: :
مانده تا پایان تخفیف
فقط تا آخر امروز
فقط امروز

تفاوت Task Manager ویندوز 7 و 8 در چیست؟ تاریخچه Task Manager

تاریخچه (سیر تکاملی) Task Manager : بدلیل اهمیت و پر کاربرد بودن Task Manager شرکت مایکروسافت توجه بیشتری روی این سرویس پر کاربرد برای افزایش قابلیت ها و ساده تر کردن این سرویس در ویندوز 8 کرد. با نگاهی اجمالی به سیر تکاملی Task Manger میتوان فهمید که بیشترین تغییرات بین ویندوز 7 و 8 هست.

مجموعه دوره آموزش مایکروسافت - مقدماتی تا پیشرفته
سیر تکاملی Task Manager از ویندوز XP تا ویندوز 8

تحقیقات بر روی Task Manager ویندوز 7

بر اساس تحقیقاتی که بر روی Task Manger ویندوز 7 انجام گرفت کارشناسان مایکروسافت دریافنتد که بعضی از تب ها زیادی بوده و بعضی از تب ها با هم همپوشانی دارند.با توجه به شکل زیر تحقیقات نشان داد که 85% استاده کاربران از 2 تب اول بوده و 15% استفاده کاربران از 4 تب دیگر است. با نگاهی دقیقی تر بر روی 2 تب اول دریافتند که 2 تب اول تقریبا هم پوشانی دارند و بیشنر کاربران استفاده از تب Application رو ترجیح میدهند.

تحقیق بر روی Task Manager Windows 7

بزرگترین و اولین تغییر

بر اساس تحقیقات انجام شده بیشترین استفاده از Task Manager برای End Task کردن application ها و یا Process هایی است که به اصطلاح هنگ کرده و یا پیغام not responding دارند. بنابراین برای ساده سازی Task Manager و قابل استفاده بودن ان برای عموم کاربران تصمیم گرفته شد که کاربران به محض run کردن Task Manger لیستی از application های در حال استفاده به شکلی ساده و بدون جزییات را قرار داده که در صورتی که یک برنامه هنگ کند در این لیست در روبروی برنامه هنگ کرده Not Responding با رنگ قرمز نشان داده شده که کاربر میتواند خیلی سریع و بدون نگاه به جزییات برنامه ای را که مشکل درست کرده است را ببندد.

کاربر ویندوز 8 به محض باز کردن پنجره Task Manger با محیطی جدید روبرو می شود.

در صورتی که کاربر به جزییات بیشتر و تجزیه تحلیل بیشتری نیاز داشته باشد با انتخاب More Detail از پایین پنجره تب ها رو با جزییات بیشر و قابلیت های بیشتر ببیند.

More Detail

تغییرات در تب ها

صرفنظر از تغییر فوق بیشتر تغییرات در چینش و کابرد تب ها میباشد که در ویندوز 8 تب های Networking , application حذف شده و به ترتیب در تب های Process , Performance ادقام شدند. تب های Performance , process در ویندوز 8 حفظ شده ولی تغییرات زیادی از لحاظ ظاهری و کاربردی پیدا کرده اند. در Task Manager ویندوز 8 تب های app history, start-up , detail اضافه شده اند.

وب سایت توسینسو

استفاده از سیستم رنگبندی در تب process

در تبprocess ویندوز 8 از یک سیستم رنگبندی در قسمت Heat Map استفاده شده است که از رنگهای زرد کهربایی تا نارنجی و قرمز استفاده شده است. هر چه این رنگ تیره تر باشد در صد استفاده ان app یا process در 4 فاکتور پارامتر CPU, Memory, Disk, Network بیشتر است. اگر میزان استفاده در یکی از پارامترهای فوق زیاد باشد به رنگ قرمز تغییر میکند. بدین ترتیب کاربر به محض باز کردن این تب و با یک نگاه اجمالی سریع میتواند میزان استفاده هر سرویس یا برنامه رو دریافته و اقدام لازم رو برای افزایش performance سیستم انجام دهد.

