: :
مانده تا پایان تخفیف
فقط تا آخر امروز
فقط امروز
امیرحسین کریم پور
مدیر ارشد وب سایت توسینسو و مدرس و متخصص سرویس های مایکروسافت

درایو نوری چیست؟ معرفی Optical Drive به زبان ساده

درایو نوری | Optical Drive چیست؟ سی دی رام چیست؟ دی وی دی رام چیست؟ Optical Drive یا همان درایو نوری سخت افزاری است که میتواند داده ها را روی DVD ، CD و ... که هر یک از این ها اطلاعات بسیار زیادی نسبت به فلاپی دیسک ها میتوانند در خودشان ذخیره کنند بنویسد و آنها را از روی دیسک بخواند. Optical Drive معمولا با اسامی نظیر Optical Disk Drive ، CD Drive ، DVD Drive یا اختصاراََ ODD و همچنین BD Drive نیز شناخته شود. برخی از شرکت های معروف سازنده Optical Drive ها نظیر Memorex ، NEC ، ASUS و LG میباشد.

مجموعه آموزش سخت افزار کامپیوتر - مقدماتی تا پیشرفته

درایو نوری چیست؟ معرفی Optical Drive به زبان ساده

درایو نوری یک قطعه از سخت افزار کامپیوترتان میباشد که اندازه و شکلی همانند یک کتاب تقریباََ کوچک اما ضخیم دارد. قسمت جلویی درایو نوری دارای دکمه ای برای باز و بسته کردن درب درایو نوری استفاده میشود و شامل محفظه ای (Bay) میباشد که میتوانیم CD و یا DVD مان را برای انجام کار های مختلف مانند Write کردن فایل روی دیسک و از این قبیل کار ها داخل آن قرار دهیم. در زیر تصویر یک درایو نوری از شرکت ASUS را مشاهده میکنید.

درایو نوری چیست؟ معرفی Optical Drive به زبان ساده

در هر دو طرف درایو نوری حفره هایی از قبل سوراخ شده توسط کارخانه سازنده آن وجود دارد که برای سوار شدن در محفظه 5.25 اینچی کیس استفاده میشود. اتصالات درایو نوری نیز از طریق کابل SATA به کامپیوتر برقرار میشود و ناگفته نماند که یک پورت 4 پینی Molex و یا پورت 15 پینی SATA نیز برای اتصال درایور نوری به پاور سیستم نیز مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین اکثر درایو های نوری دارای تنظیمات Jumper ای هستند که به مادربورد با استفاده از عملکرد جامپر (DIP Switch) در دیکته میکند که بیش از یک درایو به مادربورد متصل شده یا خیر. البته این تنظیمات از درایو به درایو متفاوت است.

 

Optical Drive یا درایو نوری چیست ؟

 

درایو های نوری بسته به نوع آنها (BD Drive ، CD Drive ، DVD Drive) میتوانند از فرمت های زیادی از دیسک ها را پشتیبانی کنند. فرمت های رایج درایو های نوری عبارتند از : CD-ROM , CD-R , CD-RW , DVD, DVD-RAM , DVD-R , DVD+R , DVD-RW , DVD+RW , DVD-R DL , DVD+R DL , BD-R , BD-R DL & TL , BD-RE و BDXL. حرف R در این فرمت ها به معنای Recordable (قابل ضبط) است و RW نیز به معنای Writable (قابل نوشتن) میباشد. برای مثال روی دیسک های از نوع DVD-R قابل نوشتن تنها برای یکبار ساخته شده اند و داده ها را نمیتوان بعد از نوشتن روی آنها تغییر داد و تنها میتوان از روی دیسک خواند. DVD-RW فرمتی محبوب در بین دیسک های DVD هست که علاوه بر نوشتن داده ها روی آنها میتوان داده ها را از روی آن پاک کرد و دوباره داده ها را بازنویسی کرد.

درایو نوری چیست؟ معرفی Optical Drive به زبان ساده

دیسک های Recordable زمانی میتوانند مفید واقع شوند که شما مثلا تعدادی فایل روی دیسک DVD-R یا CD-R ذخیره کرده اید و دیسک را به دوستتان امانت میدهید و نیمخواهید فایل ها از روی دیسک حذف شوند و یا تغییر داده شوند. اما دیسک های Writable نیز زمانی میتوانند مفید واقع شوند که میخواهید اطلاعات شخصی خود را روی آنها ذخیره کنید و آنهایی که دوست ندارید در دیسک باشند حذف کنید و از این قبیل کارها. از دیسک های Writable مانند DVD-RW ها میتوانید به چشم یک دیسک برای Backup گیری از اطلاعات تان نگاه کنید.

همانطور که میدانید CD ها میتوانند داده هایی با حجم حداکثر 700 مگابایت را در خود ذخیره کنند اما DVD ها ظرفیتی برابر با 4.7 گیگابایت را دارا هستند که حدود 7 برابر از CD ها حجمشان بیشتر است. دیسک های Blue-Ray به ازای هر لایه ظرفیتی معادل با 25 گیگابایت را دارند و بدین ترتیب BD های دو لایه نیز ظرفیتی برابر 50 گیگابایت را دارا میباشند و دیسک های Blue-Ray سه لایه که به نام BDXL معروف هستند ظرفیتی معادل با 100 و 128 گیگابایت را دارا هستند.

درایو نوری چیست؟ معرفی Optical Drive به زبان ساده

تا اینجای کار از درایو های نوری اینترنال صحبت کردیم شما میتوانید از درایو های نوری اکسترنال نیز استفاده کنید که خیلی جمع و جور تر از درایو های نوری کت و کلفت اینترنال هستند. درایو های نوری اکسترنال با استفاده از کابل USB به پورت USB کامپیوتر متصل میشوند و برق خود را نیز از کابل USB دریافت میکنند. در تصویر فوق یک نمونه از درایو های نوری اکسترنال شرکت ASUS را مشاهده میکنید. امیدوارم مورد توجه شما قرار گرفته باشد.


امیرحسین کریم پور
امیرحسین کریم پور

مدیر ارشد وب سایت توسینسو و مدرس و متخصص سرویس های مایکروسافت

امیرحسین کریم پور هستم ، مدیر ارشد وب سایت توسینسو ، متخصص در حوزه سیستم عامل های کلاینت و سرور شرکت مایکروسافت و سرویس های مربوطه ، سیستم عامل لینوکس ، مجازی سازی سرور ، فایروال و ... سابقه کار با سازمان ها و شرکت های مختلف در زمینه سرویس های مایکروسافت در قالب پروژه ، مشاوره و آموزش. علاقه مند به حوزه امنیت اطلاعات و تست نفوذ سنجی

نظرات