: :
مانده تا پایان تخفیف
فقط تا آخر امروز
فقط امروز
محمد نصیری
بنیانگذار انجمن تخصصی فناوری اطلاعات ایران ، هکر کلاه خاکستری ، کارشناس امنیت اطلاعات و ارتباطات

تفاوت بین CPU های Dual Core و Core 2 Duo در چیست ؟

تفاوت Dual Core و Core 2 Due در چیست؟ پردازنده های Dual Core در واقع پردازنده هایی هستند که دو هسته CPU داخل یک چیپ سیلیکونی قرار دارد اما پردازنده های Core 2 Duo در واقع تنها یک اسم است که شرکت اینتل به مجموعه نسل دوم CPU های Dual Core خود داده است. با گذشت زمان و پیشرفت کردن تکنولوژی ها دنیا نیاز به قدرت پردازشی بیشتر توسط CPU ها داشت و با هر ترفندی که بود حتی بالا بردن clock speed پردازنده ها در نهایت تولید کننده های CPU نتوانستند نیاز بازار را برطرف کنند.

دوره های شبکه، برنامه نویسی، مجازی سازی، امنیت، نفوذ و ... با برترین های ایران

با توجه به اینکه تعداد ترانزیستور هایی که درون یک چیپ تنها جا می شد همه روزه رو به افزایش بود و این روند هر روز رو به افزایش بود ، شرکت های تولید کننده پردازنده در دنیا مانند Intel و AMD تصمیم گرفتند مسیر بالا بردن سرعت و کارایی پردازنده های خود را تغییر دهند و اینکار را با اضافه کردن هسته های بیشتر در پردازنده های خود شروع کردند ، اینکار در صورتیکه سیستم عامل هم از آن پشتیبانی می کرد بسیار باعث بالا رفتن سرعت و کارایی سیستم ها می شد.

اضافه کردن دو یا بیشتر از دو هسته پردازنده باعث می شود سیستم عامل ها بتوانند از فرآیند Multi Tasking بهترین بهره برداری را بکنند به گونه ای که هر هسته CPU می توانست کارها را بصورت جداگانه و تفکیک شده انجام دهد. پردازنده هایی که امروزه دارای 2 هسته CPU هستند بدون توجه به اینکه سازنده این محصول کدام شرکت است به عنوان پردازنده های Dual Core یا دو هسته ای معروف شدند ، این اسامی مشترک است چه بسا اگر در شرکت 4 هسته CPU را درون یک چیپ قرار می داد به آن چیپ پردازنده Quad Core گفته می شود.

تفاوت Core 2 Due و Dual Core و CPU های X2 و X3

در بدو ارائه محصولات شرکت AMD و Intel در حوزه CPU های دو هسته ای ، شرکت Intel نام محصول خود را به جای استفاده کردن از واژه Dual Core به Core Due تغییر داد ، در همین حین شرکت AMD هم به محصولات سری Dual Core خود سری CPU های X2 می گفت. CPU های Dual Core شرکت Intel در واقع 2 عدد CPU پنتیوم 3 بوندند که بر روی یک چیپ قرار گرفته بودند.

با توجه به پیشرفت روز به روز تکنولوژی و اضافه کردن امکانات جدید به پردازنده های دو هسته ای ، شرکت اینتل با ارائه کردن نسل دوم پردازنده های Dual Core خود آنها را به اسم Core 2 Due معرفی کرد. امروزه تقریبا استفاده از CPU های Dual Core منسوخ شده است و با ورود نسل های I3 و I5 و I7 دیگر کسی به سمت استفاده از این محصولات نمی رود ، قبلا در انجمن تخصصی فناوری اطلاعات ایران در خصوص تفاوت های CPU های I3 , I5 و I7 مقاله ای نوشته ام که بهتر است به آن هم مراجعه کنید ، در کل برای اینکه این مبحث را بصورت خلاصه بیان کرده باشیم به موارد زیر توجه کنید :

  • Dual Core به پردازنده هایی گفته می شود که در Chipset آنها دو هسته CPU قرار گرفته است
  • Core 2 Due نسل دوم پردازنده های Dual Core ای است که شرکت اینتل ارائه داده است و صرفا یک اسم است
  • همزمان با نامگذاری محصولات Dual Core شرکت اینتل به شکل Core Due شرکت AMD هم اسم محصول خود را X2 گذاشت
  • همه پردازنده های Core 2 Due الزاما Dual Core هستند اما تمامی Dual Core ها الزاما Core 2 Due نیستند.

محمد نصیری
محمد نصیری

بنیانگذار انجمن تخصصی فناوری اطلاعات ایران ، هکر کلاه خاکستری ، کارشناس امنیت اطلاعات و ارتباطات

محمد نصیری هستم ، بنیانگذار انجمن تخصصی فناوری اطلاعات ایران و مجموعه توسینسو ، هکر قانونمند و کارشناس امنیت سایبری ، سابقه همکاری با بیش از 80 سازمان دولتی ، خصوصی ، نظامی و انتظامی در قالب مشاور ، مدرس و مدیر و ناظر پروژه ، مدرس دوره های تخصص شبکه ، امنیت ، هک و نفوذ ، در حال حاضر در ایران دیگه رسما فعالیتی غیر از مشاوره انجام نمیدم ، عاشق آموزش و تدریس هستم و به همین دلیل دوره های آموزشی که ضبط می کنم در دنیا بی نظیر هستند.

نظرات