Heat Map - (استفاده از رنگبندی)

اضافه شدن فاکتورهای Network, Disk در تب Process

سابقا در ویندوز 7 این قابلیت وجود نداشت که برای هر Process به طور جداگانه میزان استفاده هر سرویس یا یرنامه رو بر حسب فاکتورهای network , Disk بسنجد و برای این کار باید نرافزارهای جانبی استفاده میشد. با اضافه شدن این دو فاکتور نیاز کاربران برای برنامه های جانبی حذف شده و کاربران با یک نگاه میتوانند میزان استفاده سرویس ها رو بر حسب 4 فاکتور CPU, Memory , Disk, Network تجزیه و تحلیل کنند.

4 فاکتور برای هر سرویس یا برنامه

گروه بندی سرویس ها و برنامه ها در تب process

یکی از تغییرات بهینه و کاربردی در این تب دسته بندی سرویسها و برنامه ها به 3 دسته :

  1. Apps
  2. Background Process
  3. Windows Process

در ورژن های قبلی ویندوز تمامی برنامه بدن دسته بندی خاصی در این تب نشان داده میشدند ولی با گروه بندی سرویس ها به این 3 دسته دسترسی به یک سرویس خاص راحت تر شده و از ان مهمتر کاربر برای اتمان یک پروسس یا سرویس اگاه میشود که اهمیت برنامه در چه سطحی است. زیرا با اتمام بعضی سرویس های خود ویندوز برای کاربر ردسر ساز شده و حالا دیگه کابر میداند که میزان ریسک بستن یک سرویس زیر گروه ویندوز سخت است.

گروه بندی سرویس ها و برنامه ها

گروه بندی زیر برنامه ها

یکی از تغییرات اضافه شده به این تب گروه بندی زیر برنامه ها هست که کاربر با باز کردن یک برنامه تعداد پنجره های باز شده از یک برنامه رو میتواند چک کرده و اقدام لازم رو انجام دهد.

گروه بندی زیر برنامه ها

نامگذاری بهتر و امکان جستجوی انلاین سرویس ها

در ویندوز 7 نام سرویس ها به اختصار و به صورتی نا مفهوم برای کاربر نشان داده میشد که این مورد در ویندوز 8 حل شده و نام سرویس ها بصورت کامل نشان داده شده و علاوه بر ان امکان چستجوی انلاین یک سرویس و دریفات اطلاعات بیشتر در مورد ان با کلیک راست بر روی یک پروسس خاص فراهم شده است.

جستجوی آنلاین یک سرویس

ادغام تب Performance , Networking تحت عنوان تب Performance

در ویندوز 7 در این تب فقط 2 فاکتور CPU Usage, Memory برای تجزیه تحلیل performance آستفاده میشد ولی در ویندوز 8 Disk ها و Ethernet به 2 فاکتور دیگر اضافه شده و امکان تجزیه تحیلیل میزان Performance بر اساس فکتورهای بشتری ضورت بگیرد.دومین پیشرفت و تغییر در این تب نوع گراف ها هستند که بر عکس ویندوز 7 این گراف ها به صورت Dynamic درجه بندی شده اند بر اساس یک متریک یا فاکتور خاص.

تب Performance

تب App History

این تب در ویندوز 7 نبود و در 8 اضافه شد. با استفاده از این تب تاریخچه میزان استفاده resource های مختلف رو بر اساس پارامتر های CPU, Network,....تجزیه و تحلیل کرد.

History

تب Start-up

این تب هم در ویندوز 7 نبود و در ویندوز 8 اضافه شد و در این تب تمامی start-up ها مشخص شده و این امکان رو به کاربر میدهد که انها رو به راحتی فعال یا غیر فعال کند.

وب سایت توسینسو

رضا حاج فرج
رضا حاج فرج

فارغ التحصیل لیسانس IT از دانشگاه APU مالزی پشتیبان فنی در شرکت های وب

نظرات