگی های صوتی و حرارتی شوند زیرا تعداد دستگاه هایی که در حال کار کردن هستند رو پایین تر میاورند و یک کامپیوتر میتواند به جای چندین کامپیوتر کار کند.

معایب مجازی سازی شبکه

هزینه اولیه نسبتاً بالا

شما برای تهیه نرم افزار های مجازی سازی شبکه نیاز به پرداخت هزینه و خرید آن ها دارید و باید هزینه هایی که برای سخت افزار کامپیوتر ها کنید را در نظر بگیرید تا بتوانید سخت افزاری مطابق با نیاز این نرم افزار ها را داشته باشید تا بتوانید به طور کامل از این نرم افزار ها استفاده کنید.

یادگیری تخصص مجازی سازی

برای اینکه شما بتوانید از این فناوری استفاده کنید نیاز به افرادی دارید تا بتوانند با تخصص و مهارت و تجربه خودشان اقدام به راه اندازی این سیستم ها در مجموعه شما کنند اما اگر همچین کسی را پیدا نکردید نیاز دارید تا متخصص شبکه خودتان را برای آموزش و یادگیری این مهارت آماده کرده و به او آموزش دهید.

تجربه نداشتن و مهارت نداشتن در این کار میتواند موجب بروز برخی مشکل در کامپیوتر های شما شوند.

قطع دسترسی به شبکه مجازی، قطع دسترسی به تمامی اطلاعات آن

وقتی شما دسترسی خود را به این شبکه ها از دست بدهید عملا دیگر نمیتوانید به اطلاعاتی که درون این شبکه های مجازی ذخیره شده اند دسترسی داشته باشید. برای جلوگیری از این قبیل اتفاقات بهتر است تا به صورت مداوم و دوره ای از اطلاعات درون این شبکه های مجازی پشتیبانی تهیه کنید تا در صورت قطع دسترسی شما به این شبکه ها، اطلاعات آن ها را در دسترس داشته باشید.

محدودیت در اجزای نرم افزار ها

امروزه اکثر نرم افزار ها از این شبکه های مجازی پشتیبانی میکنند اما ممکن است نرم افزار مورد نیاز کار شما در همان اجرای اولیه با مشکل مواجه شود و نتوانید با استفاده از شبکه های مجازی آن را اجرا کنید و همیشه هم عدم قطعیت در کار کردن نرم افزار ها با این نوع از شبکه های کامپیوتری یکی از معایب آن ها بوده است.

معرفی نرم افزار های مجازی سازی شبکه

حالا که به طور کامل با نحوه عملکرد و مزایا و معایب این نرم افزار های مجازی سازی شبکه آشنا شدیم، وقت آن رسیده است تا به معرفی چند مورد از معروف ترین و محبوب ترین آن ها بپردازیم.

نرم افزار VMware Workstation

این نرم افزار متعلق به شرکت VMware می باشد که یکی از معروف ترین شرکت های ارائه دهنده نرم افزار های مجازی سازی می باشد. کاربرد اصلی این نرم افزار نصب سیستم عامل بر روی یک سیستم عامل دیگر است به این گونه که مثلا شما دارید از ویندوز 11 استفاده میکنید، میتوانید با استفاده از این نرم افزار اقدام به نصب ویندوز سرور در داخل ویندوز 11 خود کنید بدون اینکه بخواهید در سخت افزار تغییری ایجاد کنید.

نرم افزار VMware Workstation چیست؟

با استفاده از این نرم افزار میتوانید بین سیستم عامل هایی که در آن اجرا کرده اید اتصال بر قرار کرده و آن ها را به یکدیگر شبکه کنید و تنها بتوانید با استفاده از یک کامپیوتر، چند سیستم عامل را به یکدیگر شبکه کنید.

در نظر داشته باشید که این نرم افزار پولی می باشد ولی اگر در ایران زندگی میکنید میتوانید با استفاده از یک کرک ساده به صورت رایگان و کامل از آن استفاده کنید اما اگر قصد خرید نسخه اورجینال را دارید، میتوانید به وب سایت نرم افزار مراجعه کرده و آن را تهیه نمایید.

نرم افزار VMware Workstation player

این نرم افزار هم دقیقا عملکردی مشابه نرم افزار قبلی دارد و دارای شرکت یکسانی هستند اما تفاوت اصلی که این نرم افزار با نرم افزار قبلی دارد این است که این نرم افزار به صورت رایگان ارائه می شود و نرم افزار قبلی به صورت پولی ارائه می شود. برای اول کار و کسب تجربه پیشنهاد می شود که اول این نرم افزار را نصب و از آن استفاده کنید و در صورت نیاز به سراغ نرم افزار قبلی رفته و هزینه کنید.

نرم افزار Microsoft Hyper-v

این نرم افزار همانطور که از اسم آن معلوم است محصول شرکت مایکروسافت (Microsoft) می باشد و از سال 2012 به بازار عرضه شده است و شما میتوانید با مراجعه به وب سایت مایکروسافت اقدام به دانلود آن کنید و آموزش های نصب آن را در سایت مایکروسافت ببینید.

نرم افزار Hyper-v به دلیلی اینکه توسط مایکروسافت توسعه پیدا کرده است به راحتی بر روی ویندوز نصب می شود و محیط آن برای کسانی که از سیستم عامل ویندوز استفاده میکنند بسیار ساده می باشد. شما میتوانید این نرم افزار را هم بر روی ویندوز و هم بر روی ویندوز سرور نصب کرده و از آن استفاده کنید.

نرم افزار Virtual Box

نرم افزار Virtual Box یکی دیگر از نرم افزار های معروف در این زمینه می باشد که توسط شرکت بزرگ اوراکل (Oracle) توسعه پیدا کرده است. این نرم افزار قابلیت نصب 15 نوع ویندوز، 24 نوع لینوکس و 17 نوع سیستم عامل دیگر را دارد که میتواند علاوه بر این ها ابزار های بسیار قدرتمندی را در اختیار شما قرار بدهد. خبر خوبی که این نرم افزار میتواند به ما بدهد این است که با وجود ابزار های بسیار قدرتمند و این تنوع در سیستم عامل، این نرم افزار رایگان است و شما میتوانید آن را به سادگی دانلود و نصب و از آن استفاده کنید.

سخن پایانی

در این مقاله قصد داشتیم تا شما را با شبکه های مجازی سازی شده آشنا کرده و مزایا و معایب استفاده از آن ها را به شما بگوییم تا بتوانید در کسب و کار خودتان از آن ها استفاده کنید یا این مهارت را فرا گرفته و در شرکت ها و مجموعه ها استخدام شده و درآمد خوبی را از این راه کسب کنید.


نظرات